Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Sasvim_Obican
#2901 Re: Serie A
Uspjeh pojedinog kluba nije relevantan pokazatelj kvaliteta domaće lige. Deal with it !
- -TheChosenOne-
#2903 Re: Serie A
uspjeh tri kluba iz iste ligeJeff Bingham wrote:nego sta je?
- just principe
#2904 Re: Serie A
BHF_Manijak wrote:Kakve u grupe bile, i ne prosli...Respekt jedino Napoliju, u najjacoj grupi prodjose dalje!Cyrax wrote:Bgm sve ekipe prosle dalje. Slaba liga nema sta, sreca pa su oba Manchestera prosli dalje.
![]()
moj BHF kako bolan tako....
u kakvoj je grupi bio United...znaci tebi su jaci neki Oceluli, Baseli i Benfice Od Cska ( prosle sezone 1/4 finala lige prvaka) malo li je i prvaka Francuske + zajebanih turaka
vec sam ti tamo odgovorio ali
- Sasvim_Obican
#2905 Re: Serie A
Gle, ne kažem je da bilo koja od liga petice nije kvalitetna. Dapače. Da nije kvalitetna ne bi se zvali "lige petice". No, općenito tvrditi da uspjeh jednog APOELa, Basela ili plasman u Ligu prvaka Viktorie, Genka ima bilo kakve veze sa kvalitetom kiparske ili švicarske lige je nelogično.
-
Baudelaire
#2906 Re: Serie A
Milan je među četiri u ovom momentu definitivno. Barcelona, Real, Bayern i Milan.
- Obuca9
#2907 Re: Serie A
Jedino Talijani imaju više od dva predstavnika u završnici.
- BHF_Manijak
#2908 Re: Serie A
Unitedova je takodjer grupa smijesna, i kunst je ondje ispasti, ali ja ti hocu reci da Milan fakat i da je htio nije mogo ispasti, jer ona ostala dva hadalja ne bi prosli i da su Barca i Milan sa rezervama grupu odigrali.Jeff Bingham wrote:pa u toj istoj grupi city nije prosao, a unitedova nije nista teza od milanove, mozda mrvu od interove.
- Cyrax
#2909 Re: Serie A
Zasto nelogicno? Ljudi godinama ulagali, dovodili strucnjake, sticali iskustvo i eto uspjehaSasvim_Obican wrote:Gle, ne kažem je da bilo koja od liga petice nije kvalitetna. Dapače. Da nije kvalitetna ne bi se zvali "lige petice". No, općenito tvrditi da uspjeh jednog APOELa, Basela ili plasman u Ligu prvaka Viktorie, Genka ima bilo kakve veze sa kvalitetom kiparske ili švicarske lige je nelogično.
-
ibizza
#2910 Re: Serie A
Baudelaire wrote:Milan je među četiri u ovom momentu definitivno. Barcelona, Real, Bayern i Milan.
-
Baudelaire
#2911 Re: Serie A
Ja ne bih rekao da se Serija A toliko oporavila, koliko je Premiership pao. Chelsea, United, Liverpool nisu ni blizu onog što su bili, Arsenal se koprca kao i uvijek sa onom dječurlijom i opet su jaki, Tottenham je nešto a la Napoli, a City je tek počeo. Ne znam, Englezi su doživjeli prilično krupan pad ( ne gledam samo ovu sezonu nego i prošlu i pretprošlu ), a Italijani su se malo podigli. Malo je simptomatično da italijanski klubovi ove sezone sa puno, puno manjim ulaganjima bolje guraju od engleskih koji su uložili mnogostruko više.
- Cyrax
#2912 Re: Serie A
Vidjeli ko kako Salvatorea Aronicu slozi lik aperkatom 
- Cyrax
#2913 Re: Serie A
Sa onako prezaduzenim klubovima i igracima sa presmijesno velikim platama moraju propasti. Vracaju se Italijani polako ali sigurno samo pored ovakvih Spanaca nema se sta tu traziti. Cak je i Udinese mogao sa pjesmom proci da nisu prodali Inlera i Sancheza.Baudelaire wrote:Ja ne bih rekao da se Serija A toliko oporavila, koliko je Premiership pao. Chelsea, United, Liverpool nisu ni blizu onog što su bili, Arsenal se koprca kao i uvijek sa onom dječurlijom i opet su jaki, Tottenham je nešto a la Napoli, a City je tek počeo. Ne znam, Englezi su doživjeli prilično krupan pad ( ne gledam samo ovu sezonu nego i prošlu i pretprošlu ), a Italijani su se malo podigli. Malo je simptomatično da italijanski klubovi ove sezone sa puno, puno manjim ulaganjima bolje guraju od engleskih koji su uložili mnogostruko više.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2914 Re: Serie A
gdje su oni kobasicari da sad broje one kvote i racunaju koeficijenteObuca9 wrote:Jedino Talijani imaju više od dva predstavnika u završnici.
- Jeff Bingham
#2915 Re: Serie A
evo ih, govore da pojedinacni uspjesi ne govore o kvaliteti lige 
- BHF_Manijak
#2916 Re: Serie A
Tu sam...Trebat ce Italiji 3-4 sezone da opet vrati 4. predstavnika u LP, ne sekiraj se!Admir_1984 wrote:gdje su oni kobasicari da sad broje one kvote i racunaju koeficijenteObuca9 wrote:Jedino Talijani imaju više od dva predstavnika u završnici.
- East_side
#2917 Re: Serie A
U toj grupi Milanu jeste bio zagarantovan prolaz. Ali zašto se zanemaruju međusobni susreti Milana i Barcelone u toj grupi? Napominjem da ne navijam za Milan ali treba priznati da su se ravnopravno nosili sa aktuelnim (možda i budućim) prvakom Evrope. Dali im 4 gola u dvije utakmice (ukupan skor 4:5), uz onaj penal za Barcu koji se možda i nije morao dosuditi, pa nemogući promašaj Robinha...BHF_Manijak wrote:Unitedova je takodjer grupa smijesna, i kunst je ondje ispasti, ali ja ti hocu reci da Milan fakat i da je htio nije mogo ispasti, jer ona ostala dva hadalja ne bi prosli i da su Barca i Milan sa rezervama grupu odigrali.Jeff Bingham wrote:pa u toj istoj grupi city nije prosao, a unitedova nije nista teza od milanove, mozda mrvu od interove.Kako god, Englezi su se posteni obrukali, jos da je kako se Chelseau omaklo, to bi bilo zanimljivo tek!
![]()
Svabe 2 od 3, mada prije sam ocekivo Dortmund da ce proci nego mrtvi Bayer, al' eto...Kod Spanaca standardno.
Mislim da bi u ovom trenutku (osim eventualno Reala) malo koja, možda nijedna ekipa na svijetu tako prošla u dvomeču sa Barcom.
Sudbina Manchestera (oba) u LP me ne čudi toliko. Odmah se osjetilo to neiskustvo igranja u LP od strane City-a. Njihove utakmice u LP i u EPL (izuzev jedino one gostujuće kod Villareala) su nebo i zemlja. Istina, ni Napoli nije imao to iskustvo, međutim City-u je unaprijed dodijeljena uloga apsolutnog favorita u grupi zbog igračkog kadra i položaja u EPL. To je u dobroj mjeri doprinijelo njihovom opuštenijem, "lako ćemo" pristupu, posebno protiv Napolija kojem je, s druge strane, javnost unaprijed podredila položaj u ovoj grupi pored B.M. i M.C.
Napoli je svjesno prihvatio tu ulogu outsider-a, napravio od toga svoju šansu i maksimalno je iskoristio.
Manchester United solidno kotira na tabeli u EPL samo zahvaljujući Fergusonu koji, kao nijedan drugi trener na svijetu, zna izvući maksimum iz igrača, koliko god oni bili prosječni ili loši...
A takvih u zadnje vrijeme zaista ima u United-u, uz one koji su već (pre)stari i (pre)zasićeni. Shodno tome, uz dužno poštovanje Fergusonu, ipak su negdje morali pasti. To se desilo večeras u LP. A pitanje je koliko će trajati ova serija - 1:0, 2:1 - pobjeda u EPL s kojom još uvijek drže priključak za City-em...
Iskreno, i ja sam se razočarao što Dortmund nije prošao grupu. Nadao sam se da će to ipak moći, još kada su tek izvučene grupe ali... Čekamo ih naredne sezone ponovo u LP i nadajmo se boljem.
- cyprus
#2918 Re: Serie A
Vi ozbiljno mislite da je ovaj (uslovno rečeno) uspjeh talijana znak da Seria A ide uzlaznom putanjom?
Ponavljam, svaka čast Napoliju, ali Milan i Inter praktično nisu mogli ne proć... Iznenađenje će bit ako se ijedna od ove tri ekipe nađe u četvrtfinalu, jedino ako ih opet ne pomiluje žrijeb...
- BHF_Manijak
#2919 Re: Serie A
Ja ne zanemarujem utakmice Milana sa Barcom, ali samo kazem da je Milanu bilo nemoguce ispasti iz one grupe, zato i govorim da se bezze "slavi" prolaz 3 ekipa iz Italije kao, sto Cyprus rece, uzlazna putanja Italije u Evropi, opet kazem NApoli je imao jebenu grupu i fakat respekt za prolaz, a Milan je znao odmah nakon izvlacenja da ce biti u 1/8 finala, da li kao prvi ili drugi, nebtino, ali idu dalje...A ja haveru(inace fanatik Barce) odmah rekoh, cak i nakon 2:2 na Nou Kampu, Barca ce bolan biti prva u grupi en sekiraj se, jer su masine, jednostavno sa druge planete...
- Jeff Bingham
#2920 Re: Serie A
kakav hejter
idi bolan svrsavaj na chelsea i apoel kad nemas pametnija posla, kani nas se.
- cyprus
#2921 Re: Serie A
Čuj da VAS se kanimJeff Bingham wrote:kakav hejteridi bolan svrsavaj na chelsea i apoel kad nemas pametnija posla, kani nas se.
- Jeff Bingham
#2922 Re: Serie A
redovni posjetioci ove teme i ljudi koji prate ligu o kojoj je rijec u naslovu, mrzioce.
- cyprus
#2923 Re: Serie A
Ma otkud sam mrzioc samo kažem kako jeste...Jeff Bingham wrote:redovni posjetioci ove teme i ljudi koji prate ligu o kojoj je rijec u naslovu, mrzioce.
A jel problem možda što sam vanredni posjetioc ove teme?
- Jeff Bingham
#2924 Re: Serie A
...i tu se zavrsava svaka normalna diskusija s tobom.cyprus wrote:Ma otkud sam mrzioc samo kažem kako jeste...Jeff Bingham wrote:redovni posjetioci ove teme i ljudi koji prate ligu o kojoj je rijec u naslovu, mrzioce.
Laku noc.
ps
Jasta je.