Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#2901 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

fixer wrote:
ultima_palabra wrote:Šta fali, možda bi i onda i neki junior nekad dobio šansu... jednostavno ne vidim svrhu da se dovodi svake godine nova zvijezda, i onda ga gledaš u naprednoj verziji škotske lige.
A koji klubovi imaju nepresušne izvore novca? Ja vidim samo Man City.
Jest druze, ali ces tog juniora prodati odmah nakon sto osvojis nesto. Jednostavno, pretpostavka uspjesnosti u fudbalu jest novac. Jednostavno je tako.
Sad da Chelsea-u treba neka rekonstrukcija, odmah bi dobili pare. Pa ljudi ne znam jesu li ikad poslovali profitabilno. Neka dodje Liverpool-u jos neki takav milijarder, stvara se plodno tlo za klubove koji su u privatnom vlasnistvu. Real to nije, niti ce ikad biti.
Dobro je kakvog juniora ubaciti u prvi tim, ali je lose kad osvojis Ligu prvaka i moras prodati svog glavnog igraca - C. Ronalda. Da su Glazeri vise kao sheik, nikad ga mi ne bi dobili. A sad se stavi u ulogu da ga moramo izgubiti.
Sad idu nova finansijska pravila UEFE, možeš trošiti samo koliko zarađuješ, džaba i šeik i sve. To će povući određena smanjenja plata igrača kako bi se klubovi mogli uklopiti.
RM će uvijek imati prihode od sponzora, marketinga, članova, itd. A ako stvari ostanu ovakve, manje će biti interesovanja za TV prenose Primere, pa će ti ugovori biti slabiji... bolje prepustiti dio kolača manjim klubovima i pokazati vizionarstvo i odgovornost ;-)
fixer

#2902 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:
fixer wrote:
ultima_palabra wrote:Šta fali, možda bi i onda i neki junior nekad dobio šansu... jednostavno ne vidim svrhu da se dovodi svake godine nova zvijezda, i onda ga gledaš u naprednoj verziji škotske lige.
A koji klubovi imaju nepresušne izvore novca? Ja vidim samo Man City.
Jest druze, ali ces tog juniora prodati odmah nakon sto osvojis nesto. Jednostavno, pretpostavka uspjesnosti u fudbalu jest novac. Jednostavno je tako.
Sad da Chelsea-u treba neka rekonstrukcija, odmah bi dobili pare. Pa ljudi ne znam jesu li ikad poslovali profitabilno. Neka dodje Liverpool-u jos neki takav milijarder, stvara se plodno tlo za klubove koji su u privatnom vlasnistvu. Real to nije, niti ce ikad biti.
Dobro je kakvog juniora ubaciti u prvi tim, ali je lose kad osvojis Ligu prvaka i moras prodati svog glavnog igraca - C. Ronalda. Da su Glazeri vise kao sheik, nikad ga mi ne bi dobili. A sad se stavi u ulogu da ga moramo izgubiti.
Sad idu nova finansijska pravila UEFE, možeš trošiti samo koliko zarađuješ, džaba i šeik i sve. To će povući određena smanjenja plata igrača kako bi se klubovi mogli uklopiti.
RM će uvijek imati prihode od sponzora, marketinga, članova, itd. A ako stvari ostanu ovakve, manje će biti interesovanja za TV prenose Primere, pa će ti ugovori biti slabiji... bolje prepustiti dio kolača manjim klubovima i pokazati vizionarstvo i odgovornost ;-)
Znas ti kolika je razlika u novcu izmedju TV prava i sponzora na dresu? Haj malo izguglaj da vidis koliko donosi ovo prvo, a koliko ovo drugo.
ultima_palabra

#2903 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Znam, ofrlje 140 miliona naspram 30 miliona godišnje... samo nije to jedini sponzor.
Uglavnom, napisao sam kako će se stvari kretati u budućnosti, Madrid i Barca će i ovako i onako imati problem da održe ovaj nivo prihoda od TV prava... jedino ako se ne formira neka evropska super liga.
fixer

#2904 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

ultima_palabra wrote:Znam, ofrlje 140 miliona naspram 30 miliona godišnje... samo nije to jedini sponzor.
Uglavnom, napisao sam kako će se stvari kretati u budućnosti, Madrid i Barca će i ovako i onako imati problem da održe ovaj nivo prihoda od TV prava... jedino ako se ne formira neka evropska super liga.
Ofrlje 160 miliona naspram 15-20. Pa skontaj koliko takvih ugovora moras poptisati da bi dobio ono sto dobijes TV pravima?
http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8545202.stm
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2905 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

Na kojim programima ce biti prenos utakmice barca real?
sinkaspud

#2906 Re: Real Madrid C.F.

Post by sinkaspud »

hz__semir wrote:
fixer wrote:
ultima_palabra wrote:Pa šta je test uopšte ove godine u Španiji? Igrali su sa Atleticom i šta je bilo? Ne vidim da će imati nekih problema ni sa Valenciom i Sevillom, eventualno Villareal ako održi sadašnju formu bi mogao biti problem.

Sramota je dokle se Primera dovela, ne vidim uopšte smisao ovakve lige, gdje Madrid i Barca pobijede na 90% utakmica. Sad se pregovara o udjelima od TV prava, ali to će stupiti na snagu za 2-3 godine, a dotad je gledati ovakvu patnju :roll:
Ja bih volio da se ne dogovore. Ipak Real ogroman novac dobiva od TV prava.
Ma ja, najbolje bi bilo da se svi drugi klubovi ukinu, da postoje samo Real i Barca. Ili eto, ako već moraju postojati, onda da izdvajaju svkai mjesec po par miliona za Real i Barcu. Neka se ukine fudbal i u svim zemljama, osim Španije i Engleske, samo daj pare velikim i bogatim, neka se još više bogate.

Fuj, j..m ti moderni fudbal, propao dabogda.
Ne, najbolje bi bilo kad bi veliki evropski klubovi i uefa davali od svojih prihoda sadaku klubovima poput tog za kojeg navijas i njemu slicnim iz ovih banana drzava. To se jednostavno moze rijesiti neka ko u Engleskoj profit od tv prava dijele svi tako da Wolverhampton i Arsenal dobiju isto ali normalno to se nece desiti jer bi time i ova dva jedina konkurentna Spanska tima postala inferiorna u evropi naspram engleskih klubova(ali njih bi trebala kao uefa dotuci svojim pravilima koliko zaradis toliko kupis), jer ne bi bilo ovoliko novca za skupa pojacanja pa se zato i ovaj navijac Reala buni.
Baltazar_khan

#2907 Re: Real Madrid C.F.

Post by Baltazar_khan »

:lol: :lol: :lol: :lol:
SKONEL_

#2908 Re: Real Madrid C.F.

Post by SKONEL_ »

bravo care..ahahahahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :razz: :razz:
fedor

#2909 Re: Real Madrid C.F.

Post by fedor »

Večeras slavimo u Amsterdamu! :D
fedor

#2910 Re: Real Madrid C.F.

Post by fedor »

Evo već deremo...0:2 :D
fixer

#2911 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Iako se vidi da Lass i Pedro odudaraju, igra nije uopce losa. U odbrani su fkt stabilni, samo mi se doima da nekad rješavaju situacije previse zivcano.
sumirprimus

#2912 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

ah i ovog ronalda on bi opet penalčik... :roll:
sumirprimus

#2913 Re: Real Madrid C.F.

Post by sumirprimus »

sumirprimus wrote:ah i ovog ronalda on bi opet penalčik... :roll:
ipak penalčik,iii naravnoooo do kraja sezone bar cvaja iz penala :evil:
Obuca9

#2914 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

Vode 4:0 i dobiju dva crvena :shock:

Šta li je sad Special one smislio :)
Trasimaco

#2915 Re: Real Madrid C.F.

Post by Trasimaco »

Cisti kartone pred slijedecu fazu. :lol:
5 0 5

#2916 Dva Crvena

Post by 5 0 5 »

Odigraše realovci sportski nema šta. U Mourinhovom stilu. Svaka čast.
Obuca9

#2917 Re: Real Madrid C.F.

Post by Obuca9 »

Pričaj ti šta hoćeš, da li je sportski ili nije, ali da je bogdo Ćiro imao gram Joseove pameti, mi bi možda i bili na SP-u :(
sumirprimus

#2918 Re: Dva Crvena

Post by sumirprimus »

505sCrtom wrote:Odigraše realovci sportski nema šta. U Mourinhovom stilu. Svaka čast.
reko bi rado i ja koji je to stil,al bi onda uvrijedio jednu nacionalnu manjinu kod nas a i sirfe,a to neJma smisla,...
mnogo ga bre ne volem... :|
fixer

#2919 Re: Real Madrid C.F.

Post by fixer »

Kakav je ono sminker :D A i smeker. :D Elem, Benzema se vraca. :thumbup:
fedor

#2920 Re: Dva Crvena

Post by fedor »

505sCrtom wrote:Odigraše realovci sportski nema šta. U Mourinhovom stilu. Svaka čast.
Dernut ćemo i vas... :D
fedor

#2921 Re: Dva Crvena

Post by fedor »

sumirprimus wrote:
reko bi rado i ja koji je to stil,al bi onda uvrijedio jednu nacionalnu manjinu kod nas a i sirfe,a to neJma smisla,...
Samo gledaj i uči se... :lol:
shadow_man

#2922 Re: Dva Crvena

Post by shadow_man »

malo ti vokri,aaa?
vjerujem,vjerujem... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
fedor

#2923 Re: Dva Crvena

Post by fedor »

shadow_man wrote:
malo ti vokri,aaa?
vjerujem,vjerujem... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Šta malo!? Pojede se živ! Real strašan pred el classico! ;-)
sumirprimus

#2924 Re: Dva Crvena

Post by sumirprimus »

fedor wrote:
sumirprimus wrote:
Samo gledaj i uči se... :lol:
nije da ucim nego sam magistriro,a jedan od skorasnjih ispita,slatkis u sehari 2:6 8-)
ultima_palabra

#2925 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Odlična utakmica, još bez 5 standardnih :thumbup: Lass odličan, liči na onog Lassa iz 2009. CR igrao jednu od lošijih utakmica i opet zabio 2 8-)
Ono sa kartonima je budalaština, ali trenerova je zadnja...
Post Reply