Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

El-bosniaco,
Nadam se da si mlad i da je to glavni razlog zbog kojeg pises ovakve ruzne i tuzne stvari.
Inace ...
i mlad sam i jeste tuzno sto ja pishem, nazalost to je tako

pogledaj samo zadnju utakmicu na marakani sve ce ti biti jasno

cast oni postenim srbima, oni pravim srbima
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:15, edited 1 time in total.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

El-bosniaco wrote:
El-bosniaco,
Nadam se da si mlad i da je to glavni razlog zbog kojeg pises ovakve ruzne i tuzne stvari.
Inace ...

hajde ti nama objasni kakve veze imaju piramida i utakmica na marakani?
da nisi vidio blagoja tamo sa sajkacom?valjas gluposti, i nije to zbog toga sto si mlad nego sto si ......
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:
El-bosniaco,
Inace ...

Nije tako.
Nije nauka fudbalska utakmica u kojoj se navija za "svoje" i u kojoj ponekad "nasi" zabiju go i pobijede zato sto je publika dobro navijala.
Drazi je dr Govedarici njegov obraz uglednog naucnika, nego sve otkopane i zakopane piramide svijeta.
I ako nisi do sada primijetio, moram ti ponoviti: dr Blagoje Govedarica je clan Akademije nauka i umjetnosti BOSNE I HERCEGOVINE.
Da, Bosne i Hercegovine, koja je svakim danom ono sto je nekad bila, zahvaljujuci i takvima kao sto si ti. :(
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

hajde ti nama objasni kakve veze imaju piramida i utakmica na marakani?
da nisi vidio blagoja tamo sa sajkacom?valjas gluposti, i nije to zbog toga sto si mlad nego sto si ......
pa treba da budes slijep pa da ne primjetis

utakmica na marakani je pokazala, njihovo pravo fasisticko lice i mrznju prema bosni i njenim ne srpskim stanovnistvom

ako znamo to , onda idemo dalje, ako je govedrica srbin sto mrzi bosnu , ovo su sad naklapanja ali eto nikad se nezna
:-?

ako mrzis nekoga onda nevolis da on napreduje da ide naprijed, i svaka njegova sreca je tvoja nesreca ili svaka nescreca tvoja sreca u vecini slucajeva tako

ovo je sad malo naklapanja bilo ali bilo kako bilo

nema veze o kome se radi, bio on bosnjak, hrvat ili srbin i govorio sa nekog fakulteta iz strane zemlje kako nema piramide bez da budes na mjestu iskopavnja , ne vjerujem ni jedan posto sto kaze, macku od rep moze zavezati :-?
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

dr Blagoje Govedarica je clan Akademije nauka i umjetnosti BOSNE I HERCEGOVINE.
dobro onda, mozemo iskljuci ovo da mrzi bosnu

ali opet ovo vazi
nema veze o kome se radi, bio on bosnjak, hrvat ili srbin i govorio sa nekog fakulteta iz strane zemlje kako nema piramide bez da budes na mjestu iskopavnja , ne vjerujem ni jedan posto sto kaze, macku od rep moze zavezati
Macuser

Post by Macuser »

Ama, ne ljuti se ja. El-bosniaco nije nikada ni imao argumente (mada je mislio da ih ima), sada osjeca da ih nema (one koje nikada nije ni imao), pa je izgubio zivce i progovorio kako jedino zna i umije.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ok sve je to u redu ali hoce li meni iko pomoci da napravim fondaciju za otkopavanje bosanske guzoidne piramide.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

El-bosniaco nije nikada ni imao argumente (mada je mislio da ih ima),
ma nemoj cuj to :-?

sta da mozda oner ploce iskopane sa piramide da mozda nisu pale sa nebesa ili da mozda vanzemljaci nisu donijeli mozda :-?

vidis jednu stvar kakva je razlika izmedju mene i tebe makurche

ja uzimam za dokaz da postoji piramida

1. iskopvana sta se sve nashli geoloski raport, satelitska analiza, termalna analiza i jsh toga

dok je tebi dokaz

1. ne piramide
2. ma odakle kod nas piramide
3. osmanagic ubleha itd

bez da ko pravi diskutant kazes,

"dosta el bosnaicao sa tim, te ploce su tu od tada i tada postavio ih je taj i taj, zato nije piramida, forma brda je tako i tako nastala nije ljudeskom rukom" ali sve sa jakim argumentima , pa bi vidio kako bi se bosniaco usutio

samo bi ti reko dobro sefe u pravu si

ali kad te vidim da se povodis za znanjejm =neznanjem i njegovim konspiracijama , tipa kosovo-sda-cengic-crni djavo peti i deseti

ili onaj pravimjernik pokusva da bruka osmanagiac sa nekakvim photoshop slikama a neznajuci sam sebe bruka , dok mu se drugi smiju i njegovom umijecu kako on to zna u photoshop obraditi :lol:
znanje

Post by znanje »

El-bosniaco wrote:macku od rep
Predlažem da svi ozbiljni diskutanti na ovoj temi u cilju fokusiranja na ono bitno ubuduće ignoriraju postove maloljetnih balavaca kao što je ovaj.
Macuser

Post by Macuser »

Agree.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

Predlažem da svi ozbiljni diskutanti na ovoj temi u cilju fokusiranja na ono bitno ubuduće ignoriraju postove maloljetnih balavaca kao što je ovaj.
sta je nestalo nebuloza, kosovo-sda-cengic i josh sta , nemas dokaza protiv mene :-?

sta je sledece da mi je znati .... ??
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Kao i uvjek i ova diskusija dolazi do tačke fajronta i gubi smisao. Uključuju se nake budaletine sa bolesnim komentarima ("srbi su protiv naše bosanske piramide" - Isuse & velahavle!!!), a vi koji ste činili okosnicu, po meni uspješnog foruma, padate u klopku te im odgovarate.

Ja bih predložio da se ovaj beskonačni forum napusti od strane vas koji ste zaista uspješno raskrinkali ovu prevaru i nas koji smo stali na tu stranu, jer su argumenti zaista drastični u korist teze o zavjeri.

Sviđa mi se ideja o izlasku sa ovog foruma, ali nisam za peticiju već za ovu drugu ideju o distribuciji ZAKLJUČAKA sa ovog forum na više adresa i sa našim nick potpisima.

Eto ja sam za takav završetak ove diskusije.
vratnik

Post by vratnik »

Ja bih samo da porucim novalicki da nismo svi zaboravni.
Jao pa ovo je stvarno ludilo!! Ako na proljece koji slucajem brdo ostane brdo, nasli smo i razlog: SANU i srpski lobi u tajnosti kradu piramidu. A dokaz: pa poznato je da za otkopavanje iste treba ogromna energija a da je oni trose dokaz je sljedeci: padaju temperature u citavoj Evropi!! Logicno, zar ne?
znanje

Post by znanje »

nesvrstan wrote:Kao i uvjek i ova diskusija dolazi do tačke fajronta i gubi smisao. Uključuju se nake budaletine sa bolesnim komentarima ("srbi su protiv naše bosanske piramide" - Isuse & velahavle!!!), a vi koji ste činili okosnicu, po meni uspješnog foruma, padate u klopku te im odgovarate.

Ja bih predložio da se ovaj beskonačni forum napusti od strane vas koji ste zaista uspješno raskrinkali ovu prevaru i nas koji smo stali na tu stranu, jer su argumenti zaista drastični u korist teze o zavjeri.

Sviđa mi se ideja o izlasku sa ovog foruma, ali nisam za peticiju već za ovu drugu ideju o distribuciji ZAKLJUČAKA sa ovog forum na više adresa i sa našim nick potpisima.

Historija nas uči da bijeg od vandala uvijek rezultira u potpunoj pobjedi vandalizma u području njihovog prodora.

Umjesto bijega bolje je ostati i tući vandale najefikasnijim (shodno vrsti bitke) oružjem s kojim raspolažemo. U ovom slučaju to znači ignorisanjem vandala na ovoj temi i koncentrisanjem na akciju: kako spriječiti daljnje skrnavljenje arheološkog nalazišta nulte kategtorije Visočica?

Slažem se da peticija možda i ne bi bila idealno rješenje - usljed praktičnih problema, npr. anonimnost potpisnika nespojiva je sa formom građanske peticije... Nasuprot tome, zakonom dopuštena anonimna krivična prijava (npr. na telefon Krimolovaca, ili na Tužilaštvo BiH) sa tekstom koji bismo zajedno usaglasili na ovom forumu, mislim da bi u potpunosti odgovarala situaciji.

Takva anonimna prijava morala bi kao minimum sadržavati sljedeće:
- listu imena uglednih naučnika koji su do sada javno ustali protiv projekta, sa njihovim izjavama u medijima
- samooptužujuće fotografije S. Osmanagića na kojima se jasno vidi skrnavljenje nekropole i drugih vrijednosti od nacionalnog značaja
- tekst samooptužujućih izvještaja fondacije koji sadrže detalje o nađenim ljudskim kosturima, i dr.
- tekst dokumenta Parlamenta BiH kojim se Visočica proglašava zaštićenom zonom za potrebe projekta, sa datumom ulaska u parlamentarnu proceduru i datumom izglasavanja, imenima/strankama predlagača kao i rezultatima glasanja po zastupnicima odnosno strankama. Prema novom Zakonu o slobodi pristupa informacijama koji je EU nedavno nametnula u BiH, svaki građanin ima pravo na ovu informaciju koju dobija na pismeni upit bez navođenja razloga. To su naši zakoni!
- itd. (dodati prijedloge)

Paralelno, jedna elektronska peticija bi mogla ići prema uglednim stranim arheolozima u cilju prikupljanja njihove podrške akciji spašavanja nekropole. Ako je neko dobar u brzom dizajniranju Web siteova ovo bi se moglo postići na nekom od besplatnih hostova...
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

samooptužujuće fotografije S. Osmanagića na kojima se jasno vidi skrnavljenje nekropole i drugih vrijednosti od nacionalnog značaja
na slikama se vidi osmanagic sa izvadjenim kamenim blokovima,

1. osmangich ih nije iskopao i slomio,to je uadio covjek koji je htio napraviti kucu

2. to nisu nekropole stecci ako mislis na to, to je potvrdio covjek neznam sta je arheolog ili historicar tako nesto
pravimjernik

Post by pravimjernik »

znanje wrote:
nesvrstan wrote:Kao i uvjek i ova diskusija dolazi do tačke fajronta i gubi smisao. Uključuju se nake budaletine sa bolesnim komentarima ("srbi su protiv naše bosanske piramide" - Isuse & velahavle!!!), a vi koji ste činili okosnicu, po meni uspješnog foruma, padate u klopku te im odgovarate.

Historija nas uči da bijeg od vandala uvijek rezultira u potpunoj pobjedi vandalizma u području njihovog prodora.

Umjesto bijega bolje je ostati i tući vandale najefikasnijim (shodno vrsti bitke) oružjem s kojim raspolažemo. U ovom slučaju to znači ignorisanjem vandala na ovoj temi i koncentrisanjem na akciju: kako spriječiti daljnje skrnavljenje arheološkog nalazišta nulte kategtorije Visočica?

Slažem se da peticija možda i ne bi bila idealno rješenje - usljed praktičnih problema, npr. anonimnost potpisnika nespojiva je sa formom građanske peticije... Nasuprot tome, zakonom dopuštena anonimna krivična prijava (npr. na telefon Krimolovaca, ili na Tužilaštvo BiH) sa tekstom koji bismo zajedno usaglasili na ovom forumu, mislim da bi u potpunosti odgovarala situaciji.

Takva anonimna prijava morala bi kao minimum sadržavati sljedeće:
- listu imena uglednih naučnika koji su do sada javno ustali protiv projekta, sa njihovim izjavama u medijima
- samooptužujuće fotografije S. Osmanagića na kojima se jasno vidi skrnavljenje nekropole i drugih vrijednosti od nacionalnog značaja
- tekst samooptužujućih izvještaja fondacije koji sadrže detalje o nađenim ljudskim kosturima, i dr.
- tekst dokumenta Parlamenta BiH kojim se Visočica proglašava zaštićenom zonom za potrebe projekta, sa datumom ulaska u parlamentarnu proceduru i datumom izglasavanja, imenima/strankama predlagača kao i rezultatima glasanja po zastupnicima odnosno strankama. Prema novom Zakonu o slobodi pristupa informacijama koji je EU nedavno nametnula u BiH, svaki građanin ima pravo na ovu informaciju koju dobija na pismeni upit bez navođenja razloga. To su naši zakoni!
- itd. (dodati prijedloge)

Paralelno, jedna elektronska peticija bi mogla ići prema uglednim stranim arheolozima u cilju prikupljanja njihove podrške akciji spašavanja nekropole. Ako je neko dobar u brzom dizajniranju Web siteova ovo bi se moglo postići na nekom od besplatnih hostova...
ko i obično znanje pogađa u srž . evo ja volontiram za grafički dizajn. sve što treba :-D
cernica,elbosniaco i ostala balavurdija su odsad na -ignore. :D
Macuser

Post by Macuser »

Samo naprijed ljudi.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:16, edited 1 time in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

El-bosniaco wrote:i mlad sam i jeste tuzno sto ja pishem, nazalost to je tako

O cemu ovaj prica...
zmijoljubac

Post by zmijoljubac »

Fair Life wrote:

O cemu ovaj prica...
Valjda mu Marakana lici na piramidu -- :shock:
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:18, edited 1 time in total.
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

pusti ti sta reuters kaze

nemoj vjerovati medijima sve :-?

osmanagich fino kaze da je covjek iskopao i polomio prilikom kopanja zemljista kad je htio kucu napraviti

zato je dosla zabrana da se ne gradi nista na tom podrucju
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:19, edited 1 time in total.
Macuser

Post by Macuser »

El-bosniaco, a da ti odes do Teherana, oni vole "intelektualce" tvog tipa. Ne mislis svojom glavom, a praznovjeran si. To je opasna kombinacija.
Locked