USA - Izbori za predsjednika 2020

Post Reply
domi

#2901 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

neko_sa_strane wrote: 30/08/2020 20:32 Hahaha! Likovi iz neke nebitne Bosne i Hercegovine svađaju se u vezi budućeg predsjednika SAD - a. Prijavite se i učestvujte u kampanji za Trumpa ili Bidena!
:-)

:D
Ja rekreativno samo.... :D

I samo da znas....ima ih sijaset koji su radili na Bidenovoj, Clintonovoj, Obaminoj kampanji....

Vole CNN, ne znaju ni za jedan drugi kanal....doduse, ponekad bace oko na MSNBC.... :-D
domi

#2902 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

breba wrote: 30/08/2020 19:58

kol'ko vas je vise? :-D

ja se nadam da klix dovbiva neku kintu od demokrata za njihovo reklamiranje... :D

samo da se osvrnem na china virus, posto ove druge tacke su manje vise "problem" od pamtivijeka...

Trump jeste predsjednik, ali kao takav on ima za savjetnike strucnjake, na osnovu cijeg savjeta on donosi odluke.

Po pitanju Zdravstva to je jedan mali weasel po imenu Anthony Fauci, dugogodisnji supporter Klintonovih.

On je na samom pocetk, kao EXPERT, u tom polju prvo rekao:

= Da Amerikanci nemaju cega da se plase, da virus nije velika opasnot, te da je samo jos jedan iz porodice Corona virus;
- Da se ne prenosi sa covjeka covjeka;
- Da nije potrebno da Trump zatvori granice;
- Da nije potrebno da se ukinu letovi u i iz Kine;
- Da maske ne pomazu itd. itd. itd....

Sva sreca pa je Trump, i pored Faucijevog negodovanja, zatvorio granice i ukinuo letove u Kinu. To dokazuje da je pravi lider.
kako bi demokrata reagovao na njegovom mjestu?
Pa, prije svega, China virus ne bi ni postojao.

Nedjelja, lijepo vrijeme.....ko pravi Trumpov supporter odoh na janjetinu....

A vi liberali se davite vegan burgerima.... :D
dale cooper

#2903 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by dale cooper »

domi wrote: 30/08/2020 21:02
breba wrote: 30/08/2020 19:58

kol'ko vas je vise? :-D

ja se nadam da klix dovbiva neku kintu od demokrata za njihovo reklamiranje... :D

samo da se osvrnem na china virus, posto ove druge tacke su manje vise "problem" od pamtivijeka...

Trump jeste predsjednik, ali kao takav on ima za savjetnike strucnjake, na osnovu cijeg savjeta on donosi odluke.

Po pitanju Zdravstva to je jedan mali weasel po imenu Anthony Fauci, dugogodisnji supporter Klintonovih.

On je na samom pocetk, kao EXPERT, u tom polju prvo rekao:

= Da Amerikanci nemaju cega da se plase, da virus nije velika opasnot, te da je samo jos jedan iz porodice Corona virus;
- Da se ne prenosi sa covjeka covjeka;
- Da nije potrebno da Trump zatvori granice;
- Da nije potrebno da se ukinu letovi u i iz Kine;
- Da maske ne pomazu itd. itd. itd....

Sva sreca pa je Trump, i pored Faucijevog negodovanja, zatvorio granice i ukinuo letove u Kinu. To dokazuje da je pravi lider.
kako bi demokrata reagovao na njegovom mjestu?
Pa, prije svega, China virus ne bi ni postojao.

Nedjelja, lijepo vrijeme.....ko pravi Trumpov supporter odoh na janjetinu....

A vi liberali se davite vegan burgerima.... :D
Kako čovječe možeš tako bezočno lagati uprkos tome što je sve dokumentovano. Kao prvo nije Fauci na početku vodio task force
nego Alex Azar, a Trumpu je još 24 februara trebao na sastanku biti prezentovan plan za borbu protiv Covida 19 do kojeg nije
došlo jer su ga razljutile izjave CDC-a nakon čega je smijenio Azara i postavio Pencea. I onda je do polovine marta otezao
sa primjenama mjera socijalne distance kao i drugim preporukama.
The White House’s coronavirus task force included a number of top-ranking officials who were convening to roleplay response preparedness scenarios, even before it was widely known that Covid-19 was often asymptomatic, meaning it could spread before signs of illness were detected. Then led by Azar, the task force included representatives from the CDC and the Department of Health and Human Services, as well as Fauci, representing the National Institutes of Health.

On February 24, members of the task force decided to present to Trump a plan for mitigation: a comprehensive strategy for containing the effects of the virus once it began to spread within the country. The plan, called “Four Steps to Mitigation,” called for “school dismissals and cancellations of mass gatherings,” as well as aggressive testing, quarantining, and social distancing efforts.

But the group never got to present the plan, because Trump was simultaneously infuriated over a CDC statement. Dr. Nancy Messonnier, the director of the CDC’s National Center for Immunization and Respiratory Diseases, announced in a press conference on February 26 that the virus was here and it was spreading. She also publicly announced a version of the plan that had yet to be presented to Trump, called “Community Mitigation Guidelines to Prevent Pandemic Influenza.”

Trump’s anger at the announcement of these guidelines, and the effect it had on a plummeting stock market, prompted him to demote Azar as the leader of the White House’s response, replacing him with Vice President Mike Pence. He then stalled the White House’s efforts to enact social distancing measures and other community-level actions until March 16.

https://www.vox.com/2020/4/12/21218305/ ... s-warnings

Prestani ponavljati kao papagaj ono što Trump govori i istraži za sebe prije nego što postaviš neku glupost kao činjenicu.
breba

#2904 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by breba »

Trump nije uradio bukvalno ništa konstruktivno i što traje na duže staze za ove četiri godine.
Samo budala moze nasjesti na njegovu šuplju i prodavanje magle.
jeza u ledja

#2905 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Kakav specijalac jbt. :lol: :lol:
Point.

#2906 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by Point. »

Svakakvih Trumpovaca je bilo i ima na ovom forumu, al ovaj @domi je najjači do sad. :D

Zaslužio je momčić jedan kvisko.
The 51st State

#2907 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by The 51st State »

Bolje maga nego demo vlaga.
jeza u ledja

#2908 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

The 51st State wrote: 30/08/2020 22:16 Bolje maga nego demo vlaga.
Jel to novi slogan bh Trumpovaca? :lol:
The 51st State

#2909 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by The 51st State »

jeza u ledja wrote: 30/08/2020 22:18
The 51st State wrote: 30/08/2020 22:16 Bolje maga nego demo vlaga.
Jel to novi slogan bh Trumpovaca? :lol:
mora se oponirati bezocnim leftisticnim lazima i obmanama.

Bokjesevidi sa meutrqlnog terena
jeza u ledja

#2910 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

Hajmo ovako - sta mislite da li je prosjecan protestant u Portlandu ili Kenoshi ono big Biden fan, mase njegovim zastavama i tako? E sad zamislite i dajte isti odgovor u vezi ovih kojekakvih paramilicija koje tu dodju kontra njih, te njihove podrske Trumpu?
Ovaj lik sto je poginuo u Portlandu je bio tu izgled kao dio nekakvog karavana u sklopu podrske Trumpu. Znaci na jednoj strani protesti protiv brutalnosti policije, na drugoj strani, a kao kontraprotesti idu ljudi sa zastavama Trumpa.

U tome je razlika - Trump ima podrsku ekstremnih desnicara, dok Biden, pa cak ni Demokratska stranka uopste, ni slucajno nema podrsku Antifa i takve ekipe.
kio01

#2911 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by kio01 »

jeza u ledja wrote: 31/08/2020 00:09 Hajmo ovako - sta mislite da li je prosjecan protestant u Portlandu ili Kenoshi ono big Biden fan, mase njegovim zastavama i tako? E sad zamislite i dajte isti odgovor u vezi ovih kojekakvih paramilicija koje tu dodju kontra njih, te njihove podrske Trumpu?
Ovaj lik sto je poginuo u Portlandu je bio tu izgled kao dio nekakvog karavana u sklopu podrske Trumpu. Znaci na jednoj strani protesti protiv brutalnosti policije, na drugoj strani, a kao kontraprotesti idu ljudi sa zastavama Trumpa.

U tome je razlika - Trump ima podrsku ekstremnih desnicara, dok Biden, pa cak ni Demokratska stranka uopste, ni slucajno nema podrsku Antifa i takve ekipe.
Problem je sto ce mnogo glasaca misliti da Biden potpuno podrzava proteste, cak i looting i burning. Trump vec prica o tome kako je Biden puppet radikalnih ljevicara(parafraziram obviously) i to ce mu meni se cini biti jedna od glavnih taktika do izbora. Trump pokusava ko Bush sr protiv Dukakisa, igra ulogu law and order kandidata, a drugi je "anarhista". Inace to ne bi moglo ici jer je Trump vec sada predsjednik tako da bi svi neredi po pravilu trebali biti po njegov imidz, ali kao sto cak i na ovoj temi vidimo, Trump i njegovi glasaci ne igraju po ikakvim uspostavljenim pravilima i parametrima( I could shoot somebody on 5th avenue...)
ultima_palabra

#2912 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

Ta prica o 5. aveniji ima i drugu stranu... mogao bi dizati ljude iz mrtvih na 5. aveniji i ne dobiti nove glasace :mrgreen:
jeza u ledja

#2913 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by jeza u ledja »

kio01 wrote: 31/08/2020 00:55
jeza u ledja wrote: 31/08/2020 00:09 Hajmo ovako - sta mislite da li je prosjecan protestant u Portlandu ili Kenoshi ono big Biden fan, mase njegovim zastavama i tako? E sad zamislite i dajte isti odgovor u vezi ovih kojekakvih paramilicija koje tu dodju kontra njih, te njihove podrske Trumpu?

Problem je sto ce mnogo glasaca misliti da Biden potpuno podrzava proteste, cak i looting i burning. Trump vec prica o tome kako je Biden puppet radikalnih ljevicara(parafraziram obviously) i to ce mu meni se cini biti jedna od glavnih taktika do izbora. Trump pokusava ko Bush sr protiv Dukakisa, igra ulogu law and order kandidata, a drugi je "anarhista". Inace to ne bi moglo ici jer je Trump vec sada predsjednik tako da bi svi neredi po pravilu trebali biti po njegov imidz, ali kao sto cak i na ovoj temi vidimo, Trump i njegovi glasaci ne igraju po ikakvim uspostavljenim pravilima i parametrima( I could shoot somebody on 5th avenue...)
Sve to stoji. To je otprilike prva linija rata. Na Bidenu i na Trumpu je da dokazu svoj argument. U svakom slucaju nemiri ne idu na ruku Bidenu, zato se danas i oglasio. I neka je.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#2914 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by corolla02 »

SAD ko CG posta :-D
CikCikCikPogodi

#2915 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by CikCikCikPogodi »

dale cooper wrote: 30/08/2020 15:43
CikCikCikPogodi wrote: 30/08/2020 15:22
corolla02 wrote: 30/08/2020 00:27 Biramo manje zlo tj. Plave

Trump je bolji no Ted Cruz ali je daleko ispod Bidena; Biden je bolji igrač i za Bosnu tako da...
Ja ne mogu da vjerujem da jos uvijek neki ljudi fantaziraju da ce neko BiH vodati ko bebu za rukicu, kako bi ojacala drzava. To je ravno onim srpskim mitomanima sto misle da ce ih Rusija izgraditi u neku intergalakticku silu. :run:
Mislim da sam to već spominjao, ali američka politika prema nama se neće mnogo promijeniti bez obzira ko bude pobijedio u novembru.
Moguće da budu neke malo snažnije inicijative pod Bidenom, ali nema magičnog štapića koji će riješiti naše probleme.
Biden će sa druge strane sasvim sigurno gledati da vrati povjerenje saveznika i popravi gotovo srušene mostove koje je Trump rasturio
u ove četiri godine. I realno gledajući, snažna i jasna Amerika po pitanju vanjske politike je potrebna svijetu, posebice zbog jačanja
i pokušaja ekspanzije ruskog i kineskog uticaja.
Ma boli njih ona stvar vise za Bosnu, onaj Biden je grant I zaboravio gdje se nalazi. Ja mislim da je neko ovdje postavio da je jednom obilazio nase tamo, ma to su ciste ublehe.
Sto ga na primjer ti nasi me pitaju kako već rijesiti kriminal u St. Louisu, Chicagu i Detroitu, gdje najviše nasih zivi.
Lako je mahati zastavicama i klimat glavom na svaku rijec koju kaze. Ali hajmo malo konkretno oko zajednice pitati se, a ne imati i tamo neki mahalski mentalitet.
geralt

#2916 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by geralt »

CikCikCikPogodi wrote: 31/08/2020 11:42 Ma boli njih ona stvar vise za Bosnu, onaj Biden je grant I zaboravio gdje se nalazi. Ja mislim da je neko ovdje postavio da je jednom obilazio nase tamo, ma to su ciste ublehe.
Sto ga na primjer ti nasi me pitaju kako već rijesiti kriminal u St. Louisu, Chicagu i Detroitu, gdje najviše nasih zivi.
Lako je mahati zastavicama i klimat glavom na svaku rijec koju kaze. Ali hajmo malo konkretno oko zajednice pitati se, a ne imati i tamo neki mahalski mentalitet.
Koliko uticaja predsjednik USA ima na kriminal u St. Louisu? I ako ima ikakvog, zasto ga Trump nije rijesio u protekle 4 godine?

Iz cisto lokalne, ideoloski neutralne pozicije, rezultat americkih predsjednickih izbora treba da prosjecnog Bosanca interesuje iz tri razloga:

1. Koliko ce diplomatski stav buduceg predsjednika imati pozitivan stav na Bosnu?

2. Hoce li njegovi trgovinski zakoni olaksati bosanskim firmama da prodaju na americkom trzistu?

3. Hoce li njegovi imigracioni zakoni olaksati njemu ili njegovom djetetu da se preseli u Ameriku ako to bude htio?

Sva tri razloga su na strani Bidena.
madner

#2917 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by madner »

Za broj 1 i 2 nisam siguran da opste ima razlike.

Trumpova kontra Kina politika je sansa za drzave kao sto je BiH, dok je problem to sto je blazi prema Rusiji.
CikCikCikPogodi

#2918 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by CikCikCikPogodi »

geralt wrote: 31/08/2020 12:01
CikCikCikPogodi wrote: 31/08/2020 11:42 Ma boli njih ona stvar vise za Bosnu, onaj Biden je grant I zaboravio gdje se nalazi. Ja mislim da je neko ovdje postavio da je jednom obilazio nase tamo, ma to su ciste ublehe.
Koliko uticaja predsjednik USA ima na kriminal u St. Louisu? I ako ima ikakvog, zasto ga Trump nije rijesio u protekle 4 godine?

Iz cisto lokalne, ideoloski neutralne pozicije, rezultat americkih predsjednickih izbora treba da prosjecnog Bosanca interesuje iz tri razloga:

1. Koliko ce diplomatski stav buduceg predsjednika imati pozitivan stav na Bosnu?

2. Hoce li njegovi trgovinski zakoni olaksati bosanskim firmama da prodaju na americkom trzistu?

3. Hoce li njegovi imigracioni zakoni olaksati njemu ili njegovom djetetu da se preseli u Ameriku ako to bude htio?

Sva tri razloga su na strani Bidena.
Moze slanjem saveznih snaga, ali problem su u tome nacelnici lokalnih nivoa koji iz inata ne zele pomoc od Trumpa iako im gradovi gore.
Lightfoot gorkog okusa na kraju prihvatila saveznu pomoc, i eno sada kriminalci idu na savezni sud.

A o tim razlozima, moze ti samo pomoc ko Njemacka, ako im treba radne snage. Ako ti to smatras ko pomoc, onda je to porazno.
domi

#2919 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

Dobrojtro sdaovci, pardon demokrate..... :D

Fun fact:

Nakon sto je postao predsjednik Amerike, Barak "The Priviliged One "Obama je u prvoj godini svog mandata naredio vise napada i pobio vise ljudi na Bliskom istoku, pretezno muslimana, nego oba Busa za njihova tri mandata zajedno.

U PRVOJ GODINI samo.....

Da, da....demokrate i mir.....jos jedna laz plasirana od strane njihove propagandne masinerije......licemjerstvu nidje kraja.....
domi

#2920 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

CikCikCikPogodi wrote: 31/08/2020 11:42

Ma boli njih ona stvar vise za Bosnu, onaj Biden je grant I zaboravio gdje se nalazi. Ja mislim da je neko ovdje postavio da je jednom obilazio nase tamo, ma to su ciste ublehe.
Kakve demokrate i Bosna, kakvi bakaraci....na kraju krajeva, oni su nam zaprijetili da ce nas bombardovati '95.

Njihov rad sa bosanskim zajednicama se uglavnom svodi preko Bosanskih islamskih centara, hodze u svojim vazovima indirektno, a ponekad i otvoreno zagovaraju stavove DP. Ko pravi sdaovci.... :D

Islamski centri i par onih koji se predstavljaju lideri zajednice, oni takodje rade na kampanjama i trpaju se medju njih, sve sa ciljem ne bi li se utalili, kroz nekakve pozicije ili bolje real estate dealove ili ne bi li dobili kakve dobre contrakte od kad se treba sta odraditi za potrebe gradske uprave.
geralt

#2921 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by geralt »

domi wrote: 31/08/2020 15:35 Dobrojtro sdaovci, pardon demokrate..... :D

Fun fact:

Nakon sto je postao predsjednik Amerike, Barak "The Priviliged One "Obama je u prvoj godini svog mandata naredio vise napada i pobio vise ljudi na Bliskom istoku, pretezno muslimana, nego oba Busa za njihova tri mandata zajedno.

U PRVOJ GODINI samo.....

Da, da....demokrate i mir.....jos jedna laz plasirana od strane njihove propagandne masinerije......licemjerstvu nidje kraja.....
Ma sta rece i ziv osta.

Ja jesam podosta pio te 2009., i ima nekih stvari kojih se bas i ne sjecam najbolje, ali sam prilicno siguran da bih se sjecao tog tvog krvoprolica koje je vece od dva iracka i afganistanskog rata zajedno.

Priznaj da trolas, necemo ti zamjeriti.
domi

#2922 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by domi »

geralt wrote: 31/08/2020 15:51
Ma sta rece i ziv osta.

Ja jesam podosta pio te 2009., i ima nekih stvari kojih se bas i ne sjecam najbolje, ali sam prilicno siguran da bih se sjecao tog tvog krvoprolica koje je vece od dva iracka i afganistanskog rata zajedno.

Sta, nije bilo na CNN-u? :D

https://www.thebureauinvestigates.com/s ... -than-bush
ultima_palabra

#2923 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by ultima_palabra »

domi wrote: 31/08/2020 15:59
Ma sta rece i ziv osta.

I gdje pise to sto si ti napisao?
geralt

#2924 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by geralt »

domi wrote: 31/08/2020 15:59
Ma sta rece i ziv osta.

Trebao si jos napisati kako je Obama naredio beskonacno veci broj napada dronovima od Nixona. I beskonacno veci broj napada avijacijom od Lincolna.
Last edited by geralt on 31/08/2020 16:05, edited 1 time in total.
omar little

#2925 Re: USA - Izbori za predsjednika 2020

Post by omar little »

koji je sad ovo trol? ne moze covjek vise ni pohvatati tu sizofreniju.
Post Reply