MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sole2mio

#2901 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sole2mio »

12 netacnih, tako da odustajem :(

Pismene ce se i stimati, ko ima stelu taj ce i dobiti bodove, jos ona kuja od zene na kraju kad se predavalo kaze sa je ovo ?
Ovo vam necu ni pogledat, kao mislila na rukopis, ( a ja mislim u sebi pogledaces ti one koje moras )

tako da se ni tu ne nadam bodovima.
soldier26

#2902 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by soldier26 »

sency ly wrote:1. dosije? SKUP PREDMETA KOJI SU ISTI ILI SLIČNI PO SVOJOJ MATERIJI, ODNOSE SE NA ISTO FIZIČKO ILI PRAVNO LICE...
2. kontrola pisarnice? VRŠI JE KOMISIJA NA KRAJU KALENDARSKE GODINE
3. zavođenje akata? ISTI DAN I POD ISTIM DATUMOM PO PRIJEMU
4. redovni pravni lijek? ŽALBA
5. dostavnica sadrži? NAZIV ORGANA KOJI DOSTAVLJA, BROJ I DATUM, NAZIV PISMENA, IME STRANKE I ADRESA...
6. lično ime se stiče? UPISOM U MATIČNU KNJIGU ROĐENIH
7. lična karta? JAVNA ISPRAVA KOJOM SE DOKAZUJE IDENTITET, MEJESTO I DATUM ROĐEENJA, PREBIVALIŠTE, BORAVIŠTE ZA RASELJENA...
8. lična karta? MORA IMATI LICE SA NAVRŠENIH 18 GODINA
9. bakljade vatrometi su regulisani u? ZAKONU O PREKRŠAJIMA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA
10. rokovi u upravnom postupku? ODREĐUJU SE NA DANE, MJESECE, GODINE
11. stranka može odustati od svog zahtjeva? U SVAKOM TOKU POSTUPKA
12.po zakonu o krivičnom postupku postupaju? OPĆINSKI, KANTONALNI, VRHOVNI SUD FBIH, TUŽILAC, SVI KOJI UČESTVUJU U POSTUPKU...
13. načelnika policijske uprave imenuje? KOMESAR
14. radna mjesta polic službenika su regulisana? PRAVILNIKOM O UNUTRAŠNJOJ ORGANIZACIJI I SISTEMATIZAACIJI...
15. organi disciplinskog postupka? DISCIPLINSKA KOMISIJA I DISCIPLINSKI TUŽILAC
16. prestanak radnog odnosa? 2 UZASTOPNE NEGATIVNE OCJENE
17. ako kadet napusti obuku? NADOKNAĐUJE TROŠKOVE POLICIJSKOM ORGANU
18. dnevni odmor između dva uzastopna radna dana? 12 SATI
19. javne priredbe se prijavljuju? 7 DANA PRIJE
20. žalba na odluku o javnom okupljanju? U ROKU OD 48 SATI
21. teža povreda službene dužnosti? NESAVJESNO, NEBLAGOVREMENO, NEIZVRŠAVANJE...
22. osumnjičeni je? LICE ZA KOJE POSTOJI OSNOVA SUMNJE DA JE POČINILO KRIVIČNO DJELO
23.zona smirenog saobraćaja? PRILAGOĐAVANJE BRZINE KRETANJU PJEŠAKA U NASELJENOM MJESTU
24. parkiranje? ZAUSTAVLJANJE DUŽE OD 5 MINUTA, OSIM KADA SE POSTUPA PO ZNAKU
25. odstojanje između 2 vozila koji prevoze opasne materije? 200 METARA
26. komisiju za postupak s oduzetim predmetima uspostavlja? VLADA KANTONA
27. radna knjižica? JAVNA ISPRAVA
28. zakon o polic službenicima se odnosi na? POLIC SLUŽBENIKE ZAPOSLENE U UPRAVI POLICIJE MUP-A
29. prekršajni postupak prema maloljetniku se pokreće? ZAHTJEVOM ZA POKRETANJE PREKRŠAJNOG POSTUPKA
30. upotreba sile od strane polic službenika? SAMO UKOLIKO JE NEOPHODNO I U MJERI RADI OSTVARENJA ZAKONITOG CILJA
31. rok zastarijevanja zaštitnih mjera? JEDNA GODINA OD DANA PRAVOMOĆNOSTI RJEŠENJA KOJIM SU IZREČENE
32. šta ne spada u mjere izrečene kao poljedica odgovornosti? oduzimanje imovinske koristi, naknada štete, UVJETNA OSUDA, kazneni poeni - ZA OVO PITANJE NISAM SIGURAN KAO NI OSTALI :lol:
33. prema maloljtniku do 14 godina? NE MOŽE SE VODITI POSTUPAK
34 policijska ovlast? SVE NAVEDENO (AUDIO I VIDEO SNIMANJE, UTVRĐIVANJE IDENTITETA, OBRADA I VOĐENJE EVIDENCIJA)
35. zakonodavni organ kantona? SKUPŠTINA
36. zakonodavni organ federacije bih? PREDSTAVNIČKI I DOM NARODA (TJ. PARLAMENT FBIH)
37. državljanstvo se dokazuje? UVJERENJEM O DRŽAVLJANSTVU BIH I ENTITETA
38. komesara zamjenjuje? NAČELNIK UNIFORMISANE POLICIJE
39. policijski odbor uspostavlja? VLADA KANTONA
40. prekid godišnjeg odmora? MOŽE VRŠITI KOMESAR ZA SLUŽBENIKE IZ SVOJE NADLEŽNOSTI, MINISTAR ILI LICA KOJA OVLASTI
41. okraničenje kretanja? DO 6 SATI
42. organi uprave u fbih? OSNIVAJU SE NA NIVOU FEDERACIJE, KANTONA, OPĆINA, GRADA....
43. krivični postupak pokreće? TUŽILAC
44. mjesto krivičnog djela? MJESTO ČINJENJA ILI NEČINJENJA I MJESTO GDJE JE NASTALA POSLJEDICA
45. vrste kazni? NOVČANA, KAZNA ZATVORA, KAZNA DUGOTRAJNOG ZATVORA
46. program usavršavanja? ODREĐUJE MINISTAR PODZAKONSKIM AKTOM UZ SAGLASNOST KOMESARA
47. prekršajne sankcije se propisuju? SAMO ZAKONOM
48. saobraćajna nezgoda je? DEFINICIJA-DOGAĐAJ NA PUTU...UČESTVOVALO NAJMANJE JEDNO VOZILO, JEDNO ILI VIŠE LICA POGINULO ILI POVRIJEĐENO, NASTALA MATERIJALNA ŠTETA...
49. na vanredni ljekarski može uputiti? KOMESAR
50. ko određuje koje se ličnosti iz nadležnosti kantona posebno osiguravaju? VLADA KANTONA

MISLIM DA JE TO TO, ETO PA SE IZVAGAJTE, SRETNO SVIMA.
E svaka cast :) Treba poceti se spremati za Fizicku provjeru :wink: :wink:
vješalica

#2903 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

sole2mio wrote:12 netacnih, tako da odustajem :(

Pismene ce se i stimati, ko ima stelu taj ce i dobiti bodove, jos ona kuja od zene na kraju kad se predavalo kaze sa je ovo ?
Ovo vam necu ni pogledat, kao mislila na rukopis, ( a ja mislim u sebi pogledaces ti one koje moras )

a pa joj,nemoj tako,ako imaš 12 netačnih to ti je 38 bodova,možda ti dadnu na pismenom da imaš 42. :)
dada24

#2904 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dada24 »

soldier26 wrote:
sency ly wrote:1. dosije? SKUP PREDMETA KOJI SU ISTI ILI SLIČNI PO SVOJOJ MATERIJI, ODNOSE SE NA ISTO FIZIČKO ILI PRAVNO LICE...
5. dostavnica sadrži? NAZIV ORGANA KOJI DOSTAVLJA, BROJ I DATUM, NAZIV PISMENA, IME STRANKE I ADRESA...
7. lična karta? JAVNA ISPRAVA KOJOM SE DOKAZUJE IDENTITET, MEJESTO I DATUM ROĐEENJA, PREBIVALIŠTE, BORAVIŠTE ZA RASELJENA...
9. bakljade vatrometi su regulisani u? ZAKONU O PREKRŠAJIMA PROTIV JAVNOG REDA I MIRA
12.po zakonu o krivičnom postupku postupaju? OPĆINSKI, KANTONALNI, VRHOVNI SUD FBIH, TUŽILAC, SVI KOJI UČESTVUJU U POSTUPKU...
14. radna mjesta polic službenika su regulisana? PRAVILNIKOM O UNUTRAŠNJOJ ORGANIZACIJI I SISTEMATIZAACIJI...
21. teža povreda službene dužnosti? NESAVJESNO, NEBLAGOVREMENO, NEIZVRŠAVANJE...
22. osumnjičeni je? LICE ZA KOJE POSTOJI OSNOVA SUMNJE DA JE POČINILO KRIVIČNO DJELO
23.zona smirenog saobraćaja? PRILAGOĐAVANJE BRZINE KRETANJU PJEŠAKA U NASELJENOM MJESTU
28. zakon o polic službenicima se odnosi na? POLIC SLUŽBENIKE ZAPOSLENE U UPRAVI POLICIJE MUP-A
29. prekršajni postupak prema maloljetniku se pokreće? ZAHTJEVOM ZA POKRETANJE PREKRŠAJNOG POSTUPKA
30. upotreba sile od strane polic službenika? SAMO UKOLIKO JE NEOPHODNO I U MJERI RADI OSTVARENJA ZAKONITOG CILJA
31. rok zastarijevanja zaštitnih mjera? JEDNA GODINA OD DANA PRAVOMOĆNOSTI RJEŠENJA KOJIM SU IZREČENE
32. šta ne spada u mjere izrečene kao poljedica odgovornosti? oduzimanje imovinske koristi, naknada štete, UVJETNA OSUDA, kazneni poeni - ZA OVO PITANJE NISAM SIGURAN KAO NI OSTALI :lol:
34 policijska ovlast? SVE NAVEDENO (AUDIO I VIDEO SNIMANJE, UTVRĐIVANJE IDENTITETA, OBRADA I VOĐENJE EVIDENCIJA)
36. zakonodavni organ federacije bih? PREDSTAVNIČKI I DOM NARODA (TJ. PARLAMENT FBIH)
40. prekid godišnjeg odmora? MOŽE VRŠITI KOMESAR ZA SLUŽBENIKE IZ SVOJE NADLEŽNOSTI, MINISTAR ILI LICA KOJA OVLASTI
42. organi uprave u fbih? OSNIVAJU SE NA NIVOU FEDERACIJE, KANTONA, OPĆINA, GRADA....
44. mjesto krivičnog djela? MJESTO ČINJENJA ILI NEČINJENJA I MJESTO GDJE JE NASTALA POSLJEDICA
46. program usavršavanja? ODREĐUJE MINISTAR PODZAKONSKIM AKTOM UZ SAGLASNOST KOMESARA
48. saobraćajna nezgoda je? DEFINICIJA-DOGAĐAJ NA PUTU...UČESTVOVALO NAJMANJE JEDNO VOZILO, JEDNO ILI VIŠE LICA POGINULO ILI POVRIJEĐENO, NASTALA MATERIJALNA ŠTETA...
50. ko određuje koje se ličnosti iz nadležnosti kantona posebno osiguravaju? VLADA KANTONA

hvala ti puno. dosta pitanja se kasnije nisam ni sjetila :D ja sam ih izgleda 7-8 fulala i to najvece gluposti, ali hajde moglo je biti i gore :D
samo ovo zalba na odluku o javnom okupljanju, zar nije 24 sata?
sole2mio

#2905 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sole2mio »

vješalica wrote:

a pa joj,nemoj tako,ako imaš 12 netačnih to ti je 38 bodova,možda ti dadnu na pismenom da imaš 42. :)
Odustajem u smislu, prestajem vjezbat za fizicku, jer svakako i da dobijem 42, tesko ces se moci stici one koji imaju 50 na ovom, msm ne tesko vec nemoguce :D.
A svakako ako prodjem izacu na fizicku, cisto da vidim kako to ide, jer mi je ovo prvi put da se projavljujem.
sency ly

#2906 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sency ly »

dada24 wrote:
soldier26 wrote:

hvala ti puno. dosta pitanja se kasnije nisam ni sjetila :D ja sam ih izgleda 7-8 fulala i to najvece gluposti, ali hajde moglo je biti i gore :D
jeste 24 sata, pogriješio sam :roll:
made_in_sarajevo

#2907 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by made_in_sarajevo »

vješalica wrote:

kako idu bodovanja po pitanjima?
dada24

#2908 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by dada24 »

samo ovo zalba na odluku o javnom okupljanju, zar nije 24 sata?[/quote]

jeste 24 sata, pogriješio sam :roll:[/quote]

aha, aha. ja sam pogrijesila na takvim glupostima da ne mogu vjerovati. ne bi mi bilo krivo da su neke teze stvari, nego eto njih uradim a smijesna pitanja pogrijesim :lol:
puno si nam pomogao sto si napisao sva pitanja, da se prisjetimo, i vidimo na cemu smo :D
sole2mio

#2909 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sole2mio »

made_in_sarajevo wrote:
vješalica wrote:

kako idu bodovanja po pitanjima?
Pa 50 pitanja 50 bodova i 10 ti je max za pismentu i to ti je sve ukupno 60.

Da bi prosao daje moras ostvariti 70% od ovog gore dvoje zajedno, a to ti je 42 boda.
made_in_sarajevo

#2910 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by made_in_sarajevo »

sole2mio wrote:]

Pa 50 pitanja 50 bodova i 10 ti je max za pismentu i to ti je sve ukupno 60.

Da bi prosao daje moras ostvariti 70% od ovog gore dvoje zajedno, a to ti je 42 boda.
skontao kad sam postavio pitanje :mrgreen: nisam se jos dohavizao od przenja na suncu :mrgreen:
sency ly

#2911 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sency ly »

dada24 wrote:hvala ti puno. dosta pitanja se kasnije nisam ni sjetila :D ja sam ih izgleda 7-8 fulala i to najvece gluposti, ali hajde moglo je biti i gore :D
jeste 24 sata, pogriješio sam :roll:[/quote]

aha, aha. ja sam pogrijesila na takvim glupostima da ne mogu vjerovati. ne bi mi bilo krivo da su neke teze stvari, nego eto njih uradim a smijesna pitanja pogrijesim :lol:
puno si nam pomogao sto si napisao sva pitanja, da se prisjetimo, i vidimo na cemu smo :D[/quote]

ja sam baš naštrebao ali mi se omaklo 4-5 pitanja i to bezveznih, šta je tu je :)
iKE

#2912 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by iKE »

TI STO SI 12 FULIO zaboravi nick imas priliku smijes fulit max 14 pitanja , jer pravilo je sledece da na pitanjima moras osvojiti 36/50 + na pismenoj 6/10 nem oze manje kad sve saberes ispada ti 42/60 znaci na testu min 36 i na pismenoj minimalno 6
srecno svima
iKE

#2913 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by iKE »

32. šta ne spada u mjere izrečene kao poljedica odgovornosti? oduzimanje imovinske koristi, naknada štete, UVJETNA OSUDA, kazneni poeni - ZA OVO PITANJE NISAM SIGURAN KAO NI OSTALI
-----------------------------------------------------------------------------------------------
18. pitanje je glasilo posle dva uzastopna radna dana i odgovor je 48 i ja sam pogrijesio misleci da je izmedju (radi se 12-24 12-48)
20. zalba -24 sata
29. prekrsajni postupak protiv maloljetnika se NE MOZE pokrenuti
32. Pitanje je glasilo : sta ne spada u mjere izrecene kao posljedica prekrsajne odgovornosti? a ponudjeno je bilo a)novcana kazna, b) naknada materijalne stete , c) uvjetna osuda , d)kazneni poeni
odgovor je bio B naknada materijalne stete ne spada u mjere izrecene kao posljedica prekrsaja bilo kojeg
soldier26

#2914 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by soldier26 »

iKE wrote:18. dnevni odmor između dva uzastopna radna dana? 12 SATI
32. šta ne spada u mjere izrečene kao poljedica odgovornosti? oduzimanje imovinske koristi, naknada štete, UVJETNA OSUDA, kazneni poeni - ZA OVO PITANJE NISAM SIGURAN KAO NI OSTALI
-----------------------------------------------------------------------------------------------
18. pitanje je glasilo posle dva uzastopna radna dana i odgovor je 48 i ja sam pogrijesio misleci da je izmedju (radi se 12-24 12-48)
20. zalba -24 sata
29. prekrsajni postupak protiv maloljetnika se NE MOZE pokrenuti
32. Pitanje je glasilo : sta ne spada u mjere izrecene kao posljedica prekrsajne odgovornosti? a ponudjeno je bilo a)novcana kazna, b) naknada materijalne stete , c) uvjetna osuda , d)kazneni poeni
odgovor je bio B naknada materijalne stete ne spada u mjere izrecene kao posljedica prekrsaja bilo kojeg

ZAKON O RADU FBIH
Clan 38.
Zaposlenik ima pravo na dnevni odmor izmedu dva uzastopna radna dana u trajanju od najmanje 12 sati neprekidno.
Izuzetno, za vrijeme rada na sezonskim poslovima, zaposlenik ima pravo na odmor iz stava 1. ovog clana u trajanju
od najmanje 10 sati neprekidno, a za maloljetne zaposlenike u trajanju od najmanje 12 sati neprekidno
ZAKON O PREKRSAJIMA FBIH
Član 24. Prekršajni postupak prema maloljetnicima
(1) Odredbe čl. od 1. do 9. ovog Zakona primjenjuju se prema maloljetnim počiniocima prekršaja ukoliko u čl. od 25. do 28. ovog Zakona nije drukčije određeno.
(2) Prema maloljetniku koji u vrijeme izvršenja prekršaja nije navršio 14 godina života ne može se pokrenuti, ni voditi prekršajni postupak.
(3) Prekršajni postupak prema maloljetniku može se pokrenuti samo putem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa odredbama čl. od 40. do 42. ovog Zakona

ZAKON O PREKRSAJIMA FBIH
Član 17.
Zaštitne mjere (1) Zaštitne mjere mogu se propisati samo zakonom.
(2) Za prekršaj mogu se propisati sljedeće zaštitne mjere:
oduzimanje predmeta,
zabrana vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti,
potpuna ili djelomična zabrana upravljanja motornim vozilom i
vanbolničko liječenje od zavisnosti.
Siguran sam za ovo zadnje pitanje da je bilo mjere koje se izricu, svađao sam se sa momkom pored koji je otisao isto na sankcije bio, zapamtio sam to pitanje vise nego ijedno drugo..

:D :D :D
MUP_KS

#2915 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by MUP_KS »

Haha i ja sam grjesuo ma smijesnim,po ovom imam 45 bez pismene valjda daju 5 bd na esej
iKE

#2916 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by iKE »

ZAKON O RADU FBIH
Clan 38.
Zaposlenik ima pravo na dnevni odmor izmedu dva uzastopna radna dana u trajanju od najmanje 12 sati neprekidno.
Izuzetno, za vrijeme rada na sezonskim poslovima, zaposlenik ima pravo na odmor iz stava 1. ovog clana u trajanju
od najmanje 10 sati neprekidno, a za maloljetne zaposlenike u trajanju od najmanje 12 sati neprekidno
ZAKON O PREKRSAJIMA FBIH
(1) Odredbe čl. od 1. do 9. ovog Zakona primjenjuju se prema maloljetnim počiniocima prekršaja ukoliko u čl. od 25. do 28. ovog Zakona nije drukčije određeno.
(2) Prema maloljetniku koji u vrijeme izvršenja prekršaja nije navršio 14 godina života ne može se pokrenuti, ni voditi prekršajni postupak.
(3) Prekršajni postupak prema maloljetniku može se pokrenuti samo putem zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka u skladu sa odredbama čl. od 40. do 42. ovog Zakona

ZAKON O PREKRSAJIMA FBIH
Član 17.
oduzimanje predmeta,
Siguran sam za ovo zadnje pitanje da je bilo mjere koje se izricu, svađao sam se sa momkom pored koji je otisao isto na sankcije bio, zapamtio sam to pitanje vise nego ijedno drugo..

:D :D :D[/quote]
NE SHVATAS govorim ti opet isto nisi razumijo zakon taj clan 38 Zaposlenik ima pravo na dnevni odmor IZMEDJU dva uzastopna radna dana
PITANJE JE BILO POSLE DVA UZASTOPNA RADNA DAAN znaci taj zakon ti ne pije vode vec drugi
Zakon o prekrsajima procitaj clan 28 stav 5 Ne moze se izreci prema maloljetniku (Odredbe čl. od 1. do 9. ovog Zakona primjenjuju se prema maloljetnim počiniocima prekršaja ukoliko u čl. od 25. do 28. ovog Zakona nije drukčije određeno.)
Nisu bile zastitne mjere vec sta ne spada u sankcije ili kako ono bi vec u vezi sa pocinjenim prekrsajima tj nasim rijecima sta se ne moze izreci kao kazna za prekrsaje a to je naknada materijalne stete.
Ovo velikim slovima je da se razlikuje nista lidno neko odma misli da se svadjam sta vise ja bih volio da si upravu jer bi mi bilo tacno ali smo svi pali/pogrijesili (gotovo svi) ova pitanja .. :D
soldier26

#2917 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by soldier26 »

Ja sam siguran u ovo sto sam napisao a i vidit cemo sve na rezultatima.. Nema potrebe za suvisnim raspravama ! :-D :-D
iKE

#2918 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by iKE »

MUP_KS wrote:Haha i ja sam grjesuo ma smijesnim,po ovom imam 45 bez pismene valjda daju 5 bd na esej
MUP KS moras osvojiti min 6 na eseju al mislim da kad zadovoljis na pitanjima na eseju nece nikog oboriti :D
Mislim da imam i ja prolaz po ovim nekim proracunima XD al koliko tacno bodova ne znam jbg ne sjecam se na neka pitanja ni sta sam odgovorio :D :roll:
sole2mio

#2919 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sole2mio »

iKE wrote:
MUP_KS wrote:Haha i ja sam grjesuo ma smijesnim,po ovom imam 45 bez pismene valjda daju 5 bd na esej
MUP KS moras osvojiti min 6 na eseju al mislim da kad zadovoljis na pitanjima na eseju nece nikog oboriti :D
Mislim da imam i ja prolaz po ovim nekim proracunima XD al koliko tacno bodova ne znam jbg ne sjecam se na neka pitanja ni sta sam odgovorio :D :roll:
Ne znam odakle ti to, da moras imat toliko i toliko ?
Ja koliko znam moras imati 70% od oboje zajedno.

Dalje i ako to ima, zna se ko ce dobiti na pismenoj a ko ne :) , i to da ce ti pustit pismenu okaci macku :)
iKE

#2920 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by iKE »

Prosle godine je bilo 30/50 norma za test sa pitanjima i 6/10 za pisani rad
ove godine ne znam jel jos uvjek vazi minimum i na testu znanja i na pisanom radu i kako su raspodjelili :/ ali prosle godine je sigurno bilo tako
sency ly

#2921 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sency ly »

iKE wrote:ZAKON O RADU FBIH
Clan 38.
ZAKON O PREKRSAJIMA FBIH

ZAKON O PREKRSAJIMA FBIH
Član 17.
oduzimanje predmeta,

:D :D :D
NE SHVATAS govorim ti opet isto nisi razumijo zakon taj clan 38 Zaposlenik ima pravo na dnevni odmor IZMEDJU dva uzastopna radna dana
PITANJE JE BILO POSLE DVA UZASTOPNA RADNA DAAN znaci taj zakon ti ne pije vode vec drugi
Zakon o prekrsajima procitaj clan 28 stav 5 Ne moze se izreci prema maloljetniku (Odredbe čl. od 1. do 9. ovog Zakona primjenjuju se prema maloljetnim počiniocima prekršaja ukoliko u čl. od 25. do 28. ovog Zakona nije drukčije određeno.)
Nisu bile zastitne mjere vec sta ne spada u sankcije ili kako ono bi vec u vezi sa pocinjenim prekrsajima tj nasim rijecima sta se ne moze izreci kao kazna za prekrsaje a to je naknada materijalne stete.
Ovo velikim slovima je da se razlikuje nista lidno neko odma misli da se svadjam sta vise ja bih volio da si upravu jer bi mi bilo tacno ali smo svi pali/pogrijesili (gotovo svi) ova pitanja .. :D[/quote]
vješalica

#2922 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by vješalica »

Bezveze se raspravljate pitanje je jasno bilo da li se može pokrenuti prekršajni postupak protiv maloljetnika!
A)prekršajnim nalogom
B)zahtjevom za pokretanje pre.postupka
C) ne može

Odgovor je zahtjevom za pokretanje pre.postupka.
sency ly

#2923 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sency ly »

Raditi IZMEĐU i NAKON dva uzastopna dana je jedno te isto pitanje, samo što ovo NAKON sadrži prvi dio od IZMEĐU.
IZMEĐU dva uzastopna dana znači:
1. raditi 2 dana pa odmarati 12 sati(NAKON)
2. pa raditi opet dva dana

Otuda proizilazi da dnevni odmor nakon ova prva dva uzastopna dana iznosi 12 sati. Ne može jedan dan biti uzastopan nego dva, tri i više...

U suprotnom koliko bi onda trajalo sedmično radno vrijeme, ako radite dan pa odmarate najmanje 48 ili 24 sati pa opet dan pa odmarate 48 ili 24 sati, a koliko SEDMIČNI ODMOR :izet:
sole2mio

#2924 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sole2mio »

vješalica wrote:Bezveze se raspravljate pitanje je jasno bilo da li se može pokrenuti prekršajni postupak protiv maloljetnika!
A)prekršajnim nalogom
B)zahtjevom za pokretanje pre.postupka
C) ne može

Odgovor je zahtjevom za pokretanje pre.postupka.

Mala greska :D
Prvo pitanje je glasilo Kako se može ...
i
pod C) je bilo Sve navedeno je tacno ( ili ti ga da su i A i B tacni )

i ja sam to zaokruzio, i et zajebo se :D
sole2mio

#2925 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje

Post by sole2mio »

sency ly wrote:Raditi IZMEĐU i NAKON dva uzastopna dana je jedno te isto pitanje, samo što ovo NAKON sadrži prvi dio od IZMEĐU.
IZMEĐU dva uzastopna dana znači:
1. raditi 2 dana pa odmarati 12 sati(NAKON)
2. pa raditi opet dva dana

Otuda proizilazi da dnevni odmor nakon ova prva dva uzastopna dana iznosi 12 sati. Ne može jedan dan biti uzastopan nego dva, tri i više...

U suprotnom koliko bi onda trajalo sedmično radno vrijeme, ako radite dan pa odmarate najmanje 48 ili 24 sati pa opet dan pa odmarate 48 ili 24 sati, a koliko SEDMIČNI ODMOR :izet:
Ja milsim da je odg 12, i da si ti u pravu,

Upravo su ovo bile cake kako bi nas zbunili, i jos par pitanja su takva bila, i ono sto znas sjebe te sa ponudjenim odg tako da se zbunis.
Post Reply