FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2901 Re: FK Zeljeznicar

Post by Chmoljo »

Baltazar_khan wrote:
1in1000 wrote:mozete vi pisat sta hocete,...cinjenica je da se za Sarajevo navija a za Zelju zivi
!!
jel za Želju ili za ŽELJEZNIČAR? :lol:
šta je to ružno u tom imenu?
je li možda sramota neka?
jel to neko lopovsko zanimanje ili naziv zanimanja ljudi koji su predstavljali onu klasu koje više nema?

ja sam preponosan na njega. to je bio moj rahmetli dedo i navijao je za taj klub kad ne vi, nego vaši očevi nisu bili još ni u planu. isto kao što sad i ja navijam.

a Sarajevu želim da pregazi Cluj i ode dalje. zašto? zato što moj rođeni brat navija za to isto Sarajevo.

jedno je zaje*ancija i pod*ebavanje, ali neki članovi očito imaju patološku potrebu za pljuckanjem "onih anamo". pomislio bi čovjek da su Grbavica i Koševsko Brdo bile "zaraćene strane" u ratu pa da se tako mrze...

bljak.
Charuga
Globalni moderator

#2902 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Baltazar_khan wrote:Skretničari :oops:

MaToUkOu vam je šuknuo na vašoj temi, toliko dobro, da ne vjerujem da postoji iko ko će da mu odgovori približno u njegovoj razini.

Jako bolan post za vas, zbog kojeg nećete moći da sastavite kraj s krajem. ni rado viđen, ni lsd, ni dino, ma ni jedan skretničar ne može da odgovori na ovaj post kako treba. Vjerujem da će ostati bez teksta, i da će samo kao ovce da govore BEEEEEEEEEEE BEEEEEEEEEEEEE BEEEEEEEEEEEEEE :oops:
Ma kako samo nevjerovatan post, ovako nesto ne bi napisali jedan Copic, Andric, Krleza, da ne idemo dalje ... Bas je ono, ALI BAS, izvrsio sukanje .. Hajde mi cemo sad da se oglasavamo kao ovce a ti idi pisi na temu o svom klubu. Znas li tamo ista pametno napisati ili si svu pamet ostavio na ovoj temi? I ti i kolege ti iz gornjih redova ... 8-)
LSD

#2903 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

MaToUkOu vam je šuknuo na vašoj temi, toliko dobro, da ne vjerujem da postoji iko ko će da mu odgovori približno u njegovoj razini.

Jako bolan post za vas, zbog kojeg nećete moći da sastavite kraj s krajem. ni rado viđen, ni lsd, ni dino, ma ni jedan skretničar ne može da odgovori na ovaj post kako treba. Vjerujem da će ostati bez teksta, i da će samo kao ovce da govore BEEEEEEEEEEE BEEEEEEEEEEEEE BEEEEEEEEEEEEEE :oops:
administracija :!: ...hoce li se ovo vrijeđanja i pljuvanje adekvatno sankcionisati ili da i ja pocne da ovako vrijeđam :x
ultima_palabra

#2904 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

MaToUkOu wrote:Prije svega, pozdravljam sve navijače kluba čije je ime toliko lijepo da su mu morali smisliti nadimak

Evo, pronađoh i ja malo slobodnog vremena (a i dosadno mi nešto pravo) pa reko' da napišem koju

DA, DA ! To sam ja, iskompleksirani bolesnik koji visi na vašoj temi...tako da, preskočimo to odmah

Prvi komentar posta iznad bi bio; minimalistička i subjektivna teza zasnovana na demagoškoj isključivosti!

Jesi li ti ikada, željezničaru moj, bio na nekoj utakmici Sarajeva, gostovanju (mimo derbija), okupljanjima navijača, proslavama...pa da tako govoriš? Da li je razlog svemu tome ljubomora, mržnja...ne uspijevam dokučiti

Moraš shvatiti to da ogroman broj ljudi voli taj klub! Da postoje mnogi fanatici koji bi i poginuli za njega, da su mnogi dozivjeli infarkt na tekmama tog istog kluba, da je taj klub donio mnogo sretnih trenutaka ogromnom broju njegovih navijača i simpatizera...i da je, koliko god to neshvatljivo bilo za vaš pojam neopisivo lijep osjećaj navijati za FK Sarajevo!

ehhhh sad

Vidim ovdje je opšteprihvaćeno mišljenje jednog mostarca pa čak i poistoviječeno sa ostatkom BiH haj' ok

Po svojoj prirodi, nikada nisam bio sklon diskriminaciji bilo kakve vrste pa tako i ne omalovažavam ljude na osnovu njihovog porijekla ali ipak ne može meni neki mostarac, zeničanin, tuzlak, konjičanin, bišćanin...govoriti za koga ja trebam navijati u gradu kojeg su vidjeli par u životu ili na razglednici isto kao što ni ja ne mogu njima, naravno...a i pored svega toga, vjeruj da Sarajevo ima mnogo više navijača širom BiH (izvan Sarajeva) nego što ti to možeš zamisliti...

Većina navijača Željezničara (kao i ti sam) su skloni ležernom tumačenju vrijednosti FK Sarajeva nošeni nekim životinjskim instiktom bez imalo rezona i logike...

Kažes da nemamo duše koju vi kao imate? Zašto onda toliko ljudi starijih od 40, 50, 60 i 70 godina vole FKS? Pričaju samo o njemu dok ispijaju kafe po čarsiji u kafićima, slastičarnama, kod brica i td...

Zašto nas onda uopšte ima toliko u ovom gradu i ostatku BiH!? Što je jako bitno, mnogi od tih navijača/simpatizera Sarajeva su obrazovana gradska raja, ugledni i uticajni ljudi u našem društvu...pojedinci koji imaju razvijen intelekt i sad ćes se ti naći i nekom gospodinu koji se divio bravurama Haseta, Papeta, Paje, Vidovića... i ostalih velikana (dok se nisi ni rodio) da kažes za koga bi on trebao navijati

Mislim ima i kod vas gospode u i oko kluba kao i papaka kojih svugdje ima...to se ništa ne može osporiti ali ne možes tako brutalno i sa sigurnošću navoditi stvari kojima očigledno ne vladaš

Za tvoju informaciju, mi smo prvi tim koji je donio titulu šampiona Jugoslavije u ovaj grad u sezoni 66/67, vođeni legendarnim Hasetom, nakon čega smo u 1/8 finala kupa šampiona eliminisani od Man.Utd. ukupnim rezultatom 1-2 koji je tada u finalu pregazio Benficu sa 4-1! Nakon toga se stadion Koševo punilo (kao što kaže ona stara dobra od ZP ''Nedjelja kad je otiš'o Hase'') do posljednjeg mjesta godinama i godinama...nije isto napuniti Koševo i Grbavicu, zar ne?

Valjda to ima neko značenje? I ima li potrebe porediti tadašnji kapacitet Koševa bez stolica sa ovim današnjim? I da, stadion Koševo je samo renovirano za vrijeme Olimpijade:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Stadion_As ... C4%87_Hase

vidi se da pojma nemate i da uglavnom mlatite praznu slamu...

hahaha sada ste kao samo vi zaslužni što smo osvojili našu drugu titulu 84/85...priča za malu djecu

a što se tiče tog prelaska igrača po naređenju, spominjete to u smislu kao da ti igrači igraju do dana današnjeg u Sarajevu i kao da željo propada sve do danas samo zbog njihovog odsustva

Uostalom, da je Željezničar bio i da je sada to što ste vi ubjeđeni da jeste...vjerovatno niko u ovom gradu nikada ne bi ni pomislio da pored takvog ''giganta'', pored ''galaktikosa sa Grbavbice'' osnuje klub koji će na vjerodostojan način predstavljani jedan grad kakav je Sarajevo kao i državu BiH.

I bojim se da će ta vaša srceparajuća priča za nekih 50-ak godina zvučati u otprilike: ''FK Sarajevo je na čelu sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem pokrenulo agresiju na BiH samo da bi se Željezničaru otuđio stadion...ali ipak smo pobijedili dušmane sa Koševa, nisu uspjeli u svojim podlim namjerama!...''

Pokušavate uhvatiti manje upućene na foru samosažaljenja, jako bijedno!

A to što kažete, titula tek poslije vas i 3. pretkolo tek poslije vas... zvuči toliko debilno da si i sam toga svjestan ja mislim Mi smo tu titulu osvojili zbog sebe a ne zbog vas !!! Zapiši to negdje I još nešto, mi smo također PRVI tim koji je u ovaj grad donio titulu prvaka zajedničke Premjier lige, otkako u istoj učestvuju i klubovi iz RS-a samo da znaš

Mnogi od vas moraju jos mnogo da proučavaju značaj FK Sarajeva u ovom gradu i državi da biste shvatili neke i stvari i da biste ikako mogli pricati o istome...

Horde zla neću nikako ni spominjati u ovom postu...mislim da je i ovo bilo previše

Da mi ne zamjerite, tj. da se malo opustite pripremio sam jednu pošalicu za kraj:

zmije su nastanjene na stadionu Grbavica zbog nedostatka prostora dok smo mi taj problem riješili zoološkim vrtom koji je u neposrednoj blizini

Samo opušteno!
Ne vidim poentu ovih kilometarskih postova, ali ako već moram birati dino to radi mnogo bolje, tekst ti je koherentan ko u Sanje V. :lol:
Slažem se da se o ukusima (pa i kod klubova ne treba raspravljati), ima i vas pitara finih, samo manjak objektivnosti vam je velika boljka ;-)
Moram također reći da van Sarajeva, na jednog navijača Sarajeva dolazi 3-4 Željovca, iz kojeg razloga - to biste se vi trebali zapitati. Vjerovatno ima veze sa prepotencijom i sloganima poput "moj grad, moj klub" :P
BTW, znate li da je stadion Koševo smješteno u centru bermudskog trougla (bolnica, ludnica, groblje) :lol: no hard feelings :wink:
nosara

#2905 Re: FK Zeljeznicar

Post by nosara »

Ja ne kontam kako neko moze pitarske menstruacije uzimat za ozbiljno... :-)

Sjetite se pirica u Saudiskoj Arabiji na "turneji" dok smo mi pljuvali krv za ovu zemlju... :-) Sjetite se kad mu je neki saudijski princ dao Kuran da mu procita omiljenu suru... A ovaj kaze "nemam naocale"... :lol:

To su pitari... :-) Sibica, sana, pa ako upali, upali... :lol:
Ne pada mi na pamet

#2906 Re: FK Zeljeznicar

Post by Ne pada mi na pamet »

LSD wrote:

administracija :!: ...hoce li se ovo vrijeđanja i pljuvanje adekvatno sankcionisati ili da i ja pocne da ovako vrijeđam :x
Bolje biti ovca, lijepa, pitoma domaca zivotinja, nego majmun.
belafonte

#2907 Re: FK Zeljeznicar

Post by belafonte »

Ne kontam vas nikako, omalovazavate jedni druge, a jedan i drugi klub su najveci u ovoj nasoj drzavi, sto ne usmjerite tu ogromnu energiju u podjebavanje klubova tipa Siroki, Zrinjski, Modrica, nego ovi klubovi kupe trofeje dok se mi ovdje prepiremo ko je bolji. Dok se mi ne pocnemo medjusobno cijeniti, nece nas ni oni cijeniti.
Eeee mjesto koje citavo moze stati na Grbavicu, ima klub koji je sad rame uz rame sa Sarajevom i Zeljom sto se tice trofeja, ee tugo :(
itd

#2908 Re: FK Zeljeznicar

Post by itd »

sto bi rekao ovaj tkz baltazar, ne sastavljam nikako kraj sa krajem otkako sam procitao post od njegovog idola
matoukou ili kako vec se zove. ma znao sam da su oni kompleksasi malo zesci ali ovo je za zatvoriti na goli otok majke mi :x

ja navijam za Zelju, ali nisam iz Sarajeva, i stvarno mi nije jasno kako ovi kompleksasi ne mogu da shvate da su oni ti koji
su provincijski klub i da van sarajeva su na 10:1 sa navijacima Zelje. imaju svoje neke statistike i dogadjaje za koje niko nije cuo
osim njih, misle da su kao neki intelektualci i neka visa rasa a van njihovog geta se ne cuju.
ime ih spasava i zato imaju navijaca, ali da je ostalo staro ime, imali bi manje navijaca od Olimpika :-)
Charuga
Globalni moderator

#2909 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Image
Charuga
Globalni moderator

#2910 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Rece igrac koji kad uzme loptu mene odmah uhvati strah od kontre .. :shock:
GangEvil

#2911 Re: FK Zeljeznicar

Post by GangEvil »

itd wrote:sto bi rekao ovaj tkz baltazar, ne sastavljam nikako kraj sa krajem otkako sam procitao post od njegovog idola
matoukou ili kako vec se zove. ma znao sam da su oni kompleksasi malo zesci ali ovo je za zatvoriti na goli otok majke mi :x

ja navijam za Zelju, ali nisam iz Sarajeva, i stvarno mi nije jasno kako ovi kompleksasi ne mogu da shvate da su oni ti koji
su provincijski klub i da van sarajeva su na 10:1 sa navijacima Zelje. imaju svoje neke statistike i dogadjaje za koje niko nije cuo
osim njih, misle da su kao neki intelektualci i neka visa rasa a van njihovog geta se ne cuju.
ime ih spasava i zato imaju navijaca, ali da je ostalo staro ime, imali bi manje navijaca od Olimpika :-)
Strumfovi.....Koliko imate titula BiH premier lige?...Nijednu!?....O cemu mi pricamo ovdje?...Fatajte se pedale...
Charuga
Globalni moderator

#2912 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

GangEvil wrote:Strumfovi.....Koliko imate titula BiH premier lige?...Nijednu!?....O cemu mi pricamo ovdje?...Fatajte se pedale...
Ako cemo iskreno mislim da si ti taj koji treba da se uhvati posla oko pedalanja .. Tema je o FK Zeljeznicar i mi pricamo o nasem klubu .. Pitanje je o cemu ti pricas .. 8-)
nosara

#2913 Re: FK Zeljeznicar

Post by nosara »

Plavih_11 wrote:
GangEvil wrote:Strumfovi.....Koliko imate titula BiH premier lige?...Nijednu!?....O cemu mi pricamo ovdje?...Fatajte se pedale...
Ako cemo iskreno mislim da si ti taj koji treba da se uhvati posla oko pedalanja .. Tema je o FK Zeljeznicar i mi pricamo o nasem klubu .. Pitanje je o cemu ti pricas .. 8-)
Administracijo, pusti vodu... :lol:
cpt.picard

#2914 Re: FK Zeljeznicar

Post by cpt.picard »

I FC Barcelona je veoma ruzno ime pa su dali nadimak Barca. :D :run: Argument na mjestu. Pitari vs Manijaci 1-0. Baltazar, ciro i ostali pacenici, pisite recku.

O ostatku posta MaToUkOu.. :lol: Sve sto si napisao za Sarajevo, mogu i ja za Zelju...

Pitari su uvjek bili poznati po tome da se okrecu kako vjetar puse. Tako da fakat nema smisla sa njima ulaziti u neku raspravu.

Evo za primjer, argument.

- Najave duplu krunu, normala nista od toga, usute se.
- Pocne prica o PL, Zeljo i Velez dobro startali, najavljuju borbu za titulu, njih ne interesuje PL.
- Opet pocne neka prica o PL, pocnu se puhati. I to pusu se titulom koju niko nije prizno. Priznaju sebi ratnu titulu (tj. poslijeratnu, propali pokusaj zajednicke lige) a Celiku ne priznaju :D
donBeton

#2915 Re: FK Zeljeznicar

Post by donBeton »

Ima li kod koga mjesta u autu za Gradačac pa da dijelimo račun za gorivo?
GangEvil

#2916 Re: FK Zeljeznicar

Post by GangEvil »

cpt.picard wrote:I FC Barcelona je veoma ruzno ime pa su dali nadimak Barca. :D :run: Argument na mjestu. Pitari vs Manijaci 1-0. Baltazar, ciro i ostali pacenici, pisite recku.

O ostatku posta MaToUkOu.. :lol: Sve sto si napisao za Sarajevo, mogu i ja za Zelju...

Pitari su uvjek bili poznati po tome da se okrecu kako vjetar puse. Tako da fakat nema smisla sa njima ulaziti u neku raspravu.

- Pocne prica o PL, Zeljo i Velez dobro startali, najavljuju borbu za titulu, njih ne interesuje PL.
- Opet pocne neka prica o PL, pocnu se puhati. I to pusu se titulom koju niko nije prizno. Priznaju sebi ratnu titulu (tj. poslijeratnu, propali pokusaj zajednicke lige) a Celiku ne priznaju :D
Znaci liga odigrana 2006/2007 nije priznata?....Super...Nek si nas barem prosvijetlio....Mi smo sve dosad zivjeli u uvjerenju da smo te sezone osvojili najjadniju ligu na svijetu (ono sto vi nikad necete)...:)
ultima_palabra

#2917 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

cpt.picard wrote:I FC Barcelona je veoma ruzno ime pa su dali nadimak Barca. :D :run: Argument na mjestu. Pitari vs Manijaci 1-0. Baltazar, ciro i ostali pacenici, pisite recku.

2003. na derbiju ističu maloumnu parolu "bolje treći uz pomoć Allaha, nego prvi uz pomoć Vlaha". Godinu dana kasnije 50% ekipe im sačinjavaju igrači srpske nacionalnosti :dance: :run:
Dr.Belajsuz

#2918 Re: FK Zeljeznicar

Post by Dr.Belajsuz »

Treba sklopiti dogovor sa administracijom i svaki post koji je makar 1% provokacijski ili vodi u raspravu Sarajevo-Željo, izbrisati, a korisnika banovati.
Pa 1000 puta ste se raspravljali ko je trofejniji. 1000 puta jel veći uspjeh Sarajeva u LŠ ili Želje. 1000 puta o historiji, Videotonu i Manchesteru, titualama u SFRJ, o osnivanju klubova, grupa.
Sarajevo i Željo su 2 najveća BH kluba. Ali to trebaju pokazati i dokazati sada. Realno, ovako ništa ne mogu. Evo Željo je krenuo dobro, ali nemaju igru, i dalje su tu sve neki poluigrači u ekipi. Sarajevo igra sa 12 igrača i ide na duplu krunu - nemoguće.
Predviđam da će jedan sarajevski klub osvojiti kup slijedeće godine (kako bi bilo dobro finale :D ), a da će završiti na pozicijama 3. i 4. u ligi.
elSaik

#2919 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Plavih_11 wrote:Rece igrac koji kad uzme loptu mene odmah uhvati strah od kontre .. :shock:
Jeste, ali je zato maltene svaki put prvo uzme. ;-)
Charuga
Globalni moderator

#2920 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

elSaik wrote:
Plavih_11 wrote:Rece igrac koji kad uzme loptu mene odmah uhvati strah od kontre .. :shock:
Jeste, ali je zato maltene svaki put prvo uzme. ;-)
Ma djaba kad je ne sacuva ... :). Dino je, po meni, dobar za gostovanja i tu ga treba koristiti ...
itd

#2921 Re: FK Zeljeznicar

Post by itd »

Dr.Belajsuz wrote:Treba sklopiti dogovor sa administracijom i svaki post koji je makar 1% provokacijski ili vodi u raspravu Sarajevo-Željo, izbrisati, a korisnika banovati.
Pa 1000 puta ste se raspravljali ko je trofejniji. 1000 puta jel veći uspjeh Sarajeva u LŠ ili Želje. 1000 puta o historiji, Videotonu i Manchesteru, titualama u SFRJ, o osnivanju klubova, grupa.
Sarajevo i Željo su 2 najveća BH kluba. Ali to trebaju pokazati i dokazati sada. Realno, ovako ništa ne mogu. Evo Željo je krenuo dobro, ali nemaju igru, i dalje su tu sve neki poluigrači u ekipi. Sarajevo igra sa 12 igrača i ide na duplu krunu - nemoguće.
Predviđam da će jedan sarajevski klub osvojiti kup slijedeće godine (kako bi bilo dobro finale :D ), a da će završiti na pozicijama 3. i 4. u ligi.
nazalost provokacija ce uvijek bilo i uvijek ce biti :x

slazem se sa tobom u vezi dva najveca kluba u BiH, i toga da je DERBI JE SAMO JEDAN, ali realnost nam ne dozvoljava da uzivamo u svim carima tog nama tolikog dragog sporta. Bez Zelje i Sarajeva nasa liga je ***ac, i svi mi znamo kako klubovi kao sto su Zrinjski i Modrica osvajali ligu i kupove, ali eto polako se izlazi iz krize i nadati se boljih vremena.
cikular

#2922 Re: FK Zeljeznicar

Post by cikular »

@Plavih_11

Jesmo li mi ove siljane poslali na posudbu u Zvijezdu ili ......?
Nisam upratio ovo.
Ako smo ih poslali na posudbu, je li ugovorom odredeno da ne mogu igrati protiv nas?
Charuga
Globalni moderator

#2923 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

cikular wrote:@Plavih_11

Jesmo li mi ove siljane poslali na posudbu u Zvijezdu ili ......?
Nisam upratio ovo.
Ako smo ih poslali na posudbu, je li ugovorom odredeno da ne mogu igrati protiv nas?
Koliko znam samo H. Beslija nece igrati protiv nas ..
cikular

#2924 Re: FK Zeljeznicar

Post by cikular »

Znaci,

-------------------Sehic--------------------------
Colic-----Mesic------Cocalic-----Radovanovic
------------Dino----------------------------------
----------------------Culum----------------------
Beslija-------------Serdarevic-------Bekric----
------------------Mesanovic---------------------

Sta mislite?
Mislim da se Bekric mora vise vracati po loptu kako bi pokretao akcije jer nam je on mozda i najkreativniji
igrac.
Takoder se treba paziti nepotrebnih prekrsaja na mjestima gdje se moze uputiti centarsut jer mislim da
je to mozda i jedina sansa za Zvijezdu.
elSaik

#2925 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Dino neće igrati. Povrijeđen je.
Post Reply