Opetja033 wrote:Ovaj @Maks je do prije koju sedmicu ovdje piskarao "insajderske" o Platformi a sada se odjednom prebacio na NiP.
Neke stvari koje navodi su istina ali sve ijedan zaključak koji je na kraju iznio na osnovu njih je u potpunosti netacan. Sve ijedan, bez izuzetka.
Od šiija i proiranskog uticaja preko sufijskih halki pa do odnosa sa Turskom i Erdoganom. Činjenica je da veliki broj članova i rukovodstva stranke ima visoko mišljenje o Erdoganu ali isto tako činjenica je npr. da jedan Zukorlić ima izuzetno loše odnose sa tom istom Turskom i tim istim Erdoganom. Iran i šiije nemaju apsolutno nikakvu ulogu, uticaj niti značaj unutar stranke.
Pokupi par informacija i onda sam u svojoj glavi napravi nevjerovatne konstrukcije koje veze sa stvarnošću nemaju.
Sve je tacno, nemam ja sta kupiti u hodu, a to sto ja poznajem stvari u NiP-u bolje od tebe nije moj problem, cak i kao clan druge stranke, nisu to sije i Iran nego kadrovi koji su proiranski orijentirani, nisi mi odgovorio za ZZO, Sisica, da li je vodovod iz tekije i da li je Kemo u nekoj od tekija, ja nista lose o tome ne mislim, ali to sto ti nesto ne znas je tvoj problem, a ne moj, na pocetku je bilo da sam sve slagao, sada je vec da konstruiram pricu na osnovu nekih informacija koje sam pokupio, a najgore od svega sto zapravo podrzavam borbu NiP-a.
Sto se tice Zukorlica, ja sam govorio o sveobuhvatnosti borbe Dine sa SDA na svim frontovima gdje SDA suvereno vlada, od IZ do Sandzaka, od turkofila do sija, samo se tako SDA moze poraziti, zato vas i podrzavam, ali na hajr.
Tako sam i mjesec dana prije znao za zaposlenje Zahirage i kada je komisija bila, tako sam upozoravao sta se desava u Platformi, sve ja to izmisljam od informacija koje su malo tacne, jadan NiP ako je spao na to da ga branis od mene koji nista protiv NiP-a nema, ali da je ministrica promasaj - jeste.
Nego, sta sam lagao za Platformu, sta sam slagao ovdje o imenovanjima NiP-a, sta sam to fulio i jel se to ne smije reci da je ministrica promasaj Keme Ademovica, raspitaj se po stranci, a ne vidim nijedan razlog da ja to ne napisem ovdje, tako se odnosim prema informacijama od javnog znacaja, nikada nijednu laz nisam napisao, a takvi ljudi poput tebe koji ne razumiju i nemaju pojma imaju potrebu da me nazovu lazovom, a kroz koji post reci da je istina dosta toga ali da su zakljucci losi, ja nisam nista zakljucivao, samo naveo cinjenice.