Premier Liga BiH 2006/2007

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

xon_sa

Post by xon_sa »

Skoro wrote:
xon_sa wrote:el se samo pravis lud ili... NSBiH je postojao prije nego su se u njegov rad ukljucili timovi iz RS. Taj NSBiH je bio priznat od strane UEFA-e. 1999. godine su timovi iz prvenstva tzv. Herceg Bosne i ovi "nasi" trebali RAVNOPRAVNO igrati playoff za izlazak u Evropu, dakle ne vidim po cemu bi to Sarajevo moglo biti proglaseno prvakom, a ne Posusje. Da tada niste osvojili titulu dovoljno govori cinjenica da niko te godine nije isao u Evropu, naravno jer je cijelo prvenstvo, bez playoffa bilo totalno neregularno i bezvrijedno. Kako iko normalan moze to porediti sa ostalim od UEFA-e priznatim sezonama?!

Debilni komentari nece tvoju laznu tezu pretvoriti u istinitu pa makar se trudio iz petnih zila. Jedno je zezancija, a sasvim drugo primitivno vrijedjanje.
Osim sto si opasno bolestan i zatrovan zavisti i mrznjom jos jednom si pokazao da pojma nemas ni o cemu, pogotovo o nasoj ligi i fudbalu. Da nas savez nije bio priznat ne bi ni reprezentacija igrala niti bi UEFA priznala sve sto je do tada ucinjeno. UEFA je samo kaznila savez zbog nepostizanja dogovora za tu godinu kao sto je to ucinila i prije 2 godine. Ali sve je priznato pa i ta titula a pehar je urucen. Te godine smo play off trebali igrati na Kosevu kao ubjedljivo prvi i samo ti i tebi slicni mogu pretpostaviti da smo ga mogli izgubiti od timova koje smo natamburali u obe utakmice prvenstva. Ali, tvoje pretpostavke smo vidjeli i na drugim temamo pa je suvisno dalje komentirati :lol:
šbbkbb

P.S. sjetite se 05.06.1998.
lordi

Post by lordi »

xon_sa wrote:
Skoro wrote:
xon_sa wrote:el se samo pravis lud ili... NSBiH je postojao prije nego su se u njegov rad ukljucili timovi iz RS. Taj NSBiH je bio priznat od strane UEFA-e. 1999. godine su timovi iz prvenstva tzv. Herceg Bosne i ovi "nasi" trebali RAVNOPRAVNO igrati playoff za izlazak u Evropu, dakle ne vidim po cemu bi to Sarajevo moglo biti proglaseno prvakom, a ne Posusje. Da tada niste osvojili titulu dovoljno govori cinjenica da niko te godine nije isao u Evropu, naravno jer je cijelo prvenstvo, bez playoffa bilo totalno neregularno i bezvrijedno. Kako iko normalan moze to porediti sa ostalim od UEFA-e priznatim sezonama?!

Debilni komentari nece tvoju laznu tezu pretvoriti u istinitu pa makar se trudio iz petnih zila. Jedno je zezancija, a sasvim drugo primitivno vrijedjanje.
Osim sto si opasno bolestan i zatrovan zavisti i mrznjom jos jednom si pokazao da pojma nemas ni o cemu, pogotovo o nasoj ligi i fudbalu. Da nas savez nije bio priznat ne bi ni reprezentacija igrala niti bi UEFA priznala sve sto je do tada ucinjeno. UEFA je samo kaznila savez zbog nepostizanja dogovora za tu godinu kao sto je to ucinila i prije 2 godine. Ali sve je priznato pa i ta titula a pehar je urucen. Te godine smo play off trebali igrati na Kosevu kao ubjedljivo prvi i samo ti i tebi slicni mogu pretpostaviti da smo ga mogli izgubiti od timova koje smo natamburali u obe utakmice prvenstva. Ali, tvoje pretpostavke smo vidjeli i na drugim temamo pa je suvisno dalje komentirati :lol:
šbbkbb

ma ti se sjecaj neces zadugo biti u takvoj situaciji :P :P

SARAJEVO ŠAMPION
Zavatoni

Post by Zavatoni »

xon_sa wrote: šbbkbb

Zbog tvoje evidentne zainteresovanosti za uspjehe i trofeje FK SARAJEVO, zelim podjeliti sa tobom ovih par linkova.
Nadam se da ce ti oni rjesiti dileme i zablude koje sad ocigledno imas, a koje se ticu pitanja koji je sarajevski klub trofejniji.
Pa da vise ne odugovlacim:

http://en.wikipedia.org/wiki/Premier_Le ... erzegovina

http://en.wikipedia.org/wiki/FK_Sarajevo

http://en.wikipedia.org/wiki/NK_%C5%BDeljezni%C4%8Dar

Ugodno citanje, i nemoj molim te da raspravljamo o tome kako wikipedia ne predstavlja zvanicnu informaciju.
xon_sa

Post by xon_sa »

jao lika, daje mi wikipediu kao neki dokaz :lol: :lol: :lol:
Skoro

Post by Skoro »

xon_sa wrote: šbbkbb
:lol: :lol: :lol: :lol:
...reče vječiti majstor predviđanja
:lol: :lol: :lol: :lol:
Zavatoni

Post by Zavatoni »

xon_sa wrote:jao lika, daje mi wikipediu kao neki dokaz :lol: :lol: :lol:
Ti za sad jos nisi ni cim argumentirao svoje teze. Tako da ako ne das bar malo pouzdaniji izvor (recim nesto sa stranice uefe ili fife), i wikipedia ce nama biti sasvim dovoljan argument.
Neelix

Post by Neelix »

da, i ne zaboravi stranicu fudbalskih statisticara koju sam ja naveo :)
xon_sa

Post by xon_sa »

Zavatoni wrote:
Ti za sad jos nisi ni cim argumentirao svoje teze. Tako da ako ne das bar malo pouzdaniji izvor (recim nesto sa stranice uefe ili fife), i wikipedia ce nama biti sasvim dovoljan argument.
Pa valjda je red na vas da to dokazete posto ste tako uvjereni da ste te godine postali prvaci BiH. Jel postoji ijedan zvanican podatak negdje, od UEFA-e, koji kaze da je Sarajevo postalo sampion 1999?

P.S. na wikipediji pise
* Bosnian-Herzegovinian Premier League: 1
o 2007 :lol:
kvic

Post by kvic »

radijator wrote:
mostarac wrote:Sto se tice ovog pitara gore da mu kazem samo kad smo mi takav kurton sto vam je na Kosevu trebao onako smjesan penal i gol iz offside-a da nas pobjedite kao i u Mostaru penal u trecoj minuti nadoknade? Kad ste tako zajebani sampioni sto nas niste nakantali ;)
Stvarno si bezobrazan lik.
Negdje sam upratio kako negira¹ na¹u titulu iz 1999. jer se kao nije igrao play off, pa je valjda ni ne zaslu¾ujemo. I ba¹ si se ti na¹ao prièati o tome, a zna¹ li mo¾da za¹to se nije igrao taj play off? Zna¹ li ko ga prvi nije htio da igra?

A vezano za ovo quotirano, mi smo na Vele¾ uvijek gledali kao na prijateljski klub, nikada vas nismo ru¾no doèekivali u Sarajevu, èak ¹tavi¹e dobivali ste cvijeæe, poklone, èestitke, va¹i uspje¹ni rezultati uvijek su bili pljeskom pozdravljani na Ko¹evu. I onda doèekamo to da odemo u Mostar gdje nam trebaju bodovi za titulu, gdje svi pu¹taju svojima, Slavija glatko osvaja bodove po Banjaluci, Bijeljini, Zrinjski takoðer. A mi doèekamo da nas na¹ prijateljski Vele¾ kolje i doèekuje na no¾, kao da smo smrtni neprijatelji. Niko od vas nije tra¾io da nas pustite, ali niko se nije ni nadao da æete se ovako odnositi prema prijateljskom klubu i gradu. Ali tome je ovom utakmicom do¹ao kraj, i hvala Bogu pa jeste. ©to æe nam neprijatelji, pored ovakvih "prijatelja". Nakantaæemo vas, prvom prilikom.
samo mi objasni, gdje to netko 'svoj' pustio zrinjskom ove sezone.... molim te ne siri dezinformacije... eto te ko mostarac, ima 8 tjedana, svaki tjedan slusamo njegove kalkulacije i teorije zavjera...ali nastavit ce i dogodine sa svojim teorijama, jedva ga cekam... :D
Zavatoni

Post by Zavatoni »

xon_sa wrote:
Zavatoni wrote:
Pa valjda je red na vas da to dokazete posto ste tako uvjereni da ste te godine postali prvaci BiH. Jel postoji ijedan zvanican podatak negdje, od UEFA-e, koji kaze da je Sarajevo postalo sampion 1999?

P.S. na wikipediji pise
* Bosnian-Herzegovinian Premier League: 1
o 2007 :lol:
Nisi ti to nesto dobro procit'o.

:-D
faka

Post by faka »

radijator wrote:
mostarac wrote:Sto se tice ovog pitara gore da mu kazem samo kad smo mi takav kurton sto vam je na Kosevu trebao onako smjesan penal i gol iz offside-a da nas pobjedite kao i u Mostaru penal u trecoj minuti nadoknade? Kad ste tako zajebani sampioni sto nas niste nakantali ;)
Negdje sam upratio kako negiraš našu titulu iz 1999. jer se kao nije igrao play off, pa je valjda ni ne zaslužujemo. I baš si se ti našao pričati o tome, a znaš li možda zašto se nije igrao taj play off? Znaš li ko ga prvi nije htio da igra?

A vezano za ovo quotirano, mi smo na Velež uvijek gledali kao na prijateljski klub, nikada vas nismo ružno dočekivali u Sarajevu, čak štaviše dobivali ste cvijeće, poklone, čestitke, vaši uspješni rezultati uvijek su bili pljeskom pozdravljani na Koševu. I onda dočekamo to da odemo u Mostar gdje nam trebaju bodovi za titulu, gdje svi puštaju svojima, Slavija glatko osvaja bodove po Banjaluci, Bijeljini, Zrinjski također. A mi dočekamo da nas naš prijateljski Velež kolje i dočekuje na nož, kao da smo smrtni neprijatelji. Niko od vas nije tražio da nas pustite, ali niko se nije ni nadao da ćete se ovako odnositi prema prijateljskom klubu i gradu. Ali tome je ovom utakmicom došao kraj, i hvala Bogu pa jeste. Što će nam neprijatelji, pored ovakvih "prijatelja". Nakantaćemo vas, prvom prilikom.

Prvo vidim da nikad nisi otisao ni na jednu utakmicu Sarajeva, a naso si pametovat, kao i svi koji nikad nisu bili na utakmici Sarajeva. Sad Velez odmah neprijatelj broj jedan :-D . Uzivaj u tituli i otidzi pogledaj utakmicu nekad, pa da skontas o cemu se sve radi. Nije komplikovano, platis 5 km i to je to. U mostaru ste docekani kao i svaka druga ekipa, ja neporičem da u nasem klubu ima debila i to prvoklasnih, ali ta prica na noz i slicno je smijesna. Zato uzivaj i ipak slijedece sezone pogledaj makar jednu tekmu.

A zaboravio sam napisati isto, kako nista niste od nas ocekivali, a recenicu prije pises kako hrvatski i srpski klubovi pustaju jedno, drugo :-D :D . Bas si smiješan lik
lugavina

Post by lugavina »

faka wrote:
radijator wrote:
Negdje sam upratio kako negiraš našu titulu iz 1999. jer se kao nije igrao play off, pa je valjda ni ne zaslužujemo. I baš si se ti našao pričati o tome, a znaš li možda zašto se nije igrao taj play off? Znaš li ko ga prvi nije htio da igra?

A vezano za ovo quotirano, mi smo na Velež uvijek gledali kao na prijateljski klub, nikada vas nismo ružno dočekivali u Sarajevu, čak štaviše dobivali ste cvijeće, poklone, čestitke, vaši uspješni rezultati uvijek su bili pljeskom pozdravljani na Koševu. I onda dočekamo to da odemo u Mostar gdje nam trebaju bodovi za titulu, gdje svi puštaju svojima, Slavija glatko osvaja bodove po Banjaluci, Bijeljini, Zrinjski također. A mi dočekamo da nas naš prijateljski Velež kolje i dočekuje na nož, kao da smo smrtni neprijatelji. Niko od vas nije tražio da nas pustite, ali niko se nije ni nadao da ćete se ovako odnositi prema prijateljskom klubu i gradu. Ali tome je ovom utakmicom došao kraj, i hvala Bogu pa jeste. Što će nam neprijatelji, pored ovakvih "prijatelja". Nakantaćemo vas, prvom prilikom.

Prvo vidim da nikad nisi otisao ni na jednu utakmicu Sarajeva, a naso si pametovat, kao i svi koji nikad nisu bili na utakmici Sarajeva. Sad Velez odmah neprijatelj broj jedan :-D . Uzivaj u tituli i otidzi pogledaj utakmicu nekad, pa da skontas o cemu se sve radi. Nije komplikovano, platis 5 km i to je to. U mostaru ste docekani kao i svaka druga ekipa, ja neporičem da u nasem klubu ima debila i to prvoklasnih, ali ta prica na noz i slicno je smijesna. Zato uzivaj i ipak slijedece sezone pogledaj makar jednu tekmu.

A zaboravio sam napisati isto, kako nista niste od nas ocekivali, a recenicu prije pises kako hrvatski i srpski klubovi pustaju jedno, drugo :-D :D . Bas si smiješan lik
Faka, mi smo do sada uvijek bili u prijateljskim odnosima, skoro pa bratskim. Mislim, da ne postoji klub koji je konstantno tako prijateljski docekivan na Kosevu. Naravno da se razumijemo vazio je i obrnut slucaj. Izmedju nas i Veleza bio je poseba fluid. E sad nije problem u tome ko ce kome pustat. To mi nismo ocekivali ali nismo ocekivali ni da budemo docekani na noz sto je je bio slucaj posljednji put u Vrapcicima. O tome svjedoce mnoge stvari pocev od ponasanja Zaimovica pa do izjava Seslije za vrijeme i poslie utakmice.
Bice da su neki igraci i trener bili posebno i dodatno motivirani da ovaj put dobiju Sarajevo ne birajuci nacin. Isto tako je vrlo lako je moguce da ih je za takvo nesto motivirala Slavija jer im je obecala lovu. TO JE ONO STO NAS BOLI.
Osim toga kad procitam postove Mostarca i Karinane postane mi jasno da neke ljude u Velezu nije problem motivirat da Sarajevo docekaju na noz.
Dakle, Braca do vas je.

Vjeruj da je situacija obrnuta. Tj, da je recimo Zrinjski potplatio neke igrace Sarajeva da ne biraju sredsrva kako da Velezu otmu vazne bodove Horde bi te supke odrale od batina.
karanana

Post by karanana »

Lugovno,

Kao sto ti je Faka i napisao, ja ne znam sta ste vi htjeli dole. Prvo kazete da je Sarajevo za 3 klase bolji tim od bilo kojeg tima u premier ligi. Ok mozda je to istina, ali ako jeste, zar postoji neka lova pa i da se radi o milinima eura, koja bi od jadnog malog Veleza sa karinama od igraca mogla napraviti supermena i giganta od tima koji vam se tako jako suprotstavio? I da smo dobili milion kao sto nismo od jadne slavije, zar bi to predstavljalo toliki problem za vas gigante pa da nas ne mozete posteno pobijediti?

Sta ste vi ustvari dole htjeli? 3 boda? Pa onda nemojte srati kako vi igrate posteno. fino recite, mogli ste nam na nacionalnoj liniji dati 3 boda - to bih postovao kad bi rekli. Umjesto toga svirate na dva instrumenta, na jednom kukate kako vas nismo htjeli pustiti a na drugom sviras melodiju i pjevuckas kako ste najjaci, kako vama ne treba niko ni boda da dadne....
lugavina

Post by lugavina »

karanana wrote:Lugovno,

Kao sto ti je Faka i napisao, ja ne znam sta ste vi htjeli dole. Prvo kazete da je Sarajevo za 3 klase bolji tim od bilo kojeg tima u premier ligi. Ok mozda je to istina, ali ako jeste, zar postoji neka lova pa i da se radi o milinima eura, koja bi od jadnog malog Veleza sa karinama od igraca mogla napraviti supermena i giganta od tima koji vam se tako jako suprotstavio? I da smo dobili milion kao sto nismo od jadne slavije, zar bi to predstavljalo toliki problem za vas gigante pa da nas ne mozete posteno pobijediti?

Sta ste vi ustvari dole htjeli? 3 boda? Pa onda nemojte srati kako vi igrate posteno. fino recite, mogli ste nam na nacionalnoj liniji dati 3 boda - to bih postovao kad bi rekli. Umjesto toga svirate na dva instrumenta, na jednom kukate kako vas nismo htjeli pustiti a na drugom sviras melodiju i pjevuckas kako ste najjaci, kako vama ne treba niko ni boda da dadne....
Ti si bolesno stvorenje. Kad ozdravis bices kenjac
karanana

Post by karanana »

lugavina wrote:

Cekao sam neki malo inteligentniji komentar na koji bih mogao replicirati. Ovako je bolje, gasim kompjuter, odoh uzivati na suncu. Pozdrav svim forumashima do ponedjeljka od kenjca.
lugavina

Post by lugavina »

karanana wrote:
lugavina wrote:

Cekao sam neki malo inteligentniji komentar na koji bih mogao replicirati. Ovako je bolje, gasim kompjuter, odoh uzivati na suncu. Pozdrav svim forumashima do ponedjeljka od kenjca.
Na njakanje se ne da replicirati. O tvojoj inteligeniji svjedoce tvoji postovi pa sam ih stoga morao prilagoditi jeziku koji razumijes.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

zbog cega se raspravljate sa njima???

Titula je uzeta .
nema mjesta raspravi.

voli svoje,ostalo ko jebe
kvic

Post by kvic »

ovo je upravu donekle... jest vidi se...
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Boli nas briga,mi smo prvaci,zeljo je ku..c,mi idemo u pretkola lige prvaka,ostali nek crknu od inata,manijaci,robijasi,fukare,red army,ultrasi,sokolovi,svi ovi forumasi koji su protiv Sarajeva,i svi dusmani najeveceg kluba u BiH. U INAT SVIMA,SAMI PROTIV SVIH
mostarac

Post by mostarac »

a sto ste se vi nafurali da neko vas mrzi i da ste igrali protiv svih? Valjda da bi sebe ubjedili da ta vam titula nekog kurca vrijedi u ovoj korumpiranoj ligi i da ste tu vasu titulu stekli legalno. Jebiga to nije moj problem, nego vas, ali de spustite se na zemlju. Nit vas ko mrzi, nit je ko posebno motivisan vama, nit se ko posebno zalagao protiv vas. Da ste pratili sportske preglede znali bi da Seslija uvijek govori onim tonom i to nije ton ponizavanja i prijetnje niki neke posebne nalozenosti, nego on na taj nacin prica. Razbicemo ih, dokrajcicemo ih i tako to. To ne govori samo o vama nego o svima. Sad je li to uredu ili ne, moze se povesti diskusija kod nadleznih organa, ali niste vi bili izuzetak u njegovoj izjavi.
Sto se tice toga da smo mi u prijateljskim ili neprijateljskim odnosima, ni ja ne znam je li vama ikad ista falilo kad ste bili u Mostaru, a ja sam licno sa sjevera na kosevu gledao tekmu i navijao za Velez prije nekih 6-7 godina kad ste dobili 4-1 po onoj kishurini. Dakle tu nije nikad bilo varnica. Ja samo kazem da je ono na kosevu bila sramota, da ko je gledao prenos na FTV da je mogao cuti u posljednjih 20 minuta (ja sam gledao toliko) stalne vjersko-nacionalisticke povike a vrlo malo povika sarajevu i klubu. Da se to desilo nekom drugom klubu ja ne bi rijeci rekao,ali valjda vi kao klub tezite necem vecem i jacem od tog brdjanskog nivoa ili se mozda varam.
Velez vas u posljednjem susretu u vrapcicima isto tako nije uopste docekao na noz ako to gledamo cijelu ekipu u kompletu, a kretena ima svugdje i oni su nama samima veci problem nego ikome, samo mi te kretene prepoznajemo, a koliko se uspjesno borimo protiv toga i koliko je to uopste moguce upitno je. Koliko znam potez Zaimovica su svi osudili, ali nisam primjetio da je bilo nekih ekstra grubih i nesportskih startova na toj utakmici. Ono sto jesam primjetio da ni Velez ni Sarajevo nakon 60 minuta meda ne mogu i ne mogu da stoje na nogama, a to je zalosno i to je nas stvarni problem i vas i nas i svih ostalih u ovoj seljackoj ligi tajkuna i mafije. Nismo mi vas problem niti mi imamo posban motiv ili bilo kakav motiv da vama sjebajemo titulu. Velez je odigrao utakmicu normalno, ali valjda su se ocekivala sigurna 3 boda. E jebiga Velez ih nije mogao dati i ne znam zasto bi ih dao.
Kao sto sam i rekao nakon one utakmice izmedju nas, bolje je da ovu zemlju predstavlja klub koji na tribine moze dovesti 20.000, klub koji je iz grada i klub ciji navijaci vole ovu zemlju i u skladu sa tim meni je drago da je Sarajevo osvojilo titulu a ne njegovi konkurenti.
S druge strane ono sto je na kosevu demonstrirano zadnje kolo je sramotno i nisko i sa onim prije svega treba da se borite vi i to vrlo agresivno i zestoko, ako ne zelite da vam u buducnosti dodaju prefiks M ili B ispred imena kluba, a to valjda ne bi htjeli.
radijator

Post by radijator »

Ma joook niko nas ne mrzi, svi nas vole, naročito smo omiljeni u Zenici i Tuzli, a prosto nas obožavaju u Posušju, Širokom, Banjaluci i Lukavici. Smiješan si
strelčevina

Post by strelčevina »

radijator wrote:Ma joook niko nas ne mrzi, svi nas vole, naročito smo omiljeni u Zenici i Tuzli, a prosto nas obožavaju u Posušju, Širokom, Banjaluci i Lukavici. Smiješan si
Mislim da vam se većinom u gore spomenutim mjestima smiju ljudi, još sad kad su vidjeli čuvenu proslavu, predmet ste sprdancije....
kvic

Post by kvic »

radijator wrote:Ma joook niko nas ne mrzi, svi nas vole, naroèito smo omiljeni u Zenici i Tuzli, a prosto nas obo¾avaju u Posu¹ju, ©irokom, Banjaluci i Lukavici. Smije¹an si
jok trebali bi vas voljeti... to je sportski rivalitet covjece, koji ste vi preokrenuli u tu neku mrznju...trebali bi vam se sklanjati da dajete golove... a ko to ne ucini odmah vas mrzi...
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Danas nakon sto se zavrsi i zadnja kup utakmica, to ce ovako izgledati:

Sarajevo - Liga Sampiona
Zrinjski - Kup UEFA
Slavija - Kup UEFA
Siroki - Intertoto kup
Zeljeznicar - Interex kupovina
JohnnyS

Post by JohnnyS »

I osvoji Široki kup...
Post Reply