Pa nije bilo ovako slazem se ali migracija kao sto smo se slozili bilo je oduvijek, pa i mi smo svi Europski narodi ovamo migrirali kada je padala Rimska imperija i druga tadasnja kraljestva. Danas je moderno doba nije ko prijasnja doba i naravno da ima socijala itd., ali na to isto imaju pravo i domicilni.uglavnomja wrote:
migracija u sopstvenoj reziji, sa sopstvenim snagama i sredstvima ... postoji oduvijek. i drzava domacin nema nista sa njima dok ne dodje do placanja poreza.
ali ovaj oblik "migracije" gdje ljudi dolaze da se nakace na socijalu je nesto sasvim drugo
kako su te zemlje bez plodnih ravnicazivjele sve ove godine? usput malo obnovi geografiju
A pitas kako su zivjeli. Pa veoma lose. Prezivljavali su i to losim zivotom, veoma losim a bilo ih je prije manje pa im je lakse bilo prezivjeti, sada ih ima vise pa im je teze prezivjeti.
Nemam sta obnavljati geografiju, dobro mozda bi i trebao ali ne grijesim puno. Jer se najvise ovdje kuka na Africke migrante iz Maroka, Alzira itd. Sjeverne Afrike pa i na dio Azije a zaboravlja se da migriraju iz skoro citave Afrike svi pod tim mislim na i muslimane i krscane, a iz Azije navedeni plus Hindusi itd., i iz Latinske Amerike u USA i Kanadu pa cak i u Europu u Spaniju i Portugal, pa kukale k-rave po Spaniji preuzese nam poslove ove k-rave iz Latinske Amerike.
I iz SJeverne Afrike cega je se lakse dohvatiti, Europe ili Amerika, na kontinente mislim. Iz Juga Afrike, Juzno Africke Republike gdje je bolje stanje nego u ostatku Afrike. Iz Azije bliza im je Rusija ako se ne varam i ima Rusija 10+ miliona migranata iz Azije. Naravno neki preko Turske itd., dospiju i do Grcke i Europe a neki odu u Rusiju. Ima ih i po zemljama zaliva. Arapski poluotok ima oko 30-tak i vise mozda miliona stranaca, znaci migranata koji rade tu iz Indije, Pakistana, Filipina itd.
Klimatske promjene udarile pravo i pustinje se sire, sve teze sto se tice zemljoradnje itd., pa se pokrenule vise migracije iz Sjeverne Afrike, Afrike i dijela Azije. Sve manje imaju pitke vode kako znam, pa samim tim i hrane. Za Afriku se ovo odnosi i dio Azije. Poslije zraka ovo dvoje osnovno za zivot. I nije cudo da migriraju. Plus sve te drzave su u banani zbog necega od sukoba plemenskih, sukoba sa pobunjenicima, sukoba sa teroristima, pod diktatorskim nekakvim rezimima i slicno. I kako se vidi ne migriraju svi jer svim tim drzavama populacija raste do 2050 i neke godine kada treba da pocne da opada. Cak u nekima i prije. Ako se ne varam za par decenija ide depopulacija Maroka, Alzira itd.