Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
costacurta

#2901 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by costacurta »

It_is_a_Leclerc wrote:
costacurta wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Pa očigledno mi smeta. Zato te pitam - šta je, po tvom mišljenju, rješenje ?! Ti kažeš - ne smije biti suživota, a to znači - ili genocid ili otcjepljenje, pa sam zainteresiran za to šta ti više preferiraš.
Bošnjački fašizam postoji, i to sam detaljno objasnio, i puno prije jučerašnjeg dana. Samo ga mi posmatramo kao odbrambeni, pravednički, a naš nesalomljivi kompleks vječite žrtve nam u tome pomaže. Nešto slično kao i fašizam u Izraelaca. Samo što ga mi ne konzumiramo.
Na temu Georgijeva sam se, odmah na početku, vrlo oštro i kritično izjasnio. Naravno da ne podržavam bošnjačke fašističke stavove o tome kako treba ove što idu na koncerte pobacati, pobiti, kako su svi Srbi bolesni i to.
Na svaku kritiku upućenu srpskoj politici ?! E tu ga, vala, lažeš. Ako neko na ovom forumu aktivno i vrlo argumentovano piše o zlu srpskog mainstream nacionalizma, onda sam to ja. Samo što smatram da treba kritikovati i nacionalizam, i inverziju fašizma, i sve drugo ispred svog praga, da bi imao pravo gledati tuđi.

Što se enigmatike tiče, nema potrebe da me "strpavaš" nigdje.
Prika ja se izvinuo za napade u Briselu u ime bosanskih muslimana, jesam li ja sad ok?
Kenjaš, da izvines. Nije niko rekao da ne smije bidi suživota već da ga ne moze biti sve dok se anam oni sami ne dozovu pameti ili dok samo mi evo 20 godina pozivamo na zajedništvo. Zamisli samo da obrnes uloge, da smo mi njima uradili ono što su oni nama u ratu. Šta misliš da li bi oni nama "oprastali" ili bi nas pozivali na zajednički život?
Ima i bilo je među nama zločinaca ali mi smo se borili protiv toga. Kaznjava li ih ili su bili likvidirani i na kraju krajeva to nikako nije bila zvanicna politika. Svaki naš optuženi se uredno javio ili je bio isporucen SUDu od strane vlasti.
Ne znam imaš li obraza stati pred onu curu iz Prijedora što joj pred očima ubise oca, mater, dvojicu amidža i baciše ih u Tomašicu u jamu ili onu Sarajku sto je rani snajperista u šestom mjesecu trudnoće, ubi joj oca i majku, a granata jednog brata teško ranila i drugog ubila na mjestu ili dođi u Tz 25. maja na Kapiju i stani ispred onih roditelja i reci svima njima da su im najmiliji izginuli zato što smo mi Bosnjaci muslimani fašisti.
Koma si ti meni.
Ovo je toliko monstruozna, beskrupulozna, divljačka i nadasve glupa konstrukcija u kojoj pokušavate mene da optužite da pravdam ubice trudinica, da meni ne pada na pamet da pokušavam replicirati na ovo. Samo savjet da pažljivije čitate postove, i ne klevećete nikog na ovakav način. Tim više što ne znate kakve ko traume iz rata nosi. ;)
De ti meni reci jesi li ti ONA ili si ON?
Ovaj gore kaže da si žeMsko ja sve kontam da si qrajber :mrgreen:
Nemoj se ljutiti ali to si ti na forumu. Tvoji stavovi i pisanje su kritični. Nemoj da se brineš da ce "oni" da ti kažu da si pravi bosnjak/inja jer pljujes po svom, po bosnjacima muslimanima i kad se neko raznese 6000 km odavdje, relativiziras, izjednačavaš..... sigurno ćeš i plaketu od istih dobiti.
Niemand

#2902 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Niemand »

VCorp wrote:
Niemand wrote::o
Da nisam šta slagao ? Suživot je kad se četnici koji su klali u dva rata iskupljaju svake godine u Višegradu dok žrtve to moraju gledati ? Ili je primjer suživota kad skidaju pred žrtvama riječi sa spomenika njihovih najmilijih jer se oni ne slažu da je tu bio genocid iako ga kao takvog i opjevaše ? Ma dajte molim vas, koga vi pravite budalama ? :-) Bosnjaci u RS -u ne smiju progovoriti, a kukakvice iz Federacije su tu da to pravdaju. Neki sebi trebaju srpske guzice istetovirati na usnama.
Dobro. Velis koji suzivot?

S obzirom da postoji rs i da postoje ljudi koji, htjeli ne htjeli, moraju zivjeti tamo, sta ti predlazes? Gdje oni zapravo treba da zive da bi vi napokon rekli-aferim?

Ne treba zivjeti sa srbima, velis. Ljudi iz prijeratne foce, sa vecinski mulslimanskim stanovnistvom, a danas gnjezdom cetnika, nigdje nisu dobrodosli. Ni u rs-u ni u federaciji. 20 godina se prozivaju sto disu isti zrak sa stanovnicima ovog grada. 20 godina im se govori sto se doslje ne vrate u to cetnicko gnjezdo. Ono naroda sto se vratilo u rs, ni tamo nije naslo mir. Bez obzira bili oni ateisti, muslimani il hare krisne, dovoljno je da nose muslimansko ime da mira nemaju.

Narod koji je najgore prosao u 90tim je danas "niciji narod". Nismo u stanju 20 godina prihvatiti raseljene iz svoje zemlje al lijepo se zagovara novo raseljenje, ko biva, mi ionako necemo nidje.

Stoga ja vas lijepo pitam, sta vi zapravo uopce hocete?
costacurta

#2903 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by costacurta »

dezurni_ucenik wrote:
Niemand wrote:
dezurni_ucenik wrote:

nemam ja sta reci, jer ja tamo ne idem. Da se razumijemo, RS je trenutno nemoguce ukinuti, ne vjerujem ni ja u te price "kako su Dodika postavili da unisti taj entitet", ali brate nemoj mi prodavati pricu oko neke ljubavi. Je li ti mozes shvatiti da ima ljudi koji te ne vole, mrze te, zele ti najgore zlo? Necu da generalizujem jer bi bio nefer prema jednom Divjaku koji vrijedi vise od vecine Bosnji. Ali nemojmo se varati, zapamti, mrzi te 49% ove drzave (ukljucujuci i "treci entitet"). To imaj na umu. Pa jebo ti tog covjeka koji ce meni reci : "nije bio u Srebrenici genocid". Ne moze Bosnjo nikako da skonta da on ima neprijatelje. Ja nisam za rat, nisam kavgadzija, ne podjebavam nekog sto je druge vjere, uvijek sam se grozio tih stvari, psovanja majki ustaskih i cetnickih, jer znam da je to ruzno jer sam na svojoj kozi osjetio kako je to kad ti neko psuje majku balijsku. Znam kako je bilo zivjeti sa tim istim komsijama koje su moji starci poznavali citav zivot, e trebao si da vidis promjenu politike 1992.godine. Trebao si da vidis kako su neke moje clanove porodice pobili i slali u logore njihovi najbolji prijatelji.

I opet ponavljam, grozim se nacionalisticke retorike, ne zelim da budem kao oni ALI nemoj mi pricati pricu "ko nas bre zavadi".
Upravo to, ti tamo ne ides a postoje ljudi koji tamo ne samo da idu, vec zive i manjina su. Niko ovdje ne prodaje price o ljubavi jer je to nemoguce nakon svega, ali nekom pokusaju mirnog zivota, kolko je to moguce, za ljude koji zive tamo.

To nazivamo suzivot.

I upravo zbog ovakvih snimaka kao ovaj sa utakmice, mislim da trebamo vise misliti na poziciju i situaciju u kojoj se nalazi manjina u rs-u. Misliti na njihovu sigurnost.

A sada nakon presude, mogli bi se pozabavati i nekim kaznama koje se ticu velicanja ratnih zlocinaca i negiranja genocida. Makar na papiru. U realnosti ce biti tesko, nazalost.

Ali ipak, mi cemo sutra najnormalnije izaci na kafu, a sta ce ona manjina u rs-u koja zivi okruzena ovim ljudima sa snimka? Valja njima i dalje zivjeti tamo. Stoga smatram da ne treba dodatno zakuhavati, zbog njih.
Ljetos kad je bila ona scena sa Vucicem u Srebrenici, prvi sam pomislio, cak i ovdje napisao: pa vidi vidi pizde sto bjezi, nek je dobio po picoki. Kasnije skontam, sta je sa nasim ljudima koji su se vratili tamo, jer treba da ih maltretira onaj cetnik Pauk iz Zvornika. U pravu si ti, lako je tebi i meni iz Federacije navijati i pisati.
Jesil ti stvarno misljenja da su Vučića dočekali sa hurmašicama i sokom od ruže da bi povratnicima bilo bolje?
Nanu Fatu odvedose u SUD samo zato što je stala ispred Kačavende i rekla mu da ne da svoje. Optužiše je za sve i svašta.
Jučer od 10 tačaka za koje je David optužen oni se uhvatili dijela u kom se kaže da su muslimani pucali na grad i UN, što čitajući kompletnu optužnicu dovodi maltene do apsurda.
Samo pišu o Maoči, terorizmu, poligonima za obuku, bijeloj Al Kaidi i sta sve ne samo ne bi li zaista napravili neko sranje.
Samo u sredinama gdje su Bosnjaci organizovani npr Janja, Kozluk ne smiju prismrdit već tamo gdje su skroz u manjini prave probleme.
Našli bi oni Vučića i bez Vučića. Nemaj brige
palermo

#2904 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by palermo »

Nije mi jasno zašto mislite da se srpska poltika i Srbi koji je podržavaju može pobijediti njihovim oružjem, šovinizmom, primitivnim nacionalizmom......jel stvarno mislite da možemo biti veći šovinisti što od ovih preko Drine i što od ovih naših Srba. Ne možemo, niti u bitci koja se vodi tim oružjem imamo ikakve šanse.

Naše oružje i naše šanse su u pridržavanju principa pravde jer nama idu u prilog,u opće civilizacijskim vrijednostima. u obrazovanju, u jačanju pozitivne nacionalne svijesti itd.....

A tražiti od Bošnjaka da igraju igru oružjem koje su ovi drugi doveli maltene do savršenstva je osim što je i anticivilizacijski, jednostavno glupo
It_is_a_Leclerc

#2905 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

Naravno da ću se ljutiti, jer je jako maliciozan pokušaj da iskonstruišete od mene nekog advokata Karadžiću, a za razliku od većine koja se za njegov slučaj zainteresirala prošle sedmice, cijeli slučaj pratim godinama.

Zašto da repliciram @VCorp, koji je eto zaključio da sam iz SDA, ali nije zaključio kojeg sam spola ? Mislim, stvarno da se čovjek samo nasmije i pređe dalje. Uostalom, taj nazor patriotizam i briga za povratnike, iz srca EU je pomalo licemjerna, ali dobro...

Moj stav je i dalje jasan. Ako nećemo živjeti sa srpskim narodom u BiH, onda moramo odlučiti - želimo li izvršiti genocid nad njima, pa da ih nema; ili ćemo ih pustiti da se otcijepe ?!
Patriotska_Liga

#2907 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Patriotska_Liga »

More komforno.

U Tutinu.
tandmand

#2908 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by tandmand »

Situacija je takva da Bošnjaci kao narod imaju dva staratelja, koji mu određuju šta smije a šta ne smije - raditi i govoriti. U takvom stanju nije u mogućnosti ni da pomogne svom bratu povratniku u RS. To je talačka kriza jednog naroda sa elementima Štokholmskog sindroma. Da smo jaki kao što nismo i da imamo elemente "ubjeđivanja", onda bi u RSu naše povratnike držali kao kap vode na dlanu. Pogledajmo kako to drugi, bolje organizovani narodi rade. Dirni im jednog, svi će skočiti da namire račun na neki način. Turci su oborili jedan ruski avion i to poskupo .... to je primjer kada jedan narod drži do sebe.
desni

#2909 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by desni »

Niemand wrote:
VCorp wrote:
Niemand wrote::o
Da nisam šta slagao ? Suživot je kad se četnici koji su klali u dva rata iskupljaju svake godine u Višegradu dok žrtve to moraju gledati ? Ili je primjer suživota kad skidaju pred žrtvama riječi sa spomenika njihovih najmilijih jer se oni ne slažu da je tu bio genocid iako ga kao takvog i opjevaše ? Ma dajte molim vas, koga vi pravite budalama ? :-) Bosnjaci u RS -u ne smiju progovoriti, a kukakvice iz Federacije su tu da to pravdaju. Neki sebi trebaju srpske guzice istetovirati na usnama.
Dobro. Velis koji suzivot?

S obzirom da postoji rs i da postoje ljudi koji, htjeli ne htjeli, moraju zivjeti tamo, sta ti predlazes? Gdje oni zapravo treba da zive da bi vi napokon rekli-aferim?

Ne treba zivjeti sa srbima, velis. Ljudi iz prijeratne foce, sa vecinski mulslimanskim stanovnistvom, a danas gnjezdom cetnika, nigdje nisu dobrodosli. Ni u rs-u ni u federaciji. 20 godina se prozivaju sto disu isti zrak sa stanovnicima ovog grada. 20 godina im se govori sto se doslje ne vrate u to cetnicko gnjezdo. Ono naroda sto se vratilo u rs, ni tamo nije naslo mir. Bez obzira bili oni ateisti, muslimani il hare krisne, dovoljno je da nose muslimansko ime da mira nemaju.

Narod koji je najgore prosao u 90tim je danas "niciji narod". Nismo u stanju 20 godina prihvatiti raseljene iz svoje zemlje al lijepo se zagovara novo raseljenje, ko biva, mi ionako necemo nidje.

A šta ti hoćeš?
    Da Bošnjaci u Sarajevu salutiraju pred slikom krvnika Karadžića a oni povratnici u Foču da je ljube sve zarad zajedničkog suživota.Vidi Roza Parks se nije pomirila sa tim da mora da sjedi na za nju određenom sjedištu.Protiv rasizma,fašizma se valja boriti inače si žrtva :(
    costacurta

#2910 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by costacurta »

Niemand wrote:

Radujem se presudi za UZP covjeku, teroristi koji je krivac sto sam 4 godine živio u strahu, bez vode, struje, goriva, na humanitarnoj pomoći, jel problem?
    Ovi iz Foče su krivi jer su dozvolili da ih tako maltretiraju. Već rekoh da su složni i odlučni kao oni u Janji i Kozluku bilo bi im bolje.vecina ih prodala kuće, dosta ih je vani i dodju samo jednom ili niti jednom u godini otvore prozore da prozrače i opet odoše. Oni sto nisu imali kud i nemaju nigdje i nikoga su u nemilosti. Jel ja možda trebam da idem da se borim za njihova prava? Nisu zvali ni ovi iz Janje nikoga, sami se izborili, vratili se na svoje. Vecina ih je vani i financira i pomaže ove sto su kod kuće. Dodik jedino može doći da otvori neku halu ili put asfaltiran, pojede kolač i nazad u Laktaše. Nema Cile-Mile.
    Niemand

#2911 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Niemand »

desni wrote: A šta ti hoćeš?
      Da Bošnjaci u Sarajevu salutiraju pred slikom krvnika Karadžića a oni povratnici u Foču da je ljube sve zarad zajedničkog suživota.Vidi Roza Parks se nije pomirila sa tim da mora da sjedi na za nju određenom sjedištu.Protiv rasizma,fašizma se valja boriti inače si žrtva :(
      Zasto meni postavljas pitanje za koje potom sam iskonstruises nekakve odgovore? Pomalo besmisleno. Mene sto se tice, misli ti sta hoces. To je tvoj post, ne moj.
      Niemand

#2912 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Niemand »

costacurta wrote:
      Radujem se presudi za UZP covjeku, teroristi koji je krivac sto sam 4 godine živio u strahu, bez vode, struje, goriva, na humanitarnoj pomoći, jel problem?
      Ovi iz Foče su krivi jer su dozvolili da ih tako maltretiraju. Već rekoh da su složni i odlučni kao oni u Janji i Kozluku bilo bi im bolje.vecina ih prodala kuće, dosta ih je vani i dodju samo jednom ili niti jednom u godini otvore prozore da prozrače i opet odoše. Oni sto nisu imali kud i nemaju nigdje i nikoga su u nemilosti. Jel ja možda trebam da idem da se borim za njihova prava? Nisu zvali ni ovi iz Janje nikoga, sami se izborili, vratili se na svoje. Vecina ih je vani i financira i pomaže ove sto su kod kuće. Dodik jedino može doći da otvori neku halu ili put asfaltiran, pojede kolač i nazad u Laktaše. Nema Cile-Mile.
      Hajd fino. Nek su oni sami krivi.
      costacurta

#2913 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by costacurta »

Čitaj. Ikre bi rabike.
      Ako treba više puta. Možda shvatiš sta napisah

Laku noć :kiss:
      Niemand

#2914 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Niemand »

We ijake :cao:
      It_is_a_Leclerc

#2915 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

tandmand wrote:Situacija je takva da Bošnjaci kao narod imaju dva staratelja, koji mu određuju šta smije a šta ne smije - raditi i govoriti. U takvom stanju nije u mogućnosti ni da pomogne svom bratu povratniku u RS. To je talačka kriza jednog naroda sa elementima Štokholmskog sindroma. Da smo jaki kao što nismo i da imamo elemente "ubjeđivanja", onda bi u RSu naše povratnike držali kao kap vode na dlanu. Pogledajmo kako to drugi, bolje organizovani narodi rade. Dirni im jednog, svi će skočiti da namire račun na neki način. Turci su oborili jedan ruski avion i to poskupo .... to je primjer kada jedan narod drži do sebe.
      Bošnjaci moraju početi da se ponašaju državotvorno. Nove generacije, postratna djeca ne doživljavaju Bijeljinu, Foču ili Trebinje kao svoju domovinu, i to je strašno, a za to su ponajviše krivi bošnjački "lideri" i SDA koji su stvorili atmosferu da je BiH virutelan prostor, gruntovno utemeljen, a faktički se proteže kroz tri kantona u kojima su oni vlast. Za nas je BiH već 20 godina prostor pod kontrolom Armije RBiH, i čini mi se, na trostrano zadovoljstvo. Mi smo to prihvatili, i to je strašno. Bošnjaci moraju jačati državu kroz sve segmente, ako treba i nazor, na svakom kilometru, a ne samo tamo gdje smo mi većina.

Ne razumijem ovo namirivanje računa ?! Neko pretuče povratnika u Zvorniku, mi nalupamo nekog djeda u Drvaru, ili kako to ide ? To su vrlo pogrešne premise.
      Moenx

#2916 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Moenx »

Presuda ratnom zlocincu je jasno tempirana sa porukom
      Tamna strana rata je vojnicki porazena i ona je osudjena na sudu
      Naime presuda Karadzicu se podudara sa bombardovanjima NATO-a na Srbiju
      I to je ono stose treba potencirati u kontekstu svih tih divjanja ovih mjeseci od strane ravnogorskog i inih pokreta
      desni

#2917 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by desni »

Niemand wrote:
      desni wrote: A šta ti hoćeš?
        Zasto meni postavljas pitanje za koje potom sam iskonstruises nekakve odgovore? Pomalo besmisleno. Mene sto se tice, misli ti sta hoces. To je tvoj post, ne moj.
        Besmisleno je da svako ima pravo na dostojanstvo?Ako povratnici kao žrtve genocida i ratnih zločina počnu pričati o tome ugrožavaju sami sebe po onome što si ti napisala jer čak i ovo što mi u Sarajevu i Tuzli napišemo i kažemo trebamo paziti da ne uznemirimo zločince jer bi mogli ugroziti povratnike :-)
          Sindrom zlostavljane žene.Koliko je bilo spomenika žrtvama četničkih zločina u Drugom svjetskom ratu?Nije nijedan.
          VCorp

#2918 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VCorp »

It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da ću se ljutiti, jer je jako maliciozan pokušaj da iskonstruišete od mene nekog advokata Karadžiću, a za razliku od većine koja se za njegov slučaj zainteresirala prošle sedmice, cijeli slučaj pratim godinama.

Zašto da repliciram @VCorp, koji je eto zaključio da sam iz SDA, ali nije zaključio kojeg sam spola ? Mislim, stvarno da se čovjek samo nasmije i pređe dalje. Uostalom, taj nazor patriotizam i briga za povratnike, iz srca EU je pomalo licemjerna, ali dobro...

Moj stav je i dalje jasan. Ako nećemo živjeti sa srpskim narodom u BiH, onda moramo odlučiti - želimo li izvršiti genocid nad njima, pa da ih nema; ili ćemo ih pustiti da se otcijepe ?!
          Napisao sam dug post, ali odlucih to obrisati da ne bi ko shvatio ko si. Uglavnom nastavi provocirati s tim nazor patriotizam, ako na ljeto dođem kući navratiću ti do stana kad ti stari bude tamo pa ćeš morati sve ovo ponoviti.
          Last edited by VCorp on 26/03/2016 00:53, edited 2 times in total.
          tandmand

#2919 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by tandmand »

It_is_a_Leclerc wrote:Ne razumijem ovo namirivanje računa ?! Neko pretuče povratnika u Zvorniku, mi nalupamo nekog djeda u Drvaru, ili kako to ide ? To su vrlo pogrešne premise.
          Turci radi aviona popušiše na turizmu, poslovnjaci im izgubiše radne dozvole .... nasilje je zadnje i najprimitivnije. Doduše u RSu su majstori sa sve: zločin, aparthejd, prevare i laži, niska i visoka politika ... sva sredstva koriste a konzumiranje toga i uzmicanje, neki zovu suživotom.
          Niemand

#2920 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Niemand »

desni wrote:
          Besmisleno je da svako ima pravo na dostojanstvo?Ako povratnici kao žrtve genocida i ratnih zločina počnu pričati o tome ugrožavaju sami sebe po onome što si ti napisala jer čak i ovo što mi u Sarajevu i Tuzli napišemo i kažemo trebamo paziti da ne uznemirimo zločince jer bi mogli ugroziti povratnike :-)
            Sindrom zlostavljane žene.Koliko je bilo spomenika žrtvama četničkih zločina u Drugom svjetskom ratu?Nije nijedan.
            Kao i prosli put, to je tvoj post i tvoj zakljucak.

Moje besmisleno -> tvoje pitanje meni, na koje sam das odgovor.

Tvoje besmisleno -> nekakve moje imaginarne rijeci, koje ja nisam izgovorila/napisala.

Mozemo u nedogled, al ne vidim smisla piskariti s nekim ko mi stavlja nekakve imaginarne rijeci u usta, jal tastaturu.

Nemoj sta zamjeriti.

p.s. usput, samo jedan dan nakon presude, o prijedoru se ne govori. Govori se o nekim desetim stvarima na ovoj temi. O svemu, al o prijedoru ne. Zalosno.
            It_is_a_Leclerc

#2921 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

VCorp wrote:
            It_is_a_Leclerc wrote:Naravno da ću se ljutiti, jer je jako maliciozan pokušaj da iskonstruišete od mene nekog advokata Karadžiću, a za razliku od većine koja se za njegov slučaj zainteresirala prošle sedmice, cijeli slučaj pratim godinama.

Nisam zakljucio vec znam da si žensko,znam ti stan, sprat i zgradu, znam šta imas od fakulteta, znam ti lično i mater i oca i ... da ne otkrivam previše.

Nazor patriota je bio u rovovima a ti se igrala anarhista po obdaništu na Klisi, nazor patriota kako je preko deset godina u Njemackoj skoro svaki mjesec salje novac po Bosni i potrosio je hiljade svojih eura na raznim akcijama, organizirao je pomoć za vrijeme poplava umjesto da sebi ostavi dana za godišnje kurčenje, pomogao mnogima da dođu ovdje u Njemacku i da se snađu.

A šta si ti radila ? Kad se samo sjetim one izjave koju si sastavila, krivo ti bilo što nisi dobila posao jer je neko imao bolju štelu nego ti preko SDA pa si se posrala po Bosni. Ti ces meni pricati o patriotizmu bagro zelena, ja sam branio ovu zemlju i danas branim svoju narod dok ti govoris da trebamo biti tihi i ne uplitati se u nastavak torture nad ono malo nasih ljudi koji su se vratili poslije poklanih familija i spaljenih kuća ? Čekaj, čekaj samo da na ljeto dođem kući, pa kad ti ćaću ja nazovem da malo popricamo ...
            :lol: :lol:

Hajde što misliš da sam žensko i nije toliko zabavno, ali ovo da ćeš pričati sa mojim ocem koji već neko vrijeme ore nebeske njive me od srca nasmijalo.
            No, dobro. Rekli bi psihijatri: "Svakom je njegovo ludilo logično".
            SkyLimit

#2922 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by SkyLimit »

Plasim se da dok bi razbijali glavu takvim moralnim dilemama mogli bi mi skroz nestati, jer visestoljetna srpska drzavna i nacionalna politika krvi i tla zatrala je svaki trag Bosnjacima Beograda, Valjeva, Uzica, Sapca, Visegrada, Nevesinja, Trebinja...A naredni na udaru smo mi rijetki prezivjeli, ili tacnije rijetka podrucja na kojima su Bosnjaci opstali. Srbi ti nemaju takvih dilema, vise su ljudi od akcije.
            Last edited by SkyLimit on 26/03/2016 01:01, edited 1 time in total.
            It_is_a_Leclerc

#2923 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

SkyLimit wrote:

Plasim se da dok bi razbijali glavu takvim moralnim dilemama mogli bi mi skroz nestati, jer visestoljetna srpska drzavna i nacionalna politika krvi i tla zatrala je svaki trag Bosnjacima Beograda, Valjeva, Uzica, Sapca, Visegrada, Nevesinja, Trebinja...Oni nemaju takvih dilema, vise su ljudi od akcije.
            Pa dobro, šta ćemo ?! Evo, predložite...
            kolegione

#2924 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kolegione »

Forumasi dosli do rata, izrazito cijenim to(bez sarkazma) bravo dosta vise supljirana i igranja zrtve sad ih startujte i ako ikako moze da,se ratuje na njihovoj strani... Puna podrska ce biti nadam seviz hladne skandinavije...
            Niemand

#2925 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Niemand »

:D :lol:
            Post Reply