Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- maybelline
#2902 Re: Šta trenutno čitate?
Gospoda Ministarka wrote:
Eh, ovu knjigu htjedoh kupiti na zadnjem sajmu, medjutim, nisam. Je li dobra, valja li sta i prije svega je li bazirana na cinjenicama ili je sve fiktivno djelo?
-
Gospoda Ministarka
#2903 Re: Šta trenutno čitate?
@ Maybelline
Ma nista posebno majke mi,
Evina sekretarica je izmisljen lik, Eva nije imala sekretarice ali ubacili su par cinjenica sto mozes pogledati u svakom dokumentarcu ili naci na internetu, daje neku drugaciju ljudsku sliku Hitlera, Eve Braun, Magde Gebels...
Glavna dva junaka, zastitar i Evina sekretarica imaju kao neku zajednicku pricu iz rata koja je stvarno bez veze i sam kraj mi je potpuno ne zanimljiv...
Ukratko.. ne isplati se davat pare.
Nego jedno pitanje, na koji nacin Vi dolazite do knjiga, da li ste uclanjeni u biblioteku, razmjenjujete sa prijateljima ili kupujete, sto je skup cejf ?
Evina sekretarica je izmisljen lik, Eva nije imala sekretarice ali ubacili su par cinjenica sto mozes pogledati u svakom dokumentarcu ili naci na internetu, daje neku drugaciju ljudsku sliku Hitlera, Eve Braun, Magde Gebels...
Glavna dva junaka, zastitar i Evina sekretarica imaju kao neku zajednicku pricu iz rata koja je stvarno bez veze i sam kraj mi je potpuno ne zanimljiv...
Nego jedno pitanje, na koji nacin Vi dolazite do knjiga, da li ste uclanjeni u biblioteku, razmjenjujete sa prijateljima ili kupujete, sto je skup cejf ?
- maybelline
#2904 Re: Šta trenutno čitate?
Gospoda Ministarka wrote:@ Maybelline
U biblioteku od fakulteta nisam usla, na sajmu katkad kupim koju knjigu, a najcese razmjenjujem s prijateljicama jer nas par imamo kao neki svoj "bookclub".
-
Gospoda Ministarka
#2905 Re: Šta trenutno čitate?
Hmm... da procitam knjigu treba mi od 2-12h.
Tako da sam svoju biblioteku procitala (malo nesto sto skupljam), od prijateljica sto su imale i sta stignem da kupim... izgleda da cu se morati uclaniti u bibliteku...
Tako da sam svoju biblioteku procitala (malo nesto sto skupljam), od prijateljica sto su imale i sta stignem da kupim... izgleda da cu se morati uclaniti u bibliteku...
- maybelline
#2906 Re: Šta trenutno čitate?
Ne znam spada li pod ovu temu, ali zanimala bi me neka knjiga, ne strucna, vec onako neki roman ili slicno (djelomicno bazirano na istinitim podacima) na tematiku podvojene licnosti, pa ako ko sta zna, feel free to share 
- mondo bizarro
#2907 Re: Šta trenutno čitate?
ja sam čula za Tri Evina lica, ali nisam čitala...maybelline wrote:Ne znam spada li pod ovu temu, ali zanimala bi me neka knjiga, ne strucna, vec onako neki roman ili slicno (djelomicno bazirano na istinitim podacima) na tematiku podvojene licnosti, pa ako ko sta zna, feel free to share
-
callmethebreeeze
#2908 Re: Šta trenutno čitate?
american psycho!maybelline wrote:Ne znam spada li pod ovu temu, ali zanimala bi me neka knjiga, ne strucna, vec onako neki roman ili slicno (djelomicno bazirano na istinitim podacima) na tematiku podvojene licnosti, pa ako ko sta zna, feel free to share
ja poceo sinoc citati, samo na svedskom, zadnji roman ovogodisnje nobelovke:

ali prije nego sto sam poceo citati hertu procitao sam poglavlje iz:

izmedju dvije, gore navedene knjige, procitao sam i par stranica ove knjige:

volio bih da imam tri para ociju i tri mozga.
- mondo bizarro
#2909 Re: Šta trenutno čitate?
e da, dobro si, ja totalno zaboravila na Američki psiho 
-
Static-X
#2910 Re: Šta trenutno čitate?
NA DRINI CUPRIJA
Maksuz procito da vidim sto je Andric dobio nagradu
-
callmethebreeeze
#2911 Re: Šta trenutno čitate?
ja mislim da je on nagradu dobio za sve sto je napisao, ne samo za jednu knjigu.Static-X wrote:NA DRINI CUPRIJA
- maybelline
#2912 Re: Šta trenutno čitate?
@callmethebreeze: uh, meni definitivno treba knjiga na svedskom jeziku, zaboravit cu ga ako ovako nastavim
Citam blogove, novine i svoje knjige koje imam, ali treba mi novog materijala. Moze li se sta naci u Bosni, znas li kojim slucajem?
-
callmethebreeeze
#2913 Re: Šta trenutno čitate?
ne vjerujem, vidi s ambasadom, mozda oni znaju, ali ako nema svedskog kulturnog centra, onda tesko.maybelline wrote:@callmethebreeze: uh, meni definitivno treba knjiga na svedskom jeziku, zaboravit cu ga ako ovako nastavimCitam blogove, novine i svoje knjige koje imam, ali treba mi novog materijala. Moze li se sta naci u Bosni, znas li kojim slucajem?
- legionarka
#2914 Re: Šta trenutno čitate?
¨Nocturno de Chile¨Roberto Bolaño

- black
#2915 Re: Šta trenutno čitate?
upravo sam zavrshio 'Sputnik ljubavi'zaphodia wrote:Haruki Murakami
Norveška šuma
Igraj, igraj, igraj
Lov na divlju ovcu
Kafka na plaži
...ma sve njegovo, najtoplije preporučujem.
-
Static-X
#2916 Re: Šta trenutno čitate?
Moze biti da je tako nisam bas najbolje upoznat ali kao da se ova knjiga izdvaja.callmethebreeeze wrote:ja mislim da je on nagradu dobio za sve sto je napisao, ne samo za jednu knjigu.Static-X wrote:NA DRINI CUPRIJA
Il se varam
-
callmethebreeeze
#2917 Re: Šta trenutno čitate?
ovu sam citao. sjajna knjiga...legionarka wrote:¨Nocturno de Chile¨Roberto Bolaño
- legionarka
#2918 Re: Šta trenutno čitate?
ja postala ovisnik o piscu...
-
sa2101
#2919 Re: Šta trenutno čitate?

- jedna
#2920 Re: Šta trenutno čitate?
Preporuke od mene

-
elSaik
#2922 Re: Šta trenutno čitate?