Ne idem nigdje iz BiH
- mousstapha
#2901 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Da je kako ovog radio sarajevo smjestiti u sloveniju 
- jeza u ledja
#2902 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ja sam medju svojima tamo gdje ja kazem da sam medju svojima.Fudo387 wrote: Mozes se ti stavljati gdje hoces, medju svojima si u Bosni, na Zapadu nisi medju svojima.
Ti ako se ne osjecas tako - boze moj.
Neko te slagao jarane. Zao mi je sto zivis u strahu.Fudo387 wrote: Sutra ti mogu uzeti drzavljanstvo i napucat nogom medju tvoje, bez obzira koliko ih ti smatrao svojima.
-
Fudo387
#2903 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Imas na to pravo, ne bih ti sporio, da se osjecas tako.jeza u ledja wrote:Ja sam medju svojima tamo gdje ja kazem da sam medju svojima.
Ti ako se ne osjecas tako - boze moj.
Realnost je nesto drugo.
Ne zivim u strahu, manje vise boli me qrac, samo to uopste nije nemoguca opcija.jeza u ledja wrote:Neko te slagao jarane. Zao mi je sto zivis u strahu.
- HAVANA
#2904 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Kako bolan medju svojima,mater,otac,sestra,grobovi,sjecanja,kuca...sve mi ovde.U kurcu sam a ne medju svojima.Sta je moje?Ono sto sam zaradio i kupio tamo?Pisaj ga.Da mi mater umre a da je preko ekrana gledam,ostane bolesna sestra...Nije me rodila da je ostavim samu.Nije ni ona mene ostavila.Ko ce brinuti o njima?Postujem svaciji izbor ali mojne srat zdravlja ti.Pare.Sve se vrti oko para.Da se ne lazemo.
- jeza u ledja
#2905 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Imam prednost sto nisam smedj ili crn, jebiga. Ne znam fakat gdje se ti to, i kako , ne osjecas medju svojima nakon toliko godina?Fudo387 wrote: Imas na to pravo, ne bih ti sporio, da se osjecas tako.
Realnost je nesto drugo.
Ne znam da sam jednom u 20 godina imao neki problem, ili uopste osjecaj da me neko gleda poprijeko. Prije bih rekao naprotiv. Ljudima simpatican naglasak. U najgorem slucaju misle da sam zajebani istocno-evropljanin
No jbg ako tebi i dalje to nije to, onda je do tebe. Imas i ti pravo da se osjecas tako. Samo ti kazem - nemoj kriviti okolinu za to. Da si u Fra ili tako negdje pa bi razumio.
To je bolan ako si kakav terorista ili diler droge, ili kakav ratni zlocinac, a i tad tesko. Slozices se, u tom slucaju imao bi vece probleme od oduzimanja drzavljanstva.jeza u ledja wrote: Ne zivim u strahu, manje vise boli me qrac, samo to uopste nije nemoguca opcija.
-
Fudo387
#2906 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Vidi, lagao bih kad bih napisao da sam za ovo zivota ovdje imao ikakvih problema zbog mog porijekla.jeza u ledja wrote:Imam prednost sto nisam smedj ili crn, jebiga. Ne znam fakat gdje se ti to, i kako , ne osjecas medju svojima nakon toliko godina?Fudo387 wrote: Imas na to pravo, ne bih ti sporio, da se osjecas tako.
Realnost je nesto drugo.Veca je mogucnost da si duze tu gdje jesi nego prosjecan covjek.
Ne znam da sam jednom u 20 godina imao neki problem, ili uopste osjecaj da me neko gleda poprijeko. Prije bih rekao naprotiv. Ljudima simpatican naglasak. U najgorem slucaju misle da sam zajebani istocno-evropljanin. A sa seljoberima u nekoj zabiti odnos je isti kao sa seljoberom kod nas. I usput, prije ces kod nas steci osjecaj da nisi medju svojima nego ovdje.
No jbg ako tebi i dalje to nije to, onda je do tebe. Imas i ti pravo da se osjecas tako. Samo ti kazem - nemoj kriviti okolinu za to. Da si u Fra ili tako negdje pa bi razumio.
To je bolan ako si kakav terorista ili diler droge, ili kakav ratni zlocinac, a i tad tesko. Slozices se, u tom slucaju imao bi vece probleme od oduzimanja drzavljanstva.jeza u ledja wrote: Ne zivim u strahu, manje vise boli me qrac, samo to uopste nije nemoguca opcija.
However, nisam bas toliki idealista da ne vidim u kojem se pravcu ovo drustvo krece.
Hint: Trump.
Mislis da je nemoguce da ih frajer skroz okrene udesno?
I sam priznajes, prednost mi sto nisam smedj ili crn, znaci, vec imamo grupaciju koja i nije bas medju svojima.
Ko ti garantuje da sutra ja i ti necemo doci na red?
Vici ti, ja sam vas.
Ljude su iz kreveta kupili, njihove drzavljane, trpali u helikopter i izbacivali u nekim nedodjijama.
A ono moji, eno Havan objasnio.
I dobro covjek kaze, pare, pos'o, karijera...
- jeza u ledja
#2907 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Meni je porodica manje-vise ovamo, a za dalju nisam bas puno vezan. Grobovi me ne interesuju previse, pravo da ti kazem. Nekretnine tamo nam sluze samo da mozemo posjetiti i eventualno prodati, s cim nam se bilo mrsko do sada peglat. I ne kontam zasto bi mi kuca tamo predstavljala bilo sta u odnosu na kucu ovdje? Nit sam vezan za neku rodnu grudu, ili kako god se zove, nit su mi roditelji bili vezani za rodnu grudu. Operisan sam od toga.HAVANA wrote:Kako bolan medju svojima,mater,otac,sestra,grobovi,sjecanja,kuca...sve mi ovde.U kurcu sam a ne medju svojima.Sta je moje?Ono sto sam zaradio i kupio tamo?Pisaj ga.Da mi mater umre a da je preko ekrana gledam,ostane bolesna sestra...Nije me rodila da je ostavim samu.Nije ni ona mene ostavila.Ko ce brinuti o njima?Postujem svaciji izbor ali mojne srat zdravlja ti.Pare.Sve se vrti oko para.Da se ne lazemo.
Ne postujes izbor cim kazes "mojne srat, sve se vrti oko para". Ti kazes da postujes, ali ne postujes. Jer ti prvi ovim upisom iznad govoris da se TEBI ne vrti sve oko para. Onima koji su vani se vrti, jel tako? Ha ja.
- jeza u ledja
#2908 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Koga ce okretat udesno ? Ti desnicari svrsavaju na Rusiju i slicne nacionaliste. Samo nek je belo. U takvom fiktivnom scenariju ti bi bio trazena roba, a ne obratno.Fudo387 wrote:
Vidi, lagao bih kad bih napisao da sam za ovo zivota ovdje imao ikakvih problema zbog mog porijekla.
However, nisam bas toliki idealista da ne vidim u kojem se pravcu ovo drustvo krece.
Hint: Trump.
Mislis da je nemoguce da ih frajer skroz okrene udesno?
I sam priznajes, prednost mi sto nisam smedj ili crn, znaci, vec imamo grupaciju koja i nije bas medju svojima.
Ko ti garantuje da sutra ja i ti necemo doci na red?
Vici ti, ja sam vas.
Ljude su iz kreveta kupili, njihove drzavljane, trpali u helikopter i izbacivali u nekim nedodjijama.
A ono moji, eno Havan objasnio.
I dobro covjek kaze, pare, pos'o, karijera...
Ko ba? Gdje?Fudo387 wrote:Ljude su iz kreveta kupili, njihove drzavljane, trpali u helikopter i izbacivali u nekim nedodjijama.
Sta ti je ba? PTSD?
Sjedi ba, opusti se. Ili idi negdje gdje te nece drmat taj osjecaj. Imas mogucnosti da biras vise nego sto ti se cini.
-
Fudo387
#2909 Re: Ne idem nigdje iz BiH
jeza u ledja wrote:Nit sam vezan za neku rodnu grudu, ili kako god se zove
Cemu 30k plus postova na forumu koji je vezan za rodnu grudu?jeza u ledja wrote:Operisan sam od toga
-
moonca
#2910 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I ja sam cula da ce Trump=ovci upadati u kuce i kupiti dr -e

-
Fudo387
#2911 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nista me bolan ne drma, pricamo...jeza u ledja wrote:Ko ba? Gdje?
Sta ti je ba? PTSD? I mene uhvati zuta kad vidim kakav se fasizam nagnojio . Kazem sve je moguce, ali ne radi mene.
Sjedi ba, opusti se. Ili idi negdje gdje te nece drmat taj osjecaj. Imas mogucnosti da biras vise nego sto ti se cini.
Nece?
Pa jebote ban si mi izganjao pred izbore....taaa ceee trump, taaa tii fudo znas.
Nejse, bilo, proslo.
Sta ko, gdje?
https://www.theguardian.com/us-news/201 ... black-site
- Radio Sarajevo
#2912 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Kad mi je stari poginuo u ratu, mjesecima su me čuvali tetak i tetka. Imao sam 10 godina, te išao kod njih barem 2-3 puta sedmično, ako nisam ostajao za vikend. Često se uprtim s ruksakom, onako mali, i u ratni tramvaj, a kad nisu radili, onda pješke, preko Kranjčevićeve, Puta života, Kasindolske, sve do Otoke.HAVANA wrote:Kako bolan medju svojima,mater,otac,sestra,grobovi,sjecanja,kuca...sve mi ovde.U kurcu sam a ne medju svojima.Sta je moje?Ono sto sam zaradio i kupio tamo?Pisaj ga.Da mi mater umre a da je preko ekrana gledam,ostane bolesna sestra...Nije me rodila da je ostavim samu.Nije ni ona mene ostavila.Ko ce brinuti o njima?Postujem svaciji izbor ali mojne srat zdravlja ti.Pare.Sve se vrti oko para.Da se ne lazemo.
Sada taj tetak ima 85 godina i na samrti je, a ja ne mogu da mu dođem i da ga zadnji put vidim. Na dženazu ću možda doći, ako na foru uzmem heftu odmora. Smrtni slučaj nekog tetka nije razlog za odsustvo, na zapadu je tetak rastezljiva kategorija, danas je to jedan čovjek, a sutra drugi, i potpuno je nebitan. Čak i nana i dedo nisu dovoljan razlog da nekome odeš na sahranu.
Ne kažem da bi mi novi bh. privrednici dozvolili dugotrajno odsustvo, ali mogao bih otići nakon posla, družiti se s njim dok može pričati. Ali ne, ovako mogu Skajpom, što bi rekli ovi pametnjakovići, možda da čovjeka na samrti zamolim da se logira...
- jeza u ledja
#2913 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Nema rodnih gruda na ChWilli. Samo beton i Miljacka. Rodna gruda je nesto sto se veze sa fizicki teritorij, lokalitet....mozda sa puno obradive zemlje.Fudo387 wrote:jeza u ledja wrote:Nit sam vezan za neku rodnu grudu, ili kako god se zoveCemu 30k plus postova na forumu koji je vezan za rodnu grudu?jeza u ledja wrote:Operisan sam od toga
Nisam rekao da ne volim s nasim ljudima prozborit nikako.
Pogledaj mi postove na forumu: Amerika, palamudjenje o medjunarodnoj politici, FK Sarajevo i fudbal. Ne pisem na temama "sjecanja na bolja vremena" ili "sta nam radi Bakir I.". 90% foruma ne znam ni sta je ni ko pise. Ako ti posjecujes, onda znas da mene tamo nema.
- srce_ruke_lopata
#2914 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Sumnjam i ja da bi negdje otišao da nisam morao. Radije kod Trumpa, nego u republici šumskoj. I od Alijine kvazi federacije nema ništa...
-
Fudo387
#2915 Re: Ne idem nigdje iz BiH
eeee...pravi svapski klub.jeza u ledja wrote:FK Sarajevo i fudbal.
- jeza u ledja
#2916 Re: Ne idem nigdje iz BiH
U Americi ti je potpuno isto. Mislim na djecu i njihove roditelje - koji su cesto i vise udaljeni nego sto je Holandija od recimo BiH. Taj neko ima izbor da se vrati i zivi pored roditelja, ili da uzme odmor ili neplaceno. Takav je svijet u kojem zivimo i tako se postavljaju stvari u zivotu.Radio Sarajevo wrote:
Kad mi je stari poginuo u ratu, mjesecima su me čuvali tetak i tetka. Imao sam 10 godina, te išao kod njih barem 2-3 puta sedmično, ako nisam ostajao za vikend. Često se uprtim s ruksakom, onako mali, i u ratni tramvaj, a kad nisu radili, onda pješke, preko Kranjčevićeve, Puta života, Kasindolske, sve do Otoke.
Sada taj tetak ima 85 godina i na samrti je, a ja ne mogu da mu dođem i da ga zadnji put vidim. Na dženazu ću možda doći, ako na foru uzmem heftu odmora. Smrtni slučaj nekog tetka nije razlog za odsustvo, na zapadu je tetak rastezljiva kategorija, danas je to jedan čovjek, a sutra drugi, i potpuno je nebitan. Čak i nana i dedo nisu dovoljan razlog da nekome odeš na sahranu.
Ne kažem da bi mi novi bh. privrednici dozvolili dugotrajno odsustvo, ali mogao bih otići nakon posla, družiti se s njim dok može pričati. Ali ne, ovako mogu Skajpom, što bi rekli ovi pametnjakovići, možda da čovjeka na samrti zamolim da se logira...
Znaci svakodnevni zivot, zarada, ustedjevina, skola u koju djeca idu, kvalitet zivota, na jednu stranu - i na drugu situacije poput te koje si naveo. Pa covjek izvaze.
Ha jel.
- supercali
#2917 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Jao paranoje kod pojedinih forumasa
- jeza u ledja
#2918 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ajde ba. Ti bi prvi na ovo napisao sta se koji kurac kurce. (ovi iz nato three sto su uhapseni)Fudo387 wrote: Sta ko, gdje?
Govoris kao da se potpuno nevini ljudi bez ikakvih razloga trpaju u helikoptere i vode negdje.
Moguce, siguran sam da se i to negdje desilo. No veca je sansa da ce te spucat metak ili automobil nego da te nevinog zadesi ovako nesto. Jelde? Ha ja.
-
Fudo387
#2919 Re: Ne idem nigdje iz BiH
jeza u ledja wrote:Ajde ba. Ti bi prvi na ovo napisao sta se koji kurac kurce. (ovi iz nato three sto su uhapseni)Fudo387 wrote: Sta ko, gdje?
Govoris kao da se potpuno nevini ljudi bez ikakvih razloga trpaju u helikoptere i vode negdje.
Moguce, siguran sam da se i to negdje desilo. No veca je sansa da ce te spucat metak ili automobil nego da te nevinog zadesi ovako nesto. Jelde? Ha ja.
ok.
- jeza u ledja
#2920 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Ha ja. De ba ne zezaj
-
mali jomu
#2921 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Morningenzi all taimingos iz svedsko-norvesko- dansko-americke carsije. Cevapi su se sledili, cekamo da se otope.

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2922 Re: Ne idem nigdje iz BiH
DearJohn wrote:dobar osjecaj wrote:Ma niko iz Sarajeva, Mostara ili zabacene Banja Luke ne odlazi. Vecinom su otisli ljudi iz vukojebina i usrecili se kad su se docepali asfalta, trpezarijskih stolova, elektricne struje i tekuce vode na cesmi. Uglavnom se tu moze govoriti o prilicno pozitivnom ishodu.stakasa wrote:Pa zasto idu Sarajlije? Zasto se ne vracaju Mostarci s vikendicama po Malom polju i Blagaju?
To sto je u vecini BiH sredina promijenjena struktura prijeratnog stanovnistva, nije uopste vazno za ovu vjezbu misljenja. Znas uostalom iz kakve si ti zaostale sredine otisao![]()
![]()
-
moonca
#2923 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Kako sam mogla primjetiti, nas narod na svaki kasalj trci da vidi svoje bez obzira sta ga ceka kada se vrati.U Americi ti je potpuno isto. Mislim na djecu i njihove roditelje - koji su cesto i vise udaljeni nego sto je Holandija od recimo BiH. Taj neko ima izbor da se vrati i zivi pored roditelja, ili da uzme odmor ili neplaceno. Takav je svijet u kojem zivimo i tako se postavljaju stvari u zivotu.
Ne , mislim da ih treba zanemariti,vec nikakvog balansa, respekta prema poslu koji radi i odgovornoscu.
Dodju i Ameri, kada su im najblizi zbilja na'kraju' ili koliko ko moze ako to neko drugi ne ispasta.
- 512MB
#2924 Re: Ne idem nigdje iz BiH
I nemores uzet 2 dana slobodno, spojit sa vikendom i odletit vidjet tetka? Neznam firmu gdje to nije moguce, a proso dam ih kijamet po EU. Jos pogotovo kao nadredjeni, sto si jelTe ti, nebi nikakav problem bio.Radio Sarajevo wrote:Kad mi je stari poginuo u ratu, mjesecima su me čuvali tetak i tetka. Imao sam 10 godina, te išao kod njih barem 2-3 puta sedmično, ako nisam ostajao za vikend. Često se uprtim s ruksakom, onako mali, i u ratni tramvaj, a kad nisu radili, onda pješke, preko Kranjčevićeve, Puta života, Kasindolske, sve do Otoke.HAVANA wrote:Kako bolan medju svojima,mater,otac,sestra,grobovi,sjecanja,kuca...sve mi ovde.U kurcu sam a ne medju svojima.Sta je moje?Ono sto sam zaradio i kupio tamo?Pisaj ga.Da mi mater umre a da je preko ekrana gledam,ostane bolesna sestra...Nije me rodila da je ostavim samu.Nije ni ona mene ostavila.Ko ce brinuti o njima?Postujem svaciji izbor ali mojne srat zdravlja ti.Pare.Sve se vrti oko para.Da se ne lazemo.
- 512MB
#2925 Re: Ne idem nigdje iz BiH
Mos mislit Slovenija spas za holandjanemousstapha wrote:Da je kako ovog radio sarajevo smjestiti u sloveniju