Imam nesto manje od dva mjeseca za odabir. Ovo za veterinara cu te kontaktirati sigurno kad dođe vrijeme. Sto se spola tice, ima li neke razlike il je totalno nebitno?SHTEVELEC wrote:
Najbolje usvojiti - ja sam svog bukvalno izvadio iz kontejnera, sada mu je nekih 9 mjeseci, tada je imao oko 2... Kada sam ga pokupio prvo je bilo kupanje i ciscenje od buha, onda je dosao veterinar, pregled'o, ocistio parazite i to je to... Kod mene je sam isao na pijesak iako je ulicar, nisam ga nista ucio. Jes' mu se nekoliko puta desilo u prvih par mjeseci da "fuli" (zaboravi gdje je pijesak, ne stigne...) al' kasnije je sve ok... Sto se tice hrane ja mu dajem kombinaciju suhe hrane i konzervica, kako god saberem nekako mi najjeftinije (izadje me sada, kada najvise jede, nekih 1.5km dnevno, kada jos malo poraste kolicina hrane se smanjuje). I jako ti je bitno naci dobrog i pouzdanog veterinara (da ti rijesi problem a ne samo gleda da te kutarise i uzme pare), ako ti bude trebalo javi se na pp, ovaj "moj" je jako dobar
...i da, koja starost mace je nabolja za udomljavanje/nabavku