Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
febo_acm
#2901 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ide ujtru u 9 i 15 na pregled i bicemo 100% sigurni. Cini mi se da se povecalo jos ili sam samo paranoican
A bjezi mislim da vise ionako necu guglati nista vezano za bolest i simptome bilo za ljude ili zivotinje. Psece bolesti su mi nove i odmah se zabrinem. Hvala u svakom slucaju i javim sutra sta je bilo.
-
febo_acm
#2902 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Bili smo kod veterinara i nije nista strasno. Ne razumijem se u strucne termine, ali cini mi se da je u pitanju neko istegnuce ili sta vec limfnog cvora... Za sada smo na antibioticima, a ako se stanje pogorsa onda ce se raditi neke dodatne pretrage tipa ultrazvuk ili nalazr krvi. Uglavnom, izgleda da je sve ok. U subotu smo isli prema Trebevicu i skakala je kao luda po uzvisenjima... i kontam da je tad doslo do problema.
-
zvrk
#2903 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
meni ovo izgleda ko salo 
sokirala sam se kad sam ga kod macka prvi put ugledala, mislila tumor
sokirala sam se kad sam ga kod macka prvi put ugledala, mislila tumor
-
febo_acm
#2904 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nema sala, Lilly armirani beton. Puca od misica 
Kasnije cu staviti jednu sliku na kojoj se to bolje vidi. Isto kao da ima orah pod kozom, ali bice sve ok
Kasnije cu staviti jednu sliku na kojoj se to bolje vidi. Isto kao da ima orah pod kozom, ali bice sve ok
- JaneEyre
#2905 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
hahhahah podsjeti me na situaciju sa mojom mačkom.
Helem, mački je isto tako visio stomak, izgledalo ko kila, tvrdo, mogao si osjetiti kuglice iznutra, itd...već smo u glavi spremili najgori mogući scenarij tj. tumor i molili boga da ne bude riječ o zločudnom tumoru...kako smo je tih dana trebali odnijeti i na sterilizaciju kad smo je odveli kažemo veterinaru da smo posebno zabrinuti i za izbočine na njenom stomaku...da bi je veterinar pregledao i rekao: ''gospodo draga, ovo je sve uredu...vaša mačka ima samo malo viška masnog tkiva oko stomaka...'' Nakon što je sterilizacija bila završena veterinar je rekao da je tokom operacije potvrdio svoje sumnje te joj usput odstranio dio masnog tkiva i preporučio nam da ide na dijetu...od tada je kod Hurem ''tumor'' misteriozno nestao
nekad se doduše opet pojavi zimi kad se više izležava po kući i kad ne jede dijetalnu hranu nego wiskas:D
Helem, mački je isto tako visio stomak, izgledalo ko kila, tvrdo, mogao si osjetiti kuglice iznutra, itd...već smo u glavi spremili najgori mogući scenarij tj. tumor i molili boga da ne bude riječ o zločudnom tumoru...kako smo je tih dana trebali odnijeti i na sterilizaciju kad smo je odveli kažemo veterinaru da smo posebno zabrinuti i za izbočine na njenom stomaku...da bi je veterinar pregledao i rekao: ''gospodo draga, ovo je sve uredu...vaša mačka ima samo malo viška masnog tkiva oko stomaka...'' Nakon što je sterilizacija bila završena veterinar je rekao da je tokom operacije potvrdio svoje sumnje te joj usput odstranio dio masnog tkiva i preporučio nam da ide na dijetu...od tada je kod Hurem ''tumor'' misteriozno nestao
-
zvrk
#2906 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
izvinjavam se Zixin, malo i slika nako ...
a moj macor je kad sjedi imao lijepu kesu na donjem dijelu stomaka
preko zime doduse, ljeti se istopi
slaufaner <3
a moj macor je kad sjedi imao lijepu kesu na donjem dijelu stomaka
preko zime doduse, ljeti se istopi
slaufaner <3
-
FrozenCastle
#2907 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma kad tražiš nešto na netu Google uvijek izbaci prvo najgore moguće scenarije a ono što tebi zapravo treba je na nekoj 15-oj strani koju nikad i ne okreneš.
Zhìxin wrote:Ide ujtru u 9 i 15 na pregled i bicemo 100% sigurni. Cini mi se da se povecalo jos ili sam samo paranoicanA bjezi mislim da vise ionako necu guglati nista vezano za bolest i simptome bilo za ljude ili zivotinje. Psece bolesti su mi nove i odmah se zabrinem. Hvala u svakom slucaju i javim sutra sta je bilo.
-
febo_acm
#2908 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Ovdje se bolje vidi.
-
zvrk
#2909 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
drzim fige da brzo prodje
-
febo_acm
#2910 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Čini mi se da više i ne raste, a moguće i da se smanjilo... U svakom slučaju ide na bolje 
E sad imam jedno drugo pitanje. Razmišljam o ovim psećim hranama. Koliko je stvarno taj npr. Royal Canin i koliko je tačno to što kažu što više "uložiš" u mladosti, kasnije će biti pas zdraviji?!
Ja kupujem hrane neke srednje vrijednosti 70-80 KM, osim ove happy dog ili kako već i uz sve to svaki mjesec ili svaki drugi imam neki dodatni trošak na alergije, zarazni kašalj ili nešto treće.
Da li stvarno taj RC, Eukanuba... ili nešto treće može poboljšati imunitet i zdravlje generalno ili je to sve marketinški trik. Umjesto što dam 70-80 KM + preglede i antibiotike, bolje mi je kupiti neku superkvalitetnu hranu.
E sad imam jedno drugo pitanje. Razmišljam o ovim psećim hranama. Koliko je stvarno taj npr. Royal Canin i koliko je tačno to što kažu što više "uložiš" u mladosti, kasnije će biti pas zdraviji?!
Da li stvarno taj RC, Eukanuba... ili nešto treće može poboljšati imunitet i zdravlje generalno ili je to sve marketinški trik. Umjesto što dam 70-80 KM + preglede i antibiotike, bolje mi je kupiti neku superkvalitetnu hranu.
-
anjaistkrank
#2911 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa ja mislim da nije to bas samo marketing i folovi. Evo ova moja, da je ne ureknem, od kad se rodila pa do sad jede ProPlan Performance (nije nikad jela neku puppy hranu, uvijek je bila na hrani za odrasle) i stvarno je pas bez ikakvih problema. Jedino je imala gijardiju kad je bila stene, ali to nema veze sa hranom, i ima probleme sa upalom treceg kapka, ali i to nema veze sa hranom. Osim toga pas nema apsolutno nikakve probleme. Dlaka perfektna, nema debljanja, nema neugodnih mirisa po stanu, ne dismr joj iz usta... I jos sto je bitnije, nema alergija i tih stvari. Ja mislim da je vrsta hrane medju najbitnijim kada je u pitanju zdravlje psa. A i covjeka na kraju krajeva
Evo jedno mahanje od Zo!

- Cholina_Lokica
#2912 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ne znam, samo znam da royal za alergicare klincu ne valja, hrana kao protiv alergije puna piletine, pasce mi umal nije celavo ostalo. Sto se tice alergija, stafordi, labradori i bokseri su pasmine koje su jako, jako, podlozne tome, tako da ti to bas nema veze sa hranom,genetski jbg... hranom samo mozes sanirati l alergije. Cuj zarazni kasalj? Je li ona tebi vakcinisana?! Ako dajes polivalentnu vakciinu ne bi smjela dobijati zarazni kasalj
-
febo_acm
#2913 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma znam ja to za alergije, ali opet nijedno pašče iz legla, a ni roditelji joj nemaju problema sa alergijama... To me najvise nervira. Nije to sad ni neka klasična alergija, ali recimo svaki put kada je okupam pojave joj se neke bubuljice na tijelu, a koristio sam jedno 5-6 različitih šampona. Zarazni kašalj je dobila prošle godine, kada je ono baš bila sezona. Svako drugo, treće pašče je imalo taj zarazni kašalj. Ona je primila vakcinu i neke 2-3 revakcine + ovu za bjesnilo u prvih 7-8 mjeseci sve. Genetski su joj svi i više nego zdravi jer stvarno ima dobar rodovnik, za one koji prate potomak don king of rings, lari long step...). Pričao sam dosta ljudi koji imaju ovu krvu liniju i skoro svi su allergy freeCholina_Lokica wrote:Ne znam, samo znam da royal za alergicare klincu ne valja, hrana kao protiv alergije puna piletine, pasce mi umal nije celavo ostalo. Sto se tice alergija, stafordi, labradori i bokseri su pasmine koje su jako, jako, podlozne tome, tako da ti to bas nema veze sa hranom,genetski jbg... hranom samo mozes sanirati l alergije. Cuj zarazni kasalj? Je li ona tebi vakcinisana?! Ako dajes polivalentnu vakciinu ne bi smjela dobijati zarazni kasalj
Zato kontam da nije nešto do hrane. Razmišljam da kupim neku kvalitetniju, jer će me to u konačnici izaci jeftinije ukolko nestane problema...
- Cholina_Lokica
#2914 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Eki donova mala
u svakom slucaju probaj sa promjenom hrane. Nema veze sto su svi imali, garant nije dobila koktel protiv 5 zaraznih, jer u njima je i to protiv zaraznog kaslja, ili nesto nije ok, jer ako je vakcinisana ne smije ga fasovati, ko joj je davao vakcinu?
Ja dajem cibau happy i hapoy dog carliju, i zadovolja sam plaho. Happy sam probala sa royalom, i desilo se to sto rekoh... eukanubu sam davala carliju i toliko se udebljao od nje da je to strasno, plus sam citala neke literature i eukanuba je puna karona i po svijetu jako puno pasa je uginulo zbog toga, otrovali se. Proplan sam uzimala dok je happy bila stene,edjutim onda su se desila masovna povlacenja hrane zbog stafilokoka u njoj... odustala od svega toga i na ovome ostali. Ali eto oni nemaju nikakvih problema.
Ja dajem cibau happy i hapoy dog carliju, i zadovolja sam plaho. Happy sam probala sa royalom, i desilo se to sto rekoh... eukanubu sam davala carliju i toliko se udebljao od nje da je to strasno, plus sam citala neke literature i eukanuba je puna karona i po svijetu jako puno pasa je uginulo zbog toga, otrovali se. Proplan sam uzimala dok je happy bila stene,edjutim onda su se desila masovna povlacenja hrane zbog stafilokoka u njoj... odustala od svega toga i na ovome ostali. Ali eto oni nemaju nikakvih problema.
- Cholina_Lokica
#2915 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zaboravih, bila je ovdje prije jedna forumasica koja je imala donovog sincinu koliko se ja sjecam 
- Cholina_Lokica
#2916 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jos zaboravih
Uzmes nekoliko vrsta hrane male vrecice i probas sve pa sta ti se najbolje pokaze.
A sampon jesi li probao od orme naturali, sampon od zelenih klivca. Poprilicno je prirodan, treba ga bukvalno par kapi za pjenu, blag
Uzmes nekoliko vrsta hrane male vrecice i probas sve pa sta ti se najbolje pokaze.
A sampon jesi li probao od orme naturali, sampon od zelenih klivca. Poprilicno je prirodan, treba ga bukvalno par kapi za pjenu, blag
-
febo_acm
#2917 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Peto koljeno od DonaCholina_Lokica wrote:Eki donova malau svakom slucaju probaj sa promjenom hrane. Nema veze sto su svi imali, garant nije dobila koktel protiv 5 zaraznih, jer u njima je i to protiv zaraznog kaslja, ili nesto nije ok, jer ako je vakcinisana ne smije ga fasovati, ko joj je davao vakcinu?
Ja sam prvo kupio Hills od 3kg, nakon toga cibau junior 15kg, pa poslije caro croc puppy 15 kg, natural trainer 15 kg i sad ovu happy dog 20 kg. I uz sve ove hrane sam imao neke alergijske reakcije ili bolesti bezazlene
Ma kad je dobila zarazni kašalj imala je oko 4-5 mjeseci i tad sam je odveo na Stup u ambulantu i dobila je tablete za parazite protiv zaraznog kašlja?!
@edit
Nisam probao taj šampon, ali ću ga kupiti.
- Cholina_Lokica
#2918 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pa da, zarazni kasalj izaziva parainfluenca bakterija. Ako nema na onoj najepnici, sljedeca vakcinacija trazi da sve to dadnu joj.
Sampon taj znam da ima uzeti na mojmilu, pofalicima i ciglanama pet shopovi, ostalo ne znam, nama se pokazao super.
Ih, u tih 5 koljena ptice znaju sta je sve uletilo u liniju pa da se aktivira kod psa, pogotovo ako su ovdje kod nas uzgajani
Sampon taj znam da ima uzeti na mojmilu, pofalicima i ciglanama pet shopovi, ostalo ne znam, nama se pokazao super.
Ih, u tih 5 koljena ptice znaju sta je sve uletilo u liniju pa da se aktivira kod psa, pogotovo ako su ovdje kod nas uzgajani
-
febo_acm
#2919 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma ja sam upoznao sve iz legla i dosta ljudi koji imaju ovu krvnu liniju i jedino kod mene pasce ima non stop bubuljice
Inace odgajivac stafforda, odakle je i Lilly, zivi 700m od mene i cesto nam se pascad igraju i upoznat sam sa svim detaljima. Do roditelja sve u Srbiji uzgajano, a poznato je da oni imaju ponajbolje staforde u Evropi. Sta cu, tako mi grah pao. Imam alergicno i osjetljivo pasce
Imam je neki Biocide, pa neki iz DM-a i jos jedno 5 sampona iz raznih pet shopova i sve lose
Taj je iduci. A za vakcine smo mirni jos dosta mjeseci
Vidjet cemo na proljece sta i kako.
-
pakica_
#2920 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
koji si happy dog uzimao? ako je basic, meni se to pokazalo kao smece samo takvo! mi smo na high energyju i jako smo zadovoljni, tenkju veri mac 
-
febo_acm
#2921 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Mislim da je high energy, ali nisam 100% siguran. Istresem onu vrecu u jednu kantu i iz nje vadim. Ali mislim da je na vreci pisalo high energy. Crvena vreca, 20kg 50km.
-
pakica_
#2922 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
nije ti to to.. high energy je 20 kg 84 KM i plava je vrecaZhìxin wrote:Mislim da je high energy, ali nisam 100% siguran. Istresem onu vrecu u jednu kantu i iz nje vadim. Ali mislim da je na vreci pisalo high energy. Crvena vreca, 20kg 50km.

-
febo_acm
#2923 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ti si mi jendom slala link za ovu crvenu, pa mislim da znaš koja je u pitanju...
Gdje se ova ima uzeti?
Gdje se ova ima uzeti?
- Cholina_Lokica
#2924 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Carliju basic odlicanpakica_ wrote:koji si happy dog uzimao? ako je basic, meni se to pokazalo kao smece samo takvo! mi smo na high energyju i jako smo zadovoljni, tenkju veri mac
-
pakica_
#2925 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
dile, meni basto od basica lita k'o u prici 
zhixin, da nije ova
ako na nju mislis, to nije happy dog hehe
meni je ova valjala mjesec, slj. mjesec basto opet poceo litat'
vratili smo se starom dobrom high energyju i ne eksperimentisemo vise.. a imas je kupiti kod refe u pet shopu na ciglanama.. bilo je nekad i u svijetu ljubimaca na pofalicima i u titovoj, ne znam ima li je jos uvijek tamo, il' je refa ost'o jedini sto je dila
znam da on ima komplet program happy dog hrane, potrazi, ziher ces naci nesto i za liliku.. meni su njihovi proizvodi super
zhixin, da nije ova
ako na nju mislis, to nije happy dog hehe
vratili smo se starom dobrom high energyju i ne eksperimentisemo vise.. a imas je kupiti kod refe u pet shopu na ciglanama.. bilo je nekad i u svijetu ljubimaca na pofalicima i u titovoj, ne znam ima li je jos uvijek tamo, il' je refa ost'o jedini sto je dila
znam da on ima komplet program happy dog hrane, potrazi, ziher ces naci nesto i za liliku.. meni su njihovi proizvodi super