Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
- Better Man
#2901 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Danas sam dobio informaciju i to pouzdanu da je SDA nudila 500 hiljada KM jednom zastupniku iz SBB, koji je bio u prošlom sazivu Skupštine kantona Sarajevo, a i u ovom novom je, da pređe u SDA, ali ih je on odbio.
- JThomas
#2902 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
ali oni stvarno žive u svom svijetu, čuj ne bi bio priveden da nije načelnik...on ispitan, pušten, i nema ništa - ali po njemu nije trebalo ni to.
-
A_A_AKCIJA
#2903 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
To tako bude kada nemaš strategiju i plan.SSemir wrote:Sad ispade da Forto inaistira. A u pocetku bila prica "jebo stranku koja svjesno odbija da ima svog premijera, luzeri, boje de odgovornosti" sad dodjosmo do toga da nasa stranka forsira svpg covjeka radi vlastitih ega.tvojkomsija wrote:Zašto Forto insistira da premijer bude iz SDP ili Naše stranke?![]()
Jel opet svi stavljaju ego ispred kolektivnog dobra?
Kako god, nasa stranka ispadne losa.
NS je trebala ponuditi kandidata za premijera prije izbora. Da su imali vjere u sebe i želju da preuzmu vlast, to bi se znalo dosta prije i ne bi bilo lutanja, kako te ko nahajca. Ovako skupila se ekipa mudrosera kad je vlast sigurica, pa bi se nešto popravljalo i mudrovalo, a druga grupa bi opet u ladovinu opozicije i moralnih pobjednika. Taj princip je neuvjerljiv kad se koke muntaju, a kamoli u politici.
Sa druge strane, svi su se smijali Konakovićevoj najavi da će opet biti premijer, a on im je uredno odgovarao ko će formirati vlast poslije oktobra. Prelistajte malo temu NiP prije razultata izbora, pa će vam biti jasnije.
-
last mohicans
#2904 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Eno Damir Niksic je Aljošu javno pitao, kad ga je pozvao na kafu u klub SDA, poslije one prekinute sjednice, jel nudite 500000. Isti ovaj Dino kad je razbijao Musicevu vladu je to radio kad su kupili Vajzovicku, Radeljasa, ne znam koga jos. Znam iz provjerenih izvora da su Hadzemu Hajdarevicu nudili tad 400000 i on je odbio. Sad je samo do principjelnosti izabranih ljudi, a nisu male cifre, da se razumijemo. Jedan prosječan čovjek za cijeli radni vijek ne moze toliko zaraditi.Better Man wrote:Danas sam dobio informaciju i to pouzdanu da je SDA nudila 500 hiljada KM jednom zastupniku iz SBB, koji je bio u prošlom sazivu Skupštine kantona Sarajevo, a i u ovom novom je, da pređe u SDA, ali ih je on odbio.
- JThomas
-
__Phoenix__
#2906 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ma nije to samo za glas u skupštini, postaneš njihova kurva za sve i svašta za deset narednih tvojih mandata, zato i jesu basnoslovne cifre za malog čovjeka, ali u suštini i nisu kad skontaš da posao čistačice negdje košta deset do petnaest hiljada maraka...
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#2907 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
zaista mi par efendićevih konstatacija nije jasno. konaković otvoreno optužuje sda da kontrolira kompletno tužilaštvo kantona sarajevo, a efendić odgovara da on nema ništa sa tim. ostao sam šokiran njihovim izjavama da se na nekim stranačkim organima odlučuje hoće li se podržati tužilaštvo ili ne. pa to je zaista šokantno i dokaz da je jedna stranka iznad svih mogućih sistema.
također mi nisu jasne tvrdnje da će federacija i država trpjeti zbog toga što oni nisu u vlasti u kantonu sarajevo, a usput se pozove na ono što rade dodik i čović. mislim, kakve veze to sve ima sa kantonom? to sam shvatio kao tvrdnju da će sda izgubiti puno energije u formiranju vlasti u kantonu sarajevo, tako da neće imati istu tu energiju da se ravnopravno bori sa hdzom i snsdom.
sa druge strane, ponovo su se potvrdile moje teze da je trenutno u kantonu sarajevo sda totalno anemična. jednostavno, od njihovog postojanja, do danas, oni nisu bili u ovakvoj situaciji. nisu navikli da je netko dominantniji od njih i da je netko drugi kolovođa. kadrovi koji ih predstavljaju u skupštini kantona sarajevo nemaju apsolutno nikakvu snagu da opoziciono djeluju i vidi se da je velika većina njih samo tu da diže ruke za ili protiv.
jedina opcija da se sda izvuče iz svega jeste kupovina zastupnika ili vandredni izbori. ovo drugo je po zakonu nemoguće, a ovo prvo je vrlo teško izvodivo.
također mi nisu jasne tvrdnje da će federacija i država trpjeti zbog toga što oni nisu u vlasti u kantonu sarajevo, a usput se pozove na ono što rade dodik i čović. mislim, kakve veze to sve ima sa kantonom? to sam shvatio kao tvrdnju da će sda izgubiti puno energije u formiranju vlasti u kantonu sarajevo, tako da neće imati istu tu energiju da se ravnopravno bori sa hdzom i snsdom.
sa druge strane, ponovo su se potvrdile moje teze da je trenutno u kantonu sarajevo sda totalno anemična. jednostavno, od njihovog postojanja, do danas, oni nisu bili u ovakvoj situaciji. nisu navikli da je netko dominantniji od njih i da je netko drugi kolovođa. kadrovi koji ih predstavljaju u skupštini kantona sarajevo nemaju apsolutno nikakvu snagu da opoziciono djeluju i vidi se da je velika većina njih samo tu da diže ruke za ili protiv.
jedina opcija da se sda izvuče iz svega jeste kupovina zastupnika ili vandredni izbori. ovo drugo je po zakonu nemoguće, a ovo prvo je vrlo teško izvodivo.
- tvojkomsija
#2908 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Zanimljivo mi je bilo kada je Dino pitao Efendica da objasni kako bas niko ne zeli sa njima.
Sta mislite, kakve su sanse da SDA ostane i bez federacije? Konakovic prilicno samouvjereno veceras to tvrdi..
Sta mislite, kakve su sanse da SDA ostane i bez federacije? Konakovic prilicno samouvjereno veceras to tvrdi..
-
Dzematlija
#2909 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
To je to. Bravo!A_A_AKCIJA wrote:It takes SDA to beat SDA.
Kome poslije večerašnjeg sučeljavanja nije jasno ko treba biti premijer, neće mu biti nikada ni biti.
U Sarajevu nas očekuju dva procesa. Prvi je zaustavljanje SDA mašinerije koja sisa sve vrijedno i radi samo za SDA i proces koji će nas voditi napretku nakon što se ovaj prvi završi. Nema napretka dok se curenje na hiljade rupa napravljenih od SDA ne zaustavi.
Za uspješno ispunjavanje ovog prvog, nema bolje osobe na planeti od Konakovića. Da nam dođe najstrašniji krizni menadžer na svijetu, ne može bolje obaviti posao od insajdera koji je imao hrabrosti da napusti tu kriminalnu organizaciju. Trebale bi mu godine samo da pohvata konce i dobije sliku šta, ko koga kome i koliko u ovom gradu. Do tada bi SDA ponovo trošila novi mandat.
Pokušajte zamisliti bilo kojeg aktuelnog političara da bolje rastura SDA od Konakovićevih nastupa u Skupštini i maloprije na Face-u. Nema ga.
-
criticos
#2910 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Sinoćnja debata otpalog pera i nove perjanice SDA je pokazala koliko je Sarajevo zastranilo u svim porama i šupljinama društva od općina, preko Grada do Kantona. Ono je stravično šta se sve sinoć izgovorilo. Postoji li i jedan pedalj bilo čega na sarajevskom tlu da nije kontaminiran stranačkim malverzacijama, korupcijom, mitom i kriminalom?
- Dr. Kuca
#2911 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nagovori mu se efendic
.
- Cherry-Cherry
#2912 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Nismo onda gledali istu emisiju. Dino ga je iscjepkao u komadiće.Dr. Kuca wrote:Nagovori mu se efendic.
- video
#2913 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Sarkazam visnja, nista viseCherry-Cherry wrote:Nismo onda gledali istu emisiju. Dino ga je iscjepkao u komadiće.Dr. Kuca wrote:Nagovori mu se efendic.
- video
#2914 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Btw,
Iz onog sinosnjeg se moglo zakljuciti da su prije godinu i pol njih dvojica bili na istim talasnim duzinama gdje je cak Efendic bio i predvodnik!
Kifla jos i spomenu poruke koje su slali jedan drugome. Spomenu u ridjeg koji je bio "pikirao" Efendica zbog njegovih javnih istupa.
Htjeli mi priznati ili ne, Efendic ima za sobom ako nista N.G. i bilo bi puno bolje da su nastavili zajedno u procesu razbijanja sda.
Steta
Iz onog sinosnjeg se moglo zakljuciti da su prije godinu i pol njih dvojica bili na istim talasnim duzinama gdje je cak Efendic bio i predvodnik!
Kifla jos i spomenu poruke koje su slali jedan drugome. Spomenu u ridjeg koji je bio "pikirao" Efendica zbog njegovih javnih istupa.
Htjeli mi priznati ili ne, Efendic ima za sobom ako nista N.G. i bilo bi puno bolje da su nastavili zajedno u procesu razbijanja sda.
Steta
-
SSemir
#2915 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
I opet ns krivaA_A_AKCIJA wrote:To tako bude kada nemaš strategiju i plan.SSemir wrote:Sad ispade da Forto inaistira. A u pocetku bila prica "jebo stranku koja svjesno odbija da ima svog premijera, luzeri, boje de odgovornosti" sad dodjosmo do toga da nasa stranka forsira svpg covjeka radi vlastitih ega.tvojkomsija wrote:Zašto Forto insistira da premijer bude iz SDP ili Naše stranke?![]()
Jel opet svi stavljaju ego ispred kolektivnog dobra?
Kako god, nasa stranka ispadne losa.
NS je trebala ponuditi kandidata za premijera prije izbora. Da su imali vjere u sebe i želju da preuzmu vlast, to bi se znalo dosta prije i ne bi bilo lutanja, kako te ko nahajca. Ovako skupila se ekipa mudrosera kad je vlast sigurica, pa bi se nešto popravljalo i mudrovalo, a druga grupa bi opet u ladovinu opozicije i moralnih pobjednika. Taj princip je neuvjerljiv kad se koke muntaju, a kamoli u politici.
Sa druge strane, svi su se smijali Konakovićevoj najavi da će opet biti premijer, a on im je uredno odgovarao ko će formirati vlast poslije oktobra. Prelistajte malo temu NiP prije razultata izbora, pa će vam biti jasnije.
Koga je to prije izbora sdp javno ponudio kao kandidata za premijera? Koga sda? Df? Sbb? Boss? Sbih?
- kmirsad
#2916 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Zagađenje nije lokalni problem. Zagađenje je globalni problem. Ali dekantaminacija mora započeti odnekud... makar i lokalno...criticos wrote:Sinoćnja debata otpalog pera i nove perjanice SDA je pokazala koliko je Sarajevo zastranilo u svim porama i šupljinama društva od općina, preko Grada do Kantona. Ono je stravično šta se sve sinoć izgovorilo. Postoji li i jedan pedalj bilo čega na sarajevskom tlu da nije kontaminiran stranačkim malverzacijama, korupcijom, mitom i kriminalom?
-
jefff
#2917 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Mudrov je Dino. Vidio da SDA brod tone pa poceo traziti nacin da spase svoju poziciju.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2918 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
sa englezima engleski, sa nijemcima njemacki a sa sda prljavo, nisko, podlo, grubo, drsko, primitivno, bezobrazno, bezobzirno, s ledja, djonom sa obje noge, krkanski, seljacki, papanski ...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2919 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
jebo sda, ljepota i merak gledati ih kako se koprcaju
lijepo senad rece sinoc da su ogolili politiku u kantonu i pokazali sta se radi i kako u kantonu
sda nije politicka stranka niti narodni pokret koji se zalaze za napredak i afirmaciju naroda i drzave, niti brane tradiciju i vjeru(islam) o kojima pricaju i koje „brane" i potezu kao argument kada im ostalo ne prolazi, nisu patrioti ni borci za bih jer svojim kriminalom zapravo urusavaju i slabe drzavu
sda je kriminalni sindikat, mafijaska organizacija sa samo jednim ciljem i svrhom a to je sticanje protupravne imovinske koristi
kradu nas trud, rad, znoj, nase zdravlje i snagu, vrijeme i novac
zato podrska svima i svakome ko ima zelju i hrabrosti da im se suprostavi i pokusa popraviti ovo uistinu lose stanje u koje nas je sve dovela sda
lijepo senad rece sinoc da su ogolili politiku u kantonu i pokazali sta se radi i kako u kantonu
sda nije politicka stranka niti narodni pokret koji se zalaze za napredak i afirmaciju naroda i drzave, niti brane tradiciju i vjeru(islam) o kojima pricaju i koje „brane" i potezu kao argument kada im ostalo ne prolazi, nisu patrioti ni borci za bih jer svojim kriminalom zapravo urusavaju i slabe drzavu
sda je kriminalni sindikat, mafijaska organizacija sa samo jednim ciljem i svrhom a to je sticanje protupravne imovinske koristi
zato podrska svima i svakome ko ima zelju i hrabrosti da im se suprostavi i pokusa popraviti ovo uistinu lose stanje u koje nas je sve dovela sda
- Cherry-Cherry
#2920 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
A šteta je tolika, da će trebati bar jedna decenija, da se sanira. Ali bolje ikad nego nikad. 
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#2921 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Dao sam glas NS-u, ali ako koalicioni partneri imaju sluha za politički momenat, BEZ TRUNKE DILEME trebaju mandat za premijera dati Dini Konakoviću.japin_mutapi wrote:jebo sda, ljepota i merak gledati ih kako se koprcaju
- AmiĐa_Idriz
#2922 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Ne gotivim ni ja nešto Dinu, al ima muda. A i nek pucaju čirevi po Novom Gradu.
- studiorum_tuzlaensis
#2923 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
I nikad mi neće biti jasna ekipa koja brani SDA, pa jebemu jel dosta više, sjašite malo pustite druge da vidimo šta mogu. Izgubili ste i doviđenja prijatno. Njihova "poslije SDA potop" strategija je sramota za razumne ljude.
- AmiĐa_Idriz
#2924 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Eto četnika da nas koljustudiorum_tuzlaensis wrote:. Njihova "poslije SDA potop" strategija je sramota za razumne ljude.
- video
#2925 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa
Pa onako realno, sta im je jos i preostalo do jos taj momenat.
Cime jos mogu pridobiti mase
Sve su ispucali jos im samo bratija iz adz-a ostala
Mada ce ih po svoj prilici i oni otkantati
Cime jos mogu pridobiti mase
Sve su ispucali jos im samo bratija iz adz-a ostala
Mada ce ih po svoj prilici i oni otkantati