HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
AdrianMole

#2901 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Koliko je meni poznato Cinestar i Cinestar Action and Thriller su u vlasništvu distributerske kuće Blitz i ne emitiraju se apsolutno nigdje izvan Hrvatske zbog autorskih prava.
sajber87

#2902 Re: HS kablovska

Post by sajber87 »

Ljudi imate li vi na digitali espn america, izgleda da je danas nestalo, a taman treba za par dana da pocne martovsko ludilo (ncaa kosarka). E ako su to ukinuli odjavicu digitalu .....
AfromMann

#2903 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

AdrianMole wrote:Koliko je meni poznato Cinestar i Cinestar Action and Thriller su u vlasništvu distributerske kuće Blitz i ne emitiraju se apsolutno nigdje izvan Hrvatske zbog autorskih prava.
ja sam samo stavio ko primjer kakv srot ima hs a kakav ostali!da ne kazem da nemamo ni vh1 ni mtv ni rtl hrvatski a radujemo se nekim televizijama za besposlenu zenu!
luccko

#2904 Re: HS kablovska

Post by luccko »

AfromMann wrote:
AdrianMole wrote:Koliko je meni poznato Cinestar i Cinestar Action and Thriller su u vlasništvu distributerske kuće Blitz i ne emitiraju se apsolutno nigdje izvan Hrvatske zbog autorskih prava.
ja sam samo stavio ko primjer kakv srot ima hs a kakav ostali!da ne kazem da nemamo ni vh1 ni mtv ni rtl hrvatski a radujemo se nekim televizijama za besposlenu zenu!
ti kao da nisi jos naucio citati ili ne znas naci navedene kanale!
pa, skoro sve nabrojane imas u ponudi... :lol: :lol: :lol:
AfromMann

#2905 Re: HS kablovska

Post by AfromMann »

de mi reci na analognoj pametnjakovicu gdje da nadjem te kanale!a za citanje i pisanje ne boj se davno sam to apsolvirao "pametnjakovicu"!
shlauf

#2906 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Imam slabe slike na BHT, FTV, TVSA i dolazili su mi dva puta "inzinjeri" iz HS-a i kažu da je to do TV-a. A TV je nov, star par mjeseci LCD. Opet će sutra da dodju pa ako šta ne naprave ili ne pojačaju signal onda im slijedi odjava i preseljenje na MojaTV kad već koristim ADSL njihov.
kurty

#2907 Re: HS kablovska

Post by kurty »

shlauf wrote:Imam slabe slike na BHT, FTV, TVSA i dolazili su mi dva puta "inzinjeri" iz HS-a i kažu da je to do TV-a. A TV je nov, star par mjeseci LCD. Opet će sutra da dodju pa ako šta ne naprave ili ne pojačaju signal onda im slijedi odjava i preseljenje na MojaTV kad već koristim ADSL njihov.

Kad si vec spomenuo TVSA...
Ja sam na MojaTV... cesto mi se desi,obicno navece, da kad gledam TVSA da je onaj njihov znak šravo mutan... Slika isto tako, nije bas "cista"
BHT i FTV su OK i svi ostali kanali...samo na TVSA
luccko

#2908 Re: HS kablovska

Post by luccko »

AfromMann wrote:de mi reci na analognoj pametnjakovicu gdje da nadjem te kanale!a za citanje i pisanje ne boj se davno sam to apsolvirao "pametnjakovicu"!
pa ti rece da nema nabrojanih kanala, a sada izgleda da ih ipak ima.
ili nema?
:lol:
AdrianMole

#2909 Re: HS kablovska

Post by AdrianMole »

Imate li vi ovih najavljenih titlova na NG Wild?Meni žuto dugme uopće ne reagira.Uostalom što se sa titlovima u digitali sa kanalima koje imaju titlove na analognoj kablovskoj poput Tv 1000,NG,Reality,Utilisima,ali i oni koji bi trebali imati titlove kao MTV Adria ili Zone Romantica.Isključivo me zanimaju odgovori ljudi koji imaju ovi DALVI smeće od reseivera!
Last edited by AdrianMole on 11/03/2011 15:03, edited 1 time in total.
dzeno123

#2910 Re: HS kablovska

Post by dzeno123 »

AdrianMole wrote:Imate li vi ovih najavljenih titlova na NG Wild?Meni žuto dugme uopće ne reagira.Uostalom što se sa titlovima u digitali sa kanalima koje imaju titlove na analognoj kablovskoj poput Tv 1000,NG,Reality,Utilisima,ali ioni koji bitrebali imati titlove kao MTV Adria ili Zone Romantica.Isključivo me zanimaju odgovori ljudi koji imaju ovi DALVI smeće od reseivera!
Ma kakvi, ni meni nece titlovi. :-)
luccko

#2911 Re: HS kablovska

Post by luccko »

AdrianMole wrote:Imate li vi ovih najavljenih titlova na NG Wild?Meni žuto dugme uopće ne reagira.Uostalom što se sa titlovima u digitali sa kanalima koje imaju titlove na analognoj kablovskoj poput Tv 1000,NG,Reality,Utilisima,ali i oni koji bi trebali imati titlove kao MTV Adria ili Zone Romantica.Isključivo me zanimaju odgovori ljudi koji imaju ovi DALVI smeće od reseivera!
e to smece im vrati krajem iduce hefte.
Naime, kako su sami rekli najvise problema imaju sa tim recieverima, a kako im dolazi napokon ogromna kolicina stb-ova iduce hefte najbolje ti je da im taj stari odneses i trazis novi stb!
Ne znam kako da ti ne rade titlovi, meni ferceraju na svim nabrojanim kanalima!!!
opa22

#2912 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

taj DALVI resiver je kataaastrofa, pobogu x puta dnevno mi zablokira, a daljinski katastrofa strah me i uzeti ga u ruku u strahu da ga ne prepolovim kako je nekvalitetan :D :D :D :D razmisljam da im vratim i resiver i sve i da me iskljuce s digitalne, lopovi
shlauf

#2913 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Danas čumurao u kući cijeli dan i čekao inžinjere iz HS-a da mi nešto urade sa pojedinim kanalima jer su katastrofa. Nisu došli a ja se onda prijavio za MojaTV. Koristim ADSL pa sam upisao full paket. Kad če doći do montaže neznam ali više ne mogu da se bakćem sa ovim šu*cima iz HS-a. Nerazumijem kako se ne bore za svakog korisnika. Ja koristim njihovu uslugu od 2005. godine. Prvo sam nakon 15 mjeseci zaje*ancije vratio modem i raskinuo Ugovor. Sad došla na red i kablovska. I kad kaže onaj ppk Enes "Kupujmo domaće". Pa nije kiseli kupus da je "domaće". :x :x :x :x :x
opa22

#2914 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

koliko se od prilike ceka prikljucenje moje tv i bht adsl...da li je za to obavezno posjedovanje telefonskog prikljucka? :S
japo

#2915 Re: HS kablovska

Post by japo »

moj stari koristi moja tv a prije korisnik HS_a :D uglavnom nije loše al je imao problema povremeno je slika blokirala i konstanto se modem restartovao pa da izbjegneš to trazi da ugrade jednu stvarčicu tj da razdvoje telefon i televiziju :D , ali moraš ih bar 10 puta nazvati da dodju jer to je telecom :D , imaš arene :lol: :lol:
edit: o i da moraš imati telefonsku zicu bhtelecoma u kući a nije obavezno da imaš pretplatnički broj :-)
casobuke

#2916 Re: HS kablovska

Post by casobuke »

Ne znam postoji li zvanična informacija, ali meni na digitalnoj je B92 zamijenjen onim turbofolkerskim odronom od Pinka. Prvo SportKlub pa sad B92, dva kanala na kojima se stvarno ima šta gledati? Do kad ovi smetljari iz HS namjeravaju još maltretirati svoje korisnike? Neka nama zato Radio Bir-ova, Turkove, saudi arabije i pizde materine.... O
O'zone
Globalni moderator

#2917 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

casobuke wrote:Ne znam postoji li zvanična informacija, ali meni na digitalnoj je B92 zamijenjen onim turbofolkerskim odronom od Pinka. Prvo SportKlub pa sad B92, dva kanala na kojima se stvarno ima šta gledati? Do kad ovi smetljari iz HS namjeravaju još maltretirati svoje korisnike? Neka nama zato Radio Bir-ova, Turkove, saudi arabije i pizde materine.... O
Maaaaaaaa neeeebriini!!! To njima svako malo se pomješaju B92 i Pink mi smo na to već navikli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
shlauf

#2918 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

O'zone wrote:
casobuke wrote:Ne znam postoji li zvanična informacija, ali meni na digitalnoj je B92 zamijenjen onim turbofolkerskim odronom od Pinka. Prvo SportKlub pa sad B92, dva kanala na kojima se stvarno ima šta gledati? Do kad ovi smetljari iz HS namjeravaju još maltretirati svoje korisnike? Neka nama zato Radio Bir-ova, Turkove, saudi arabije i pizde materine.... O
Maaaaaaaa neeeebriini!!! To njima svako malo se pomješaju B92 i Pink mi smo na to već navikli :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ŠALABAJZERI
O'zone
Globalni moderator

#2919 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

shlauf wrote:
O'zone wrote:
ŠALABAJZERI
Kolega @Shlauf -šalabajzer ili što bi Englezi rekli Shalabizer je čovek koji voli da se šali na tuđ račun više nego na svoj, dok ovi naši cijenjeni provajderi spadaju nekako više u domen KLOCEVA!
nookey

#2920 Re: HS kablovska

Post by nookey »

zna li iko zašto arena ne prenosi Italijansku ligu?
smoki_choko

#2921 Re: HS kablovska

Post by smoki_choko »

nookey wrote:zna li iko zašto arena ne prenosi Italijansku ligu?
evo obavijestenja na blic.net-ovoj stranici za njihovu televiziju
Poštovani korisnici,
Dobili smo obavještenje od HD Win d.o.o. preduzeća, koji su zastupnik za Arena Sport kanale, da zbog radova na tehnici i prijemu signala neke utakmice možda neće biti dostupne tokom vikenda.
--------------------------------------------------------------------------------
Ovi radovi se izvode u cilju poboljšanja postojećeg sistema i signala na Arena Sport kanalima.
Zahvaljujemo se na razumijevanju.
shlauf

#2922 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

A kako drugačije da ih nazovem kad 2 puta dolaze i ništa ne naprave. Treći put nisu ni došli. Valjda će u ponedeljak.
Damon.S

#2923 Re: HS kablovska

Post by Damon.S »

Pozz, imam pitanje :)
Dobio sam novi LCD Sony Bravia, pa me zanima zna li iko kako da nadjem programe digitalne kablovske na njemu, pošto sam pročitao da to može... Hvala unaprijed. :D
kakaljin

#2924 Re: HS kablovska

Post by kakaljin »

Damon.S wrote:Pozz, imam pitanje :)
Dobio sam novi LCD Sony Bravia, pa me zanima zna li iko kako da nadjem programe digitalne kablovske na njemu, pošto sam pročitao da to može... Hvala unaprijed. :D
menu
settings
digital st-up
digital tuning
digital auto tuning
(krug na daljinskom)
cable tuning
(krug na daljinskom)

e ovdje ti mora pisati
full scan
symbol rate auto
service type all service

i onda idi na start i sam ce skenirati frekfencije i nace ti sve programe

valjda sam dobro objasnio
Damon.S

#2925 Re: HS kablovska

Post by Damon.S »

Hvala puno.. :D
Kad su mi dostavljali LCD ja ih pitao može li to, oni meni kažu ne može, nemamo mi to još, tu digitalizaciju, to samo u Hrvatskoj ima. -.-
Mogu li se svi programi "uhvatit" ili samo neki ?
Hvaka još jednom :D
Locked