Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Sasvim_Obican

#2901 Re: Serie A

Post by Sasvim_Obican »

Uspjeh pojedinog kluba nije relevantan pokazatelj kvaliteta domaće lige. Deal with it !
Jeff Bingham

#2902 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

nego sta je?
-TheChosenOne-

#2903 Re: Serie A

Post by -TheChosenOne- »

Jeff Bingham wrote:nego sta je?
uspjeh tri kluba iz iste lige :D
just principe

#2904 Re: Serie A

Post by just principe »

BHF_Manijak wrote:
Cyrax wrote:Bgm sve ekipe prosle dalje :-). Slaba liga nema sta, sreca pa su oba Manchestera prosli dalje.
Kakve u grupe bile, i ne prosli...Respekt jedino Napoliju, u najjacoj grupi prodjose dalje! :thumbup: :thumbup:

moj BHF kako bolan tako....

u kakvoj je grupi bio United...znaci tebi su jaci neki Oceluli, Baseli i Benfice Od Cska ( prosle sezone 1/4 finala lige prvaka) malo li je i prvaka Francuske + zajebanih turaka

vec sam ti tamo odgovorio ali :roll:
Sasvim_Obican

#2905 Re: Serie A

Post by Sasvim_Obican »

Gle, ne kažem je da bilo koja od liga petice nije kvalitetna. Dapače. Da nije kvalitetna ne bi se zvali "lige petice". No, općenito tvrditi da uspjeh jednog APOELa, Basela ili plasman u Ligu prvaka Viktorie, Genka ima bilo kakve veze sa kvalitetom kiparske ili švicarske lige je nelogično.
Baudelaire

#2906 Re: Serie A

Post by Baudelaire »

Milan je među četiri u ovom momentu definitivno. Barcelona, Real, Bayern i Milan.
Obuca9

#2907 Re: Serie A

Post by Obuca9 »

Jedino Talijani imaju više od dva predstavnika u završnici.
BHF_Manijak

#2908 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

Jeff Bingham wrote:pa u toj istoj grupi city nije prosao, a unitedova nije nista teza od milanove, mozda mrvu od interove.
Unitedova je takodjer grupa smijesna, i kunst je ondje ispasti, ali ja ti hocu reci da Milan fakat i da je htio nije mogo ispasti, jer ona ostala dva hadalja ne bi prosli i da su Barca i Milan sa rezervama grupu odigrali. :mrgreen: Kako god, Englezi su se posteni obrukali, jos da je kako se Chelseau omaklo, to bi bilo zanimljivo tek! :lol: :mrgreen: Svabe 2 od 3, mada prije sam ocekivo Dortmund da ce proci nego mrtvi Bayer, al' eto...Kod Spanaca standardno.
Cyrax

#2909 Re: Serie A

Post by Cyrax »

Sasvim_Obican wrote:Gle, ne kažem je da bilo koja od liga petice nije kvalitetna. Dapače. Da nije kvalitetna ne bi se zvali "lige petice". No, općenito tvrditi da uspjeh jednog APOELa, Basela ili plasman u Ligu prvaka Viktorie, Genka ima bilo kakve veze sa kvalitetom kiparske ili švicarske lige je nelogično.
Zasto nelogicno? Ljudi godinama ulagali, dovodili strucnjake, sticali iskustvo i eto uspjeha :). To sto smo mi balkanci takvi kakvi jesmo nije nam niko kriv.
ibizza

#2910 Re: Serie A

Post by ibizza »

Baudelaire wrote:Milan je među četiri u ovom momentu definitivno. Barcelona, Real, Bayern i Milan.
:thumbup:
Baudelaire

#2911 Re: Serie A

Post by Baudelaire »

Ja ne bih rekao da se Serija A toliko oporavila, koliko je Premiership pao. Chelsea, United, Liverpool nisu ni blizu onog što su bili, Arsenal se koprca kao i uvijek sa onom dječurlijom i opet su jaki, Tottenham je nešto a la Napoli, a City je tek počeo. Ne znam, Englezi su doživjeli prilično krupan pad ( ne gledam samo ovu sezonu nego i prošlu i pretprošlu ), a Italijani su se malo podigli. Malo je simptomatično da italijanski klubovi ove sezone sa puno, puno manjim ulaganjima bolje guraju od engleskih koji su uložili mnogostruko više.
Cyrax

#2912 Re: Serie A

Post by Cyrax »

Vidjeli ko kako Salvatorea Aronicu slozi lik aperkatom :D
Cyrax

#2913 Re: Serie A

Post by Cyrax »

Baudelaire wrote:Ja ne bih rekao da se Serija A toliko oporavila, koliko je Premiership pao. Chelsea, United, Liverpool nisu ni blizu onog što su bili, Arsenal se koprca kao i uvijek sa onom dječurlijom i opet su jaki, Tottenham je nešto a la Napoli, a City je tek počeo. Ne znam, Englezi su doživjeli prilično krupan pad ( ne gledam samo ovu sezonu nego i prošlu i pretprošlu ), a Italijani su se malo podigli. Malo je simptomatično da italijanski klubovi ove sezone sa puno, puno manjim ulaganjima bolje guraju od engleskih koji su uložili mnogostruko više.
Sa onako prezaduzenim klubovima i igracima sa presmijesno velikim platama moraju propasti. Vracaju se Italijani polako ali sigurno samo pored ovakvih Spanaca nema se sta tu traziti. Cak je i Udinese mogao sa pjesmom proci da nisu prodali Inlera i Sancheza.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2914 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

Obuca9 wrote:Jedino Talijani imaju više od dva predstavnika u završnici.
gdje su oni kobasicari da sad broje one kvote i racunaju koeficijente :roll:
Jeff Bingham

#2915 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

evo ih, govore da pojedinacni uspjesi ne govore o kvaliteti lige :-)
BHF_Manijak

#2916 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

Admir_1984 wrote:
Obuca9 wrote:Jedino Talijani imaju više od dva predstavnika u završnici.
gdje su oni kobasicari da sad broje one kvote i racunaju koeficijente :roll:
Tu sam...Trebat ce Italiji 3-4 sezone da opet vrati 4. predstavnika u LP, ne sekiraj se! :wink: A ionako godinama im vecina klubova ispada u 1/8 finala, izuzetak je Inter koji je osvojio CL 2009., dok unazad 3-4 godine redovno talijanski klubovi ispadaju u 1/8 finala, eventualno jedan dodje do 1/4 finala. ALi ne bih dalje da raspravljam, uzivajte, ali nacekat ce te se da vratite 3. mjesto u poretku.
East_side

#2917 Re: Serie A

Post by East_side »

BHF_Manijak wrote:
Jeff Bingham wrote:pa u toj istoj grupi city nije prosao, a unitedova nije nista teza od milanove, mozda mrvu od interove.
Unitedova je takodjer grupa smijesna, i kunst je ondje ispasti, ali ja ti hocu reci da Milan fakat i da je htio nije mogo ispasti, jer ona ostala dva hadalja ne bi prosli i da su Barca i Milan sa rezervama grupu odigrali. :mrgreen: Kako god, Englezi su se posteni obrukali, jos da je kako se Chelseau omaklo, to bi bilo zanimljivo tek! :lol: :mrgreen: Svabe 2 od 3, mada prije sam ocekivo Dortmund da ce proci nego mrtvi Bayer, al' eto...Kod Spanaca standardno.
U toj grupi Milanu jeste bio zagarantovan prolaz. Ali zašto se zanemaruju međusobni susreti Milana i Barcelone u toj grupi? Napominjem da ne navijam za Milan ali treba priznati da su se ravnopravno nosili sa aktuelnim (možda i budućim) prvakom Evrope. Dali im 4 gola u dvije utakmice (ukupan skor 4:5), uz onaj penal za Barcu koji se možda i nije morao dosuditi, pa nemogući promašaj Robinha...

Mislim da bi u ovom trenutku (osim eventualno Reala) malo koja, možda nijedna ekipa na svijetu tako prošla u dvomeču sa Barcom.

Sudbina Manchestera (oba) u LP me ne čudi toliko. Odmah se osjetilo to neiskustvo igranja u LP od strane City-a. Njihove utakmice u LP i u EPL (izuzev jedino one gostujuće kod Villareala) su nebo i zemlja. Istina, ni Napoli nije imao to iskustvo, međutim City-u je unaprijed dodijeljena uloga apsolutnog favorita u grupi zbog igračkog kadra i položaja u EPL. To je u dobroj mjeri doprinijelo njihovom opuštenijem, "lako ćemo" pristupu, posebno protiv Napolija kojem je, s druge strane, javnost unaprijed podredila položaj u ovoj grupi pored B.M. i M.C.

Napoli je svjesno prihvatio tu ulogu outsider-a, napravio od toga svoju šansu i maksimalno je iskoristio. :thumbup:

Manchester United solidno kotira na tabeli u EPL samo zahvaljujući Fergusonu koji, kao nijedan drugi trener na svijetu, zna izvući maksimum iz igrača, koliko god oni bili prosječni ili loši...

A takvih u zadnje vrijeme zaista ima u United-u, uz one koji su već (pre)stari i (pre)zasićeni. Shodno tome, uz dužno poštovanje Fergusonu, ipak su negdje morali pasti. To se desilo večeras u LP. A pitanje je koliko će trajati ova serija - 1:0, 2:1 - pobjeda u EPL s kojom još uvijek drže priključak za City-em...

Iskreno, i ja sam se razočarao što Dortmund nije prošao grupu. Nadao sam se da će to ipak moći, još kada su tek izvučene grupe ali... Čekamo ih naredne sezone ponovo u LP i nadajmo se boljem. :thumbup:
cyprus

#2918 Re: Serie A

Post by cyprus »

Vi ozbiljno mislite da je ovaj (uslovno rečeno) uspjeh talijana znak da Seria A ide uzlaznom putanjom? :-) Ponavljam, svaka čast Napoliju, ali Milan i Inter praktično nisu mogli ne proć... Iznenađenje će bit ako se ijedna od ove tri ekipe nađe u četvrtfinalu, jedino ako ih opet ne pomiluje žrijeb...
BHF_Manijak

#2919 Re: Serie A

Post by BHF_Manijak »

Ja ne zanemarujem utakmice Milana sa Barcom, ali samo kazem da je Milanu bilo nemoguce ispasti iz one grupe, zato i govorim da se bezze "slavi" prolaz 3 ekipa iz Italije kao, sto Cyprus rece, uzlazna putanja Italije u Evropi, opet kazem NApoli je imao jebenu grupu i fakat respekt za prolaz, a Milan je znao odmah nakon izvlacenja da ce biti u 1/8 finala, da li kao prvi ili drugi, nebtino, ali idu dalje...A ja haveru(inace fanatik Barce) odmah rekoh, cak i nakon 2:2 na Nou Kampu, Barca ce bolan biti prva u grupi en sekiraj se, jer su masine, jednostavno sa druge planete...
Jeff Bingham

#2920 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

kakav hejter :roll: idi bolan svrsavaj na chelsea i apoel kad nemas pametnija posla, kani nas se.
cyprus

#2921 Re: Serie A

Post by cyprus »

Jeff Bingham wrote:kakav hejter :roll: idi bolan svrsavaj na chelsea i apoel kad nemas pametnija posla, kani nas se.
Čuj da VAS se kanim :D Ko ba priča o vama, ko god da ste? :D
Jeff Bingham

#2922 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

redovni posjetioci ove teme i ljudi koji prate ligu o kojoj je rijec u naslovu, mrzioce.
cyprus

#2923 Re: Serie A

Post by cyprus »

Jeff Bingham wrote:redovni posjetioci ove teme i ljudi koji prate ligu o kojoj je rijec u naslovu, mrzioce.
Ma otkud sam mrzioc samo kažem kako jeste... :-D Činjenica je da Talijani moraju jest još pure godinama i godinama da se vrate ili bar počnu vraćat na staze stare slave... Ako si ti zadovoljan sa stanjem talijanskog fudbala, super, neka si, samo dozvoli da neko ima i drugačije mišljenje (koje začudo nije samo moje)...

A jel problem možda što sam vanredni posjetioc ove teme? :D
Jeff Bingham

#2924 Re: Serie A

Post by Jeff Bingham »

cyprus wrote:
Jeff Bingham wrote:redovni posjetioci ove teme i ljudi koji prate ligu o kojoj je rijec u naslovu, mrzioce.
Ma otkud sam mrzioc samo kažem kako jeste...
...i tu se zavrsava svaka normalna diskusija s tobom.

Laku noc.

ps
Jasta je.
cyprus

#2925 Re: Serie A

Post by cyprus »

:sleep:
Post Reply