Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ultima_palabra wrote:Šta fali, možda bi i onda i neki junior nekad dobio šansu... jednostavno ne vidim svrhu da se dovodi svake godine nova zvijezda, i onda ga gledaš u naprednoj verziji škotske lige.
A koji klubovi imaju nepresušne izvore novca? Ja vidim samo Man City.
Jest druze, ali ces tog juniora prodati odmah nakon sto osvojis nesto. Jednostavno, pretpostavka uspjesnosti u fudbalu jest novac. Jednostavno je tako.
Sad da Chelsea-u treba neka rekonstrukcija, odmah bi dobili pare. Pa ljudi ne znam jesu li ikad poslovali profitabilno. Neka dodje Liverpool-u jos neki takav milijarder, stvara se plodno tlo za klubove koji su u privatnom vlasnistvu. Real to nije, niti ce ikad biti.
Dobro je kakvog juniora ubaciti u prvi tim, ali je lose kad osvojis Ligu prvaka i moras prodati svog glavnog igraca - C. Ronalda. Da su Glazeri vise kao sheik, nikad ga mi ne bi dobili. A sad se stavi u ulogu da ga moramo izgubiti.
Sad idu nova finansijska pravila UEFE, možeš trošiti samo koliko zarađuješ, džaba i šeik i sve. To će povući određena smanjenja plata igrača kako bi se klubovi mogli uklopiti.
RM će uvijek imati prihode od sponzora, marketinga, članova, itd. A ako stvari ostanu ovakve, manje će biti interesovanja za TV prenose Primere, pa će ti ugovori biti slabiji... bolje prepustiti dio kolača manjim klubovima i pokazati vizionarstvo i odgovornost
ultima_palabra wrote:Šta fali, možda bi i onda i neki junior nekad dobio šansu... jednostavno ne vidim svrhu da se dovodi svake godine nova zvijezda, i onda ga gledaš u naprednoj verziji škotske lige.
A koji klubovi imaju nepresušne izvore novca? Ja vidim samo Man City.
Jest druze, ali ces tog juniora prodati odmah nakon sto osvojis nesto. Jednostavno, pretpostavka uspjesnosti u fudbalu jest novac. Jednostavno je tako.
Sad da Chelsea-u treba neka rekonstrukcija, odmah bi dobili pare. Pa ljudi ne znam jesu li ikad poslovali profitabilno. Neka dodje Liverpool-u jos neki takav milijarder, stvara se plodno tlo za klubove koji su u privatnom vlasnistvu. Real to nije, niti ce ikad biti.
Dobro je kakvog juniora ubaciti u prvi tim, ali je lose kad osvojis Ligu prvaka i moras prodati svog glavnog igraca - C. Ronalda. Da su Glazeri vise kao sheik, nikad ga mi ne bi dobili. A sad se stavi u ulogu da ga moramo izgubiti.
Sad idu nova finansijska pravila UEFE, možeš trošiti samo koliko zarađuješ, džaba i šeik i sve. To će povući određena smanjenja plata igrača kako bi se klubovi mogli uklopiti.
RM će uvijek imati prihode od sponzora, marketinga, članova, itd. A ako stvari ostanu ovakve, manje će biti interesovanja za TV prenose Primere, pa će ti ugovori biti slabiji... bolje prepustiti dio kolača manjim klubovima i pokazati vizionarstvo i odgovornost
Znas ti kolika je razlika u novcu izmedju TV prava i sponzora na dresu? Haj malo izguglaj da vidis koliko donosi ovo prvo, a koliko ovo drugo.
Znam, ofrlje 140 miliona naspram 30 miliona godišnje... samo nije to jedini sponzor.
Uglavnom, napisao sam kako će se stvari kretati u budućnosti, Madrid i Barca će i ovako i onako imati problem da održe ovaj nivo prihoda od TV prava... jedino ako se ne formira neka evropska super liga.
ultima_palabra wrote:Znam, ofrlje 140 miliona naspram 30 miliona godišnje... samo nije to jedini sponzor.
Uglavnom, napisao sam kako će se stvari kretati u budućnosti, Madrid i Barca će i ovako i onako imati problem da održe ovaj nivo prihoda od TV prava... jedino ako se ne formira neka evropska super liga.
ultima_palabra wrote:Pa šta je test uopšte ove godine u Španiji? Igrali su sa Atleticom i šta je bilo? Ne vidim da će imati nekih problema ni sa Valenciom i Sevillom, eventualno Villareal ako održi sadašnju formu bi mogao biti problem.
Sramota je dokle se Primera dovela, ne vidim uopšte smisao ovakve lige, gdje Madrid i Barca pobijede na 90% utakmica. Sad se pregovara o udjelima od TV prava, ali to će stupiti na snagu za 2-3 godine, a dotad je gledati ovakvu patnju
Ja bih volio da se ne dogovore. Ipak Real ogroman novac dobiva od TV prava.
Ma ja, najbolje bi bilo da se svi drugi klubovi ukinu, da postoje samo Real i Barca. Ili eto, ako već moraju postojati, onda da izdvajaju svkai mjesec po par miliona za Real i Barcu. Neka se ukine fudbal i u svim zemljama, osim Španije i Engleske, samo daj pare velikim i bogatim, neka se još više bogate.
Fuj, j..m ti moderni fudbal, propao dabogda.
Ne, najbolje bi bilo kad bi veliki evropski klubovi i uefa davali od svojih prihoda sadaku klubovima poput tog za kojeg navijas i njemu slicnim iz ovih banana drzava. To se jednostavno moze rijesiti neka ko u Engleskoj profit od tv prava dijele svi tako da Wolverhampton i Arsenal dobiju isto ali normalno to se nece desiti jer bi time i ova dva jedina konkurentna Spanska tima postala inferiorna u evropi naspram engleskih klubova(ali njih bi trebala kao uefa dotuci svojim pravilima koliko zaradis toliko kupis), jer ne bi bilo ovoliko novca za skupa pojacanja pa se zato i ovaj navijac Reala buni.
Iako se vidi da Lass i Pedro odudaraju, igra nije uopce losa. U odbrani su fkt stabilni, samo mi se doima da nekad rješavaju situacije previse zivcano.
Odlična utakmica, još bez 5 standardnih Lass odličan, liči na onog Lassa iz 2009. CR igrao jednu od lošijih utakmica i opet zabio 2
Ono sa kartonima je budalaština, ali trenerova je zadnja...