MaToUkOu wrote:Prije svega, pozdravljam sve navijače kluba čije je ime toliko lijepo da su mu morali smisliti nadimak
Evo, pronađoh i ja malo slobodnog vremena (a i dosadno mi nešto pravo) pa reko' da napišem koju
DA, DA ! To sam ja, iskompleksirani bolesnik koji visi na vašoj temi...tako da, preskočimo to odmah
Prvi komentar posta iznad bi bio; minimalistička i subjektivna teza zasnovana na demagoškoj isključivosti!
Jesi li ti ikada, željezničaru moj, bio na nekoj utakmici Sarajeva, gostovanju (mimo derbija), okupljanjima navijača, proslavama...pa da tako govoriš? Da li je razlog svemu tome ljubomora, mržnja...ne uspijevam dokučiti
Moraš shvatiti to da ogroman broj ljudi voli taj klub! Da postoje mnogi fanatici koji bi i poginuli za njega, da su mnogi dozivjeli infarkt na tekmama tog istog kluba, da je taj klub donio mnogo sretnih trenutaka ogromnom broju njegovih navijača i simpatizera...i da je, koliko god to neshvatljivo bilo za vaš pojam neopisivo lijep osjećaj navijati za FK Sarajevo!
ehhhh sad
Vidim ovdje je opšteprihvaćeno mišljenje jednog mostarca pa čak i poistoviječeno sa ostatkom BiH haj' ok
Po svojoj prirodi, nikada nisam bio sklon diskriminaciji bilo kakve vrste pa tako i ne omalovažavam ljude na osnovu njihovog porijekla ali ipak ne može meni neki mostarac, zeničanin, tuzlak, konjičanin, bišćanin...govoriti za koga ja trebam navijati u gradu kojeg su vidjeli par u životu ili na razglednici isto kao što ni ja ne mogu njima, naravno...a i pored svega toga, vjeruj da Sarajevo ima mnogo više navijača širom BiH (izvan Sarajeva) nego što ti to možeš zamisliti...
Većina navijača Željezničara (kao i ti sam) su skloni ležernom tumačenju vrijednosti FK Sarajeva nošeni nekim životinjskim instiktom bez imalo rezona i logike...
Kažes da nemamo duše koju vi kao imate? Zašto onda toliko ljudi starijih od 40, 50, 60 i 70 godina vole FKS? Pričaju samo o njemu dok ispijaju kafe po čarsiji u kafićima, slastičarnama, kod brica i td...
Zašto nas onda uopšte ima toliko u ovom gradu i ostatku BiH!? Što je jako bitno, mnogi od tih navijača/simpatizera Sarajeva su obrazovana gradska raja, ugledni i uticajni ljudi u našem društvu...pojedinci koji imaju razvijen intelekt i sad ćes se ti naći i nekom gospodinu koji se divio bravurama Haseta, Papeta, Paje, Vidovića... i ostalih velikana (dok se nisi ni rodio) da kažes za koga bi on trebao navijati
Mislim ima i kod vas gospode u i oko kluba kao i papaka kojih svugdje ima...to se ništa ne može osporiti ali ne možes tako brutalno i sa sigurnošću navoditi stvari kojima očigledno ne vladaš
Za tvoju informaciju, mi smo prvi tim koji je donio titulu šampiona Jugoslavije u ovaj grad u sezoni 66/67, vođeni legendarnim Hasetom, nakon čega smo u 1/8 finala kupa šampiona eliminisani od Man.Utd. ukupnim rezultatom 1-2 koji je tada u finalu pregazio Benficu sa 4-1! Nakon toga se stadion Koševo punilo (kao što kaže ona stara dobra od ZP ''Nedjelja kad je otiš'o Hase'') do posljednjeg mjesta godinama i godinama...nije isto napuniti Koševo i Grbavicu, zar ne?
Valjda to ima neko značenje? I ima li potrebe porediti tadašnji kapacitet Koševa bez stolica sa ovim današnjim? I da, stadion Koševo je samo renovirano za vrijeme Olimpijade:
http://bs.wikipedia.org/wiki/Stadion_As ... C4%87_Hase
vidi se da pojma nemate i da uglavnom mlatite praznu slamu...
hahaha sada ste kao samo vi zaslužni što smo osvojili našu drugu titulu 84/85...priča za malu djecu
a što se tiče tog prelaska igrača po naređenju, spominjete to u smislu kao da ti igrači igraju do dana današnjeg u Sarajevu i kao da željo propada sve do danas samo zbog njihovog odsustva
Uostalom, da je Željezničar bio i da je sada to što ste vi ubjeđeni da jeste...vjerovatno niko u ovom gradu nikada ne bi ni pomislio da pored takvog ''giganta'', pored ''galaktikosa sa Grbavbice'' osnuje klub koji će na vjerodostojan način predstavljani jedan grad kakav je Sarajevo kao i državu BiH.
I bojim se da će ta vaša srceparajuća priča za nekih 50-ak godina zvučati u otprilike: ''FK Sarajevo je na čelu sa ratnim zločincem Radovanom Karadžićem pokrenulo agresiju na BiH samo da bi se Željezničaru otuđio stadion...ali ipak smo pobijedili dušmane sa Koševa, nisu uspjeli u svojim podlim namjerama!...''
Pokušavate uhvatiti manje upućene na foru samosažaljenja, jako bijedno!
A to što kažete, titula tek poslije vas i 3. pretkolo tek poslije vas... zvuči toliko debilno da si i sam toga svjestan ja mislim Mi smo tu titulu osvojili zbog sebe a ne zbog vas !!! Zapiši to negdje I još nešto, mi smo također PRVI tim koji je u ovaj grad donio titulu prvaka zajedničke Premjier lige, otkako u istoj učestvuju i klubovi iz RS-a samo da znaš
Mnogi od vas moraju jos mnogo da proučavaju značaj FK Sarajeva u ovom gradu i državi da biste shvatili neke i stvari i da biste ikako mogli pricati o istome...
Horde zla neću nikako ni spominjati u ovom postu...mislim da je i ovo bilo previše
Da mi ne zamjerite, tj. da se malo opustite pripremio sam jednu pošalicu za kraj:
zmije su nastanjene na stadionu Grbavica zbog nedostatka prostora dok smo mi taj problem riješili zoološkim vrtom koji je u neposrednoj blizini
Samo opušteno!