Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Locked
MaksprotivMarksa

#2901 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by MaksprotivMarksa »

Kikibombona wrote:
bingov buraz wrote:Ajatolah Kiflomeini drevni šija :lol:
Ako je istina da Iran i sije podrzavaju vladu KS povlacim podrsku. :D
Nije to receno, jedan dio NiP-a je sa sobom povukao i iranske veze, bitno je da i to postoji, narocito u strankama konzervativne orijentacije poput NiP-a, Iranci su ozbiljno ucestvovali u gradnji vladjuce strukture medju Bosnjacima, ali to nije sega nego ste neobavijesteni, ima price i dublje od toga ko je u nadzornim i upravnim odborima, a SDA se moze urisiti samo dubokim pricama.

Idemo sad, hehe cuj ima sija i Irana u vladajucim strukturama medju Bosnjacima, hehgehhehehe cuj to.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#2902 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by izvrsni direktor »

Ma jel to hocemo reci da je sda samo prava muslimanska stranka. One druge podrzavaju sije i ostali krivi muslimani :-)
Privatizacija vjere od strane sda se nsstavlja
Opetja033

#2903 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Opetja033 »

Ovaj @Maks je do prije koju sedmicu ovdje piskarao "insajderske" o Platformi a sada se odjednom prebacio na NiP.

Neke stvari koje navodi su istina ali sve ijedan zaključak koji je na kraju iznio na osnovu njih je u potpunosti netacan. Sve ijedan, bez izuzetka.
Od šiija i proiranskog uticaja preko sufijskih halki pa do odnosa sa Turskom i Erdoganom. Činjenica je da veliki broj članova i rukovodstva stranke ima visoko mišljenje o Erdoganu ali isto tako činjenica je npr. da jedan Zukorlić ima izuzetno loše odnose sa tom istom Turskom i tim istim Erdoganom. Iran i šiije nemaju apsolutno nikakvu ulogu, uticaj niti značaj unutar stranke.

Pokupi par informacija i onda sam u svojoj glavi napravi nevjerovatne konstrukcije koje veze sa stvarnošću nemaju.
JThomas

#2904 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by JThomas »

trola očita iz aviona. nabaci se par istinitih stvari koje se odnekud zna, a ostalo popuni slobodnim stilom.
madner

#2905 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

daddy-kool wrote:
madner wrote:
Mislim da bi im bilo pametno uloziti malo u PR i poceti sa pristikom na sudstvo. Zasto nema procesa za ovo sto je dosad objavljeno.
Uložiti u PR da, pritisak na sudstvo - mogu pokušati, vjerovatno uzalud s obzirom na to kako taj sistem funkcioniše.
Stranci su pravili istu grešku i mislili su preko pravosudnog sistema urediti društvo, dok je kod nas obratno - politika uređuje pravosuđe.
Prica o tome sta je bilo a tuzilastvo nista ne radi je najbolji PR.
Jasno mi je da nemaju mehanizme da nesto tu urade, ali bolje reklame od ovog nema.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2906 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

čisto da znamo koliko će nas koštati mašićevo imenovanje.
Sudski postupak osporavanja smjene, pojašnjava advokat Hakija Kurtović, može trajati do pet godina. Ukoliko se nakon tog perioda utvrdi da je smjena bila nezakonita, Zorniću će se isplatiti naknada u vidu akumuliranih prihoda koje je trebao ostvarivati kao direktor KJKP Toplane, ali i pripadajuće kamate.

- Obračunavaju se pripadajuća plaća i sve naknade. To bi bilo za nekih 60 mjeseci, puta 3.000 KM, oko 200.000 KM. Sa kamatama bi to bilo oko 300.000 KM – kazao je Kurtović za Faktor.
Zornić je, podsjećanja radi, 8. septembra imenovan za direktora KJKP Toplane na mandatni period od četiri godine. Samo osnovna plaća direktora KJKP Toplane iznosi 2.952 KM. Uz topli obrok koji na mjesečnom nivou iznosi oko 200 KM, taj iznos dostiže 3.152 KM. Također, direktor dobija i regres u iznosu od 437 KM, te poklone povodom državnih ili vjerskih praznika, odnosno jubileja firme, u iznosu od 250 KM, koliko je u 2018. godini primio Zornićev prethodnik. Sve te naknade bi, ukoliko Zornić bude smijenjen i ukoliko se sudskim putem utvrdi da je smjena bila nezakonita, bile po okončanju postupka isplaćene uz pripadajuću kamatu.
:run:
MaksprotivMarksa

#2907 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Opetja033 wrote:Ovaj @Maks je do prije koju sedmicu ovdje piskarao "insajderske" o Platformi a sada se odjednom prebacio na NiP.

Neke stvari koje navodi su istina ali sve ijedan zaključak koji je na kraju iznio na osnovu njih je u potpunosti netacan. Sve ijedan, bez izuzetka.
Od šiija i proiranskog uticaja preko sufijskih halki pa do odnosa sa Turskom i Erdoganom. Činjenica je da veliki broj članova i rukovodstva stranke ima visoko mišljenje o Erdoganu ali isto tako činjenica je npr. da jedan Zukorlić ima izuzetno loše odnose sa tom istom Turskom i tim istim Erdoganom. Iran i šiije nemaju apsolutno nikakvu ulogu, uticaj niti značaj unutar stranke.

Pokupi par informacija i onda sam u svojoj glavi napravi nevjerovatne konstrukcije koje veze sa stvarnošću nemaju.
Sve je tacno, nemam ja sta kupiti u hodu, a to sto ja poznajem stvari u NiP-u bolje od tebe nije moj problem, cak i kao clan druge stranke, nisu to sije i Iran nego kadrovi koji su proiranski orijentirani, nisi mi odgovorio za ZZO, Sisica, da li je vodovod iz tekije i da li je Kemo u nekoj od tekija, ja nista lose o tome ne mislim, ali to sto ti nesto ne znas je tvoj problem, a ne moj, na pocetku je bilo da sam sve slagao, sada je vec da konstruiram pricu na osnovu nekih informacija koje sam pokupio, a najgore od svega sto zapravo podrzavam borbu NiP-a.

Sto se tice Zukorlica, ja sam govorio o sveobuhvatnosti borbe Dine sa SDA na svim frontovima gdje SDA suvereno vlada, od IZ do Sandzaka, od turkofila do sija, samo se tako SDA moze poraziti, zato vas i podrzavam, ali na hajr.

Tako sam i mjesec dana prije znao za zaposlenje Zahirage i kada je komisija bila, tako sam upozoravao sta se desava u Platformi, sve ja to izmisljam od informacija koje su malo tacne, jadan NiP ako je spao na to da ga branis od mene koji nista protiv NiP-a nema, ali da je ministrica promasaj - jeste.

Nego, sta sam lagao za Platformu, sta sam slagao ovdje o imenovanjima NiP-a, sta sam to fulio i jel se to ne smije reci da je ministrica promasaj Keme Ademovica, raspitaj se po stranci, a ne vidim nijedan razlog da ja to ne napisem ovdje, tako se odnosim prema informacijama od javnog znacaja, nikada nijednu laz nisam napisao, a takvi ljudi poput tebe koji ne razumiju i nemaju pojma imaju potrebu da me nazovu lazovom, a kroz koji post reci da je istina dosta toga ali da su zakljucci losi, ja nisam nista zakljucivao, samo naveo cinjenice.
biske

#2908 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by biske »

malakh wrote:čisto da znamo koliko će nas koštati mašićevo imenovanje.
Sudski postupak osporavanja smjene, pojašnjava advokat Hakija Kurtović, može trajati do pet godina. Ukoliko se nakon tog perioda utvrdi da je smjena bila nezakonita, Zorniću će se isplatiti naknada u vidu akumuliranih prihoda koje je trebao ostvarivati kao direktor KJKP Toplane, ali i pripadajuće kamate.

- Obračunavaju se pripadajuća plaća i sve naknade. To bi bilo za nekih 60 mjeseci, puta 3.000 KM, oko 200.000 KM. Sa kamatama bi to bilo oko 300.000 KM – kazao je Kurtović za Faktor.
Zornić je, podsjećanja radi, 8. septembra imenovan za direktora KJKP Toplane na mandatni period od četiri godine. Samo osnovna plaća direktora KJKP Toplane iznosi 2.952 KM. Uz topli obrok koji na mjesečnom nivou iznosi oko 200 KM, taj iznos dostiže 3.152 KM. Također, direktor dobija i regres u iznosu od 437 KM, te poklone povodom državnih ili vjerskih praznika, odnosno jubileja firme, u iznosu od 250 KM, koliko je u 2018. godini primio Zornićev prethodnik. Sve te naknade bi, ukoliko Zornić bude smijenjen i ukoliko se sudskim putem utvrdi da je smjena bila nezakonita, bile po okončanju postupka isplaćene uz pripadajuću kamatu.
:run:
Toliko jedan zeleni termit pojede na jednom jedinom tenderu. :izet:
drug_profi

#2909 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Mora biti zakonit nacin da se smjeni. Angazujte najbolje advokate nek nadju rupu, ili namontirajte mu povredu duznosti, sukob interesa ili slicno.
Nsi zakoni su prepuni rupa jer su ih takve pisali.
statixx

#2910 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

Vec nekoliko godina iz budzeta na svim nivoima vlasti godisnje se izdvaja preko 50 mil km po osnovu tuzbi drzavnih sluzbenika i namjestenika. I to ce trajati jos godinama.
biske

#2911 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by biske »

drug_profi wrote:Mora biti zakonit nacin da se smjeni. Angazujte najbolje advokate nek nadju rupu, ili namontirajte mu povredu duznosti, sukob interesa ili slicno.
Nsi zakoni su prepuni rupa jer su ih tpakve pisali.
Slagao u prijavi na konkurs. :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#2912 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

drug_profi wrote:Mora biti zakonit nacin da se smjeni. Angazujte najbolje advokate nek nadju rupu, ili namontirajte mu povredu duznosti, sukob interesa ili slicno.
Nsi zakoni su prepuni rupa jer su ih takve pisali.
da su mogli bilo što iskorititi, sda bi iskoristila protiv igora kamočajija. ovo je identičan slučaj, samo što je igora sud vratio na mjesto direktora. ako ovoga sud vrati na mjesto direktora, nakon što mu isplate ovu sumu, onda će to tek da bude dernek.

igora je tada zastupao hakija kurtović, isti advokat koji je i objasnio koliko se mora isplatiti zorniću u slučaju da ga smijene.
A_A_AKCIJA

#2913 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

MaksprotivMarksa wrote:
Opetja033 wrote:Ovaj @Maks je do prije koju sedmicu ovdje piskarao "insajderske" o Platformi a sada se odjednom prebacio na NiP.

Sve je tacno, nemam ja sta kupiti u hodu, a to sto ja poznajem stvari u NiP-u bolje od tebe nije moj problem, cak i kao clan druge stranke, nisu to sije i Iran nego kadrovi koji su proiranski orijentirani, nisi mi odgovorio za ZZO, Sisica, da li je vodovod iz tekije i da li je Kemo u nekoj od tekija, ja nista lose o tome ne mislim, ali to sto ti nesto ne znas je tvoj problem, a ne moj, na pocetku je bilo da sam sve slagao, sada je vec da konstruiram pricu na osnovu nekih informacija koje sam pokupio, a najgore od svega sto zapravo podrzavam borbu NiP-a.

Sto se tice Zukorlica, ja sam govorio o sveobuhvatnosti borbe Dine sa SDA na svim frontovima gdje SDA suvereno vlada, od IZ do Sandzaka, od turkofila do sija, samo se tako SDA moze poraziti, zato vas i podrzavam, ali na hajr.

Tako sam i mjesec dana prije znao za zaposlenje Zahirage i kada je komisija bila, tako sam upozoravao sta se desava u Platformi, sve ja to izmisljam od informacija koje su malo tacne, jadan NiP ako je spao na to da ga branis od mene koji nista protiv NiP-a nema, ali da je ministrica promasaj - jeste.

Nego, sta sam lagao za Platformu, sta sam slagao ovdje o imenovanjima NiP-a, sta sam to fulio i jel se to ne smije reci da je ministrica promasaj Keme Ademovica, raspitaj se po stranci, a ne vidim nijedan razlog da ja to ne napisem ovdje, tako se odnosim prema informacijama od javnog znacaja, nikada nijednu laz nisam napisao, a takvi ljudi poput tebe koji ne razumiju i nemaju pojma imaju potrebu da me nazovu lazovom, a kroz koji post reci da je istina dosta toga ali da su zakljucci losi, ja nisam nista zakljucivao, samo naveo cinjenice.
Ja ću ti dati benefit of a doubt da si slučajno djelimično instinite podatke posložio naglavačke, da to izgleda nakaradno.

Dakle, nema nikakve sumnje i to je Konaković često spominjao, a npr Bojan Bajić dosta dobro opisao, da je NiP nastao na toj osnovi islamskog morala. To jeste istina. Ono što nije istina, a što se može protumačiti iz tvojih pisanja, jeste da je to rezultat nekog pozadinskog skoro pa zavjereničkog djelovanja nekih struja koje same po sebi nisu mainstream među bosanskim muslimanima. Ne znam jesi li to htio da kažeš, ali je zvučalo da su se šije, sufije i turkofili i iranofili okupili i skovali zavjeru. Istina je da sigurno ima i takvih profila u NiP, ali da je to razlog okupljanja i osnivanja stranke je laž, a pogotovo da ima ikakva agenda tog tipa iza svega. Ovo je SDA priča po kojoj je NiP okupljalište: lažnih muslimana, adžija, gulenovaca, munafika, izdajica... dopuni niz.
MaksprotivMarksa

#2914 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

To mi nije bilo ni na kraj pameti, to tako mogu citati samo ljudi koji vjeruju u SDA smijurije, ja sam samo htio ukazati na cinjenicu da ih je NiP udarila po vertikali i horizontali, da imaju sve strukture koje i SDA ima, te da tako izravno slabe SDA, niste uopste procitali sta sam potencirao, ponavljam da ja Dinu podrzavam i da mislim da bez njega nema rusenja SDA, istinskog rusenja, Bogunic je bila povod da napisem sve o strukturama unutar NiP-a, naveo sami pozitivan primjer, ja nisam clan pa ne moram da se pravim da je sve fantasticno i da nema gresaka, ima ih, Kemo je trebao bolje sa ministricom, to je sve.

Cini mi se da ne znate koliko su pomenute struje jake, oni su uzdigli SDA i na tim strukturama pociva moc SDA, ja sam pohvalio to sto je NiP prisutan u tim strukturama, a neki od najostaknutijih clanoca stranke i jesu iz tih struktura, o tome sam govorio i to znam 100 posto, ali nikada to nisam doveo u negatovni predznak, niti ja nesto lose mislim o tome, to je jos jedan teren na kojem se SDA mora pobijediti.
Bosanski_kralj

#2915 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Bosanski_kralj »

Daj ljudi šta vam je. Kod nas se direktori mijenjaju kako koja Vlada dođe, nit se gleda na zakonitost smjene ni ništa. Oboriš mu izvještaj na Vladi i eto razloga za smjenu.

Al pratim baš detaljno ovih dana SDA nastojanje da se dokopa vlasti u kantonima gdje nisu na vlasti i ne mogu se načuditi koja je to želja za pozicijama i beneficijama koje vlast kod nas donosi. Ne biraju se sredstva. Pravit će se vlast i sa crnim đavolom, al samo je bitno dobiti pozicije. :-)

Mislim da bi najpozitivniji rezultat trenutne vlade bez SDA bio taj kada bi uspjeli opstati četiri godine. Ništa drugo da ne rade, to bi bilo dovoljno. SDA nije navikla da nije u vlasti. Njihovo članstvo i glasači nisu navikli da nemaju mogućnost lapanja iz budžeta i uhljebljavanja. Nikakva ideologija njih ne drži na okupu, već isključivo to što je svo ovo vrijeme je bilo SDA=VLAST=NOVAC.
meme_machine

#2916 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by meme_machine »

NiP - jedina organizacija na planeti koja je uspjela okupiti sufijske mistike, turske nacionaliste i iransku revolucionarnu gardu.

I onda to veselo drustvo pokusa imenovati Dzenisu Buljugic za ministricu, bivsu vijecnicu SDA.

Ovo jos niko nije uspio objasniti, zasto bas Dzenisa, pored sigurno boljih kandidata
drug_profi

#2917 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by drug_profi »

Ih cuo sam da je jedan kandidat bila SDP-ovka, ciji je muz SDA.
A ostade Bogunic.
Kakav je to logicki niz, bogtenemolovo...
Haris.ba

#2918 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Haris.ba »

Ko ono muz Bogunicke? :mrgreen:
Janjicar

#2919 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Janjicar »

MaksProtivMarksa pokušavaš "djeci u vrtiću objasniti teoriju relaviteta".

Čovjek vam pokušao objasniti svoje vidjenje, sto se velikim dijelom slazem, politicke situacije a vi ste ga napali k'o da je protiv Boga samog.
mrgreen

#2920 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mrgreen »

Jel bilo ovo :D

https://www.facebook.com/elmedindino.ko ... 167446907/

Ministrica se obraca u muskom licu... ko li je od tiktakasa sastavljao :-D :-D
madner

#2921 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by madner »

Campara najvjerovatnije, on je mozak operacije kanton. :D
mrgreen

#2922 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by mrgreen »

Pametnom je isaret dovoljan :D
daddy-kool

#2923 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by daddy-kool »

madner wrote:

Prica o tome sta je bilo a tuzilastvo nista ne radi je najbolji PR.
Jasno mi je da nemaju mehanizme da nesto tu urade, ali bolje reklame od ovog nema.
To su svi pričali/pokušavali iskoristit/ od Fahre, Dodika, pa i HDZ ranije, dok nisu skontali da moraju ući u vlast i postavljati svoje ljude po vertikali pravosuđa. Priča da tužilaštvo ne radi ništa, nije baš nova.

Ono što mogu, to je još samopromocije za stvari koje urade, pa i one najmanje. (neko spomenu sedmični pres, to je dobra ideja. svako otvaranje i najmanjeg projekta treba pratiti medijski)
Plus naravno da bildaju svoje organizacije za naredne izbore, za to i služi vlast.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2924 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by japin_mutapi »

madner wrote:Campara najvjerovatnije, on je mozak operacije kanton. :D
pa onda se sestorka ne treba brinuti
nj0be

#2925 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nj0be »

Jedno pitanje , malo off topic. Da li zastupnici u skupštini KS, kao i drugim skupštinama te parlamentima itd moraju imati visoko obrazovanje, ili u te najviše organe može ući neko ko ima SSS ili slično?
Locked