Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Whitesnake

#2901 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

LSD wrote:Dobar je Wenger 8-) , City mu bježi 17 bodova (zato je i jasno zašto ga Honduras gotivi :-) svaki navijac City bi ga poželio kao trenera neke konkurencije).

Arsenal je Emirates platio preko 600 MILIONA EURA a Manchester SHITY je toliko ulozio u pojacanja.. i opet daj Boze da osvoji Premijeru.. Sta reci :lol: osim mozda, simpaticni ste mi sa ovim komentarima.. Go on..
:lol:
Whitesnake

#2902 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

burek_in_space wrote:
Whitesnake wrote:

E moj Burek, ako tako zakljucujes onda si me razocarao.. :D
Poenta je bila da u premijeri svak svakog moze pobijediti.. i da je djetinjasto Engleske premijerligase nazivati JADNIM.
Vidim da nisi skontao. Nek si ti rekao da se tebi jebe sto se meni jebe, to je poenta

Svak svakog mozhe pobijediti, samo Arsenal ne mozhe do titule vec 7 godina. :mrgreen:
I Wenger je Tito :mrgreen:
Znaci priznao si da nema jadnih timova u premijeri.. to je vec napredak.. :)
a titulu cemo osvojiti ili ove godine ili sledece, siguran sam..
In Wenger we trust.. Remember? ;-)
LSD

#2903 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Whitesnake wrote:
LSD wrote:Dobar je Wenger 8-) , City mu bježi 17 bodova (zato je i jasno zašto ga Honduras gotivi :-) svaki navijac City bi ga poželio kao trenera neke konkurencije).

Arsenal je Emirates platio preko 600 MILIONA EURA a Manchester SHITY je toliko ulozio u pojacanja.. i opet daj Boze da osvoji Premijeru.. Sta reci :lol: osim mozda, simpaticni ste mi sa ovim komentarima.. Go on..
Pa dobro, nije samo stvar u City...United mu bježi 15 bodova, Totenhem (hej Totenhem :shock: ) bježi 10 itd itd.
Ali dobro, Wenger je josip broz- dobar skroz...što kaže Burek :-)
burek_in_space

#2904 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Whitesnake wrote:
Znaci priznao si da nema jadnih timova u premijeri.. to je vec napredak.. :)
a titulu cemo osvojiti ili ove godine ili sledece, siguran sam..
In Wenger we trust.. Remember? ;-)
Nikako da skontash da ja sve vrijeme govorim da je jadno ovo na shta je doveden Arsenal, a sve zbog tvrdoglavosti Wengera. Ostali timovi me ne zanimaju na nachin na koji me zanima Arsenal.
Koliko ovo chujemo chesto, 7-a godina ce sad?! :lol:
BHF_Manijak

#2905 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

Honduras, svidjelo se to tebi ili ne, ali fudbal se igra ZA TROFEJE i sve dok toga ima bice i zdovoljstva, kad toga nestane javljaju se frustracije!
Arsenal ima srecu da ima takve vlasnike kakve ima, ali to je rijedak slucaj i na 100 klub imaces 2-3 takva...Recimo u engleskoj imas takav City, cije vlasnike zaboli genitalije za klubom, cak ih rijetko i na tribinama bude, i vlasnike Arsenala, ciji je prvobitni cilj pozitivno poslovati. Tako ce sve biti dok navijaci imaju strpljenja, a polahko ga gube jer i oni najzagrizeniji tifozi postaju nestrpljivi. Arsenal bi se ovakvom politikom, odonosno navijaci, mogli zadovoljiti da su oni QPR, Wigan, WOlvesi ili neki drugi nizerazredni klub kojem je cilj opstanak, sredina tabele itd, medjutim navijaci su navikli na rezultate i uspjehe - a sada toga nema i normalno je da su nezadovoljni, to ne mozes opravdati nicim...Pogledaj kako to hoda u mnogo vecim klubovima ala Bayern, Real, Milan itd.., sezona bez trofeja - noga, taman da ti je kruna na glavi, ne trpi se neuspjeh!
Pa evo uzet cemo hipoteticki, jel ti mislis da bi recimo navijaci Uniteda trpili da im je klub 6-7 godina bez trofeja, taman to u pitanju bio veliki Sri Ferguson?! Ja mislim da ne bi! ;-)
Wengeru je sreca sto ima mnogo kredita kod navijaca i sto su oni svjesni da on nije direktni krivac za ovo sadasnje stanje, ali indirektni jeste, dok je bilo love bilo je i igraca i trofeja, kako naglo promjenise taktiku vlasnici, tako nestade i trofeja. Ima tu i Wengerove gresek jer covjke nije htio da kupuje iako je imao po sezoni i do 50 miliona eura na rapolaganju(ima od prije godinu-dvije intervju u kojem se kaze da ima toliko sredstava na raspolaganju!), ali covjek ih je iskoristio za dovodjenje nekih novih klinaca od po 8-10 miliona umjesto da je dva kvalitetna igraca po 25 miliona doveo, no takav je Arsen uvijek bio. Samo je razlika sto je nekad imao rezultate a sad ih nema.

Generalno se slazem sa tom politikom i veliki sam protivnik trosenja po 50-100 miliona eura za pojacanja, stavio bih obavezno salery cup, medjutim ja se ne pitam, ali isto tako ekipa koja ne donosi transfere osudjena je na propast, posebno koja je navikla na to, osudjena je da padne u neki srednji stalez sto bi bilo pogubno za tim kakav je Arsenal, a to im je neminovnost ukoliko nastave ovim putem, jer ipak ima velike razlike osvojiti ili neosvojti EPL, FA kup, Carling a da ne govorim o Ligi prvaka! ;-)
BHF_Manijak

#2906 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

Whitesnake wrote:
Poenta je bila da u premijeri svak svakog moze pobijediti.. i da je djetinjasto Engleske premijerligase nazivati JADNIM.
Vidim da nisi skontao. Nek si ti rekao da se tebi jebe sto se meni jebe, to je poenta

A sta hoces da kazes, da jedan osrednji tim ili iz donjeg dijela tabele moze osvojiti recimo prvenstvo u Spaniji ili Njemackoj? Evropa je merilo, a vidjeli smo Engleze u Evropi, jedan Basel natambura United, a City hladno ispade iz LP...Ove godine je Engleska liga daleko najlosija u zadnjih 5-6 godina, to je cinjenica, a ti ako i dalje mislis da su svi timovi iz EPL beton te da su mjera ostalim, onda bi mogo vrlo lahko zavrsiti u onoj kategoriji u kojoj je CIki bio, anglofil, a koje li koincidencije i on je bio simpatizer Arsenala! :oops:

Naravno da jedna engeska ekipa moze biti jadna, takav je ove godine Blackburn, Wigan, QPR itd...To sto svak svakog moze dobiti, nije neka referenca da su ovi timovi gigantski, oni su i dalje truba kojoj se mnogo toga poslozila pa naguzise favorita! :wink:
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2907 Re: Arsenal F.C.

Post by odesveuhonduras »

LSD wrote:Dobar je Wenger 8-) , City mu bježi 17 bodova (zato je i jasno zašto ga Honduras gotivi :-) svaki navijac Citya bi ga poželio kao trenera neke konkurencije).
bolji 10 puta od guardiole
Whitesnake

#2908 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

BHF_Manijak wrote:
Whitesnake wrote:

A sta hoces da kazes, da jedan osrednji tim ili iz donjeg dijela tabele moze osvojiti recimo prvenstvo u Spaniji ili Njemackoj? Evropa je merilo, a vidjeli smo Engleze u Evropi, jedan Basel natambura United, a City hladno ispade iz LP...Ove godine je Engleska liga daleko najlosija u zadnjih 5-6 godina, to je cinjenica, a ti ako i dalje mislis da su svi timovi iz EPL beton te da su mjera ostalim, onda bi mogo vrlo lahko zavrsiti u onoj kategoriji u kojoj je CIki bio, anglofil, a koje li koincidencije i on je bio simpatizer Arsenala! :oops:

Naravno da jedna engeska ekipa moze biti jadna, takav je ove godine Blackburn, Wigan, QPR itd...To sto svak svakog moze dobiti, nije neka referenca da su ovi timovi gigantski, oni su i dalje truba kojoj se mnogo toga poslozila pa naguzise favorita! :wink:

:lol: :lol: :lol:

Kazem ti ja da nemas blage.. Ne zelim ti odg. na ove nebuloze.. Idi na forum Barce, Real, MIlana i bla bla.. nemoj stare ti na Arsenal F.C.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2909 Re: Arsenal F.C.

burek_in_space wrote:
odesveuhonduras wrote:nemaju ni ovi sa Emiratesa, samo se i na njih odnosi ono što sam spominjao oko navijača iz Bih I Ghane. Jedina razlika je što ovi bar nešto potroše oko Arsenala.

Ali, suma sumarum, mogu oni zviždati do Sudnjeg dana, ako vlasnici Arsenala imaju drugu računicu. Nije Arsenal OOUR nikakav ;-)
Naravno da nije, samo neka prodaja opadne 15%, kako suvenira, tako i ulaznica, pitacu te da li imaju ikakvog uticaja navijachi ili ne. :-D
Fudbal je u Engleskoj religija, i bojim se da fakat ne kontaš razmjere važnosti koji isti ima za Engleze, inače nikad ne bi pomislio reći da će Arsenalu opasti broj prodanih ulaznica. U Engleskoj trećeligaš ima više navijača na tribinama nego svi naši prvoligaši zajedno.

Što se suvenira tiče, Liverpool 20 godina nije osvojio titulu pa je još uvijek 2. najpopularniji engleski klub.

Wenger će otići onda kad isporuči rezultate koji ne odgovaraju vlasnicima kluba, a to je otprilike 2-3 godine bez LP i to, ako bude do njegovih grešaka, a ne do love koju mu vlasnici ne daju. Navijači mogu zanijemiti zviždući do tad, to se ne pika. Ne mijenja ni jedan Blackburn trenera iako mu navijači prijete i čovjek ne može sa hanumom na kahvu izaći, a ne da Arsenal mijenja jednog Wengera tek tako. Ne postoji trener na svijetu koji u njegovoj situaciji može napraviti više i dati otkaz Wengeru bi bio najgluplji fudbalski potez ikad.

Ako su pametni, a pretpostavljam da jesu, Wenger će im biti trener dok god on to želi.
BHF_Manijak

#2910 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

Whitesnake wrote: :lol: :lol: :lol:

Kazem ti ja da nemas blage.. Ne zelim ti odg. na ove nebuloze.. Idi na forum Barce, Real, MIlana i bla bla.. nemoj stare ti na Arsenal F.C.
Dobro, razumijem ja tu ludu potrebu da se brani sve sto je iz EPL, ali to se kosi sa zdravim razumom! Ti ako istini ne mozes pogledati to je tvoja stvar, ali i sam znas, htio priznati ili ne, da je Blackburn ove godine jedna velika kar'na te da ova pobjeda od 7:1 nije nikakvo mjerilo, ali itekako jeste kad te konkurent naguzi sa 8:2, jer bi kao mnogo manja razlika trebala biti izmedju Arsenala ili Uniteda nego li izmedju Arseala i Blackburna...I ovo ne pisem kao Unitedovac, da ne bude zabune! :oops:

A ti se i dalje tjesi da svak svakog moze dobiti, i raduj se narednih 15 godina bez trofeja...

Image

:zzzz: :zzzz: :zzzz:
odesveuhonduras

#2911 Re: Arsenal F.C.

jah, eto tvoj liverpool ne zna gdje će s njima u istom periodu
LSD

#2912 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

odesveuhonduras wrote:
LSD wrote:Dobar je Wenger 8-) , City mu bježi 17 bodova (zato je i jasno zašto ga Honduras gotivi :-) svaki navijac Citya bi ga poželio kao trenera neke konkurencije).
Nidje veze sa temom :shock: ....ne znam zašto uopšte ubacuješ tog covjeka na ovu temu :roll: :? ...ali eto kad ga vec pomenu, onda treba reci i cinjencu da je taj isti Guardiola za ove 3 godine (koliko se bavi trenerskim poslom) osvojio više trofeja nego Wenger za citav svoj život ;-)
BHF_Manijak

#2913 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:jah, eto tvoj liverpool ne zna gdje će s njima u istom periodu
Ali ja zato i nisam nigdje branio Gilleta(bivseg vlasnika) ili sada Kennya! Opet ponavljam, Wenger nije sam kriv odnosno odgovaran, ali ima dio krivice, niti bi ja govorio da me konkurent 8:2 natambura kako svak svakoga moze dobiti. Tacno je da Liverpool ceka na titulu preko 20 godina, ali bar smo imali uspjeha u Evropi, a Arsenal moze sanjat da osovji Ligu prvaka :mrgreen: :skoljka:

PS Bar ove godine imamo veliku sansu da Carling osvojimo! :mrgreen:
odesveuhonduras

#2914 Re: Arsenal F.C.

LSD wrote:
odesveuhonduras wrote:
Nidje veze sa temom :shock: ....ne znam zašto uopšte ubacuješ tog covjeka na ovu temu :roll: :? ...ali eto kad ga vec pomenu, onda treba reci i cinjencu da je taj isti Guardiola za ove 3 godine (koliko se bavi trenerskim poslom) osvojio više trofeja nego Wenger za citav svoj život ;-)
da wenger ima xavia, iniestu i messia, 80 miliona za ibrahimovića ili 40 za villu osvojio bi u godini ko guardiola za 18 života :D

da skratimo, jer postaje naprđivanje, sve što je bitno rečeno je već - wenger je apsolutna trenerska legenda i čovjek ne može nego dobiti podražaj za povraćanje kad vidi da po njemu pljuju ljudi koji od fudbala jedino daljinski imaju :)
Last edited by odesveuhonduras on 07/02/2012 17:24, edited 1 time in total.
LSD

#2915 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Nek on uzme prvo barem Carling kup u 7 godina apstinencije, pa nek se onda mjeri sa Guardiolom :D
BHF_Manijak

#2916 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote: da wenger ima xavia, iniestu i messia, 80 miliona za ibrahimovića ili 40 za villu osvojio bi u godini ko guardiola za 18 života :D

da skratimo, jer postaje naprđivanje, sve što je bitno rečeno je već - wenger je apsolutna trenerska legenda i čovjek ne može nego dobiti podražaj za povraćanje kad vidi da po njemu pljuju ljudi koji od fudbala jedino daljinski imaju :)
Pa imo je Rajkaard iste igrace pa kako je proso?! Xavi mu na klupi bio... :mrgreen: Ima i do igraca ali Bogami i do trenera, da je nko drugi umjesto Fergusona npr MAnchester bi zaostajo 15 a ne 2 boda za Cityem! ;-)
I kako rekoh, imo je i Wenger prosle godine 50mil za pojacanja pa? Kaze "ove godine stedimo"! :roll:
bingov buraz

#2917 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

Wenger se sad vadi da mora zaradjivati pare na transferima a sam je kumovao toj politici vlasnika,otprilike kao kasd Bosnjo ode kod raditi kod Svaba pa da se dokaze prebaci normu 3X,i naravno nakon nekog vremena Svabo to 3X proglasi za normu :mrgreen:
Uostalom ako ga vec ucjenjuju moze reci "hvala dovidjenja gospodo,selim gdje ce moje usluge biti vise cjenjene" pa nece ostati gladan i bez krova nad glavom u tom slucaju.

Evo ubosce izgleda sa Ox-om istina,ali gdje je Jenkins,onaj koreanac,Denilson je forsiran (uzalud),Frimpong posudjen,Miyaci isto,koliko se ocekivalo od Vele pa i on posudjen itd.

I nije Arsenal repa bez korijena,bilo ga je prije a bice i poslije Wengera,10 titula Engleske i 9 FA kupova prije Arsenove ere to potvrdjuju.
ultima_palabra

#2918 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Ako ćemo već biznis analogijom, Arsenal ima najskuplje karte u univerzumu... da li kupci njegovog proizvoda dobivaju vrijednost za svoj novac?
burek_in_space

#2919 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

odesveuhonduras wrote:
Nisam vidio da si negdje na forumu postavio diplomu profesionalnog trenera, mada kad vidim Wengera, danas to svako mozhe biti. :mrgreen:
Whitesnake

#2920 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

burek_in_space wrote:
odesveuhonduras wrote:
Nisam vidio da si negdje na forumu postavio diplomu profesionalnog trenera, mada kad vidim Wengera, danas to svako mozhe biti. :mrgreen:

Burek rek'o bih ti nesta na ovo ali ces me banovati :lol:
Covjek ne govori za sebe vec za Wengera a vi ste ti sto filozofiraju ne on..
*ebo ovo ne znam koji quratz radim na ovoj temi Arsenal F.C. Boga mi, ko da je vanjskopoliticki program :D
Wenger je Tito. Kome se to ne sviđa moze plakati. Ponavaljam jednu od titula cemo osvojiti ove sezone, a sledece sezone bar dvje :D
odesveuhonduras

#2921 Re: Arsenal F.C.

burek_in_space wrote:
odesveuhonduras wrote:
možeš ti i bolje.. nadam se
odesveuhonduras

#2922 Re: Arsenal F.C.

ultima_palabra wrote:Ako ćemo već biznis analogijom, Arsenal ima najskuplje karte u univerzumu... da li kupci njegovog proizvoda dobivaju vrijednost za svoj novac?
Dok god ima potražnje za tim kartama, sasvim nebitno. Nije ih niko puškom natjerao da kupe ulaznicu. A kupit će je i dogodine, jer fudbalski klub englezima nije ko granap pa da odu u drugi ako je prodavačica neljubazna.

Inače, apsolutno sam ubijeđen da ogromna većina pravih Arsenalovih navijača, a ne ovih internetskih, nema prevelikih problema sa Wengerom, a iako ima, da se ne šprda s njim kao ovi nazovinavijači.
ultima_palabra

#2923 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

odesveuhonduras wrote:
ultima_palabra wrote:Ako ćemo već biznis analogijom, Arsenal ima najskuplje karte u univerzumu... da li kupci njegovog proizvoda dobivaju vrijednost za svoj novac?
Dok god ima potražnje za tim kartama, sasvim nebitno. Nije ih niko puškom natjerao da kupe ulaznicu. A kupit će je i dogodine, jer fudbalski klub englezima nije ko granap pa da odu u drugi ako je prodavačica neljubazna.

Inače, apsolutno sam ubijeđen da ogromna većina pravih Arsenalovih navijača, a ne ovih internetskih, nema prevelikih problema sa Wengerom, a iako ima, da se ne šprda s njim kao ovi nazovinavijači.
Nije ih niko tjerao... ali svaka lojalnost ima svoje granice. Tako da imaju opciju da prestanu navijati za klub (manje vjerojatno) ili da organizuju neki bojkot kojim bi promijenili strategiju kluba, trenera, cijene karata i slično.

Sve ovo dosad je bilo podnošljivo, ali postoji velika mogućnost da ne igraju CL dogodine (Chelseaju bih uvijek dao prednost kada dođe crunch time), a da ne govorim kako doživljavaju da su Spursi ispred njih.

Ne vjerujem da se šprdaju, ipak je on najveći trener u istoriji kluba... ali sve više ih razmišlja o nečemu što je bilo nezamislivo.
odesveuhonduras

#2924 Re: Arsenal F.C.

ma kakav ba bojkot, ljudi šta vam je, nije to "Dosta" kultura ko kod nas, čim tri utakmice ne pobijediš, smijeni trenera i "hit the streets" :D

Navijači nemaju apsolutno nikakvog učinka na smjenu trenera u Engleskoj. Nisu to udruženja građana, to su privatni klubovi i dok god treneri postižu rezultate koji zadovoljavaju vlasnike, navijači mogu mahati ušima.
LSD

#2925 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Ma nije to samo tri utakmice, da je Bog do samo tri tekme ili jedna loša sezona...vec 7 godina ne mogu da dođu ni do Kup šljiva u gradačcu...došli konacno do finala strašnog Carlinga gdje se igra sa rezervistima i Birmingham (sada drugoligaš) im nije dao ni to :-? neda se usranom do potoka....doduše, ima onaj njihov klupski Emirates Kup kojeg znaju uzeti i gdje su konkurentni.
Post Reply