KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
-
kakavdanakneiskustvu
#2901 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
je li ko koristio tablete zofran protiv mučnine,povraćanja poslije zracenja,kemoterapija?
-
Did
#2902 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
http://www.3sat.de/mediathek/?mode=play&obj=66324
Prilog o djelovanju methadona na nestajanje ćelija raka. Na njemačkom jeziku je, nažalost. Govori i o nezainteresiranosti farmaceutske industrije za kliničke studije koje bi potakle široku upotrebu, jer je istekao patent tj. ne može se naplatiti. Methadon je relativno jeftin i dostupan, a nuspojave neznatne. Vrijedi pokušati.
Prilog o djelovanju methadona na nestajanje ćelija raka. Na njemačkom jeziku je, nažalost. Govori i o nezainteresiranosti farmaceutske industrije za kliničke studije koje bi potakle široku upotrebu, jer je istekao patent tj. ne može se naplatiti. Methadon je relativno jeftin i dostupan, a nuspojave neznatne. Vrijedi pokušati.
-
drastic
#2903 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
imas generic ondansetron jeftinije sukakavdanakneiskustvu wrote:je li ko koristio tablete zofran protiv mučnine,povraćanja poslije zracenja,kemoterapija?
-
kakavdanakneiskustvu
#2904 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
drastic wrote:imas generic ondansetron jeftinije sukakavdanakneiskustvu wrote:je li ko koristio tablete zofran protiv mučnine,povraćanja poslije zracenja,kemoterapija?
Hvala
-
Vipsilon
#2905 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Pozdrav. Novi sam na temi. Na svu sreću nemam još nikoga oboljelog od karcinoma međutim godine lete, roditelji stare, i ja starim, a stvarnost je neumoljiva. Niko od nas ne zna kad ga može zadesiti pa nije loše upoznati se s tim. Kolika je prosječna cijena lijekova (kemoterapija) za karcinom ? Gdje te lijekove nabavljate? Da li je tačno da se kod nas koriste stari lijekovi iz 90-tih koji imaju više nus pojava od ovih novijih?
-
drastic
#2906 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
zavisi od citostatika neki mogu biti po $10000 po dozi. Samo inekcija neulaste koja se daje dan nakon hemoterapije kosta $5000Vipsilon wrote:Pozdrav. Novi sam na temi. Na svu sreću nemam još nikoga oboljelog od karcinoma međutim godine lete, roditelji stare, i ja starim, a stvarnost je neumoljiva. Niko od nas ne zna kad ga može zadesiti pa nije loše upoznati se s tim. Kolika je prosječna cijena lijekova (kemoterapija) za karcinom ? Gdje te lijekove nabavljate? Da li je tačno da se kod nas koriste stari lijekovi iz 90-tih koji imaju više nus pojava od ovih novijih?
-
kakavdanakneiskustvu
#2907 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Je li moguce da se kemoterapije kupuju u apotekama,da ih nema u KCUS?
- Dozer
#2908 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Da. I to ne u bilo kojim apotekama, nego najcesce samo u apoteci "Dina", cija vlasnica je dobra Sebijina haverka, a njen muz je clan UO UKCS.
To je, takodjer, i apoteka kojoj UKCS donira novcana sredstva (?!)...
-
kakavdanakneiskustvu
#2909 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dozer wrote:Da. I to ne u bilo kojim apotekama, nego najcesce samo u apoteci "Dina", cija vlasnica je dobra Sebijina haverka, a njen muz je clan UO UKCS.
Gdje je ta apoteka?
- Dozer
#2910 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Cengic Vila.
-
kakavdanakneiskustvu
#2911 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Dozer wrote:Cengic Vila.
Hvala
- LolaLola
#2912 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Dosla sam do 54% ulja.
Koliko je to zapravo stvarno?
Radi se o nesto kao e cigareta, znaci na duvanje je.
Isprobala dva dima, "nosilo" me 15-tak minuta.

-
kerima1
#2913 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Radi cega to koristis?LolaLola wrote:Dosla sam do 54% ulja.
- LolaLola
#2914 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Ne koristim ja, nego sam samo probala.
Interesuje me misljenje ko se susretao sa ovakvim nacinom konzumacije ulja i ta jacina od 54%.
Interesuje me misljenje ko se susretao sa ovakvim nacinom konzumacije ulja i ta jacina od 54%.
- Dozer
#2915 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Ukratko - nije to to.
Oboljeli od raka i MS trebaju jace ulje (90+% THC), koje se uzima oralno, pod jezik.
U medjuvremenu, neki od zadnjih dostupnih clanaka o THC-u...
http://www.crescolabs.com/rso-and-cancer/
Ovdje mozete pratiti ljude koji se javljaju Simpsonu, s rezultatima lijecenja - https://www.facebook.com/pg/ricksimpsonofficial/posts/
A za vise detalja iz ralzicitih izvora, samo googlajte - RSO & Cancer
Oboljeli od raka i MS trebaju jace ulje (90+% THC), koje se uzima oralno, pod jezik.
U medjuvremenu, neki od zadnjih dostupnih clanaka o THC-u...
http://www.crescolabs.com/rso-and-cancer/
Ovdje mozete pratiti ljude koji se javljaju Simpsonu, s rezultatima lijecenja - https://www.facebook.com/pg/ricksimpsonofficial/posts/
A za vise detalja iz ralzicitih izvora, samo googlajte - RSO & Cancer
- LolaLola
#2916 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Hvala dozeru.
Radi se o dva pacijenta, rak pluca jednog, a drugi MS.
Radi se o dva pacijenta, rak pluca jednog, a drugi MS.
- Dozer
#2917 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
S pocetka teme imas moj slucaj raka pluca, sa svim detaljima.
Za MS imas i ternet krcat primjerima.
Jedino cega se moraju pridrzavati i jedan i drugi jeste - doziranje. Vece kolicine ne znace brzi napredak. Drzite se kontinuiteta.
Za MS imas i ternet krcat primjerima.
Jedino cega se moraju pridrzavati i jedan i drugi jeste - doziranje. Vece kolicine ne znace brzi napredak. Drzite se kontinuiteta.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#2918 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Dozer,ako imas vremena i nalaze ,pokusaj prepisati nalaze krvne slike kroz duzi period.Jako me interesuje status leukocita i cijele leukocitne grupe tokom terapije sa thc, super bi bilo znati i status imunoglobulina.Hvala.
- Dozer
#2919 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Eh.... Mislim da sam to postavljao nekad dok sam sve pratio... Tamo negdje oko polovine teme...
Koliko se sjecam, nakon 2 mjeseca uzimanja krvna slika je bila skoro sasvim normalna. Eritrociti se povecali i dosli skoro na normalu, leukociti takodjer bili skoro u referentnim vrijednostima, a za imunoglobin se ne sjecam, pa da ne lupam.
A nemam te nalaze, to je ostalo negdje kod (avijatika) daidzinice...
Koliko se sjecam, nakon 2 mjeseca uzimanja krvna slika je bila skoro sasvim normalna. Eritrociti se povecali i dosli skoro na normalu, leukociti takodjer bili skoro u referentnim vrijednostima, a za imunoglobin se ne sjecam, pa da ne lupam.
A nemam te nalaze, to je ostalo negdje kod (avijatika) daidzinice...
- Rampage
#2920 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Ako sam dobro shvatio, kao medicinski laik, trebaju ti nalazi osobe koja je prošla terapiju THC uljem?dr.gog wrote:Dozer,ako imas vremena i nalaze ,pokusaj prepisati nalaze krvne slike kroz duzi period.Jako me interesuje status leukocita i cijele leukocitne grupe tokom terapije sa thc, super bi bilo znati i status imunoglobulina.Hvala.
Mogu ti ja dostaviti nalaze od oca koji je nedavno završio s terapijom.
Veliki pozdrav @Dozer
-
Vanne5
#2921 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Lijep pozdrav svima koji se bore i ciji se najmiliji bole sa ovom opakom bolesti...
Nikad u zivotu sanjala nisam da cu sate i sate provesti citajuci o karcinomu pa vas sve molim za pomoc i svaki savjet...
Naime prije 20-tak dana smo saznali da mama ima adenokarcinom rektuma...naime imala je krvarenje mislila sa su muke po hemoroidima medjutim nagovorimo je da ode doktoru isti uputio na kolonoskopiju gdje su nadjena dva polipa od koji je jedan bio sumnjiv pa su isti poslali na ph analizu...nakon toga uradila tumor markere i magnetnu...kroz desetak dana stizu nalazi...markeri nisu pozitivni...a magnetna je pokazala adenokarcinom rektuma...prema nalazu nalazi se na nekih nekoliko centimetara od ulaza i velicine je oko 20mm toliko sam ja shvatila da je iz nalaza...s tim da je kroz kratko vrijeme uznapredovao...odredjena joj je terapija zracenja i kemoterapije koju pije kuci 2x3 tablete Capacitabina od 500mg...
Ono sto mene zanima a sto ne mogu pitati doktore jer aam vezana za krevet jer cuvam trudnocu a svi sa mnom obazrivo pricaju je zasto kombinacina zracenja i kemo i da li je ova kemo jaka...jer imam svekra oboljelog od karcinoma debelog crijeva i njemu je uradjen anus preter i ide na kemo nakon operacije kompletno debelo crijevo mu je izvadjeno...a na zracenje je isao samo prije op...pretpostavljam da karcinom niie isti i da mama zato ima ovakav tretman prije same operacije...molim vas za savjete...
Druga stvar je recenk joj je da ne koristi aloe i te stvari da ne opteeecuje jetru samo med....e sad ona je dobila lijek na bazi povrca iz austrije i to misli piti...uz taj lijek idu cajevi menta nana kadulja maticnjak kantarion i caj za bubrege da li ih smije piti dok ide na zracenje i pije kemo..lihek se pije 42 dana...takodjer dobila med od kestena da li i njega smije...sto je sa imunitetom i leukocotima i tim tabletama o kojima pisete citala sam smije li to?
Izvinjavam se na predugom postu ali zaista sam ocajna jer pored rizicne trudnoce najteze mi je jer ne mogu biti uz nju i ici doktorima sa ispitam sto ne zanima...
I da zaboravila sam reci da su joj ae javili zadnjih dana bolovi...
Nikad u zivotu sanjala nisam da cu sate i sate provesti citajuci o karcinomu pa vas sve molim za pomoc i svaki savjet...
Naime prije 20-tak dana smo saznali da mama ima adenokarcinom rektuma...naime imala je krvarenje mislila sa su muke po hemoroidima medjutim nagovorimo je da ode doktoru isti uputio na kolonoskopiju gdje su nadjena dva polipa od koji je jedan bio sumnjiv pa su isti poslali na ph analizu...nakon toga uradila tumor markere i magnetnu...kroz desetak dana stizu nalazi...markeri nisu pozitivni...a magnetna je pokazala adenokarcinom rektuma...prema nalazu nalazi se na nekih nekoliko centimetara od ulaza i velicine je oko 20mm toliko sam ja shvatila da je iz nalaza...s tim da je kroz kratko vrijeme uznapredovao...odredjena joj je terapija zracenja i kemoterapije koju pije kuci 2x3 tablete Capacitabina od 500mg...
Ono sto mene zanima a sto ne mogu pitati doktore jer aam vezana za krevet jer cuvam trudnocu a svi sa mnom obazrivo pricaju je zasto kombinacina zracenja i kemo i da li je ova kemo jaka...jer imam svekra oboljelog od karcinoma debelog crijeva i njemu je uradjen anus preter i ide na kemo nakon operacije kompletno debelo crijevo mu je izvadjeno...a na zracenje je isao samo prije op...pretpostavljam da karcinom niie isti i da mama zato ima ovakav tretman prije same operacije...molim vas za savjete...
Druga stvar je recenk joj je da ne koristi aloe i te stvari da ne opteeecuje jetru samo med....e sad ona je dobila lijek na bazi povrca iz austrije i to misli piti...uz taj lijek idu cajevi menta nana kadulja maticnjak kantarion i caj za bubrege da li ih smije piti dok ide na zracenje i pije kemo..lihek se pije 42 dana...takodjer dobila med od kestena da li i njega smije...sto je sa imunitetom i leukocotima i tim tabletama o kojima pisete citala sam smije li to?
Izvinjavam se na predugom postu ali zaista sam ocajna jer pored rizicne trudnoce najteze mi je jer ne mogu biti uz nju i ici doktorima sa ispitam sto ne zanima...
I da zaboravila sam reci da su joj ae javili zadnjih dana bolovi...
- Dozer
#2922 Re: Karcinom i R.S.Oil - THC zaista lijeci rak?
Djes' ba Rampage 
Stari fercera?
A, ne bi bilo lose da nam skeniras sve te nalaze, od pocetka, pa do zadnje kontrole. Cisto da se i to ima na uvid. Puno je "nevjernih" ovdje.
Stari fercera?
A, ne bi bilo lose da nam skeniras sve te nalaze, od pocetka, pa do zadnje kontrole. Cisto da se i to ima na uvid. Puno je "nevjernih" ovdje.
-
oksi
#2923 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Neka ne trosi nista pogotovo med. Moze to sve trositi ako hoce poslije kemo' i radijacije. To dvoje su sasvim dovoljni i ta vrsta karcinoma ima dobre prognoze. Za bolove ako su neizdrzivi moze razmisliti o narkoticima ali mora paziti da joj ne stvaraju konstipaciju.
- Sanchez22
#2924 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Kakvo je misljenje o limunu nakon hemoterapije ?
Nemam nikakvih problema osim sto su mi leukociti i neutrofili niski svaki put.
Nemam nikakvih problema osim sto su mi leukociti i neutrofili niski svaki put.
-
kakavdanakneiskustvu
#2925 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zenama koje leze na klinici za onkologiju i primaju zracenja i kemoterapije dezurna domtorica danas rekla da ce vjerovatno biti otpustene iz bolnice jer aparat za zracenje ne radi i da ce se morati same snalaziti kako bi mozda mogle nastaviti lijecenje u tuzli ili mostaru