Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
belfy

#2901 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by belfy »

Kikibombona wrote:
belfy wrote:nisi rekao idealan kandidat, nego idealan sastav u predsjednistvu (Covic-Hadzikadic-Falatar).

sada da se malo spustim na tvoj nivo da me razumijes... mene se ne tice sta ko misli o tebi u tvom drustvu, bas kao i sta tebi govore. ne znam zasto to navodis uopste. nemoj praviti sapunicu. niko se nece zamisliti tvojim opisom tvoje okoline. i ne bi ni trebao. ne masi hurcem bezveze.

nije ponos reci da nisi glasao, jer upravo tako si dao legitimitet onima protiv kojih si mogao dati glas. no, sada si reformista. hebote al' ta transformacija brzo ide. sto je najsmjesnije nisi jedini koji se hvali time.

nisi ti za Sanju rekao samo to sto kazes, ali ni to nikoga ne boli briga.

jos uvijek izgleda ne razumijes sta znaci biti idealista.

a onda se opet skrivas iza naroda koji post ili dva prije osudjujes... mozda si i u pravu. nisi ti idealista, ti si samo neupucen i ne koristis najbitniji resurs. to sto "razmisljas srcem" necemo nazvati idealizmom, nego nekako drugacije. dok smislimo rijec.

na stranu sto izgleda uopste nisi ni procitao moj odgovor kako treba, nego si odgovorio samo da bi odgovorio. nemoj biti levat hljeba ti.
Ti mene zajebavas?

Sad jesam rekao - sad nisam. Ne znas jesi li pos'o ili dos'o.

Ti si napisao da bi bilo idealno imati Hadzikadica i Falatara u predsjednistvu. Da li si zato idealista? :D Svoje rijeci pripisujes meni. :lol: Cirkus.
i ja mislim da bi bilo idealno da Hadzikadic i Falatar zasjednu u predsjednistvo, ali sam svjestan da to nije moguce iz mnogo razloga.
treba citati sa razumijevanjem, jer si ti rekao:
Kikibombona wrote:...Velika steta sto nemamo kapacitet izabrati Hadzikadica i Falatara...
i onda opet odlucujes glasati za te. evo ti definicija rijeci, pa da napokon zavrsimo tiradu:

idealista [ muški rod ]
Sanjar, zanesenjak. (grč.)
Kikibombona wrote: Sto se tice moga predstavljanja tebi, napisao sam:

By Kiki
Eto malo pikanterija za tebe, da udovoljim svom jedinom forumskom fanu.
a ja ti lijepo napisao da me ne interesuje.
Kikibombona wrote: Nikome nisam dao legitimitet. Nije ti poznato znacenje pojma 'idealizam', a sada vidim da ne poznajes znacenje pojma 'legitimitet'. Problem je sto si umislio da tvoja promisljanja imaju posebnu dubinu, da si sposoban razgovarati na visem intelektualnom nivou. Pametan si, ali se previse trudis ostaviti dojam. Ljudi to osjete.

Ja sam uvijek reformisticki rasplozen. Nemam kapacitet mijenjati, ali ima potrebu podrzati. Izmedju dva kriminalna kartela, SDA i SDP, necu birati nijedan. I naravno da sam ponosan. Ako nemam za koga glasati - necu ni glasati. Mogu se angazovati na drugi nacin. Recimo, nisam propustio nijedne vece proteste.
a onda se opet skrivas iza naroda koji post ili dva prije osudjujes... mozda si i u pravu. nisi ti idealista, ti si samo neupucen i ne koristis najbitniji resurs. to sto "razmisljas srcem" necemo nazvati idealizmom, nego nekako drugacije. dok smislimo rijec.
Veoma dubokoumno. Veoma jako. Dok se Kiki baca po plicaku, Belfy roni okeanskim dubinama.
eno gore iznad imas definiciju iz rjecnika. zelis li objasnjenje i rijeci legitimitet i zasto sam je upotrijebio gore? cini mi se da ti nije jasno.

koji ljudi osjete sta? nije vas valjda vise iza tog nika?

i onda opet razvodnjavas. koga briga na koliko si protesta bio i kakve to ima veze sa ovom temom?
Ja_Ja

#2902 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Ja_Ja »

Hajde ba belfy popusti malo. Udaras po nevaznim stvarima, i trolas temu. Eto i da je rekao da je idealan kandidat jel to tebe toliko pecka da 5 stranica trolas o tome?

Podrzi onog za koga mislim da je bolji. On misli da od Hadzikadica nema boljeg medju ponudjenima pa tako i pise o njemu. Uhvatite se sustine; da li ima bolji kandidat od Hadzikadica za bosnjackog clana predsjednistva ili ne? Ako ima koje su to karakteristike tog kandidata koje ga cine boljim?

Hajde ima jos par dana, volio bih da mi neko promjeni misljenje, ili bar da pokusa.
Kikibombona

#2903 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

Mirso zaostrio retoriku. Bosansku demokratiju nazvao mafijaskom. Evidentno ostriji ton.

Rekao je, ako se budemo plasili, nikad nece doci promjene.

Opet je najavio formiranje stranke.

TV1
Montana1

#2904 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Montana1 »

Posle 7. oktobra nastupa novo poglavlje u historiji Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Mirsadom Hadžikadićem. :bih:
Boateng

#2905 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Boateng »

Montana1 wrote:Posle 7. oktobra nastupa novo poglavlje u historiji Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Mirsadom Hadžikadićem. :bih:
:lol:
Smrcak15

#2906 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Kikibombona wrote:Mirso zaostrio retoriku. Bosansku demokratiju nazvao mafijaskom. Evidentno ostriji ton.

Rekao je, ako se budemo plasili, nikad nece doci promjene.

Opet je najavio formiranje stranke.

TV1
uvijek standardno dobar na gostovanjima :thumbup:
Nivelacija

#2907 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

@belfy ako ne trolas onda si najtezi forumas na svim internet forumima..

Bukvalno se osjecam tezi 20 kg nakon sto procitam neki tvoj post.
GandalfSivi

#2908 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Sve mi nesto poznata ova prica kako bi Hadzikadic pokazao svim politicarima kako se to radi, jer je on uspio u nekom drugom sektoru, ali ne mogadoh skontati odakle.

Sad skontah. Ista prica (bez obzira na politicku orijentaciju) je isla i za Trumpa, i za Macrona, i za Contea u Italiji. Sve ljudi koji se prije nisu bavili profesionalnom politikom.

Da vidis sto im svima dobro ide :lol: :lol: :lol:
belfy

#2909 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by belfy »

Nivelacija wrote:@belfy ako ne trolas onda si najtezi forumas na svim internet forumima..

Bukvalno se osjecam tezi 20 kg nakon sto procitam neki tvoj post.
ti si onaj sto ljude nazove supcima, pa poslije od njih trazi savjet, jel tako?

koga briga kako se ti osjecas.
belfy

#2910 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by belfy »

Ja_Ja wrote:Hajde ba belfy popusti malo. Udaras po nevaznim stvarima, i trolas temu. Eto i da je rekao da je idealan kandidat jel to tebe toliko pecka da 5 stranica trolas o tome?

Podrzi onog za koga mislim da je bolji. On misli da od Hadzikadica nema boljeg medju ponudjenima pa tako i pise o njemu. Uhvatite se sustine; da li ima bolji kandidat od Hadzikadica za bosnjackog clana predsjednistva ili ne? Ako ima koje su to karakteristike tog kandidata koje ga cine boljim?

Hajde ima jos par dana, volio bih da mi neko promjeni misljenje, ili bar da pokusa.
5 stranica? de ti to prebroj jos jednom. i stvari koje sam naveo nisu nimalo nevazne. svi se prave pametni, ali slabo ko cita izgleda.
jeza u ledja wrote:Nije to moja poenta. Moja poenta je u tome da je politika umjetnost moguceg. Kada razmisljas o situaciji, kao glasac, onda trebas razmisljati o onome sta je moguce. Ne o onome sta bi volio, vec o onome sta je moguce iz zadanih varijabli. To sam i govorio tokom izborne kampanje, ali ono zelja da se ispadne lafo principijelan je bila bitnija.

Znas ti koliko ja imam prijatelja koji su glasali za Jill Stein, onog Johnsona ili jednostavno ostalo kuci? I dan danas ponosni na to. Gadilo im se glasati za Hillary Clinton. Rospija, dzes za nju?!

Ovo danas je posljedica toga. U pitanju je par desetina hiljada glasova. U Michiganu je 18 hiljada ljudi glasalo na tim izborima a da nije zaokruzilo predsjednickog kandidata. Hej. Razlika u toj drzavi bila 10k glasova za Trumpa. To je samo jedan primjer.
Tvoj izbor ima svoje posljedice. Konkretne posljedice po tebe i po milione drugih ljudi. Imam havere na koje su direktno i dalekosezno uticale odluke Trumpove administracije. Znaci u ove dvije godine, cijeli zivot ljudima promjenjen. Isti ti ljudi....gadilo im se glasati za Clinton. Jer, jebiga, establishment i to. Ko da bi Clinton uvela "muslim ban" ili dovela ove debile u Supreme Court. Trump ce biti i nestati. Clinton ce biti i nestati. Ove odluke su za cijeli zivot, i na njih su konkretni ljudi imali konkretan uticaj.
Zato ako zivis u swing state, a odlucio odsjediti kuci da bi danas srao o Trumpu - SJEDI I NE PRDI.
zahvale drugu jezu i jednostavnom predstavljanju kako glasovi mogu otici lose, bas kao i neglasanje.

na stranu to sto onaj ne uci na greskama drugog mora da uci na svojim. :kakoste:
Control panel

#2911 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Image

KIseljak12

#2912 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by KIseljak12 »

To sto jeza u ledja prica ima smisla u de facto dvostranackom sistemu kao sto je u SAD.
U ovoj nasoj corbi je dovoljna jaka ideja koja ima podrsku naroda pa da pobijedi.

Bolje je sto Hadzikadic nije osnivao stranku niti pristupao nekoj postojecoj. Mislim da mu upravo ta nepripadnost stranci omogucava da privuce siri krug ljudi. Ako bude osnivao stranku, dobro bi bilo da vodi racuna o tome koga prima.

Hadzikadic ima moju podrsku zbog toga sto jedini od kandidata shvata kljuc problema u BiH i ima konkretnu viziju kojim putem treba ici da se stvari istinski mijenjaju.
Nivelacija

#2913 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Pa glasaj za Hadzikadica ili glasaj za nacionaliste i snosi posljedice, nema rata belfy nasjeo si ko malo dijete na retoriku, a i da bude nece tebe zakacit u Njemackoj..
julisiz es grant

#2914 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Control panel wrote:Image

:lol: :lol:
Smrcak15

#2915 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GLAS ZA MIRSADA HADŽIKADIĆA JE GLAS ZA NOVU BOSNU I HERCEGOVINU
http://kns.ba/index.php/vijesti/aktueln ... ercegovinu
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2917 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Velkoski »

E jes', broj lajkova na Fejsbuku je itekako relevantan :lol:

Ovaj ako skupi više od 10k na izborima nek' se osjeća kao pobjednik :mrgreen:
Nivelacija

#2918 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Nivelacija »

Velkoski wrote:E jes', broj lajkova na Fejsbuku je itekako relevantan :lol:

ocekuje se izmedju 50k i 80k..
KIseljak12

#2919 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by KIseljak12 »

Naravno da broj lajkova nije relevantan za odredjivanje pobjednika, ali moze biti i te kako indikativan.

Ako uzmemo u obzir da SDA ima najbolje organizovanu i disciplinovanu internet masineriju i da je ipak za Hadzikadica vise ljudi kliknulo na lajk, onda to nesto ipak govori.

Odavno se nije pojavio kandidat koji budi nadu u ovoj mjeri, te koji okuplja toliko sirok dijapazon glasaca. Npr. sa Smrckom se slazem u malo cemu. Nije da je on los lik, naprotiv, djeluje mi kao super osoba, nego nasa duhovna i metafizicka shvatanja se razilaze, ali oko Hadzikadica se slazemo, jer je u njemu lako prepoznati mudrost i iskrene namjere.

Ankete i lajkovi ne znace nista, ali pokazuju jednu mustru koju do sada nismo vidjali.
Smrcak15

#2920 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

Velkoski wrote:E jes', broj lajkova na Fejsbuku je itekako relevantan :lol:

na svim anketama na internetu je prvi ili drugi...pa ti prokontaj onda , evo recimo ova najveca kako kotira

Image
merk030

#2921 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by merk030 »

Stranke ucjenjuju ljude poslom i to je problem, treba glasati, ne treba gledati na statistiku, nadati se pobjedi. Nadam se da ce mladi izaći na izbore, imaju pravog kandidata.
julisiz es grant

#2922 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by julisiz es grant »

Kad porastem biću Hadžikadić :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2923 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Velkoski »

Ne može biti ni indikativan kada se broj organskih lajkova na Facebooku može skupiti vrlo lako. Recimo 15k nije više od 1.000 dolara i deset dana reklame.

Ne znam na osnovu čega mu predviđate 50k, samo ćete biti razočarani poslije.
Control panel

#2924 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Control panel »

Sta ima u SveCkoj?
Dosadno mii

#2925 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Dosadno mii »

Velkoski wrote:Ne može biti ni indikativan kada se broj organskih lajkova na Facebooku može skupiti vrlo lako. Recimo 15k nije više od 1.000 dolara i deset dana reklame.

Ne znam na osnovu čega mu predviđate 50k, samo ćete biti razočarani poslije.
Hadzikadic je odlican kandidat.

Cak i ako samo ja budem za njega glasala, briga me, bar dajem glas nekome ko zaslužuje.

:bih:
Locked