Ali, nevezano za moje ili bilo cije simpatije i antipatije, samo slijepac ili placenik moze tvrditi da Utd prosle godine nije imao najvise fore kod sudija. Ima tu i Fergusonove pijacne taktike i odnosa sa medijima, ima i sa cinjenicom da moc zna vrlo dobro iskoristiti i unutar same administracije PL-a. Fair playa tu nema u Fergijevom rijecniku. On je manipulator par excellence, to mu se mora priznati.
Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- slusaj vamo
#2901 Re: Manchester United FC
Svakog od navedenih manje ili vise, taj vas nazovi klub bas nimalo.
Ali, nevezano za moje ili bilo cije simpatije i antipatije, samo slijepac ili placenik moze tvrditi da Utd prosle godine nije imao najvise fore kod sudija. Ima tu i Fergusonove pijacne taktike i odnosa sa medijima, ima i sa cinjenicom da moc zna vrlo dobro iskoristiti i unutar same administracije PL-a. Fair playa tu nema u Fergijevom rijecniku. On je manipulator par excellence, to mu se mora priznati.
-
missko
#2902 Re: Manchester United FC
Sada nam je svima krivo zasto SAF nije kao Wengerslusaj vamo wrote:Svakog od navedenih manje ili vise, taj vas nazovi klub bas nimalo.![]()
- slusaj vamo
#2903 Re: Manchester United FC
Eki, sad sam i zaludjeli navijac Arsenala.
Izgleda da moram i njih malo na njihovoj temi potkacit, mada mi ih je trenutno cak i zao... 
-
The Realist
#2904 Re: Manchester United FC
Da, sudije imaju običaj neke stvari raditi, ili ne raditi, iako su pravila drugačija. Jako često sudija neće da svira penal i crveni na početku utakmice, jer ne želi da tok "utakmice usmjeri", ili oprosti drugi žuti, kak ne bi prviše "uticao" na igru, ili ne daje odmah crveni iz istih razloga. Takva im je praksa, iako je to totalno protiv pravila.slusaj vamo wrote:Meni je ova najbolja, "ako nije u praksi, ne znaci da nije po pravilima."![]()
Odlicni ste, samo ovako nastavite....
Penal je penal, makar bio u prvom, ili zadnjem minutu, isto vrijedi i za start za žuti karton. Nigdje ne piše da za dobiti drugi žuti treba napraviti teži prekršaj, nego za dobiti prvi, pa opet opraštaju. Za crveni isto vrijedi.
Sve ovo opet ne mijenja činjenicu da u praksi imamo drugačije stvari, iako pravila govore nešto drugo.
-
The Realist
#2905 Re: Manchester United FC
Pa eno ti tabela navijača Arsenala, koji u onome što se može mjeriti, ne pokazuje da je United najviše guran.slusaj vamo wrote:Svakog od navedenih manje ili vise, taj vas nazovi klub bas nimalo.![]()
United je u obje utakmice protic Chelsea oštećen, ali u obje. Ranije sam pravio usporedbe za tu sezonu i jasno se vidjelo da je United bio negdje u egalu sa ocjenama pro i contra (ne znam gdje je taj post, mrsko mi je tražiti, ali je argumentovano sve), dok komentari kao ovi tvoji samo pokazuju da ljudi i ne gledaju šta se dešava na terenu. Ako ništa, probaj sve to argumentovati, pa onda govori o nekom guranju.
Čuj, koristi moć administracije u PL-u. Ko je bio najviše kažnjen od strane te iste administracije? SAF! Rooney je dobio 2 utakmice kazne ne igranja nizašta (trebao je dobiti protiv Wigana, ako je izašta trebao dobiti). Po čemu to njih FA gura.
Treba se sjetiti samo kakve je kazne United dobijao, od 3 utakmice neigranja za crveni u prošlosti, do 7 mjeseci za Ria, iako je dokazao da je negativan bio, dok Mutu dobije 6 za pozitivan test, dok kazni SAF-u, koje su redovne, a onda imamo i frku između Evre i Chelsea-evih radnika nakon utakmice i naravno da Evra bude opet kaženjen sa par utakmica neigranja (ovo se sve dešavalo unazad 5-6 sezona).
- Riddle
#2906 Re: Manchester United FC
Oh koliko sam puta ovo cuo.slusaj vamo wrote:Svakog od navedenih manje ili vise, taj vas nazovi klub bas nimalo.![]()
Stvar je u tome sto mnogi ocajnicki zele da United izgubi. Nije vazno kako, samo neka izgube. Bilo da ih neko razbije, da nemaju srece, da ih sudija pokrade... Ovo zadnje je cak i pozeljno, jer bi to najvise razljutilo fanove Uniteda i moglo bi im se trljati na nos. Znam da je tako, jer citam mnogo stranih foruma, a na nekima sam i aktivan clan. Potpuno se ignorisu utakmice naprimjer protiv Chelsea i Birminghama iz prosle sezone koje pokazuju upravo suprotno onome sto ti ljudi zagovaraju.
Naprimjer ova zadnja utamica protiv Arsenala je bila horor od suđenja. Kako su Arshavin i Rosicky ostali na terenu, to niko ne zna. I zasto onaj Jenkinson nije iskljucen jos u prvom poluvremenu? I onaj penal?
I druze nemoj vise trolati. Uskoro nece biti zanimljivo.
- slusaj vamo
#2907 Re: Manchester United FC
Sve sto stoji, ali problem je upravo da je praksa ta bila drugacija (za ovu sezonu se u principu slazem, do kada ce tako biti, vidjecemo) za Utd nego za recimo jedan Stoke, kojeg Riddle spomenu. Pravila su svima ista, na papiru.The Realist wrote:Da, sudije imaju običaj neke stvari raditi, ili ne raditi, iako su pravila drugačija. Jako često sudija neće da svira penal i crveni na početku utakmice, jer ne želi da tok "utakmice usmjeri", ili oprosti drugi žuti, kak ne bi prviše "uticao" na igru, ili ne daje odmah crveni iz istih razloga. Takva im je praksa, iako je to totalno protiv pravila.slusaj vamo wrote:Meni je ova najbolja, "ako nije u praksi, ne znaci da nije po pravilima."![]()
Penal je penal, makar bio u prvom, ili zadnjem minutu, isto vrijedi i za start za žuti karton. Nigdje ne piše da za dobiti drugi žuti treba napraviti teži prekršaj, nego za dobiti prvi, pa opet opraštaju. Za crveni isto vrijedi.
Sve ovo opet ne mijenja činjenicu da u praksi imamo drugačije stvari, iako pravila govore nešto drugo.
-
Edge
#2908 Re: Manchester United FC
Kakvi se debili javljaju na ovoj temi, ovo nije humano. Manchester United izgubi 10-ak utakmica u dvije godine i oni nešto seru na 3-3 protiv Basela. Loš dan, odbrana zakazala bez dvojice standardnih, vezni red se malo uspavao, ali osjetio se i umor, pa šta. Koliki vam je kompleks nabio taj veliki klub da jedva čekate da prime gol, makar gol, eto dokle je to došlo, a kad se odigra neriješeno to vam je kao praznik. Debilčine iskompleksirane.
-
The Realist
#2909 Re: Manchester United FC
Na drugim forumima se dosta vodila rasprava o tome, ne sjećam se za ranije godine detalja, ali definitivno United nije imao pomoć ni prošlu, ni pretprošlu sezonu. Jeste bilo suđenja u njihovu korist, ali je bilo i protiv njih, to je poenta i razlika u pro i contra je možda koji bod, ne više.slusaj vamo wrote:Sve sto stoji, ali problem je upravo da je praksa ta bila drugacija (za ovu sezonu se u principu slazem, do kada ce tako biti, vidjecemo) za Utd nego za recimo jedan Stoke, kojeg Riddle spomenu. Pravila su svima ista, na papiru.The Realist wrote:Da, sudije imaju običaj neke stvari raditi, ili ne raditi, iako su pravila drugačija. Jako često sudija neće da svira penal i crveni na početku utakmice, jer ne želi da tok "utakmice usmjeri", ili oprosti drugi žuti, kak ne bi prviše "uticao" na igru, ili ne daje odmah crveni iz istih razloga. Takva im je praksa, iako je to totalno protiv pravila.slusaj vamo wrote:Meni je ova najbolja, "ako nije u praksi, ne znaci da nije po pravilima."![]()
Dok je Chelsea dominirao dvije godine, kakvo je tada bilo suđenje? Ono što su smjeli uraditi igrači Chelsea i onakav pritisak niko nije smio praviti, tada je United u drugom planu bio (mada, Chelsea je bio toliko moćan, da samo budala može osporiti njihove titule, sasvim zasluženo su ih osvojili).
Stvar je u tome da velike ekipe poklone uglavnom iskoriste, dok se često izvuku i ako budu oštećene, pa se to ne računa.
Hebiga, u prošloj sezoni u možda najvažnijoj utakmici sezone, drugoj protic Chelsea, United je dobro oštećen, iako igra na svom terenu, iako sudi taj famozni Webb. Ali niko nije ništa govorio o tome, jer je United pobijedio. Ako će ih gdje gurati, tu bi valjda radili, a to se nije desilo.
- slusaj vamo
#2910 Re: Manchester United FC
Cinjenica je da je Arsenal podosta zakinut prosle godine. Cinjenica je i da Wenger to nije iskoristio, onako kako bi recimo Fergie, samo je gore napravio, pa su mu se, naknadno, jos namjerne greske pocele i prividjati.The Realist wrote:Pa eno ti tabela navijača Arsenala, koji u onome što se može mjeriti, ne pokazuje da je United najviše guran.slusaj vamo wrote:Svakog od navedenih manje ili vise, taj vas nazovi klub bas nimalo.![]()
United je u obje utakmice protic Chelsea oštećen, ali u obje. Ranije sam pravio usporedbe za tu sezonu i jasno se vidjelo da je United bio negdje u egalu sa ocjenama pro i contra (ne znam gdje je taj post, mrsko mi je tražiti, ali je argumentovano sve), dok komentari kao ovi tvoji samo pokazuju da ljudi i ne gledaju šta se dešava na terenu. Ako ništa, probaj sve to argumentovati, pa onda govori o nekom guranju.
Čuj, koristi moć administracije u PL-u. Ko je bio najviše kažnjen od strane te iste administracije? SAF! Rooney je dobio 2 utakmice kazne ne igranja nizašta (trebao je dobiti protiv Wigana, ako je izašta trebao dobiti). Po čemu to njih FA gura.
Treba se sjetiti samo kakve je kazne United dobijao, od 3 utakmice neigranja za crveni u prošlosti, do 7 mjeseci za Ria, iako je dokazao da je negativan bio, dok Mutu dobije 6 za pozitivan test, dok kazni SAF-u, koje su redovne, a onda imamo i frku između Evre i Chelsea-evih radnika nakon utakmice i naravno da Evra bude opet kaženjen sa par utakmica neigranja (ovo se sve dešavalo unazad 5-6 sezona).
Najvise kaznjen od te administracije je bio Wenger pa onda Fergie, koji je, ako ti principi vaze za sve jednako, trebao biti kaznjen puno ranije i zesce, pa je jos od te kazne pred cijelim svijetom pravio cirkus raznoraznim telefonima.
Da Utd nikako ne dobiva kazne, bilo bi malo previse ocito, zar ne? Pitanje je koliko su te kazne zasluzene, i primjenjuju li se isti standardi kao drugima. Odgovor na drugo pitanje je NE, i bez veze se je vaditi na pojedinacne slucajeve. Mogu i ja navoditi pojedinacne slucajeve do sutra, tako necemo nista rijesiti. Ko ima oci, vidi. Ko nema ili ne zeli vidjeti, vjeruje manipulisanoj statistici.
- slusaj vamo
#2911 Re: Manchester United FC
Edge wrote:Kakvi se debili javljaju na ovoj temi, ovo nije humano. Manchester United izgubi 10-ak utakmica u dvije godine i oni nešto seru na 3-3 protiv Basela. Loš dan, odbrana zakazala bez dvojice standardnih, vezni red se malo uspavao, ali osjetio se i umor, pa šta. Koliki vam je kompleks nabio taj veliki klub da jedva čekate da prime gol, makar gol, eto dokle je to došlo, a kad se odigra neriješeno to vam je kao praznik. Debilčine iskompleksirane.
Debil ti je, sine, tata, kada te je tako odgojio.
- slusaj vamo
#2912 Re: Manchester United FC
Takooooooo je, svi vas nezasluzeno mrze, mediji su protiv vas, o sudijama i cistacima ulica da ne govorimo, i nebo se urotilo.Riddle wrote:Oh koliko sam puta ovo cuo.slusaj vamo wrote:Svakog od navedenih manje ili vise, taj vas nazovi klub bas nimalo.![]()
Ali, nevezano za moje ili bilo cije simpatije i antipatije, samo slijepac ili placenik moze tvrditi da Utd prosle godine nije imao najvise fore kod sudija. Ima tu i Fergusonove pijacne taktike i odnosa sa medijima, ima i sa cinjenicom da moc zna vrlo dobro iskoristiti i unutar same administracije PL-a. Fair playa tu nema u Fergijevom rijecniku. On je manipulator par excellence, to mu se mora priznati.![]()
Stvar je u tome sto mnogi ocajnicki zele da United izgubi. Nije vazno kako, samo neka izgube. Bilo da ih neko razbije, da nemaju srece, da ih sudija pokrade... Ovo zadnje je cak i pozeljno, jer bi to najvise razljutilo fanove Uniteda i moglo bi im se trljati na nos. Znam da je tako, jer citam mnogo stranih foruma, a na nekima sam i aktivan clan. Potpuno se ignorisu utakmice naprimjer protiv Chelsea i Birminghama iz prosle sezone koje pokazuju upravo suprotno onome sto ti ljudi zagovaraju.
Naprimjer ova zadnja utamica protiv Arsenala je bila horor od suđenja. Kako su Arshavin i Rosicky ostali na terenu, to niko ne zna. I zasto onaj Jenkinson nije iskljucen jos u prvom poluvremenu? I onaj penal?Ali posto ih je United razbio, uopste se ne spominje da su oni sami usput debelo osteceni. Takvih primjera je more. S druge strane, kad neka odluka ode u korist Uniteda, oni to najcesce iskoriste sto nekako ovima daje za pravo da galame o zavjeri.
I druze nemoj vise trolati. Uskoro nece biti zanimljivo.
Klasicni siege mentality, bez kojeg Fergie ne bi mogao, a da je efikasno, jeste.
Samo ne znam ko dobrovoljno dozvoljava, ma sta dozvoljava, LETI, da mu mozak ispiraju, jos eventualno placa za to.
- Riddle
#2913 Re: Manchester United FC
Posjeti forume fanova Liverpoola, Leedsa, Arsenala, Stokea... Tu ces se uvjeriti koliko je to meni ispran mozak.
Vec polako prelazis granicu i zato cemo ovu pricu odmah zavrsiti. Uzivaj.
Vec polako prelazis granicu i zato cemo ovu pricu odmah zavrsiti. Uzivaj.
- slusaj vamo
#2914 Re: Manchester United FC
To vjerujem, zato mi ni ne pada napamet da navijam za neki strani tim. Recimo, svidja mi se Barca, najbolji su, lijepo igraju, i eto, odjednom sam njihov strastveni navijac. Messi i Guardiola, ili u vasem slucaju Wooney i Fergie, mi odjednom postanu vazniji od sebe i svog kompasa. Djetinjarije.
Prijatno i tebi.
Prijatno i tebi.
- vaučer
#2915 Re: Manchester United FC
Da malo rasteretimo temu...
Jel tko čuo Norwichevce kako pjevaju 'We are Norwich, we've come for our scarves' na Old Traffordu?
Genijalni su, ravno u kost izrugivanjem 'revoluciji' protiv Glazera.
Jel tko čuo Norwichevce kako pjevaju 'We are Norwich, we've come for our scarves' na Old Traffordu?
- ultima_palabra
#2916 Re: Manchester United FC
Nisam, ali moram priznati da mi je nešto slično palo na pamet kad sam vidio da Norwich gostuje na OTvaučer wrote:Da malo rasteretimo temu...
Jel tko čuo Norwichevce kako pjevaju 'We are Norwich, we've come for our scarves' na Old Traffordu?![]()
-
The Realist
#2917 Re: Manchester United FC
Na šta se vaditi, ako ne na pojedinačne slučajeve, kako drugačije dokazati tvrdnje?slusaj vamo wrote: Pitanje je koliko su te kazne zasluzene, i primjenjuju li se isti standardi kao drugima. Odgovor na drugo pitanje je NE, i bez veze se je vaditi na pojedinacne slucajeve. Mogu i ja navoditi pojedinacne slucajeve do sutra, tako necemo nista rijesiti. Ko ima oci, vidi. Ko nema ili ne zeli vidjeti, vjeruje manipulisanoj statistici.
I manipulisana statistika nema veze s tim, ja sam sam pratio suđenje za utakmica Uniteda, niko nije za mene donosio zaključke. Ne možeš reći ko vidi, vidi. Kao što rekoh, argumentiraj svoje tvrdnje, o kojim utakmicama govoriš i reci šta je to što je dovelo do toga da kažeš da se navlači za United.
Poznajem ljude koji su pravi mrzitelji Uniteda, ali baš pravi, pa i oni kažu da i ove, i prošle United je imao ujednačeno suđenje (neke stvar za, neke protiv, a ti su ljudi dobro pratili suđenje), o sezonama ranije se malo ko sjeća detalja, pa i nema puno komentara.
Hebiga, ako se nešto takvo tvrdi, onda stvarno treba dokazati to.
Last edited by The Realist on 04/10/2011 18:22, edited 2 times in total.
-
The Realist
#2918 Re: Manchester United FC
A vidi, mene je recimo životni put naveo na to da moram da navijam za taj neki strani tim, ako za neki tim navijati. Promijenio sam 8 osnovnih škola, dvije srednje i tako se desilo da sam počeo za United navijati i sve to prije 15 godina.slusaj vamo wrote:To vjerujem, zato mi ni ne pada napamet da navijam za neki strani tim. Recimo, svidja mi se Barca, najbolji su, lijepo igraju, i eto, odjednom sam njihov strastveni navijac. Messi i Guardiola, ili u vasem slucaju Wooney i Fergie, mi odjednom postanu vazniji od sebe i svog kompasa. Djetinjarije.
Prijatno i tebi.
Nisu mi važniji od samog mene, jer iako ako ih pratim, dobro se nanervirati znam, ali me nikada ne drži duže od koji sat na taj način, a jako često ih i ne pratim, ali što se tiče SAF i Rooneyja, baš i nisu ljudi koji mi leže. SAF je sjajan stručnjak, ključna figura za United kakvog ka poznajemo, ali jedan veliki kmečavac, dok za Rooneyja smatram da je trenutno jedan od najprecjenjenijih igrača svijeta (smatram da je nekada bio prava igračina, ali danas mi je barem dvije stepenice niže, ali to je druga priča). Ali hebiga, u porodici smo uvijek pratili sport, navijalo se puno, tako je i meni to usađeno u krv, a kao što rekoh, život me naveo na to da United bude klub za koji navijam.
Jedina situacija u kojoj ne bih navijao za njih je da igraju protiv nekog BiH tima, jer BiH, je BiH.
- slusaj vamo
#2919 Re: Manchester United FC
Stvarno ne zelim da dokazujem ocito od prosle sezone (dovoljno vremena i nerava ponovo izgubih "evocirajuci uspomene" sa tekme BiH-Francuska, na drugoj temi), a za ovu sezonu se, kao sto vec rekoh, bar koliko-toliko slazemo. Siguran sam da zagrebemo nekih 30-50 stranica unazad da je to neko i ovdje vec davno ucinio sto se tice prosle.The Realist wrote:Na šta se vaditi, ako ne na pojedinačne slučajeve, kako drugačije dokazati tvrdnje?slusaj vamo wrote: Pitanje je koliko su te kazne zasluzene, i primjenjuju li se isti standardi kao drugima. Odgovor na drugo pitanje je NE, i bez veze se je vaditi na pojedinacne slucajeve. Mogu i ja navoditi pojedinacne slucajeve do sutra, tako necemo nista rijesiti. Ko ima oci, vidi. Ko nema ili ne zeli vidjeti, vjeruje manipulisanoj statistici.
I manipulisana statistika nema veze s tim, ja sam sam pratio suđenje za utakmica Uniteda, niko nije za mene donosio zaključke. Ne možeš reći ko vidi, vidi. Kao što rekoh, argumentiraj svoje tvrdnje, o kojim utakmicama govoriš i reci šta je to što je dovelo do toga da kažeš da se navlači za United.
Poznajem ljude koji su pravi mrzitelji Uniteda, ali baš pravi, pa i oni kažu da i ove, i prošle United je imao ujednačeno suđenje (neke stvar za, neke protiv, a ti su ljudi dobro pratili suđenje), o sezonama ranije se malo ko sjeća detalja, pa i nema puno komentara.
Hebiga, ako se nešto takvo tvrdi, onda stvarno treba dokazati to.
Ali, dzaba. Vidim dole se osvrces i na moj komentar o navijanju. Navijacima se ne moze dokazati ono sto ne zele cuti, u principu je svejedno radi li se o Utdu, Leedsu ili Vratniku, mada su mi, priznajem, ovi Vratnicani puno jasniji od vas sto navijate za Intere, Lazia, Manchestere, Arsenale itd. Ja to nisam (iako i sam dugo zivim vani), sem sto se repke tice. Za recimo KK Bosnu i FCS, i te tada "u formiranju" HZ me vezu lijepe uspomene, dobro sad, i poneki pendrek.
Ali, jbg, jednom valjda odrastes, mada ponekad donekle i zavidim vama koji jos uvijek imate nerava i strpljivosti tamburati isto u beskonacnost. Mladost, ludost.
Jos bih da kazem da nikoga nisam htio uvrijediti, a ko se nasao uvrijedjenim do njega je. Sa srecom i sve najbolje, ja zadrzavam svoje pravo da kao klubski nenavijac i neko ko taj fudbal gleda iz meraka, ponekad kazem i svoje misljenje. A njih imam preko nekoliko.
-
The Realist
#2920 Re: Manchester United FC
To je sve, ali nije očito, na kraju, uvijek argumentujem svoje, ali kao što kažeš ti, ne može se navijačima dokazati nešto, također se ni "mrziteljima" ne može dokazati ništa (tačnije, sve je to teško obaviti).slusaj vamo wrote:
Stvarno ne zelim da dokazujem ocito od prosle sezone (dovoljno vremena i nerava ponovo izgubih "evocirajuci uspomene" sa tekme BiH-Francuska, na drugoj temi), a za ovu sezonu se, kao sto vec rekoh, bar koliko-toliko slazemo. Siguran sam da zagrebemo nekih 30-50 stranica unazad da je to neko i ovdje vec davno ucinio sto se tice prosle.
Ali, dzaba. Vidim dole se osvrces i na moj komentar o navijanju. Navijacima se ne moze dokazati ono sto ne zele cuti, u principu je svejedno radi li se o Utdu, Leedsu ili Vratniku, mada su mi, priznajem, ovi Vratnicani puno jasniji od vas sto navijate za Intere, Lazia, Manchestere, Arsenale itd. Ja to nisam (iako i sam dugo zivim vani), sem sto se repke tice. Za recimo KK Bosnu i FCS, i te tada "u formiranju" HZ me vezu lijepe uspomene, dobro sad, i poneki pendrek.![]()
Ali, jbg, jednom valjda odrastes, mada ponekad donekle i zavidim vama koji jos uvijek imate nerava i strpljivosti tamburati isto u beskonacnost. Mladost, ludost.![]()
Jos bih da kazem da nikoga nisam htio uvrijediti, a ko se nasao uvrijedjenim do njega je. Sa srecom i sve najbolje, ja zadrzavam svoje pravo da kao klubski nenavijac i neko ko taj fudbal gleda iz meraka, ponekad kazem i svoje misljenje. A njih imam preko nekoliko.
A za ovu sezonu, ne znam kako se možemo koliko-toliko slagati, jer je malo utakmica odigrano i jasno je da je United češće gore prolazio kod sudaca, nego što je imao koristi. Ne vjerujem da će tako ostati, ali barem ovo nije teško vidjeti.
A za ostalo, to je od individue, do individue, inače bih ja navijao za Derventski tekstilac, ili kako se zovu već
- Riddle
#2921 Re: Manchester United FC
vaučer wrote:Da malo rasteretimo temu...
Jel tko čuo Norwichevce kako pjevaju 'We are Norwich, we've come for our scarves' na Old Traffordu?![]()
-
Edge
#2922 Re: Manchester United FC
Halo Sabite, ćao.slusaj vamo wrote:Edge wrote:Kakvi se debili javljaju na ovoj temi, ovo nije humano. Manchester United izgubi 10-ak utakmica u dvije godine i oni nešto seru na 3-3 protiv Basela. Loš dan, odbrana zakazala bez dvojice standardnih, vezni red se malo uspavao, ali osjetio se i umor, pa šta. Koliki vam je kompleks nabio taj veliki klub da jedva čekate da prime gol, makar gol, eto dokle je to došlo, a kad se odigra neriješeno to vam je kao praznik. Debilčine iskompleksirane.
Debil ti je, sine, tata, kada te je tako odgojio.
- Riddle
#2923 Re: Manchester United FC
Cleverley potpisao novi ugovor, ako je neko ne daj Boze propustio.
Tom Cleverley has signed a new four-year deal which will see the midfielder stay at Old Trafford until the end of the 2014/15 season.
The 22-year-old, who is currently recovering from an ankle injury, is a product of the Manchester United Academy, having arrived at Old Trafford at the age of 12, and his recent performances for the first team have seen him called into the full England squad.
Sir Alex Ferguson is delighted that Cleverley has put to paper on a new contract, saying: “Tom is one of the brightest prospects in the English game. For a young boy, he has a good footballing brain which, when coupled with his energy and ability, makes for a player with a fine future ahead of him.
"It’s the United way to encourage our young players to make their mark in the first team and Tom has grabbed that chance with both hands.”
The man himself added: “It’s been a fantastic start to the season for me, breaking into the first team and getting an England call-up.
"Having grown up at the club, I’d love to be able to make a contribution to United winning more trophies. We have a squad with great ability and I can’t wait to get started again.”
-
missko
#2924 Re: Manchester United FC
Ovo je sve o cemu sanja Arsen Wenger.
Kupi mlado pojeftino pa prodaj u Spaniju
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=26435
Ovo bi bio ko zna koji po redu transfer nekog skupog igraca ManU u Real.
Wenger se zaklinjao u Fabregasa i ne uze za njega ni toliko koliko je vrijedio a SAF to prodaje nemilice ali samo ako se dobro plati i jos ce mu dati Higuaina ili Benzemu pride.

Kupi mlado pojeftino pa prodaj u Spaniju
Ovo bi bio ko zna koji po redu transfer nekog skupog igraca ManU u Real.
Wenger se zaklinjao u Fabregasa i ne uze za njega ni toliko koliko je vrijedio a SAF to prodaje nemilice ali samo ako se dobro plati i jos ce mu dati Higuaina ili Benzemu pride.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2925 Re: Manchester United FC
nadam se da nece otici u taj sugavi klub