AS Roma

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Romanista 101%

#2901 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

Roma ide na Bosnjacki pogon :D

Evo malo novosti, Pjanic se vraca svom starom broju 8 (kao i u Lyonu) dok ce Ljajic nositi 22. Roma bi uskoro mogla dobiti sponzora, to bi mogao biti Turkish Airlines. Jos nista nije zvanicno.

Image
Ridjobrki

#2902 Re: AS Roma

Post by Ridjobrki »

E vala ću ih sa merakom pratiti. :)

Kad sam bio mali najdraži klub mi je bio Inter ali Roma mi je broj jedan od vremena Montelle, Delvecchija i onda Batistute. Kako sam volio gledati tu generaciju... Tommasi igrao zadnjeg veznog, lik se zezao sa nogometom, Candela i Cafu bili na bokovima... igrali 3-5-2 ali rasturali, pravi talijanski Brazilci bili.

Zadnjih desetak godina slabo pratim Italijane ali ovo će sad baš biti merak. :-D
noiserr

#2903 Re: AS Roma

Post by noiserr »

Ridjobrki wrote:E vala ću ih sa merakom pratiti. :)

Kad sam bio mali najdraži klub mi je bio Inter ali Roma mi je broj jedan od vremena Montelle, Delvecchija i onda Batistute. Kako sam volio gledati tu generaciju... Tommasi igrao zadnjeg veznog, lik se zezao sa nogometom, Candela i Cafu bili na bokovima... igrali 3-5-2 ali rasturali, pravi talijanski Brazilci bili.

Zadnjih desetak godina slabo pratim Italijane ali ovo će sad baš biti merak. :-D
:thumbup:
luckylaka

#2904 Re: AS Roma

Post by luckylaka »

Ti kad si bio mali mi u Krajini ni struje nismo imali kamo li tv. :D Pomjeri se,pa Tommasi igrao haman odmah poslije drugog svjetskog rata a ti gledao uzivo :-D
Tito_i_Partija

#2905 Re: AS Roma

Post by Tito_i_Partija »

Drago mi je da vec rade na bekovima, jer to im zaista treba. Ali to me ne brine. Brine me njihov trener, za kojeg mislim da je bezidejan i da nema pojma sto se tice taktike i poslozenosti tima. Ponekad mi djeluje vise kao Tottijev pomocnik nego trener.
MyTao

#2906 Re: AS Roma

Post by MyTao »

luckylaka wrote:

Ti kad si bio mali mi u Krajini ni struje nismo imali kamo li tv. :D Pomjeri se,pa Tommasi igrao haman odmah poslije drugog svjetskog rata a ti gledao uzivo :-D
Tommasi ove godine okoncao karijeru.
luckylaka

#2907 Re: AS Roma

Post by luckylaka »

MyTao wrote:
luckylaka wrote:

Tommasi ove godine okoncao karijeru.
Igrao 30 godina ,haman poceo za vrijeme Musolinija :D
Romanista 101%

#2908 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

Tommasi igrao zadnjeg veznog, lik se zezao sa nogometom

Poslije Tottija i Di Bartolomeija njega najvise postujem u Romi. Po meni jedan od najvaznijih igraca iz sampionske generacije 2001 godine. On ce zauvijek imati poseban status u klubu i medju navijacima Rome. I kao igrac, i kao covjek, jedinstvena osoba. 10 godina je bio u Romi, i dao vise nego sto je trebalo. Medjutim, ono po cemu cega navijaci Rome posebno pamtiti desilo se 2005 godine. Roma je 2004 pripremajuci se za novu sezonu igrala prijateljsku sa Stoke-om. Tommasi je u toj utakmici tesko povrijedio koljeno, i odsustvovao dugo van terena. Na njegov osobni zahtjev dobija jednogodisnji ugovor sa najnizom mogucom platom (kao junior) 1500 eura mjesecno. On je sam trazio od kluba da ima najmanju platu zbog teske povrede iz 2004 godine. Nije zelio da uzima pare od Rome iako je to mogao. Zamislite da neki igrac danas tako postupi - nemoguca misija.

30. juna 2001 godine (mozda se neko sjeca) samo dvije sedmice nakon osvajanja scudetta, Tommasi dolazi u posjetu Sarajevu i Bosni :) i ne samo on, bilo je jos igraca Rome (Di Francesko, Mangone, Di Biagio). Odigrali su u Skenderiji humanitarnu utakmicu, posjetili fudbalsku skolu Bubamara kao i nase odbojkase u kolicima. Imaju i slike te posjete. A samo da dodam da je Italija prva reprezentacija koja je nakon rata dosla da igra u Bosni 1996 i to sa najacim timom. U to vrijeme su bili druga reprezentacija na svijetu.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ridjobrki

#2909 Re: AS Roma

Post by Ridjobrki »

De ne prd'te, našli mene neispoštovati! :lol: :lol: :lol:

Lik otišao iz Rome 2006, evo sad ja gledao na wikipediji. Nakon toga odigrao još 40 tekmi za Levante i tridesetak u Kini i to je to. :) Završio karijeru 2011 a nakon toga se reaktivirao u nekom klubiću gdje nije zaigrao. :D
Logovan

#2910 Re: AS Roma

Post by Logovan »

Romanista 101% wrote: Image
Voli Turkish Airlines da bude na bordo dresovima. :D
Romanista 101%

#2911 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

Image
ElRe

#2912 Re: AS Roma

Post by ElRe »

Kada su se prošle godine Romini navijači i dobar deo medija junačili oko šansi za "Skudeto" pošli su iz pogrešne premise, okačili su "Vučici" oko vrata kontinuitet koji nema. Prosto u rimskom DNK ne stanuje postojanost, Roma je završila druga, bez realne šanse da priđe Juventusu.

Dolazak Edina Džeka je ponovo podgrejao nade i one postoje, međutim vezane su za Juventusovu nesavršenost, nikako za Romin kvalitet. Prodaja mladih igrača poput Bertolaćija i Romanjolija Milanu pokazuje da je Roma povećala ulog, oni hoće trijumf sad i odmah, što je legitimno. Samo problem je u velikim tumbanjima, stalnom lutanju i repovima iz dva prethodna prelazna roka. Podsetimo, Roma je prošlog leta upumpala 30 miliona u Iturbea koga prema zakonu tržišta mora da istrpi, pa pokušava da proda Adema Ljajića koji im je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača.

Uz to, zimus su promašili sa Dumbijom koji je ponovo u CSKA, a ignorisali su mišljenje lekara da je Ibarbo povređen, pa je Kolumbijac bio samo fikus u drugom delu šampionata.

Kvalitativno tim nije otišao na viši nivo, pre svega u poslednjoj liniji. Razapeti između fudbalske prošlosti poput Maikona i Ešlija Kola i obećavajuće budućnosti u par italijanskih igrača, čini se da nemaju pravi odgovor na pitanje kako će pobeđivati. Rudi Garsija je u Lilu to činio odbranom, pokušava da promeni filozofiju, prošle sezone to nije uspeo. Roma je bila plen slabijih timova i rasipala bodove kod kuće upravo zbog jasno izraženog nesklada između čvrstine i talenta, njihova istorija pre i posle Fabija Kapela je prepuna takvih primera.

Slove ponovo za tim koji baca rukavicu Juventusu, ako se nešto bitno ne promeni do kraja prelaznog roka u defanzivi, šanse su im taman iste kao prošle sezone, gotovo da ne postoje. Dolazak Ridigera iz Štutgarta, Đombera iz Katanije ili eventualna kupovina Kolašinca od Šalkea ne deluju kao garancija da bi Roma mogla da iskorači kvalitativno napred.
Predvidjam poredak na kraju:

Juventus, pa onda -10 do - 15 bodova Roma/Milan pa Napoli
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#2913 Re: AS Roma

Post by heat »

Image
Romanista 101%

#2914 Re: AS Roma

Post by Romanista 101% »

Szczesny; Florenzi, Manolas, Castan, Torosidis; Pjanic, De Rossi, Nainggolan; Gervinho, Dzeko, Salah.
zetareticula

#2915 Re: AS Roma

Post by zetareticula »

Jos 15minuta do spektakla :D

Saian

#2916 Re: AS Roma

Post by Saian »

turite link, ako kome naleti na misha, ne bud' vam naredjeno
duminjo

#2917 Re: AS Roma

Post by duminjo »

e hajmo nasi :mrgreen:
shandrprcSA

#2918 Re: AS Roma

Post by shandrprcSA »

Saian wrote:turite link, ako kome naleti na misha, ne bud' vam naredjeno
evo sajo, arena 4

http://torrent-tv.ru/category.php?cat=4
zlajapravaraja

#2919 Re: AS Roma

Post by zlajapravaraja »

Ljudovi, obicno sam na Olimpiku, a cesto sam i na gostovanjima voljenog kluba otkako znam za sebe. Danas ipak nisam bio u mogucnosti da putujem u Veronu, a 5 minuta prije tekme mi se pokvario TV u mojoj rezidenciji na periferiji vjecnog grada, Rima :)

Stoga cu svim ostalim navijacima biti zahvalan ko Rim Tottiju, ako mi tokom utakmice budete opsirnije pisali kako nasi Zmajevi igraju, pogotovo ovaj novopridosli :)

Hvala unaprijed, i bordo pozdravi iz Rima (to je mjesto gdje zivim :) )

Ciao ;)
Ras Al Ghul

#2920 Re: AS Roma

Post by Ras Al Ghul »

Ovi iz Rome se takmiče ko će prebaciti stadion, jeboga šut!
MOSALJOZE

#2921 Re: AS Roma

Post by MOSALJOZE »

Helaći se dobro brane
Đinajlu

#2922 Re: AS Roma

Post by Đinajlu »

Loše zasad, Džeko bez prave lopte, a i kad je dobije pošalje je nebu pod oblake, Pjanić nevidljiv...
NediM17

#2923 Re: AS Roma

Post by NediM17 »

Ja sam mislio da je ova Roma ozbiljan klub, a ono svi igraci setaju po terenu. Sad se makar ne moze Dzeki prigovoriti da je kao maneken na terenu, odnosno moze, ali makar nije jedini.
zetareticula

#2924 Re: AS Roma

Post by zetareticula »

Salaha zamjeniti, Salah je toliko lopti izgubio :-)
Saian

#2925 Re: AS Roma

Post by Saian »

shandrprcSA wrote:
Saian wrote:turite link, ako kome naleti na misha, ne bud' vam naredjeno
evo sajo, arena 4

http://torrent-tv.ru/category.php?cat=4
fala :)
Post Reply