Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- It_is_a_Leclerc
#2901 Re: Reprezentacija BiH
Evo i ja sam pogledao ovu utakmicu. Fino momci igraju. Samo malo još da ih šut posluži, i bit će jako dobro. Nego, velike kritike na račun BHRT-a. Ja znam da je vrijeme Olimpijskih igara i da oni smatraju da su ti prenosi bitniji od ovih utakmica, ali meni je moja U18 košarkaška reprezentacija važnija od cjelokupnog polufinala rukometnog i vaterpolskog turnira na Olimpijadi. Pa zbog čega ne bi mogli makar u snimku prikazati utakmice sa drugim ekipama iz ove grupe ?! Kao da toliko košta... Još Babić kaže da će prenositi "ako BiH uđe u polufinale". Stvarno sramota !
Nego, jel mi može neko skroz objektivno reći kolike su nam šanse da uđemo u A diviziju ?! Ko su nam najjači konkurenti ?! I, jel ulaze dva najbolja ili tri najbolja ?!
Nego, jel mi može neko skroz objektivno reći kolike su nam šanse da uđemo u A diviziju ?! Ko su nam najjači konkurenti ?! I, jel ulaze dva najbolja ili tri najbolja ?!
- Tkd
#2902 Re: Reprezentacija BiH
Da, i ja sam gledao snimku . Jesam u par navrata bio ljut
Vidi se da su još dosta mladi. Par kontri su morali zabiti još, ali se spetljao, da ne spominjem dodavanje dvojca koji stoji na 1 metar i lopta ode u aut.
Najviše me naljutio Glogovac koji je u dva navrata solirao a imao je u oba navrata po dva igrača mislim. Vidi se odmah da je sebičan igrač. Buza uzima dosta šuteva, dobar je, ali mora bolje. 3-10 trica . Vrabac iako je gubio par puta naivno loptu ipak je odigrao vrlo dobar meč. Po meni je Asim odigrao pravo dobar meč, vidi se da je timski igrač.
Jusuf dominantan. U par navrata naši igrače prave faul a Jusuf blokira nakon toga (mislim dvaput). Pa ljudi moji, ako imaš centra od 2.12 u-18 prvenstvu, onda pusti na ulaz a ne pravi glup faul. Njegovo zakucavanje je sjajno, dobar pregled igre. Odličan igrač, vidi se nba potencijal i očekujem do 21 ako Bog da godine da bude top 5 centara Evrope, samo da ga povrede zaobiđu.
Ono što bih više volio gledati je spuštanje lopte baš na njega. U utakmici je to bio slučaj samo 1 ili 2. Samo su kružili i neke invidualne poteze, par nerezonskih šuteva, no dovoljno je sve za pobjedu.
Treba biti pošten i priznati da su nas u sudije u par navrata pomagali.
Sve u svemu, dobro je, crna rupa na početku 4\4 se ne smije ponavljati. Fali tu još malo uigranosti, no prva je utakmica, nerevoza ovo-ono.
Je li se Neno ovaj s foruma derao Bravo sine ?

Vidi se da su još dosta mladi. Par kontri su morali zabiti još, ali se spetljao, da ne spominjem dodavanje dvojca koji stoji na 1 metar i lopta ode u aut.
Najviše me naljutio Glogovac koji je u dva navrata solirao a imao je u oba navrata po dva igrača mislim. Vidi se odmah da je sebičan igrač. Buza uzima dosta šuteva, dobar je, ali mora bolje. 3-10 trica . Vrabac iako je gubio par puta naivno loptu ipak je odigrao vrlo dobar meč. Po meni je Asim odigrao pravo dobar meč, vidi se da je timski igrač.
Jusuf dominantan. U par navrata naši igrače prave faul a Jusuf blokira nakon toga (mislim dvaput). Pa ljudi moji, ako imaš centra od 2.12 u-18 prvenstvu, onda pusti na ulaz a ne pravi glup faul. Njegovo zakucavanje je sjajno, dobar pregled igre. Odličan igrač, vidi se nba potencijal i očekujem do 21 ako Bog da godine da bude top 5 centara Evrope, samo da ga povrede zaobiđu.
Ono što bih više volio gledati je spuštanje lopte baš na njega. U utakmici je to bio slučaj samo 1 ili 2. Samo su kružili i neke invidualne poteze, par nerezonskih šuteva, no dovoljno je sve za pobjedu.
Treba biti pošten i priznati da su nas u sudije u par navrata pomagali.
Sve u svemu, dobro je, crna rupa na početku 4\4 se ne smije ponavljati. Fali tu još malo uigranosti, no prva je utakmica, nerevoza ovo-ono.
Je li se Neno ovaj s foruma derao Bravo sine ?
-
neno#4
#2903 Re: Reprezentacija BiH
Napisat cu ti sutra u kojim stvarima grijesis, sada odoh da spavam
Ne gledas cesto kosarku gdje igraju mladje kategorije i ne mozes da razlikujes. To su dva svijeta.
Ne gledas cesto kosarku gdje igraju mladje kategorije i ne mozes da razlikujes. To su dva svijeta.
- Tkd
#2904 Re: Reprezentacija BiH
Okej, pročitam danas ako Bog da poslije spavanja.
I ne mogu da gledam mlađe, nema se gdje gledati to
. Limitiran sam s tim što u mom gradu nema tih utakmica, ipak je Sarajevo malo dalje 
I ne mogu da gledam mlađe, nema se gdje gledati to
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2905 Re: Reprezentacija BiH
Znaci, Nurkic - dominacija
Fino. A vidim ima potencijala i u nekim drugim kosarkasima. Raduje to sto mladji narastaji obecavaju bolje dane nase kosarke.
Fino. A vidim ima potencijala i u nekim drugim kosarkasima. Raduje to sto mladji narastaji obecavaju bolje dane nase kosarke.
- Tkd
#2906 Re: Reprezentacija BiH
Sramotno je da neće prenositi više utakmice repke, posebno sramotno je da mesečini nema ni u snimci.
Najjača mu je izjava da će se možda prenositi polufinale ako se BiH plasira tu. Joj u nas javnih emitera, ne mogu svoju repku gledati, nego moram smeće od OI-a i neke snimke toga istoga gledati.
Neka ih sram bude. Još jednom pretplata zakazala.
Najjača mu je izjava da će se možda prenositi polufinale ako se BiH plasira tu. Joj u nas javnih emitera, ne mogu svoju repku gledati, nego moram smeće od OI-a i neke snimke toga istoga gledati.
Neka ih sram bude. Još jednom pretplata zakazala.
- hrastov žižak
#2907 Re: Reprezentacija BiH
14 koševa, 13 skokva, 3 blokade, 3 asista i 1 ukradena
Još čova dobio dvije lopte u postu, nisu mu mogli spuštat zbog zone. Kako sam ja vidio momak ima sve, apsolutne sve. Ne znam čistog centra u Europi da ima ovakve predispozicije, ovakvu brzinu i kretanje, ovakav šut, a sve to da je stalo u onakvu stijenu
Najbolje od svega je što već ima masu i neće gubiti ostale kvalitete koje ima nabijajući tijelo kako to obično biva s mladim centrima koji su u ovim godinama žgoljavi, pa moraju ulagati dosta napora da dobiju masu. Možda sam ja imao pogrešnu percepciju jer je bio okružen tinejđerima, ali vjerovatno nisam daleko od fakata. Da je Slovenija ovog momka ukrala naš savez bi trebao biti spaljen do temelja. Sreća pa se nije pojavio prije 3-4 godine. Ima dosta talenta i u ostatku ekipe. Glogovac odličan skakač, takav kvalitet je uvijek dobrodošao u svaku ekipu, limitiran je napadački, ali na tome se može raditi, nema ni blizu pregled igre kao Nurkić, što i nije neka mana za visokog. Organizacija igre je skromna, fali lucidnosti, doduše to je često prisutno u mlađim kategorijama. Fizička sprema na visokom nivou, tranzicija piči glatko. Šuteri su dobri, procenat jeste nešto slabiji, ali s obzirom kako se često pucalo iz neizgrađenih pozicija učinak je odličan. Buza je dugonja koji ima šut i brzinu, samo još malo fizikalija i on je gotov igrač. Ovaj mali Ahmedić s klupe odličan podizač energije, podječa me na Hensbroua. Vrabac pouzdan šuter, sinoć se prometnuo u drugu opciju, šuterski talenat je neupitan, vidjećemo šta će biti od njega. Zadovoljan sam viđenim, a i Markovićevim pristupom igri. Dobro je rotirao, dobre instrukcije momcima davao, atmosfera je sjajna. Dosta optimistično gledam na ovu generaciju.
- It_is_a_Leclerc
#2908 Re: Reprezentacija BiH
Pitanje - da li će Nurkić igrati za A reprezentaciju u ovim kvalifikacijama ?!
Da se ne nerviram sa Sinanovićem, kad mu maznu loptu u obruču.
Da se ne nerviram sa Sinanovićem, kad mu maznu loptu u obruču.
- Tkd
#2909 Re: Reprezentacija BiH
Odmah poslije u-18 prvenstva, on se priključuje ako Bog da seniorima 
- amoninan
#2910 Re: Reprezentacija BiH
Juka jede malu djecu
17 poena, 10 skokova, 1 banana
5/6 za dva i 7/7 slobodna
vodimo 18 razlike na polovini 3/4
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... meID=14536
17 poena, 10 skokova, 1 banana
5/6 za dva i 7/7 slobodna
vodimo 18 razlike na polovini 3/4
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... meID=14536
- hrastov žižak
#2911 Re: Reprezentacija BiH
na sedždu ti padam Jusufe!
- It_is_a_Leclerc
#2912 Re: Reprezentacija BiH
Hvala BHRT na prijenosu !
Nek' smo mi gledali Hrvate i Crnogorce kako igraju sapuna u vodi.
Nek' smo mi gledali Hrvate i Crnogorce kako igraju sapuna u vodi.
- Tkd
#2913 Re: Reprezentacija BiH
Za 19 minuta onakvu statistiku hahaha, postidio bi se i Howard.
Opet Vrabac skupio već 4 izgubljenje lopte, i onaj pokemon Glogovac 3.
Opet Vrabac skupio već 4 izgubljenje lopte, i onaj pokemon Glogovac 3.
-
Mustang1
#2914 Re: Reprezentacija BiH
Prvi put cujem za ovog malog .. Ali statistika mu je da se ufatis za glavu
Bit ce tesko od njega ovakvu statistiku ocekivati i za stare (neko rece da ce se prikljuciti ? ) Ali nadam se da ce igrati i pokusati pa sta bude .. Mozda bude jos bolji 
-
ArthurSpooner
#2915 Re: Reprezentacija BiH
Ljudi gdje pratite tekmu?
- It_is_a_Leclerc
#2916 Re: Reprezentacija BiH
Ubi Juka ! 20 poena, 10 skokova..
Al' nek' smo mi na BHT-u gledali Hrvate i Crnogorce, a evo bit će i Srbi, a našu omladinu ko je*e... Joj, Belmine, crni Belmine !
Al' nek' smo mi na BHT-u gledali Hrvate i Crnogorce, a evo bit će i Srbi, a našu omladinu ko je*e... Joj, Belmine, crni Belmine !
- amoninan
#2917 Re: Reprezentacija BiH
15 skokovaIt_is_a_Leclerc wrote:Ubi Juka ! 20 poena, 10 skokova..![]()
mojne ih bolan, ako uđu u polufinale prenosiće ih
- Tkd
#2918 Re: Reprezentacija BiH
Jašta, ne mogu gledati svoju repku na takmičenju koje se održava usred BiH. Sramota.
A Jusuf samim pozivom u seniorski tim napredovati će , steći će iskustvo itd. Tjelesno je superioran nad ostalim, u ovoj utakmici je to pokazao.
A Jusuf samim pozivom u seniorski tim napredovati će , steći će iskustvo itd. Tjelesno je superioran nad ostalim, u ovoj utakmici je to pokazao.
- hrastov žižak
#2919 Re: Reprezentacija BiH
http://live.fibaeurope.com/www/Game.asp ... meID=14536ArthurSpooner wrote:Ljudi gdje pratite tekmu?
tačnije bi bilo reći da pratimo statistiku
-
ArthurSpooner
#2920 Re: Reprezentacija BiH
Hvala! Nije lose, vodimo 24 razlike...ko su najkvalitetnije repke u nasoj grupi?
- amoninan
#2921 Re: Reprezentacija BiH
Kraj, 78:48.
Čestitke momcima!
Čestitke momcima!
- It_is_a_Leclerc
#2922 Re: Reprezentacija BiH
Bravo naši...

- Tkd
#2923 Re: Reprezentacija BiH
Belgija je mislim uz nas bila kao neki favorit za to 1 mjestu u grupi.
Nebitno sada. Idemo od utakmice do utakmice. Treba na sve utakmice gledati kao da je svaka za sebe najvažnija, klučna. S tim stavom ulazimo ako Bog da sigurno u a division. Imamju par sjajnih igrača, treba do iskoristiti.
Nebitno sada. Idemo od utakmice do utakmice. Treba na sve utakmice gledati kao da je svaka za sebe najvažnija, klučna. S tim stavom ulazimo ako Bog da sigurno u a division. Imamju par sjajnih igrača, treba do iskoristiti.
-
Mr.Fundamental
#2924 Re: Reprezentacija BiH
Gledao sam prije par godina isto ovako kvalifikacije za A diviziju, kada smo igrali na Mojmilu, i mogu reći da je ova generacija neuporedivo bolja i talentovanija od prijašnje. Onda me ni jedan igrač nije impresionirao, igrao je onaj stariji Buza, ali ovaj mlađi je daleko talentovaniji. Nurkić će biti nevjerovatan igrač, samo nek se nastavi ovako razvijati. Najviše me oduševilo kod njega što se, uprkos težini i visini, kreće ko čigra po parketu. Mekana ruka,odličan pregled igre i inteligencija... stvarno je biser. Buza me isto oduševio, a ima još par momaka sa velikim potencijalom. Plus što nam i A repka se popravlja, pa izgleda da dolaze bolji dani za bh. košarku