Honduras, svidjelo se to tebi ili ne, ali fudbal se igra ZA TROFEJE i sve dok toga ima bice i zdovoljstva, kad toga nestane javljaju se frustracije!
Arsenal ima srecu da ima takve vlasnike kakve ima, ali to je rijedak slucaj i na 100 klub imaces 2-3 takva...Recimo u engleskoj imas takav City, cije vlasnike zaboli genitalije za klubom, cak ih rijetko i na tribinama bude, i vlasnike Arsenala, ciji je prvobitni cilj pozitivno poslovati. Tako ce sve biti dok navijaci imaju strpljenja, a polahko ga gube jer i oni najzagrizeniji tifozi postaju nestrpljivi. Arsenal bi se ovakvom politikom, odonosno navijaci, mogli zadovoljiti da su oni QPR, Wigan, WOlvesi ili neki drugi nizerazredni klub kojem je cilj opstanak, sredina tabele itd, medjutim navijaci su navikli na rezultate i uspjehe - a sada toga nema i normalno je da su nezadovoljni, to ne mozes opravdati nicim...Pogledaj kako to hoda u mnogo vecim klubovima ala Bayern, Real, Milan itd.., sezona bez trofeja - noga, taman da ti je kruna na glavi, ne trpi se neuspjeh!
Pa evo uzet cemo hipoteticki, jel ti mislis da bi recimo navijaci Uniteda trpili da im je klub 6-7 godina bez trofeja, taman to u pitanju bio veliki Sri Ferguson?! Ja mislim da ne bi!
Wengeru je sreca sto ima mnogo kredita kod navijaca i sto su oni svjesni da on nije direktni krivac za ovo sadasnje stanje, ali indirektni jeste, dok je bilo love bilo je i igraca i trofeja, kako naglo promjenise taktiku vlasnici, tako nestade i trofeja. Ima tu i Wengerove gresek jer covjke nije htio da kupuje iako je imao po sezoni i do 50 miliona eura na rapolaganju(ima od prije godinu-dvije intervju u kojem se kaze da ima toliko sredstava na raspolaganju!), ali covjek ih je iskoristio za dovodjenje nekih novih klinaca od po 8-10 miliona umjesto da je dva kvalitetna igraca po 25 miliona doveo, no takav je Arsen uvijek bio. Samo je razlika sto je nekad imao rezultate a sad ih nema.
Generalno se slazem sa tom politikom i veliki sam protivnik trosenja po 50-100 miliona eura za pojacanja, stavio bih obavezno salery cup, medjutim ja se ne pitam, ali isto tako ekipa koja ne donosi transfere osudjena je na propast, posebno koja je navikla na to, osudjena je da padne u neki srednji stalez sto bi bilo pogubno za tim kakav je Arsenal, a to im je neminovnost ukoliko nastave ovim putem, jer ipak ima velike razlike osvojiti ili neosvojti EPL, FA kup, Carling a da ne govorim o Ligi prvaka!