Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nepoznati988

#2901 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nepoznati988 »

Bloo wrote:A smijemo li kupovati stranjsko ako ne uvoze škutori, nego naši?
a koji su vaši tj tvoji?
SaraFina

#2902 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

muzicar_iz_parka wrote:Ispade HDZ najsposobniji od svih. Nema nijednog hrvatskog uvoznika da ga oni ne konrolisu.
Na jednoj od lista proizvoda primjetih da cak dosta proizvoda iz Srbije se uvozi preko hrvatskih distributera u BiH. Onda mi nekako ona prica o tome da su samo Hrvati koristili vizne olaksice da dobiju predstavnistva ne pije vodu. Eto sa Srbijom nikad nije bilo viza, pa cak su im preči bili "braća" bosanski Srbi, kad ono Hrvati pokupiše kajmak.
Ili su ipak Bošnjaci i Srbi manje sposobni od Hrvata kad je trgovina u pitanju?

To je vezano za neke dilove iz EX YU povijesti još :D
Bloo
Globalna šefica

#2903 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

CPT wrote:
Bloo wrote:siće, a dan nakon toga osvane vijest da su se Bake i Čovjke usaglasili oko neke odluke koja će biti štetna po narod u BiH?
ŠTa kada saznam da proizvođač ili distributer nekog bosanskog brenda donira SDA, a ne želim da kupujem proizvode koji spadaju u kriterij naveden u naslovu, jer SDA i HDZ postoje u simbiozi oduvijek?
Ono kad se ocajnicki trazi izgovor da se nesto ne uradi. Kao da je pod moranje... Sta ako sutra okupiraju Marsovci, bojkot je svakako bezze...
Nesto ti se ne svidja, NE KUPUJES. Jednostavno, zar ne?
Zašto izbjegavaš direktni odgovor?

Ako je intencija sjebavanje HDZ-a (i Hrvata koji ih podržavaju), onda trebaš gledati širu sliku.

Ne operiše HDZ sam. Ima već dugogodišnju zdušnu podršku SDA i Dode...tako da treba igrati na više frontova. Sjebavanje prema ovom scenariju HDY-a kroz bojkot proizvoda hrvatskih firmi u BiH i hrvatskih distributera brendova u BiH, hercegovačkih distributera koji šuruju sa HDZ (a to su po defaultu svi), te bojkot bošnjačkih/bosanskih proizvoda firmi koje su donatori SDA, te bosanskih/bošnjačkih distributera svjetskih brendova u BiH koji imaju veze sa SDA.
Ommadawn

#2904 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

Snalazljivi ljudi, pouceni vlastitim iskustvom.
Bloo
Globalna šefica

#2905 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

nepoznati988 wrote:
a koji su vaši tj tvoji?
Pa moji su ovi što nisu iz naslova.

Logično :mrgreen:
nepoznati988

#2906 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nepoznati988 »

Bloo wrote:
nepoznati988 wrote:
a koji su vaši tj tvoji?
Pa moji su ovi što nisu iz naslova.

Logično :mrgreen:
meščini da su baš oni tvoji?
Bloo
Globalna šefica

#2907 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

nepoznati988 wrote: meščini da su baš oni tvoji?
Paranoja je neizlječiva.
:mrgreen:
Oni su među nama, kvare našu idealnu vezu.... :mrgreen:
Ommadawn

#2908 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

Bodkin

#2909 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

SaraFina wrote:
Bodkin wrote: Nije da ti se ne da trolati nego ne znas o cemu pricas. Ako vec uhljebi reketiraju firme, cemu bojkot firmi? A istovremeno pojma nemas koje su firme po federaciji sda donatori niti ti je bitno

Ne reketiraju uhljebi nego HDZ. HDZ Uhljebi žive od budžeta koje te firme i zastupništva priskrbe direktno svojim uplatama u HR većinskim kantonima gdje je HDZ neprikosnoveni gospodar u vlasti. Direktno tako finansiraju I stranku I Čovića. O čemu ti pričaš? U bošnjačkim većinskim kantonima bez SDA je moguće formirati vlast. Tako direktno se budžetom ne finansira se, ili se minimalno finansira sestrinska HDZ stranka. Ako ti to nije jasno ja ti pomoći ne mogu, apolutno nikako.
Znaci logika je da treba SVE firme iz dijelova sa hrvatskom vecinom bojkotovati jer je hdz na vlasti. Sreca stvarno pa to sto neces kupiti violeta maramice u becu nece imati nikakvog uticaja
SaraFina

#2910 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote:
Bodkin wrote: Nije da ti se ne da trolati nego ne znas o cemu pricas. Ako vec uhljebi reketiraju firme, cemu bojkot firmi? A istovremeno pojma nemas koje su firme po federaciji sda donatori niti ti je bitno

Ne reketiraju uhljebi nego HDZ. HDZ Uhljebi žive od budžeta koje te firme i zastupništva priskrbe direktno svojim uplatama u HR većinskim kantonima gdje je HDZ neprikosnoveni gospodar u vlasti. Direktno tako finansiraju I stranku I Čovića. O čemu ti pričaš? U bošnjačkim većinskim kantonima bez SDA je moguće formirati vlast. Tako direktno se budžetom ne finansira se, ili se minimalno finansira sestrinska HDZ stranka. Ako ti to nije jasno ja ti pomoći ne mogu, apolutno nikako.
Znaci logika je da treba SVE firme iz dijelova sa hrvatskom vecinom bojkotovati jer je hdz na vlasti. Sreca stvarno pa to sto neces kupiti violeta maramice u becu nece imati nikakvog uticaja

Imaćeš ti u Sarajevu. Zaradićeš šuljeve od onih CM marke. Ne dipri issa ti više Aztec.
Bodkin

#2911 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

SaraFina wrote:
Bodkin wrote:

Imaćeš ti u Sarajevu. Zaradićeš šuljeve od onih CM marke. Ne dipri issa ti više Aztec.
Sta je sulj? Sta je dipri? Predjem istog momenta na cm ako me ubijedis da je to korisno i ima logike. I znas li uopste gdje se proizvodi cm i cije sirovine koriste za proizvodnju?
beni-bu-man

#2912 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote:
Bodkin wrote:

Sta je sulj? Sta je dipri? Predjem istog momenta na cm ako me ubijedis da je to korisno i ima logike. I znas li uopste gdje se proizvodi cm i cije sirovine koriste za proizvodnju?
Suljevi-----hemoroidi

Dipri----to je i meni dalje misterija :-?
Bodkin

#2913 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bodkin »

beni-bu-man wrote:
Bodkin wrote:
Suljevi-----hemoroidi

Dipri----to je i meni dalje misterija :-?
Eto nesto sam novo naucio. Dipri je pretpostavljam ne dipr. Ili je typo ili ne zna kako koristiti :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#2914 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bobi »

Ne prdite :lol: a ja kažem ne zerite :mrgreen:
Humljanin

#2915 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Humljanin »

Bodkin wrote:
SaraFina wrote:
Bodkin wrote:

Još kad bi ona znala da i CM drže Hrvati...eee muko moja :jbt:
beni-bu-man

#2916 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Humljanin wrote: Još kad bi ona znala da i CM drže Hrvati...eee muko moja :jbt:
a jesi i ti shuti bolan
beni-bu-man

#2917 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Bobi wrote:Ne prdite :lol: a ja kažem ne zerite :mrgreen:
aj ne kaki :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#2918 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

I dok se trudimo sjebati Hrvate u Hercegovini...
....su podnesene krivične prijave protiv Ljube Bešlića, gradonačelnika Mostara, Izeta Šahovića, načelnika Odjela za finansije, Omera Pajića, načelnika Odjela za privredu, komunalne i inspekcijske poslove, Stjepana Šaravanje, šefa Službe za komunalne poslove i okoliš, te Esada Pobrića, direktora JP Komunalno - zloupotreba javnog novca...
HDZ i SDA/Bošnjaci i Hrvati rade složno ako treba u se, na se, poda se....
Bloo
Globalna šefica

#2920 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

triconja wrote:Sta se sad zagovara? :lol:
Treba i Čehe sjebavat ba...znaš šta ih je Sarajevu. :mrgreen:
triconja

#2921 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Bloo wrote:
:lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#2922 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Može li spisak proizvoda firmi čiji su vlasnici članovi SDA? 8-)
Ommadawn

#2923 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Ommadawn »

Bloo wrote:
Dokle se došlo da nam sad oni jebu Čehinje.
A prije...ufff...
Bloo
Globalna šefica

#2924 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Bloo »

Ommadawn wrote:
Bloo wrote:
Dokle se došlo da nam sad oni jebu Čehinje.
A prije...ufff...
https://www.youtube.com/watch?v=kqs0JXo4Krc

:mrgreen:
Locked