Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam je li iko ovo komentarisao, ali je svakako zanimljivo
Dobitnici plaketa KS-a su - istaknuta bh. glumica Jasna Diklić, sportašica Bibija Kerla i privrednik Muhamed Pilav, te kompanija 'Sinkro' Sarajevo, Asocijacija softverske industrije 'Bit Aliansa' i Javna ustanova Prva gimnazija.
A_A_AKCIJA wrote:Ne znam je li iko ovo komentarisao, ali je svakako zanimljivo
Dobitnici plaketa KS-a su - istaknuta bh. glumica Jasna Diklić, sportašica Bibija Kerla i privrednik Muhamed Pilav, te kompanija 'Sinkro' Sarajevo, Asocijacija softverske industrije 'Bit Aliansa' i Javna ustanova Prva gimnazija.
Ako ih Konakovic prevesla i ocuva vlast nakon izlaska SBB i DF, mislim da ce SDA gmazovi izvrsiti kolektivni harakiri.
Jbt, ljudi su sve podredili ocuvanju Sarajeva, milijarde i stotina direktorskih pozicija, komisija i cega sve ne. Pravi mafijaski kartel spreman na sve da ostane na povrsini.
Sta ovo piskaraju SDA portalcici, gdje su kolege da nam pojasne ovo. Dimna bomba da se Kifle ne dosjete?
Po svemu sudeći, kantonalna Vlada Sarajeva preživjet će najmanje do jeseni naredne godine, odnosno do narednih lokalnih izbora. Radončić zateže sa smjenom a ni Izetbegović previše ne insistira na hitnoj smjeni jer smatra da bi za SDA bilo korisnije aktuelnu vladu Sarajevskog kantona, predvođenu beskrvnim Edinom Fortom, pustiti da radi još nekoliko mjeseci i da pokaže šta zna i umije, nego je smijeniti i taj neuspješni tim amatera preobratiti u političku žrtvu.
ocajno im fale milijarde iz KS a i nemaju mjesta pogurat sve u pederacijske sluzbe... stalo uhljebljenje, stali nastimani tenderi... valja placat more iz svog djepa... nema ni prezentacije i koktela na racun budjeta...
Sta ovo piskaraju SDA portalcici, gdje su kolege da nam pojasne ovo. Dimna bomba da se Kifle ne dosjete?
Po svemu sudeći, kantonalna Vlada Sarajeva preživjet će najmanje do jeseni naredne godine, odnosno do narednih lokalnih izbora. Radončić zateže sa smjenom a ni Izetbegović previše ne insistira na hitnoj smjeni jer smatra da bi za SDA bilo korisnije aktuelnu vladu Sarajevskog kantona, predvođenu beskrvnim Edinom Fortom, pustiti da radi još nekoliko mjeseci i da pokaže šta zna i umije, nego je smijeniti i taj neuspješni tim amatera preobratiti u političku žrtvu.
Da, ovo je pravi plan uspješnog tima profesionalaca iz SDA i satelita. Forto za četiri mjeseca nije uspio da ispravi ono što su oni za.rali u 25 godina i odmah je beskrvni amater.
Dakle, Forti & Co. ostaje godina i pol da pometu SDA što bolje mogu. Ne treba tu imati milosti ni prema kome, naročito ne prema SDA kapitalcima. Naglasak će biti na smjenama SDA dok se "kadrovi" DF i SBB nemaju čega plašiti dok sjede na dvije stolice i koji će sada kvalitetno ucjenjivati anti-SDA politiku podmečući noge gdje stignu.
Iskreno se nadam da će Konaković i P.K. naći načina da doskoče ovom planu.
SDA se ne zna ponašati kad nisu u vlasti. Obezglavljeni su i ne znaju kud udaraju. Jednom (ako ikad to dočekamo) kada ne budu u vlasti ni na državnom ni na federalnom nivou, kao ni u većini kantona, slijediće strmoglavi pad te stranke.
Ako ih Konakovic prevesla i ocuva vlast nakon izlaska SBB i DF, mislim da ce SDA gmazovi izvrsiti kolektivni harakiri.
Jbt, ljudi su sve podredili ocuvanju Sarajeva, milijarde i stotina direktorskih pozicija, komisija i cega sve ne. Pravi mafijaski kartel spreman na sve da ostane na povrsini.
od početka sam govorio da je najveća greška bh bloka ta što su dopustili da se sbb nepozvan ušunja u bilo kakvu priču o vlasti u kantonu sarajevo, a kasnije i u samu vlast. forum sve pamti i tko meni ne vjeruje, može uz malo truda pronaći te postove.
da su na vrijeme eliminirali sbb, nitko ne bi strijepio za vlast, jer bi tada imali komociju da dfu ponude nešto da bi isti ostali u vlast sa njima.
Cuj Bibija!
Je li ovo za ´´zasluge i tome slicno itd.´´? Zena je klizala mozda prije 20 godina...
Zastupnici DF-a nisu glasali za izbor Konakovića na mjesto predsjedavajućeg Skupštine KS
28.11.2018.
Zastupnici Demokratske fronte Senad Hasanović i Sead Milavica, koji djeluju u okrilju šest stranaka što u Skupštini Kantona Sarajevo planiraju formirati većinu, na današnjoj sjednici unutar Kluba Bošnjaka nisu glasali za izbor Elmedina Konakovića na mjesto predsjedavajućeg tog zakonodavnog tijela. Bili su suzdržani.
Ubacivanje i SBB-a i DF-a u tandemu je jedan od rijetkih politicki namazanih poteza cije posljedice vidimo u svakom danu koji ova Vlada funkcionise. Da nije bilo SBB-a, DF bi minirao osnivanje nove vlade na samom pocetku, a da nema DF-a SBB bi vec odavno potpisao sve sa SDA. Ovako valja svima zajedno u Efendicev automobil, a tamo vec guzva.
U medjuvremenu je plan i program za sljedecu sjednicu dopunjen smjenama skupstina u Trznicama, Sarajevogasu i Toplanama. Ocito da je novi sistem kojim ulogu skupstina svih JKP preuzima Vlada negdje zapeo u proceduri.
Ubacivanje i SBB-a i DF-a u tandemu je jedan od rijetkih politicki namazanih poteza cije posljedice vidimo u svakom danu koji ova Vlada funkcionise. Da nije bilo SBB-a, DF bi minirao osnivanje nove vlade na samom pocetku, a da nema DF-a SBB bi vec odavno potpisao sve sa SDA. Ovako valja svima zajedno u Efendicev automobil, a tamo vec guzva.
Moj komšija prije par godina stalno ponavljao:
"Pašće kiša, evo samo što nije!"
Svi meteorolozi najavljivali dugo i sušno ljeto. Ali on svaki dan isto.
I stvarno poslije dugo, dugo vremena krenu padati kiša.
Šta reći? Čovjek bio u pravu. Jedini.