Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- vjesticanametli
#2901 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
da to je ta kartica
-
MrShadow
#2902 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja napravio novi account, ali ne mogu primati novac sad, kaze : "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Account je Verified, Premier
Kako ovo da rijesim ?
hvala
Kako ovo da rijesim ?
hvala
- dobar osjecaj
#2903 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pogledaj s desne strane svog naloga kad si u meniju "Overview" sta imas pod "Notifications". Tu obicno stoji lista stvari koje jos nisi potvrdio. Ako nemas tu nista onda idi na cini mi se meni "withdraw" i tu cini mi se bude opcija da potvrdis opciju primanja novca.MrShadow wrote:Ja napravio novi account, ali ne mogu primati novac sad, kaze : "Your recipient is not able to receive funds at this time. Your recipient must first set up his or her account to receive funds."
Kako ovo da rijesim ?
hvala
EDIT: ne kontam kako tebi kaze your recipient. Your recipient bi trebao biti neko kome ti saljes novac.
-
MrShadow
#2904 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ovo kaze onome ko meni proba slati novac, pod overview nemam nikakve notifikacije, sve izgleda ok, a kada idem na withdraw ne mogu povuci novac jer je minimum amount $10 ,a ja imam samo $1.95
- dinooh
#2905 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
U Request money aktiviraj primanje novca. Automatski ce prebaciti 1.12.2014 na racun. Ne sjecam se kako se aktivira, ali nije tesko bilo.MrShadow wrote:Ovo kaze onome ko meni proba slati novac, pod overview nemam nikakve notifikacije, sve izgleda ok, a kada idem na withdraw ne mogu povuci novac jer je minimum amount $10 ,a ja imam samo $1.95
-
quarterback
#2906 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ne vidim sto ne bi moglo
- ja nisam ja
#2907 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni su stavljene pare na paypal 11.11.do danas nisu sjele na karticu. Ok citala sam da su raspolozive od 10 dana nekad malo prijeca vidne tek krajem mjeseca.samo me buni to sto nacpaypal racunu umjesto plus 16.90 stoji minus 16.9 pored transakcije refunded 
- dobar osjecaj
#2908 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nisam sigurna da razumijem dobro sta ti nije jasno. Novac koji ti neko uplati 11.11. na tvoj racun treba biti prebacen tek pocetkom decembra kada se rade automatska prebacivanja novca s Paypal racuna na tvoj tekuci racun. Jedino ako nisi trazila raniji transfer za koji trebas platiti proviziju.ja nisam ja wrote:Meni su stavljene pare na paypal 11.11.do danas nisu sjele na karticu. Ok citala sam da su raspolozive od 10 dana nekad malo prijeca vidne tek krajem mjeseca.samo me buni to sto nacpaypal racunu umjesto plus 16.90 stoji minus 16.9 pored transakcije refunded
- ja nisam ja
#2909 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ok sad mi je jasno u Hrvatskoj bude nakon par dana pa sam mislila da je i kod nas tako. Sve ok hvala
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2910 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Jesi li ukucao kod za verifikaciju kartice ?MrShadow wrote:Ovo kaze onome ko meni proba slati novac, pod overview nemam nikakve notifikacije, sve izgleda ok, a kada idem na withdraw ne mogu povuci novac jer je minimum amount $10 ,a ja imam samo $1.95
-
emmir1
#2911 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Vjerovatno je bilo pitanje, no da ne listam sada 120 strana.
Početnik sam, pa jedno pitanje
Otvorio sam danas račun, sada čekam broj transakcije da potvrdim račun.
Da li moram povući novac sa povezane kartice na paypal račun da bih mogao plaćati?
Ili je dovoljno da kupim na netu neki proizvod a oni izvrše automatski povlaćenje novca sa kartice?
Pitanje je početničko, no nemam iskustva.
Hvala
Početnik sam, pa jedno pitanje
Otvorio sam danas račun, sada čekam broj transakcije da potvrdim račun.
Da li moram povući novac sa povezane kartice na paypal račun da bih mogao plaćati?
Ili je dovoljno da kupim na netu neki proizvod a oni izvrše automatski povlaćenje novca sa kartice?
Pitanje je početničko, no nemam iskustva.
Hvala
-
quarterback
#2912 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
kada platis sam ce pp uzeti sa kartice koliko mu treba
ako nisi kliknuo da ti pp ne radi konverziju valuta nego da to uradi tvoja banka trebas kliknuti jer ce ti inace obracunati vise, a gdje naci kako se to radi?
negdje na proslih 150 strana ili pitaj Mehemeda
ako nisi kliknuo da ti pp ne radi konverziju valuta nego da to uradi tvoja banka trebas kliknuti jer ce ti inace obracunati vise, a gdje naci kako se to radi?
-
emmir1
#2913 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
quarterback wrote:kada platis sam ce pp uzeti sa kartice koliko mu treba
Hvala puno
Našao link na uputstvo od mehmeda na 107 stranici
-
quarterback
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#2915 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mehemed*emmir1 wrote: Hvala puno
Našao link na uputstvo od mehmeda na 107 stranici
Na 102. je stranici druge teme, a na 107. je link koji vodi do tog posta na 102. stranici tog drugog topica
Tutorial za izbjegavanje masnih paypal provizija za konverziju valuta
-
OffTheWall
#2916 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mislim da ne, jedan račun može biti vezan za jednu osobu.Mislim, možeš ti napraviti drugi, no ako PP to otkrije, može biti problema (zamrzavanje novca).joooj wrote:Da upitam samo jos nesto, na vec postjeci pay pal mogu dodati jos jednu karticu ili.. ne vjerujem da moram praviti novi paypal account samo za tu karticu?A sta ako ja zelim da imam dva paypal racuna, mogu li to!?Ne moras, mozes na jedan racun povezati do 5 kartica (tako je prije bilo, valjda je i sada).Automatski transfer će ići na "default-nu" karticu, a kada budeš ručno povlačio onda biraš na koju hoćeš.
Naime trenutno mi je paypal account povezan sa Raiffeisen karticom i adresom u jednom gradu.
Da li bih mogla dobiti u npr Unicredit banci drugu karticu (na drugoj adresi u drugom gradu) i onda napraviti novi paypal racun povezan sa ovom karticom!?
Možeš dodati nove kartice (čak i nove email adrese na koje primaš novac), no poprilično sam siguran da jedna osoba može imati samo jedan račun.Najbolje ti je njima mail poslati
-
OffTheWall
#2917 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Mislim da ne, jedan račun može biti vezan za jednu osobu.Mislim, možeš ti napraviti drugi, no ako PP to otkrije, može biti problema (zamrzavanje novca).joooj wrote:Da upitam samo jos nesto, na vec postjeci pay pal mogu dodati jos jednu karticu ili.. ne vjerujem da moram praviti novi paypal account samo za tu karticu?A sta ako ja zelim da imam dva paypal racuna, mogu li to!?Ne moras, mozes na jedan racun povezati do 5 kartica (tako je prije bilo, valjda je i sada).Automatski transfer će ići na "default-nu" karticu, a kada budeš ručno povlačio onda biraš na koju hoćeš.
Naime trenutno mi je paypal account povezan sa Raiffeisen karticom i adresom u jednom gradu.
Da li bih mogla dobiti u npr Unicredit banci drugu karticu (na drugoj adresi u drugom gradu) i onda napraviti novi paypal racun povezan sa ovom karticom!?
Možeš dodati nove kartice (čak i nove email adrese na koje primaš novac), no poprilično sam siguran da jedna osoba može imati samo jedan račun.Najbolje ti je njima mail poslati
- saric900
#2918 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Evo jedno pitanje , neka odgovore oni koji su povezani sa paypalom preko unicredit banke.
Kako ste preuzeli veritifikacijski kod od paypala u banci ? Sto ste tocno trazili ? Koja je kartica koju koristite ? Ja sam napravio ovu [img]http://www.unicreditbank.ba/home/wps/wc ... a8425a7b43[/img]. Unio sam na paypal podatke od kartice i isao sam u banku ali mi nisu znali pronaci taj kod?
Molim za pomoc.
Kako ste preuzeli veritifikacijski kod od paypala u banci ? Sto ste tocno trazili ? Koja je kartica koju koristite ? Ja sam napravio ovu [img]http://www.unicreditbank.ba/home/wps/wc ... a8425a7b43[/img]. Unio sam na paypal podatke od kartice i isao sam u banku ali mi nisu znali pronaci taj kod?
Molim za pomoc.
- dobar osjecaj
#2919 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nebitno koja je banka u pitanju. I meni se desilo na prvu isto kad sam dosla pitati da mi procitaju kod transakcije u banci gdje godinama imam racun. Sluzbenica koja je radila na tom salteru je mlada, nova i cesto ne zna dosta stvari pa nije znala kako naci taj cetverocifreni broj ispred kojeg je pisalo mislim PIN. Trazila sam da zovnu iskusniju kolegicu koja je toj mladoj i drugim kolegama pokazala gdje da nadju podatke o toj transakciji jer vise njih nije imalo iskustva s Paypalom i nisu znali gdje to procitati.saric900 wrote:Evo jedno pitanje , neka odgovore oni koji su povezani sa paypalom preko unicredit banke.
Molim za pomoc.
-
MrShadow
#2920 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kako da promjenim primary currency u EUR, sad sve sto primim u Eurima pretvara se automatski u dolare i onda jos u KM da mi isplate, samo gubim novac.
Evo vec sat vremena buljim u stranicu i nema sanse da nadjem tu opciju.
EDIT
Morao sam prvo dobiti jednu transakciju da bih imao opciju da odaberem Primary Currency, sada je sve ok.
Ono sto primjetim jeste da vise nema Pending Balance, novac je odmah dostupan iako je account tek otvoren.
Na mom starom accountu sa nekoliko stotina transakcija novac i dalje ide u pending, sto je cudno.
Evo vec sat vremena buljim u stranicu i nema sanse da nadjem tu opciju.
EDIT
Morao sam prvo dobiti jednu transakciju da bih imao opciju da odaberem Primary Currency, sada je sve ok.
Ono sto primjetim jeste da vise nema Pending Balance, novac je odmah dostupan iako je account tek otvoren.
Na mom starom accountu sa nekoliko stotina transakcija novac i dalje ide u pending, sto je cudno.
- dobar osjecaj
#2921 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kod mene odmah na naslovnoj stranici uz listu uplata stoji link "Currency Converter". Tu imam opciju odabrati euro kao primary currency.
Dobijes info:
Dobijes info:
EDIT: vidim da si nasao u medjuvremenuWhen you add a new currency, any future payments you receive in that currency will be credited to that balance. Your primary currency is the default currency for sending and requesting payments.
- R9..
#2922 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koliko vremena treba da paypal povuce 1,95$ s kartice, u petak sam digo karticu u subotu je prijavio na paypal.....
-
quarterback
#2923 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
obicno odmah
-
Krive Drine
#2924 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Intesa San Paolo - Студентски налог тражи, понеси индекс и миран си неколико година, БЕЗ ИКАКВЕ провизије.Scopio wrote:E ovako pokušao se večeras registrirati na paypal i moja kartica od unicredit maestro neće, onda sam pokušao na bratov račun iz hypo banke visa... neće! Jel ima tko savjet da mogu negdje otvoriti studentski račun koji nema oni sitni taksi od marku dvije tri a da mogu imati paypal? Hvala
-
Krive Drine
#2925 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Колико је мени познато, овде у Србији је горе него код нас у Босни. Новац се не може слати вани, чак ни преко Вестерн Униона, без обзира у коју државу хочеш слати. У Србији се може само примати (плеасе без некаквих конотација на ову задњу реченицу).putovanje25 wrote:Pitanje.
Zanima me, ako neko zna, kolika je provizija na transfer novca preko Unicredit banke iz druge drzave (iz Srbije u Bosnu). S obzirom da se ne radi o velikim kolicinama, ne isplati mi se bacati keš na one krimose wester-union koji grabe po 20% provizije.