FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
awekenings

#2901 Re: FC Barcelona

Post by awekenings »

Chigra wrote:
awekenings wrote:Zbunjen sam citavim tokom tekme :? .. bash cudna tekma Barce, ovako izdanje ne pamtim ... ali u svakom slucaju cestitke Interu ... Milito igrach utakmice za mene ...
Zato što je Mourinho za razliku od glupog Wengera skontao koji je jedini način da se čuva igrač kao što je Messi, a to je da mu se uopšte ne dozvoli primanje lopte. Kad je on primi onda je kasno, uradiće s njom šta god poželi, najbolji je primjer igrača Arsenala koji su ga puštali da primi loptu na 20-30 metara od gola, a onda je on radio s njom šta je htio.

Također, odlično je funkcionisala i zadnja linija, a u takvoj situaciji ni Xavi sa svojim loptama koje imaju oči je nemoćan, jer nema tog praznog prostora u koji on može gurnuti loptu, kao što je to recimo radio protiv Reala nekidan.
Ma moguce je i to .. mada, primio je Messi 5-6 lopti ali nije nijednu uspio proci ...imam osjecaj da je Iniesta falio .. takodje mozda da je bio Yaya umesto Keite... Keita nekakav sav pogubljen citavu tekmu ... ali i izmjena Abidala umesto Ibre mi ne ide u glavu nikako ...
Chigra

#2902 Re: FC Barcelona

Post by Chigra »

awekenings wrote:
Chigra wrote:
awekenings wrote:Zbunjen sam citavim tokom tekme :? .. bash cudna tekma Barce, ovako izdanje ne pamtim ... ali u svakom slucaju cestitke Interu ... Milito igrach utakmice za mene ...
Zato što je Mourinho za razliku od glupog Wengera skontao koji je jedini način da se čuva igrač kao što je Messi, a to je da mu se uopšte ne dozvoli primanje lopte. Kad je on primi onda je kasno, uradiće s njom šta god poželi, najbolji je primjer igrača Arsenala koji su ga puštali da primi loptu na 20-30 metara od gola, a onda je on radio s njom šta je htio.

Također, odlično je funkcionisala i zadnja linija, a u takvoj situaciji ni Xavi sa svojim loptama koje imaju oči je nemoćan, jer nema tog praznog prostora u koji on može gurnuti loptu, kao što je to recimo radio protiv Reala nekidan.
Ma moguce je i to .. mada, primio je Messi 5-6 loptiali nije nijednu uspio proci ...imam osjecaj da je Iniesta falio .. takodje mozda da je bio Yaya umesto Keite... Keita nekakav sav pogubljen citavu tekmu ... ali i izmjena Abidala umesto Ibre mi ne ide u glavu nikako ...
5-6 lopti za čitavu utakmicu. Upravo to ti i govorim ;) Sjeti se Arsenala, tada je svako 5-6 sekundi lopta bila kod njega. Ne sumnjam da će Mourinho do revanša pogledati snimak ove tekme, ali i one 2:0 iz grupe bar 15 puta :D i postaviti još jednu savršenu taktiku te zasluženo odvesti Inter u finale, ipak su jedini tim sa učinkom 5/5 ovog proljeća u LP.
adnan_hz

#2903 Re: FC Barcelona

Post by adnan_hz »

Image
Pokerboy11

#2904 Re: FC Barcelona

Post by Pokerboy11 »

adnan_hz wrote:Image
Hahahahhahahaha joj pogledajte prosle postove rekao sam da ce Inter dobiti :mrgreen: Sad ne bih nikom na muku da sjedim :) :-) Al i Inter se povukao zadnjih 10 minuta i kad dobiju loptu neko je izgubi padne sneijder ili baloteli glavan :D
sumirprimus

#2905 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

jBiga,idemo dalje...
Mada i inter je mogo primit jos jedan do kraja brat bratu...
Nije nista gotovo,ima i drugo poluvrijeme...
2:0 nije nedostizno.
alphonse kauders

#2906 Re: FC Barcelona

Post by alphonse kauders »

Respekt Interu (Zanetti nije duela izgubio, cini mi se), odlicna taktika protiv Messi-a (cim ovaj krene sa namještanjem za šut, odmah iz 16-ca izlaze 2-3 igrača Intera blkoirajući mu šut lijevom nogom ).

Ono što čudi je veliki broj sitnih tehničkih grešaka Barseloninih igrača, ali ne vjerujem da se to može opet ponoviti u kratkom roku. Najbolji Barselonin igrač je bio opet xavi, a totalni podbačaj su D.Alves i Ibrahimovic (Messi se k'o i trudio).
Tomahawk11
Globalni moderator

#2907 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Inter zasluzeno pobijedio. Ovo ko je sta zasluzio (jos jedan gol i tako to), sta bi bilo kad bi bilo :-) Nije u Milanu merhamet bio pa da se daje.
Barcelona nije bez sansi, ali dobiti 2-0 ce biti tesko, jer ce biti prostora da i Inter da gol.
Sta su ovo sad svi pesimisticni, cim se izgubi tekma, sve propalo, pa nije kraj, ima uzvrat, u Primeri ima jos da se igra :D
sumirprimus

#2908 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

ma jes malo sutra,posteno nisam mogo spavat sinoc,vidim onog smorinja i oce nesto da mi bude,sto ovo meni treba,pritisak,secer...tctccc
bem ti smorinja,a i pepe,3 gola su mu trebala da uvede abidala,ljudi ubili s bokova,i bolje na kraju ispa bez ibre i puyola.ccccc al puyol i maxvell zajedno?hljebe i boze,promaja da ti oci ispadnu...
necu vise gleat fudbal do iduce hefte :D
sumirprimus

#2909 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Nisam zadovoljan zbog našeg primljenog pogotka, koji je proizašao iz naše pogreške. Ali, želio bih nešto poručiti Barceloninim igračima. Trebali bi se naučiti biti šampioni i kada izgube utakmicu. Umjesto da sportski priznaju da je Inter u ovoj utakmici bio bolji i jači, oni su napadali suca u tunelu nakon dvoboja. Izgleda da su već zaboravili na norveškog suca Toma Henninga Øvrebøa, koji ih je prošle godine protiv Chelseaja uveo u finale. Čini se da nemaju baš najbolje pamćenje", otrovan na jeziku, kao i obično, bio je portugalski mag.

Malo ulje na vatru pred revans..Samo kontraefekat moze napravit... :evil:
nosara

#2910 Re: FC Barcelona

Post by nosara »

messi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ono je najbolji fudbaler na svijetu...? Par flastera i psssssssssssssssssst... Sjedi prco i ne javljaj se... :lol:

Gade mi se italijani i njihovo poimanje fudbala kao rata bez oruzja, ali dobro je za barsu i malog bezveznjakovica da malo prohodaju po majkata zemljata...

Vulkan je kriv... :lol:

U revansu ce bit moderni catenaccio... Ciao Barsa... :lol:
sumirprimus

#2911 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Nema katanca koji se ne da razvalit :D
mrtva kokoš

#2912 Re: FC Barcelona

Post by mrtva kokoš »

sumirprimus wrote:Nema katanca koji se ne da razvalit :D
ni sefa koji se ne moze otvoriti :D
ultima_palabra

#2913 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

sumirprimus wrote:
Nisam zadovoljan zbog našeg primljenog pogotka, koji je proizašao iz naše pogreške. Ali, želio bih nešto poručiti Barceloninim igračima. Trebali bi se naučiti biti šampioni i kada izgube utakmicu. Umjesto da sportski priznaju da je Inter u ovoj utakmici bio bolji i jači, oni su napadali suca u tunelu nakon dvoboja. Izgleda da su već zaboravili na norveškog suca Toma Henninga Øvrebøa, koji ih je prošle godine protiv Chelseaja uveo u finale. Čini se da nemaju baš najbolje pamćenje", otrovan na jeziku, kao i obično, bio je portugalski mag.

Malo ulje na vatru pred revans..Samo kontraefekat moze napravit... :evil:
Navodno je Xavi rekao Mourinhu u tunelu da su pobijedili samo zato što je sudija iz istog mjesta kao i on :lol:
Alves...Image
sumirprimus

#2914 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

pa i ima logike,portugalci i jedan i drugi... :evil:
sjetit se samo pezetarosa,runjavog figa :evil:
drugi go,poslje faula na messiju,a treci cist opsajd.

al neka,neka,ima srecom revans,i nece bit ovog djipsija od sudije...
veljaca

#2915 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

sumirprimus wrote:pa i ima logike,portugalci i jedan i drugi... :evil:
sjetit se samo pezetarosa,runjavog figa :evil:
drugi go,poslje faula na messiju,a treci cist opsajd.

al neka,neka,ima srecom revans,i nece bit ovog djipsija od sudije...
Slazem se u potpunosti ....

Srecom, ima revans na Nou Campu .....

Kad Barcelona igra svoju igru - moze im dati 3-4 komada a da ne primi ni jedan ...

Ovaj sudija ne bi meni sudio ni Vratnik - Vrbanjusa ( Braco bi ga hladno odradio ..... )
ultima_palabra

#2916 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Da ne bude Ovrebo u revanšu :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2917 Re: FC Barcelona

Post by Tomahawk11 »

Ma ja, sad je sudija kriv :mrgreen: ...istina je, zapravo, da je Barca odigrala losu utakmicu, jednu od losijih ove sezone, da ih je Inter nadigrao. Sta je tesko priznati?!
Ko bi odgovarao u uzvratu?! Overbo?! Mocna Barcelona se ne moze i ne smije vaditi na sudije, a iskreno, sinoc su oni bili grublja ekipa na terenu.
adcor

#2918 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Last edited by adcor on 21/04/2010 09:58, edited 1 time in total.
plemba

#2919 Re: FC Barcelona

Post by plemba »

adcor wrote:MERDA
Image
sve je receno....

plus, nedosuđeni prekršaj na Messiju iz cega je bila kontra za drugi gol.

realno, inter je zasluzio pobjedu, ali sa 1 golom razlike... to je najrealnije od jednog navijaca barcelone sto mozete cuti :D
adcor

#2920 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

sudija je bas bio agilan tokom utakmice. gledaj gdje stoji..
aerosa

#2921 Re: FC Barcelona

Post by aerosa »

Messi zatvoren, Barsa gubi....logičan slijed događaja...
Sretno u revanšu, želim vam od srca pobjedu sa jedan razlike :D
sumirprimus

#2922 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Josep Guardiola congratulated Inter on their win tonight, but warned them: “the 90 minutes in the second leg will be very long!”
ProbuseniDolar

#2923 Re: FC Barcelona

Post by ProbuseniDolar »

Inter ce se zatvoriti u uzvratu kao prosle godine Chelsea. Dobijes loptu, samo sto dalje od gola.
Charuga
Globalni moderator

#2924 Re: FC Barcelona

Post by Charuga »

Neka se u revansu ponovi rezultat iz proslog medjusobnog susreta na Nou Campu a moze i iz pretrposlog .. 8-)
Fordas

#2925 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Najsmjesniji su mi ovi simpatizeri reala sto se javljaju slaveci poraz Barce i omalovazavajuci Barcine igrace i uspjeh koji su postigli u zadnjih nekoliko godina!? Pa ljudi moji a da se javite kad real jednog dana zaigra, ako Bog da bice valjda i to, u polufinalu? Ili kad jednom budete imali najboljeg igraca na svijetu? Ili da ne budemo pregrubi, da se javite kad uspijete Barci uzeti bod na svom terenu? :wink:

P.S. Inter ce dozivjeti debakl u Barceloni, ne sekiram se uopste za to
Post Reply