Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
loose end

#2901 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by loose end »

taxe skrecu s teme otkako je ista otvorena i to nije nista novo. pricaju ne znam ni ja o cemu, spencer je prijavljen na forum da trola iskljucivo ovu temu, a aduka je otprilike 75% svojih postova napisao u istu svrhu. njih dvojicu niko ziv na forumu ne podrzava, oni su odavno izgubili svaki kredibilitet.

prema tome, nisu oni napisali nista sto bi pametnog covjeka isprovociralo da napise onakve gadosti osim ako i sam ne vjeruje u njih. lik dodje ovdje s nekom pricom o ljubavi prema bosni i sarajevu, pomalo s visine daje neke savjete o svemu i svacemu, ali ljudi ga opet prihvate i znaci dovoljno je vrijedjanje dvojice tipova da iz njega izvuku onakve komentare. ma odvratno.

jos jednom dresdeneru, sram da te bude, nemas ti veze s civiliziranoscu. :x

edit: izbaceni uvredljivi komentari
Last edited by loose end on 14/02/2013 22:37, edited 2 times in total.
respo

#2902 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

un1ted wrote::-) :-) :-) :-) :-) :-) kako su vas navukle taxe na neku stvar :) Pofinu su skrneuli s teme, kao sto politari skrenu s iste bacajuci nacionalisticke koske :)
nisu jer oni na koju god temu nas navuku provaljuju se
a fino je vidjeti i druga lica taxista da imamo potpunu sliku koliki su primitivci bar ovi sto se javljaju

a za loose enda
jesi se to pronasao u postu?
covjek je manje vise rekao kako i jeste
mislimo da smo najpametniji a kad zagrebes ispod povrsine i nije bas tako
loose end

#2903 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by loose end »

respo wrote:a za loose enda
jesi se to pronasao u postu?
covjek je manje vise rekao kako i jeste
mislimo da smo najpametniji a kad zagrebes ispod povrsine i nije bas tako
apsolutno ne. zasto pitas, hoces li to i ti poceti vrijedjati?
i nije on govorio o tome mislimo li mi da smo najpametniji ili ne, nego je okarakterisao bosance kao prljav, nepismen i neciviliziran narod. ako je tebi normalno da tebi to neko govori i da ti to prihvatis, izvini, ali meni nije.

svaki put kad neko udari na moje, a osobitu na moju drzavu, ja cu odreagovati.
Hemera

#2904 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Hemera »

ja bi samo volila da neko prilozi relevantan podatak da su nas cesi naucili na wc solju,na bide,na gaće,higijenu i ostalo,jer mi takav komentar da smo peksinarija nikako nije jasan :roll:
pathyeshme

#2905 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pathyeshme »

Hemera wrote:ja bi samo volila da neko prilozi relevantan podatak da su nas cesi naucili na wc solju,na bide,na gaće,higijenu i ostalo,jer mi takav komentar da smo peksinarija nikako nije jasan :roll:
Ne može ti priložiti jer to nije istina. Pratim redovno dresdenerove postove i smatrao sam ga visoko kvalificiranim da na svaku temu da relevantno mišljenje, al' je ovim komentarom o peksinluku Bosanaca zeznuo sve što je do sada napravio. Ukratko, dresdener je kao krava koja je dala mlijeko pa se židnula i prosula ga.
respo

#2906 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

necu vrijedjati samo cu reci onako kako je
a mi kakvi smo nikad necemo sebi priznati neku negativnu stvar
bas o tome i pricam
mi kontamo da smo najpametniji pa i to kad nam neko kaze obrisite prvo svoju guzicu pa onda nesto pocnite docekamo na noz iako se gusimo u istim govnima u tome je sva prica

da ne odemo daleko od teme
to je ista prica kao s taksistima
citavo vrijeme se zale na nelegalne taksiste (citaj sta ce stranci kreteni zene im nikakve nenasminkane nemaju stila itd)
a nikako da prvo pogledaju svoje dvoriste pa ne kazu vidi onaj sa taxi ima na krovu a nema ta tablice
imas sa taxi al auto vozi njegov sin u slobodno vrijeme
u udruzenju je al niko od njih da kaze pa jeste kradu vas u voznjama od aerodroma do sebilja itd (citaj sve negativno kod nas mi ne vidimo pa i to da smo usrani do guse al nam odgovara jer su nasa govna)
umjesto da pustimo vodu da govna odu

to jesu li nas oni naucili wc-u i ostalim stvarima se ne zamaram vjerovatno jer sam post procitao mozda malo drugacije i zakljucio to vise kao metaforu za ove stvari
drug_profi

#2907 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Covjek govorio o 19 vijeku, kad je ovdje vladao feudalizam i turci koji su radi promocije higijene pravili javna kupatila, u koja su opet samo oni koji su mogli platiti isli. Ostali ili su se plaknuli ili nisu... kanalizaciju je tek Austrija napravila. Toliko o tutama i gdje su se prosipale.
Industrija tek sa Austrijom,... ali neise bitno je da se mi znamo qurcit.
A u tom smo sampioni iako nikad nista za qurcenje nismo imali osim tvrdih glava.
respo

#2908 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

aduka11 wrote: :lol:
Da nije foruma ti bi o sexu čit'o samo na Foxu "Let's talk about sex" :lol:
a kad je ta emisija?
pemanapemani

#2909 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by pemanapemani »

Laže Čeh.

Mi smo u 19. stoljeću bili pojam perspektive. :-)

Tramvaj Sarajevom nije prošao zato jer smo to mi, odnosno, naši pretci htjeli, nego jer su ga Austrougari "nametnuli".

Dok su drugi formirali nacije, mi smo se zajebavali čiji je Bog jači. Dok su drugi europljani promišljali o početcima demokratije, mi smo se međusobno ubijali radi međa između posjeda.

Na kraju krajeva, dok su Česi proizvodili Škodu, mi nismo imali ni fabriku za konjske zaprege.

Na kraju svih krajeva, još i danas smatramo vrhunskom zajebancijom kada neko priča anegdote o Česima i gedorama, plakanju na jadranskoj magistrali zbog toga što neće vidjeti more u sljedećih pet godina, autima u koja stane sadržaj šlepera i sl.

Ponašamo se kao da sa nama počinje i završava svijet. Očito nam je dovoljno 30-ak godina solidnog života za vrijeme Tita i to ćemo spominjati u svakoj prilici. I kada se treba pohvaliti i kada tom istom Titu treba skršiti sve na kamaru.
Zato nam i jeste ovako. Mi ovu prekrasnu državu ne volimo, nismo je zaslužili i za nju se istinski borimo jedino kada nam život visi o koncu. Čast iznimkama.

Izvinjenje na skretanju sa teme.
loose end

#2910 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by loose end »

respo slazem se u svemu sto si napisao u zadnjem postu. o tim problemima ljudi uglavnom i pisu na ovoj temi, zatim ona dvojica trolaju i to tako ide. nadje se poneki padobranac koji ih podrzava, al sve u svemu ipak vecina normalnog svijeta govori to sto i ti govoris i stvarno mi se cini da vecina ljudi gotivi dresdenera jer se vidi da je covjek strucan i cini se da ima dobre namjere. i ja ga pratim vec duze vrijeme i imao je moje postovanje sve do veceras.

ali onaj post je sve samo ne metafora. ja taman hocu da napisem kako mene stid zbog adukine i spencerove price o ceskoj, kad ne lezi vraze, dresdener ih zajeba obojicu.

ne znam mozda se ja previse upalim zbog ovih stvari, ali opet mislim da nije tako. eto procitaj opet svega ti sta je napisao, vidi kako je isla komunikacija izmedju njega i one dvojice. covjek se upustio u vrijedjanje na nacionalnoj osnovi i srozao se na njihov nivo. fakat, ako se ne izvini, usro je sve sto je dosad dobro napisao na forumu.
Last edited by loose end on 14/02/2013 21:38, edited 1 time in total.
respo

#2911 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

ja opet kazem to sam procitao kao metaforu za ovo danas a ono sto pise i nije daleko od istine kao sto je gore jedan forumas napisao pisao je o 19-om stoljecu
ako pogledamo taj period i nije daleko od istine
ako je kraj sebilja bio javni wc
taj isti nije bio na reonu danasnjeg recimo alipasina itd
bosna nije samo bascarsija pa da kazemo e u bosni je javni postojao od 1389-e kad su turci dosli i slicno
sto znaci da su vjerovatno ovi putnici namjernici prolazili kroz mnoga mjesta u tadasnjoj bosni da bi dosli do sarajeva a izmedju ostalog i nagledali se svega

dovoljno je i danas izaci iz "nove bosne" bascarsija- c vila pa da i danas 2013-e vidis to sto je on napisao za 19-o stoljece al opet ko ce priznati da je kurvin sin
jel tako loose end?
Jon Spencer

#2912 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

loose end wrote:taxe skrecu s teme otkako je ista otvorena i to nije nista novo. pricaju gluposti, spencer je prijavljen na forum da trola iskljucivo ovu temu i na njoj iskazuje svoj primitivizam, a aduka je otprilike 75% svojih postova napisao u istu svrhu. njih dvojicu niko ziv na forumu ne podrzava, oni su odavno izgubili svaki kredibilitet.

prema tome, nisu oni napisali nista sto bi pametnog covjeka isprovociralo da napise onakve gadosti osim ako i sam ne vjeruje u njih. lik dodje ovdje s nekom pricom o ljubavi prema bosni i sarajevu, pomalo s visine daje neke savjete o svemu i svacemu, ali ljudi ga opet prihvate i znaci dovoljna su dva neotesana idiota da iz njega izvuku onakve komentare. ma odvratno.

jos jednom dresdeneru, sram da te bude, nemas ti veze s civiliziranoscu. :x
Prvo bih te zamolio da ne vrijeđaš. Šta je to toliko loše napisano da isprovocira ovog češkog paćenika? Prelistaj pa ćeš vidjeti da je sam okrenuo priču na nacionalizam i uvrede.

Kao drugo, izgleda da si jako naivan i plitak ako je ovaj europejac veoma loših manira uspio da te obrlati. Ako sam ti ja potreban da shvatiš za šta te smatraju i za šta te drže (a nagledo ih se i naslušo dovoljno da zaključim) onda si stvarno "prirodno talentovan". Ipak mislim da je kod tebe kao i kod većine ovo problem samopoštovanja a ne inteligencije. A možda si i etalon sa izvještaja monarhiji.
loose end

#2913 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by loose end »

nije dovoljno samo imati kanalizaciju, cesmu i cistu vodu, treba to i koristiti. ako cemo o higijenskim navikama ljudi, onda se tu ima sta prigovoriti i cesima i ostalima evropljanima i kome sve ne. samo sto ja ne zelim da idem na tu stranu, jer ja ne vrijedjam ljude na taj nacin!

problem nas bosanaca izgleda nije bas uvijek sto smo tvrdoglavi (iako jesmo i to), nego i sto nekad odemo u drugu krajnost pa olako prihvatamo sve sto nam se servira. neko ce na forumu napisati pet recenica o stanju u sarajevu u 19-om vijeku, mi cemo to sad ovdje svi ponavljati ko papagaji. nemojte selektivno navoditi podatke. ako cemo pravo, ja nisam kompetentna osoba da pricam o broju javnih wc-a u sarajevu u 19-om stoljecu. hajdemo lijepo knjige u ruke pa da se lijepo informisemo ili da popricamo s enverom imamovicem pa da nam on objasni neke stvari. a koliko god da ih je bilo, meni je zaista novost da je sarajevo bilo poznato po necistoci.

i ja koliko vidim, ovdje nisu bosanci ti koji sebe ukivaju u zvijezde (osim nekoliko pojedinaca mozda), nego je jedan ceh dosao da prica kako je njegova drzava etalon civilizacije, a bosna crna rupa. i to u cemu - u higijeni. da ne bude zabune, ja ne tvrdim da je u ovoj drzavi bilo sta sjajno, pa ni to, ali nije ni tako kako on kaze. on je prosuo gomilu uvreda, a ne cinjenicno stanje.

sad smo vec dobrano otisli u off, bojim se da ce biti opomena/banova.
Last edited by loose end on 14/02/2013 21:39, edited 2 times in total.
respo

#2914 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

uglavnom da skratimo
i ti kad odes negdje zakljucujes kakvo je mjesto po onome sto vidis pa su vjerovatno tako i oni tada zakljucivali
koliko smo imali javnih ne javnih ovakvih onakvih wc-a u 19-om vijeku nemam pojma vodim se samo logikom kako li je tek bilo van sarajeva u to vrijeme kao sto je i sada razlika
nisam nigdje rekao da i cesima nema mane
uvijek ces imati primitivce koji kvare sliku nekog grada regije drzave pa tako i ceske i bosne i sta ja znam koje drzave
to su kod nas u pitanju stranaca najvise taxisti nazalost
a kad smo se dotakli wc-a dovoljno je pogledati po trznim centrima kakvi su nam wc-i

al eto necemo vise o tome do prikladne teme

uglavnom taxisti su ostali na svom nivou i kad se skrene s price o taxistima
sto znaci na veoma niskom mada sam se nadao da ce biti na visem ako promijene temu al ne lezi vraze sto bi rekli
drndalo

#2915 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drndalo »

Koliko mene pamcenje sluzi rasprava je krenula na stranu sa Adukinim najumnijim uratkom ikada koji je potegnut nakon natezanja kako nasi taxisti potpomognuti laptopima pricaju Ceski kao Kundera, u sta im siroke narodne mase nisu povjerovale:
aduka11 wrote:
Šta se ja imam s tobom takmičiti u poznavanju jezika, dok je ovdje sve cvjetalo u Češkoj se tuta kroz prozor istresala.
Kako smo mi vazda bili cvijece, pa smo cvjetali zbog toga, direktno se posrao covjeku na glavu, i ovo je bila direktna i ruzna provokacija... Da ne pricam o tome koliko je neosnovana... Cuj kod nas sve cvjetalo, pa kod na ni hrdja na autima taxista ne cvjeta tako osebujno da bismo imali pravo hvaliti se...
respo

#2916 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

to je upravo ono o cemu sam i govorio
sta ce stranci mi smo super mega giga ljudi svi ostali su za nas pickin dim bili a i sada su svijet pocinje s bascarsije i to je prava istina osim ako nisi otisao malo dalje od makarske
Jon Spencer

#2917 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

drndalo wrote:Koliko mene pamcenje sluzi rasprava je krenula na stranu sa Adukinim najumnijim uratkom ikada koji je potegnut nakon natezanja kako nasi taxisti potpomognuti laptopima pricaju Ceski kao Kundera, u sta im siroke narodne mase nisu povjerovale:
aduka11 wrote:
Šta se ja imam s tobom takmičiti u poznavanju jezika, dok je ovdje sve cvjetalo u Češkoj se tuta kroz prozor istresala.
Kako smo mi vazda bili cvijece, pa smo cvjetali zbog toga, direktno se posrao covjeku na glavu, i ovo je bila direktna i ruzna provokacija... Da ne pricam o tome koliko je neosnovana... Cuj kod nas sve cvjetalo, pa kod na ni hrdja na autima taxista ne cvjeta tako osebujno da bismo imali pravo hvaliti se...
Pa je onda čeh morao odgovoriti:
"lokalno stanovništvo je nevjerovatno zaostalo, u većini slučajeva nepismeno, pati od posljedica jednostrane i nedovoljne prehrane, sapun i vruća voda jesu nepoznate stvari, strašno su tvrdoglavi, ali uz to nevjerovatno srdačni i prijateljski, i brzo prihvaćaju sve nove stvari koje nakon naše promocije smatraju korisnima i pozitivnima za zdravlje..."

Pa pojedinci jedva dočekali i podržali ovaj izvještaj češkog Korteza koji je upravo kročio na neotkrivene obale Bosne.
respo

#2918 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Jon Spencer wrote:
"lokalno stanovništvo je nevjerovatno zaostalo, u većini slučajeva nepismeno, pati od posljedica jednostrane i nedovoljne prehrane, sapun i vruća voda jesu nepoznate stvari, strašno su tvrdoglavi, ali uz to nevjerovatno srdačni i prijateljski, i brzo prihvaćaju sve nove stvari koje nakon naše promocije smatraju korisnima i pozitivnima za zdravlje..."

Pa pojedinci jedva dočekali i podržali ovaj izvještaj češkog Korteza koji je upravo kročio na neotkrivene obale Bosne.
a ti se pronasao u ovome pa te povrijedilo?

i sta ovdje nije tacno taximetra ti
Jon Spencer

#2919 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:to je upravo ono o cemu sam i govorio
sta ce stranci mi smo super mega giga ljudi svi ostali su za nas pickin dim bili a i sada su svijet pocinje s bascarsije i to je prava istina osim ako nisi otisao malo dalje od makarske
Koliko god je to daleko od istine još dalje je da su stranci fini i dobronamjerni!
Jon Spencer

#2920 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

respo wrote:
Jon Spencer wrote:

a ti se pronasao u ovome pa te povrijedilo?

i sta ovdje nije tacno taximetra ti
Vidim da si se ti pronašao u svim tačkama.

ps
Mene je uvrijedilo jer znam ko sam i šta sam.
A tebe nije uvrijedilo jer znaš ko si i šta si.
Jon Spencer

#2921 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

Jon Spencer wrote:
dresdener78 wrote:
Jon Spencer wrote:
Nemoj tako i mi smo Čehinje svašta naučili. Dobijale su razne titule.
Hehe :) Ma što da ne, radi se o prirodnoj potrebi.... :D i znaš koja je najveća Čehinja kur*etina bila? Ona koja tebi nije dala :D
Svakako pokazao si meni i drugima više nego dovoljno o sebi 8-) za mene je sa psihološki veoma zanimljivo kako se pređe od korištenja taxi usluga do međusobnog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi :D svakako ja sam apsolutno anti-nacionalan i po ovoj osnovi uvrijediti mene ne možeš, dakle u slučaju da bi ja tebi rekao da si idiot, onda bi to bilo rečeno bez obzira na to jesi li bošnjački, srpski, hrvatski, mađarski, kineski, jupiterski.... oni su SVUGDJE isti :D :wink:

I sad ću ovdje dalje samo o taxi uslugama u Sarajevu :bih:
Nakon svih bljuvotina koje si ovdje iznio a većina nije tačna mislim da nam svima duguješ izvinjenje (uključujući i onu dvojicu što su se pokrili po glavi).
Respu se nemoraš izvinjavati on misli još gore nego ti!
respo

#2922 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Jon Spencer wrote:
respo wrote:to je upravo ono o cemu sam i govorio
Koliko god je to daleko od istine još dalje je da su stranci fini i dobronamjerni!
ko je rekao da su svi fini i dobronamjerni?
da nije nekih stranaca mi bi bili gori i od etiopije na tvoju zalost na radost razumnog covjeka
respo

#2923 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by respo »

Jon Spencer wrote:
Vidim da si se ti pronašao u svim tačkama.

ps
Mene je uvrijedilo jer znam ko sam i šta sam.
A tebe nije uvrijedilo jer znaš ko si i šta si.
nisam se ja pronasao al sam pronasao ovo u pojedincima oko sebe
a na forumu sam ovo pronasao u taxistima koji se javljaju ovdje prednjacite ti i aduka ostale bas i nisam upratio jbg valjda dovoljno svjesni da se ne srozavaju vise ako su se vec srozali na ulici
dresdener78

#2924 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

-post cancelled-
dresdener78

#2925 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

[quote="Hemera"][/quote]
rado bi tebi slao privatnu poruku da ne moram dalje da idem off topic na ovoj temi pa mi se javi molim :)
Post Reply