Rockabilly - Psychobilly

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Nick Drag

#2901 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nick Drag »

Meni oni odande isprichali drugu varijantu ali......tako ti je to!!!
Image
Nice Guy Eddie

#2902 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

wild one wrote:POZDRAV, TREBAO SAM DANAS BITI NA BALATONU, NO ODUSTAO SAM, IDEM NA NEKI ROŠTILJ, DANAS JE KOD NAS PRAZNIK, NERADNI DAN, NE MOGU BRIJATI STALNO, MALO ODMORA
Ja bih te rado pozvao na neki skup kod nas, ima ih svaki viked jedino što sam ja to malo izgustirao te "masovke", pucanje iz auspuha i acdc tribute bendove sa razglasa

U avgustu (30.07-02.08) je dobro zezanje u Bijeljini (RS) pa bi eto tamo vredelo otići (ekipa iz Staarih rokera je uvek tamo)

Inače ja se oštrim da skočim do Đavolje Varoši http://www.djavoljavaros.com/ sa ženom i još par drugara negde u 7. mesecu pa ako imaš neku "rupu u terminima" možemo se provesti lepo za vikend :thumbup:
lab3352

#2903 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Mislim da finalizaciju naziva imamo vremena sasvim dovoljno, a svi smo jos uvijek pod uticajem Medulina :cry: ... Uglavnom neka se prica kotrlja, a nismo jos dobili prijedlog od vrijednog clana Ivana Morbilly-ja.

@Muri: Ma nisam nista izjavio, ali sam zaboravio da spomenem Ritam Kiše, o tome se radi :roll: ... zato sam rekao "halali" :D Dolazis li u domovinu ove godine? Javi se ...

@Fitz: Gjde su slike s daski koje život znače?! :x

Znaci ono sto je bitno jeste da sada u igri imamo košulje i, kasnije, jakne. To je dobra stvar i zato sam predlozio ponovni susret na koncertu Mississippi Queen u ZG, jer taman do tada imamo dovoljno vremena, a mozda nam se i Muri pridruzi. Smjestaj u ZG je OK, ja bar uvijek uzmem sobu u Omladinskom hotelu na Remetincu i sasvim je OK (jeftinije nego u Medulinu :D )

http://rockabilly.blogger.ba
Muri

#2904 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Muri »

@Lab
nema veze sto nisi spomenuo RK, nema frke

Bio sam sad na nekoj web stranici, mozes gledati neke kanale sa balkana uzivo na kompjuteru.
Ja inace nisam pratio nijedan TV program pa sam se malo zainteresovao.
Sta je to sa pop scenom??? Gledam ima dobrih videa, prica, fotografija ali muzika je u globalu KATASTROFA!!!

Svi zvuce na isti fazon. gledao sam par kanala jedno pola sata i vidio masu muzickih videa i dvadesetak grupa/pjevaca i
ucinilo mi se kao da slusam jednu te istu pjesmu. Neki fazon Hari-Mata-Harija iz osamdesetih, sa primjesom nekakvih mediteranskih
"morskih" zvukova ili eventualno primjesa sa bliskog istoka.

Totalno razvodnjena i ogavna muzika. Koji shund...FUJ!!!!

Ipak je prije rata bilo malo vise originalnih pjesama i da ne pricam o tome da je bilo koliko toliko ROCKA, sad bas nista.
Sto neko ne uhvati za vrat te producente i muzicke urednike??
lab3352

#2905 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by lab3352 »

Pa nemislim da je situacija tako crna ... mozda vise siva :-D ... ima nekoliko grupa u BiH koje stvarno rade sasvim solidnu muziku i mislim da ima veoma dosta prostora za njih. Također ovo važi i za Hrvatsku i Srbiju. Ima tamo materijala. Druga strana medalje jeste da se to ne prodaje dobro, pa iz tih razloga nemozes da vidis vise puta na TV No Rules ili Voodoo Cadillac (ili ako mozes da ih vidis onda je to u nekom veoma kasnom terminu na TV, dok ovaj šund dobija primetime termin).
Ne zelim sada nabrajati grupe, ali mislim da ima grupa i producenata koji se istinski trude i ulazu veoma puno truda u svoj rad (bez obzira na vrstu muziku) :skoljka: ... A na kraju se svodi na kintu!

Ja sam imao veoma puno ideja oko nekog mini rockabilly festa (za pocetak), ali sam onda sjeo kuci sam, pustio Riverside Rockabillies album, uzeo malo papira i dosao do zakljucka KOME?! Na koji nacin to predstaviti ljudima i reci da je to odlican provod. Veoma tesko, iskreno. Bar za jednog čovjeka da to radi sam. Imam entuzijazma oko toga da to uradim (samo kda je rockabilly u pitanju), ali je pitanje vremena, prioriteta i snage. Mislim da ce vecina s time sloziti.

@Divljak: Dok smo bili dole spomenu nesto kao "Crockabilly vol 02". Je li to neka ideja u razvoju ili se vec neka prica vrti oko toga? To sam zaboravio da te pitam...

Omar
fadill

#2906 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

evo veceras u super terminu :D

portret no rules veceras u 20 časova na http://www.geatv.si/
može se gledat uživo preko neta ;)
gocatgoer

#2907 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

HEPTOWN COOLIGANS
ili
HEPTOWN DADDYS
wild one

#2908 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Hvala Peđa, ali sam na moru cijeli sedmi mjesec, a onda radim U2, onda summer jamboree, zato sam morao da propustim rockabilly rave i Hamburg Harley days(ne mogu sve), nešto ćemo na jesen...
Omare, već sam prije pisao da imam povremene napade... šanse za nekim Crockabilly 2 su 50-50, možda Novigrad u Istri polovicom 5. mjeseca 2010., ne znam još, u svakom slučaju ćete biti među prvima koji će znati... vidjećemo... neka ideja u paketu, smještaj, hrana ,zabava, mislim da, ako ću raditi, ću zakupiti 1-2 hotela, pa tako idućih 10 godina, ili ništa... jednostavno, nemam pojma, da li bi radio ili se samo zezao...
Nice Guy Eddie

#2909 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

wild one wrote:Hvala Peđa, ali sam na moru cijeli sedmi mjesec, a onda radim U2, onda summer jamboree, zato sam morao da propustim rockabilly rave i Hamburg Harley days(ne mogu sve), nešto ćemo na jesen.....
Ok... :thumbup: notirao sam akciju u 9. mesecu
sun56

#2910 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

Evo i mene,
Mojo Men From Mars su konačno službeno sletili na ovaj planet :lol: 8-) :D
jučer ne da je gorilo, nego je :evil: :evil: :evil: GORILOOO !!! :evil: :evil: :evil:
Ispalo sve čak i bolje nego smo se nadali (velika hvala Goranu iz ajhmana na pomoći oko zvuka).
Morbilly bio najveći fan, vrištao u prvom redu, zvao nas na bis :-D
Ljudi nas nahvalili, poslije bili pozvani na još neke svirke ..
Image
Image
Image
gocatgoer

#2911 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

SVAKA ČAST MAJSTORE!!!

.stari baš mi je drago da imaš ovako super utiske posle prve svirke...nikada do sada nisam čuo da je neko bio tako zadovoljan svolom premijerom,a baš mi je skroz drago da si ti zadovoljan...obično ljudi nemaju pojma ni šta im se desilo,a kamoli da znaju kako im je bilo :lol:
.jedva čekam da vas čujem live,a može i neka empetrojka :D
.izgleda super,stoga kapiram da zvuči pakleno dobro!!! :evil: :evil: :evil:

.još jednom :thumbup: i samo napred!!!
Nice Guy Eddie

#2912 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Svaka čast majstore, sledeća svirka neka bude sa slap basom ;-)
Nice Guy Eddie

#2913 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

POČINJE PRILOG IZ MEDULINAAAAAA
gocatgoer

#2914 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

.đape baaaaaaatice... 8-) 8-) 8-) :-) :-) :-)

...vide li ti ono...pa bio si na teveju...i to opet sa tuđom ženom :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!!

.divli Mario nanivou :thumbup: :thumbup: :thumbup:
.veliki respekt stari!!!
Last edited by gocatgoer on 11/06/2009 23:30, edited 1 time in total.
sun56

#2915 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

gocatgoer wrote:SVAKA ČAST MAJSTORE!!!

.stari baš mi je drago da imaš ovako super utiske posle prve svirke...nikada do sada nisam čuo da je neko bio tako zadovoljan svolom premijerom,a baš mi je skroz drago da si ti zadovoljan...obično ljudi nemaju pojma ni šta im se desilo,a kamoli da znaju kako im je bilo :lol:

empetrojke za sad nema, trebali bi snimit neki demo u subotu pa ako ispadne ok, postavim ovdje
nama bilo jebeno dobro na stageu, nije bilo neke treme ili frke, ekipa tamo (i pokoja piva) nas je opustila, goran narihtao jebeni zvuk ....
poslije nas Eichmann Family rasturili skroz do jaja, uživao na njima, Morbilly i mi bili najluđi u publici

snimak iz medulina - mrak
gocatgoer

#2916 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

sun56 wrote:empetrojke za sad nema, trebali bi snimit neki demo u subotu pa ako ispadne ok, postavim ovdje
nama bilo jebeno dobro na stageu, nije bilo neke treme ili frke, ekipa tamo (i pokoja piva) nas je opustila, goran narihtao jebeni zvuk ....
poslije nas Eichmann Family rasturili skroz do jaja, uživao na njima, Morbilly i mi bili najluđi u publici
...stavljaj kako god da ispadne...što bi Bojan rek'o "nemoj mi to fulat" :thumbup:
Nice Guy Eddie

#2917 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

gocatgoer wrote:.đape baaaaaaatice... 8-) 8-) 8-) :-) :-) :-)

...vide li ti ono...pa bio si na teveju...i to opet sa tuđom ženom :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!!!!
A-HA-HA sad me je žena izribala :lol: :lol:
gocatgoer

#2918 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by gocatgoer »

Nice Guy Eddie wrote:
gocatgoer wrote:.đape baaaaaaatice... 8-) 8-) 8-) :-) :-) :-)

A-HA-HA sad me je žena izribala :lol: :lol:
.kad' gazdarice nema,macani jive vode!!! :thumbup:
.sutra crne ili bele maje?
Nice Guy Eddie

#2919 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by Nice Guy Eddie »

Doći će i Čarli...da se pojavimo onda u crnim :thumbup:
route66

#2920 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by route66 »

e kako vas je ljepo gledati na slikama u Medulinu a još više sam se razveselio kad sam jučer gledao reportažu na tv pa za one koji su propustili

http://rapidshare.com/files/243520550/m ... abilly.avi

pozdrav cijeloj rockabilly ekipi :thumbup:
fadill

#2921 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by fadill »

sun56 wrote:
gocatgoer wrote:SVAKA ČAST MAJSTORE!!!

empetrojke za sad nema, trebali bi snimit neki demo u subotu pa ako ispadne ok, postavim ovdje

snimak iz medulina -
mrak
jestel napravili myspace stranicu il nesto na netu?
sun56

#2922 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by sun56 »

fadill wrote:jestel napravili myspace stranicu il nesto na netu?
još ne, kroz tjedan-dva bumo i to rješili
wild one

#2923 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Tko je route 66? Moram priznati da me fascinira ovaj dječački entuzijazam svih članova ove družine ... nisam presretan sa prezentacijom rockabilly Medulina... ljudi iz priloga nisu mogli ništa skužiti... možda griješim... o tome kad se vidimo...
wild one

#2924 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Fitz, matori gdje ćeš ti na stage... pusti rađe sinove... ugodniji su oku... šalim se ...čestitam...
wild one

#2925 Re: Rockabilly - Psychobilly

Post by wild one »

Ivane, malo smo se družili, bilo bi OK popiti kavu ili što god drugo...
Post Reply