SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#2902 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
cupas dlakice koje se ne vide...
popusti ih bona malo, i ja sam tako radila... jedan dan ako ne pocupam obrve samo mislim o njima. pa jos pocupam i sto trebam i sto ne trebam.
onda mi je nekako ponestalo vremena da to svaki dan radim, i nakon par sedmica i one su pocele slabije rasti.
sad mogu da budem rahat 4-5 dana
nekad i 7
popusti ih bona malo, i ja sam tako radila... jedan dan ako ne pocupam obrve samo mislim o njima. pa jos pocupam i sto trebam i sto ne trebam.
onda mi je nekako ponestalo vremena da to svaki dan radim, i nakon par sedmica i one su pocele slabije rasti.
sad mogu da budem rahat 4-5 dana
- Partizzanka
#2903 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
geghhehee
pa vecinom cupam ovako ako ih ja vidim ... znaci vide ih svi! vidis kakve su mi obrve tamne ... a lice mi je bijelo ko zid ... kontrast nevidjeni
i MRZIM na zensku vidjeti obrve koje su onako zacupano pocele da rastu a ona nasminkana a nije obrve pocupala HELOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
a to kad cupam trakicama cupam ove neke sa strane koje se fakticki ne vide ... ali se vide pod nekim uglom (one su malo duze a tanke ... i njima se ne smaram bas stalno nego onako mjesecno recimo da ih pocupam ... i ove izmedju tj u korijenu nosa (njih vise necu toliko) jer mi tu bude nekako tamnije to podrucje i odmah izgledam ozbiljnije

a realno receno ne cupam bas svaki dan ... ne rastu toliko brzo ... i ja tako jednom sedmicno recimo
i ono sto je kod mene zahvalno ... ja nikada nisam ni trebala kozmeticara da mi ih cupa ... ja sam samo slijedila prirodni oblik i pocupala visak
haleluja da i mene >Bog pogleda u necemu
pa vecinom cupam ovako ako ih ja vidim ... znaci vide ih svi! vidis kakve su mi obrve tamne ... a lice mi je bijelo ko zid ... kontrast nevidjeni
i MRZIM na zensku vidjeti obrve koje su onako zacupano pocele da rastu a ona nasminkana a nije obrve pocupala HELOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!
a to kad cupam trakicama cupam ove neke sa strane koje se fakticki ne vide ... ali se vide pod nekim uglom (one su malo duze a tanke ... i njima se ne smaram bas stalno nego onako mjesecno recimo da ih pocupam ... i ove izmedju tj u korijenu nosa (njih vise necu toliko) jer mi tu bude nekako tamnije to podrucje i odmah izgledam ozbiljnije
a realno receno ne cupam bas svaki dan ... ne rastu toliko brzo ... i ja tako jednom sedmicno recimo
i ono sto je kod mene zahvalno ... ja nikada nisam ni trebala kozmeticara da mi ih cupa ... ja sam samo slijedila prirodni oblik i pocupala visak
haleluja da i mene >Bog pogleda u necemu
- Nadinka
#2904 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Rezervirane 3 podloge
sutra cu preuzeti zene, pa u ponedeljak sam vam u Sarajevu, cujemo se da preuzmete 
- Zelena Carapa
#2905 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sam ih par puta skratila previse, otada se prepustam kozemticarkiPartizzanka wrote:
i ono sto je kod mene zahvalno ... ja nikada nisam ni trebala kozmeticara da mi ih cupa ... ja sam samo slijedila prirodni oblik i pocupala visak![]()
- Partizzanka
#2906 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
nadinka zeno nasih zivota 
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#2907 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a i mene su znale zabrinjavati one dlakice koje se vide samo pod odredjenim uglom i idelanim svjetlom...uhh
imala sam osjecaj da se one istaknu cim me sunce obasja
joj, ja sam se jednom tako ruzno pocupala, pocetak obrve ostao debel a kraj tanak kao konac...uh
ako se odmaknes od mene na 2 metra, vidis samo onaj pocetak do sredine, ostatka nigdje
jedva sam ih uzgojila ponovo.
i ja sam u potrazi za idealnom pincetom.
jednom sam kupila jednu, platila oko 5KM, uzas. kad je stisnem palcem i kaziprstom ona se pocne izvijati toliko da se rastavi na onom dijelu sto cupa dlacice.
imala sam osjecaj da se one istaknu cim me sunce obasja
joj, ja sam se jednom tako ruzno pocupala, pocetak obrve ostao debel a kraj tanak kao konac...uh
ako se odmaknes od mene na 2 metra, vidis samo onaj pocetak do sredine, ostatka nigdje
jedva sam ih uzgojila ponovo.
i ja sam u potrazi za idealnom pincetom.
jednom sam kupila jednu, platila oko 5KM, uzas. kad je stisnem palcem i kaziprstom ona se pocne izvijati toliko da se rastavi na onom dijelu sto cupa dlacice.
- Partizzanka
#2908 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ako ti nije mrsko otici do lindexa ---- ja s enisam pokajala a nije me skupo kostala
ako hoces posaljem ti ja
ako hoces posaljem ti ja
- Nadinka
#2909 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Semlaca, Partizzanka, pa mi smo ovdje vezane crvscom vezom nego je krv 
- ALexis
#2910 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
odem ovih danaPartizzanka wrote:ako ti nije mrsko otici do lindexa ---- ja s enisam pokajala a nije me skupo kostala
ako hoces posaljem ti ja
ako ne nadjem, javim ti se
hvala
- Sheikha
#2911 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni su ove prve super, a kontam sad naruciti i oveja-maja wrote:Meni danas stigle ove
http://www.makeupgeek.com/store/eyeshad ... -blue.html
i ove
http://www.makeupgeek.com/store/eyeshad ... all-1.html
super su, jos samo da naucim sve lijepo kombinirati

kako si zadovoljna sa ovim drugima?
joj sta mi radite
- Partizzanka
#2912 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

evo te GROZNE skupe ... uzas zivi!
a ja sam u sa kupila sebi jednu za 2-3km u cm-u isto mi je dooobra bilaa samo tako
ali mi se razvalila partizan nesto cackao njome oko kompjutera i sad ne valja
- Partizzanka
#2913 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
eh evo ti alexis ista maltene to ko moja
krajevi su isti .... izgled ionako nije vazan
krajevi su isti .... izgled ionako nije vazan
- ALexis
- bez_ideje
#2915 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moja pinceta je starija od mene
Ima joj ravno 28 godina
Nasla je u nekom koferu kad smo krecili ,oprobala......Najbolja do sad
Ne smijte se
Ima joj ravno 28 godina
Nasla je u nekom koferu kad smo krecili ,oprobala......Najbolja do sad
Ne smijte se
- Zelena Carapa
#2916 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ovakva je moja....

bez nje nikud ne idem....a skupa mi da kupim rezervnu.
Jednom sam se panicno vratila po nju, kad smo isli na vikend. Rekoh mu, ostade mi kljuc na polici. Gdje ces reci - vozi nazad - ostade mi pinceta.
Kako cu bez nje 2.5 dana

bez nje nikud ne idem....a skupa mi da kupim rezervnu.
Jednom sam se panicno vratila po nju, kad smo isli na vikend. Rekoh mu, ostade mi kljuc na polici. Gdje ces reci - vozi nazad - ostade mi pinceta.
- Nadinka
#2917 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bez_ideje, ja nisma smjela ni napisati, moja je naslijedjena od mame, ona ju kupila prije sto godina, ja u medjuvremenu kupovala i probavala druge, ali ta njena najbolja, ja je koristim vec godinama
- Partizzanka
#2918 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sam imala jednu koju sam krala od mame ... ona je dobila od svog tate za poklon --- ali njoj nikada nije trebala onako kao meni
i jednom mi pukne (bila je prestara!) i nikada niti ja sebi oprostiti necu niti ce mi mama ja mislim oprostiti tu puncetu
bila je savrsena!
i jednom mi pukne (bila je prestara!) i nikada niti ja sebi oprostiti necu niti ce mi mama ja mislim oprostiti tu puncetu
bila je savrsena!
- ja-maja
#2919 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Super su obje palete. Prvu sam kao sto vec napisah narucila samo zato sto je za plave oci, a drugu jer su mi se bas svidjele, nisam mogla odoljeti. Sad mi treba vremena da ispobam, ali ove sto sam do sada probala su superSheikha wrote:meni su ove prve super, a kontam sad naruciti i oveja-maja wrote:Meni danas stigle ove
http://www.makeupgeek.com/store/eyeshad ... -blue.html
i ove
http://www.makeupgeek.com/store/eyeshad ... all-1.html
super su, jos samo da naucim sve lijepo kombinirati
kako si zadovoljna sa ovim drugima?
joj sta mi radite
Sinoc sam se mackala ali za vikend cu se posvetiti vjezbanju i kombinaciji boja.
- because_of_you
#2920 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mariella wrote:Ja sam poprilicno svijetla, i jedino da ne ide na rozeKad odem do CM-a pogledat cu ova 2 preporucena. Hvala vam
Pogledaj od Rimmela u sticku, ja ga koristim godinama (svijetlija od mene nisi sigurno,tako da bi ti odgovarao
I imaš od Alverde, isto oko 5 km, pravo svijetla nijansa
-
Mariella
#2921 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moram sad sve preporuke zapisati, isprobati, izvagati pro i contra, i konacno se odluciti
Tezak me posao ceka 
- because_of_you
#2922 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja neki dan htjela da kupim ruž, stotinu ih probala (one crvenkaste što sam dobila preporuke), na kraju završila na sjajilu, opet
-
Mariella
#2923 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Neko nedavno napisa da je snizenje na catrice karmine, pa cu i njih pogledati. Imam vec jedan, i super je stvarno, i kad su mi usne ispucale, karmin ih omeksa, i ne vidi se
Ali mozda se i kontrolisem, moram paziti budzet 
- swirl
#2924 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A kako inace lijecite suhe i ispucale usne?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2925 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja imam onu malu rozu kremicu iz oriflame-, balzam, mazem dan-dva i sve super, inace je super i za zanoktice, ranice, i ostalo.swirl wrote:A kako inace lijecite suhe i ispucale usne?
Inace, hocu da kazem, zene drage nije vam pametno cupati tako cesto obrve, radila sam i ja to jedno vrijeme pa mi rece jednom jedna starija gospodja da se okanim te lose navike pa mi onda pokazala svoje obrve koje crta po stare dane, jer kako se stari ne rastu ni obrve tako cesto.
Nakon nje sam srela jos bar 10-15 zena nekih mladjih nekih starijih koje ili jedva imaju ili nemaju obrve.
A vjerujem da ce vam i svaka kozmeticarka ponoviti slicno.
Zato ja mislim da je fakat jednom sedmicno dovoljno to odraditi.
Pamet u glavu.