Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Septik wrote:Ova ponuda će služiti samo onima koji se nalaze u Istanbulu...
Pa vazi i za BH Airlines, jer je Turkish sad vecinski vlasnik.
Sad se navode ponude npr. Sarajevo - Dubai, ali je to marketinski trik, jer se ide SJJ-IST-DXB
Ne znam gdje ste procitali tu informaciju ali Turkish nije vecinski vlasnik BH Airlines-a
Vlada 50,20 % Turkish 49,00 % Energoinvest 0,80 % vlasnistva
Septik wrote:Ova ponuda će služiti samo onima koji se nalaze u Istanbulu...
Pa vazi i za BH Airlines, jer je Turkish sad vecinski vlasnik.
Sad se navode ponude npr. Sarajevo - Dubai, ali je to marketinski trik, jer se ide SJJ-IST-DXB
Ne znam gdje ste procitali tu informaciju ali Turkish nije vecinski vlasnik BH Airlines-a
Vlada 50,20 % Turkish 49,00 % Energoinvest 0,80 % vlasnistva
ja sam danas u putnickoj agenciji kupio tu promotivnu kartu Turkish Airlinesa i platio sam se 104 EUR jer nemam kreditne kartice da odmah utipkam na internetu i prodjem 5 EUR jeftinije.
Karta je SJJ IST SJJ i vrijedi samo i iskljucivo na cistim letovima Turkisha, polazak iz SA u 14 h i povratak iz Istanbula u
12h.
akcija007 wrote:ja sam danas u putnickoj agenciji kupio tu promotivnu kartu Turkish Airlinesa i platio sam se 104 EUR jer nemam kreditne kartice da odmah utipkam na internetu i prodjem 5 EUR jeftinije.
Karta je SJJ IST SJJ i vrijedi samo i iskljucivo na cistim letovima Turkisha, polazak iz SA u 14 h i povratak iz Istanbula u
12h.
5 eura nije puno provizije za putničku agenciju...
___
Koliko vidjeh akcija je za letove do 31.3 a prodaja do 31.1...
Pool, super sam prosao u ovih 99 EUR na Turkishevoj stranici je TSC 15EUR, a ja sam ga u agenciji platio EUR 20, mada ima agencija koje TSC naplacuju i EUR 30.
Evo uslova prodaje:
Balkans all included just 99 EUR!
From Istanbul to Balkans, From Balkans to Istanbul Round-trip, all included just for 99 EUR!
Turkish Airlines presents you round-trip flights between ISTANBUL and SKOPJE, PRISTINA, TIRANA, PODGORICA, ZAGREB, LJUBLJANA, BELGRAD, SARAJEVO, CHISINAU, BUCHAREST and SOFIA just for 99 EUR, all tax and charges included.
This great promotion, for flights between Istanbul and 11 Balkan cities, covers 7 non-visa(for Turkish citizens) Balkan countries. To be eligible for this promotion, ticketing period has to be between Jan 5-31, 2012 (at least 30 days prior to flight), travelling period has to be between Feb,13 and Apr,30 2012 (maximum stay has to be 10 days).
This promotion also allows individuals to fly to/from another city of Turkey from/to those 11 Balkan cities via Istanbul, just for 80 EUR additionally, all tax and charges included.
Tickets may be bought from Turkish Airlines Web Site just for 99 EUR; also from Turkish Airlines Sales Offices or Agents just for 109 EUR, all tax and charges included.
u Hrvatskoj Croatia Airlines nije dugo cekala i ona je uvela istu akciju na svoj leto do Istanbula, iz Zagreba do Istanbula je 99 EUR, a iz Splita, Dubrovnika, Pule ili Zadra preko Zagreba je 129 EUR.
Da li ce i BH Airlines osgovoriti istom akcijom na akciju Turkisha !?
Vidio sam u Lufthansinom magazinu prosle sedmice da im je na mapi Evrope oznacen Mostar kao Star Alliance destinacija. Je li moguce da neko planira letove za Mostar?
macan prvi wrote:Vidio sam u Lufthansinom magazinu prosle sedmice da im je na mapi Evrope oznacen Mostar kao Star Alliance destinacija. Je li moguce da neko planira letove za Mostar?
BH Airlines opet uvodi Bec!!!!
Austrian leti dva puta dnevno za Bec, i oni uvode liniju za taj grad. Zemljo otvori se! SJJ nema linija za Frankfurt, Pariz, Milan, London, ali zato tri puta dnevno za Bec.
I anravno, slag an tortu, linija za Skopje!
Nemoj tako linija za Bec je bila u plusu, i tesko da ju i oni svojim dilentantizmom mogu unistiti... Imali su OK cijene karata, pa je i Austrian svoje korigovao, uglavnom, to moze biti samo pozitivno... Gdje si nasao info ? Sigurno ne u njihovim PR-ovima...
SKP ? Opet ? Ovaj put sa nekim smislom, ili kao i prosli puta, ni tamo-ni vamo...?
jefferson wrote:BH Airlines opet uvodi Bec!!!!
Austrian leti dva puta dnevno za Bec, i oni uvode liniju za taj grad. Zemljo otvori se! SJJ nema linija za Frankfurt, Pariz, Milan, London, ali zato tri puta dnevno za Bec.
Karta Sarajevo-Bec na Austrianu kosta 270 Eura dok npr karta Bec-Rim kosta oko 70 Eura. Mislim da je odlicno sto ce BH Airlines uvesti tu liniju jer ce onda za nas karte biti jeftinije. Svaka cast na konkurenciji
Karta Sarajevo-Bec na Austrianu kosta 270 Eura dok npr karta Bec-Rim kosta oko 70 Eura. Mislim da je odlicno sto ce BH Airlines uvesti tu liniju jer ce onda za nas karte biti jeftinije. Svaka cast na konkurenciji
Eee daj boze da i nama svane, karte su preskupe do Sarajeva.
Ja i muz trebali za NG u Bosnu karta iz skandinavije preko beca 750Eura ma smijesno...
Cuj austrian leti dva puta dnevno, cini mi se i croatia leti dva puta a mi nemozemo jedan let da napunimo pa rade li ista ovi nasi ljudi na vlasti!
Ja bih to ukinula, jednom oni lete, jednom mi letimo i rjesen problem, bit ce pun let i kod njih i kod nas ! ha ja !
Sto smo nesposoban narod, sve nam firme propadaju
drndalo wrote:Nemoj tako linija za Bec je bila u plusu, i tesko da ju i oni svojim dilentantizmom mogu unistiti... Imali su OK cijene karata, pa je i Austrian svoje korigovao, uglavnom, to moze biti samo pozitivno... Gdje si nasao info ? Sigurno ne u njihovim PR-ovima...
SKP ? Opet ? Ovaj put sa nekim smislom, ili kao i prosli puta, ni tamo-ni vamo...?
Zato sto imaju brdo evropskih gradova sa jos vecim aerodromima na kojima bi bili jedina linija. Air France nikad nije bio zainteresiran za SJJ, a pariz je uvijek interesantna destinacija, PLUS mozda nekom padne na pamet da potpise ugovore o preuzimanju putnika pa pokriju nekih 200,000 bosanaca u USA koje drzi Delta pod svojim kisobranom!
Bec je uvijek profitabilan, ali sad se oni takmice sa Austrianom koji moze odmah poceti sa damping cijenama da bi punio svoje avione za USA i sl.
Koji je to diletantizam to nije normalno.
A London? Najvjerovatnije ce se krenuti u ukidanje viza ove godine, bilo bi dobro da to prate malo!
macan prvi wrote:Vidio sam u Lufthansinom magazinu prosle sedmice da im je na mapi Evrope oznacen Mostar kao Star Alliance destinacija. Je li moguce da neko planira letove za Mostar?
Pa bice da kontaju nesto zbog Medjugorja
Odavno govorim: da su pametni, preimenovali bi se u Mostar Medjugorje i lovili turiste koji sad slijecu u Split ili Dubrovnik, al dobro sjetit ce se valjda nekad.
Jeffersone, Austrian je poklopio konekciju za Bec potpuno: traze oko 250€ minimalno za let koji traje oko sat vremena dok nude letove za drugi kraj Evrope za 99€. Razlog zasto to rade ti je sigurno jasan... Iz tog razloga, ako je to sto kazes za Bec tacno, bilo kakva konkurencija je dobro dosla. Jos ako bi austrijski Niki uveo isto tako letove za Sarajevo (i uvezane letove preko Beca za dalje u Evropu), to bi isto tako potaklo konkurenciju. Zato mislim da je ovo dobar potez BH Airlinesa.
I jasno, bilo bi odlicno da imaju konekcije i za druge destinacije u Evropi (i takodjer uvezane karte preko tih destinacija ), ali bolje je i ovo nego nista.