treba citati sa razumijevanjem, jer si ti rekao:Kikibombona wrote:Ti mene zajebavas?belfy wrote:nisi rekao idealan kandidat, nego idealan sastav u predsjednistvu (Covic-Hadzikadic-Falatar).
sada da se malo spustim na tvoj nivo da me razumijes... mene se ne tice sta ko misli o tebi u tvom drustvu, bas kao i sta tebi govore. ne znam zasto to navodis uopste. nemoj praviti sapunicu. niko se nece zamisliti tvojim opisom tvoje okoline. i ne bi ni trebao. ne masi hurcem bezveze.
nije ponos reci da nisi glasao, jer upravo tako si dao legitimitet onima protiv kojih si mogao dati glas. no, sada si reformista. hebote al' ta transformacija brzo ide. sto je najsmjesnije nisi jedini koji se hvali time.
nisi ti za Sanju rekao samo to sto kazes, ali ni to nikoga ne boli briga.
jos uvijek izgleda ne razumijes sta znaci biti idealista.
a onda se opet skrivas iza naroda koji post ili dva prije osudjujes... mozda si i u pravu. nisi ti idealista, ti si samo neupucen i ne koristis najbitniji resurs. to sto "razmisljas srcem" necemo nazvati idealizmom, nego nekako drugacije. dok smislimo rijec.
na stranu sto izgleda uopste nisi ni procitao moj odgovor kako treba, nego si odgovorio samo da bi odgovorio. nemoj biti levat hljeba ti.
Sad jesam rekao - sad nisam. Ne znas jesi li pos'o ili dos'o.
Ti si napisao da bi bilo idealno imati Hadzikadica i Falatara u predsjednistvu. Da li si zato idealista?Svoje rijeci pripisujes meni.
Cirkus.
i ja mislim da bi bilo idealno da Hadzikadic i Falatar zasjednu u predsjednistvo, ali sam svjestan da to nije moguce iz mnogo razloga.
i onda opet odlucujes glasati za te. evo ti definicija rijeci, pa da napokon zavrsimo tiradu:Kikibombona wrote:...Velika steta sto nemamo kapacitet izabrati Hadzikadica i Falatara...
idealista [ muški rod ]
Sanjar, zanesenjak. (grč.)
a ja ti lijepo napisao da me ne interesuje.Kikibombona wrote: Sto se tice moga predstavljanja tebi, napisao sam:
By Kiki
Eto malo pikanterija za tebe, da udovoljim svom jedinom forumskom fanu.
eno gore iznad imas definiciju iz rjecnika. zelis li objasnjenje i rijeci legitimitet i zasto sam je upotrijebio gore? cini mi se da ti nije jasno.Kikibombona wrote: Nikome nisam dao legitimitet. Nije ti poznato znacenje pojma 'idealizam', a sada vidim da ne poznajes znacenje pojma 'legitimitet'. Problem je sto si umislio da tvoja promisljanja imaju posebnu dubinu, da si sposoban razgovarati na visem intelektualnom nivou. Pametan si, ali se previse trudis ostaviti dojam. Ljudi to osjete.
Ja sam uvijek reformisticki rasplozen. Nemam kapacitet mijenjati, ali ima potrebu podrzati. Izmedju dva kriminalna kartela, SDA i SDP, necu birati nijedan. I naravno da sam ponosan. Ako nemam za koga glasati - necu ni glasati. Mogu se angazovati na drugi nacin. Recimo, nisam propustio nijedne vece proteste.
Veoma dubokoumno. Veoma jako. Dok se Kiki baca po plicaku, Belfy roni okeanskim dubinama.a onda se opet skrivas iza naroda koji post ili dva prije osudjujes... mozda si i u pravu. nisi ti idealista, ti si samo neupucen i ne koristis najbitniji resurs. to sto "razmisljas srcem" necemo nazvati idealizmom, nego nekako drugacije. dok smislimo rijec.
koji ljudi osjete sta? nije vas valjda vise iza tog nika?
i onda opet razvodnjavas. koga briga na koliko si protesta bio i kakve to ima veze sa ovom temom?