Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Point.

#2901 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Laertes wrote:
Point. wrote:Tako sam se ohladio od reprezentacije da me zaboli kita koga je zvao a koga nije. Nabijem ih sve.
I ja... Dok ne dođe dan utakmice :sad:
Baš tako.
agent_zero

#2902 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by agent_zero »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/bjeli ... /190930037

Ovakav trener i autoritet nam treba na klupi repke.

Poslije Ćire, toga jednostavno više nije bilo.
cyprus

#2903 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

agent_zero wrote:https://www.klix.ba/sport/nogomet/bjeli ... /190930037

Robi ovo isto uradi Begoviću, pa onda na njega sruči drvlje i kamenje :D
Point.

#2904 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

cyprus wrote:

Pa nije baš isto. Robert kaže kad Asmir krene braniti, zvaće ga. Ovaj krene braniti a Robert ni kurko, ni razloga da obrazloži ništa. Neka nama drugoligaša na spisku instead.
jazzer

#2905 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by jazzer »

cyprus wrote:

Pa eto nema Begovica cijele kvalifikacije, disciplinuje ga Robi ali su zato tu Todorovic, Civic, Saric pa vidi i sam dokle smo stigli
i kako stojimo.

Bjelica igra LP, osvojice prvenstvo i moze izvaditi kitu i lupati igrace Dinama po celu, ako zeli. Robi to sebi ne
moze priustiti jer nema rezultat.
manijak1

#2906 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Haj da Šehić loše brani i da poklanja golove Fincima , Italijanima i Armencima , pa bi se moglo shvatiti ovo konstantno omalovažavanje , ovako prevazilazi granice normalnog i pristojnog.
I kad je imao rezultate , Prosinečki mnogima nije valjao .Jednostavno sve što je pozitivno zaboravlja se kad dođe tarabljenje .
Ono što ne mogu shvatiti je bezvoljnost ekipe protiv Finaca i Armenaca i dobra igra protiv Italijana , i opet poraz , radi šupljina u zadnjem redu.
Ali ne , drugoligaš je tu da sve vadi.I za sve je krivac .
Pa zvao ga je i kad nije branio , ali ego je ego , đeš bit rezerva nekom Šehiću .
luckylaka

#2907 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Od prvog dana bio sam protiv izbora zutog za selektora osim u slucaju kada mu je protiv kandidat bio Osim.Nakon cirkusa za ovim klovnom 90 % ljudi bi sad prije glasalo za Osima.Garantujem da sa Osimom bar ne bi imali cirkus ko sto se zuti blamira
-igracemo jednu finalnu utakmicu u ligi nacija
-pozvacu Begu dok pocne braniti
-poziv Saricu iz niodkuda a ne Krunicu iz Milana nebitno na poziciju
-ne pozivanje Izeta kada je igrao i poziv sa tribina i t.d.Sam je sebe popisao
Tomahawk11
Globalni moderator

#2908 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

Vala i ti znaš, taj Krunić nije odigrao minute za Milan do ovog vikenda kad je ušao u drugom poluvremenu.

Što se tiče pozicije selektora, nećemo mi vidjeti neko ime Boga pitaj dokad, neće niko da se petlja za male pare sa ovom ekipom u savezu.
luckylaka

#2909 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Tomahawk11 wrote:Vala i ti znaš, taj Krunić nije odigrao minute za Milan do ovog vikenda kad je ušao u drugom poluvremenu.

Što se tiče pozicije selektora, nećemo mi vidjeti neko ime Boga pitaj dokad, neće niko da se petlja za male pare sa ovom ekipom u savezu.
Zato su Saric i Zukanovic standardni u svojim klubovima ako ih uopste imaju
jazzer

#2910 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by jazzer »

Bilo je svakakvih selektora BiH ali malo koji se popisao sam na sebe kao Robi.

A nesto mi govori da najveci pis tek dolazi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2911 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

luckylaka wrote:
Tomahawk11 wrote:Vala i ti znaš, taj Krunić nije odigrao minute za Milan do ovog vikenda kad je ušao u drugom poluvremenu.

Zato su Saric i Zukanovic standardni u svojim klubovima ako ih uopste imaju
Mogao si upratiti i moju kritiku kad je navedeni dvojac u pitanju.
PeppermintSA

#2912 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by PeppermintSA »

Nama su uvijek krivi selektori a ne činjenica da imamo kurceve igrace
luckylaka

#2913 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

PeppermintSA wrote:Nama su uvijek krivi selektori a ne činjenica da imamo kurceve igrace
Pa ako imas igrace koji igraju englesku,njemacu,talijansku,tursku ligu i ne znad da ih motivises i postavis taktiku ko je drugi kriv za lose rezultate nego selektor.Koga bi ti okrivio
PeppermintSA

#2914 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by PeppermintSA »

luckylaka wrote:
PeppermintSA wrote:Nama su uvijek krivi selektori a ne činjenica da imamo kurceve igrace
Pa ako imas igrace koji igraju englesku,njemacu,talijansku,tursku ligu i ne znad da ih motivises i postavis taktiku ko je drugi kriv za lose rezultate nego selektor.Koga bi ti okrivio
Mogu igrati ma Marsu, ali su polovni igrač.
manijak1

#2915 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by manijak1 »

Zato su Finci i Armenci vrhunski profesionalci , pravi loptaški znalci .
I polovnjaci , koji su baš najupečatljiviji ćunćići :? :D
luckylaka

#2916 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

PeppermintSA wrote:
luckylaka wrote:
Mogu igrati ma Marsu, ali su polovni igrač.
Jes vala u pravu ta ce Mire,Dzeko,Seo,Asmir,Bico,Dulja,Visca,Gojak...zalutali u svijet fudbala.Da je selektoru vise Sarica tu bi se on dokazao
PeppermintSA

#2917 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by PeppermintSA »

luckylaka wrote: Jes vala u pravu ta ce Mire,Dzeko,Seo,Asmir,Bico,Dulja,Visca,Gojak...zalutali u svijet fudbala.Da je selektoru vise Sarica tu bi se on dokazao
Pogledaj sastave osrednjih reprezentacija poput Austrije, Poljske, Velsa, Srbije, Turske, Slovačke Itd.
JThomas

#2918 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by JThomas »

kad se pogleda realno od '96 pa do danas, mi nismo imali igrače za pravljenje tragedije i lupanje glavom u zid za svaki pojedinačni neplasman, ali smo imali ipak za dosta bolje od jednog jedinog plasmana u 11 ciklusa. ako se slovenija plasirala tri puta, jasno je šta je razlika između optimalnog i kurčevog korištenja onoga što imaš. to naravno ne podrazumijeva samo selektore, nego i one koji biraju selektore i upravljaju ostalim stvarima, pa i cijelo društvo i državu.
luckylaka

#2919 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

PeppermintSA wrote:
luckylaka wrote: Jes vala u pravu ta ce Mire,Dzeko,Seo,Asmir,Bico,Dulja,Visca,Gojak...zalutali u svijet fudbala.Da je selektoru vise Sarica tu bi se on dokazao
Pogledaj sastave osrednjih reprezentacija poput Austrije, Poljske, Velsa, Srbije, Turske, Slovačke Itd.
Hocu samo da kazem da sa iole normalnijim savezom i kvalitetnijim selektorom i ovim igrsckim kadrom vec bi bili jednom nogom na euro.E sad gdje je problem to je tema za istrazivanje.Nisu su se sigurno Vedo,Medo i Lula povukli zbog godina nesto tu ne stima.
PeppermintSA

#2920 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by PeppermintSA »

luckylaka wrote:
PeppermintSA wrote:
Hocu samo da kazem da sa iole normalnijim savezom i kvalitetnijim selektorom i ovim igrsckim kadrom vec bi bili jednom nogom na euro.E sad gdje je problem to je tema za istrazivanje.Nisu su se sigurno Vedo,Medo i Lula povukli zbog godina nesto tu ne stima.
A ja ti samo hoću da kažem da razloge za neplasman traži u igračima. Ili ti najjednostavnije rečeno, da Spaniju vodi Braco gumena glava, plasirali bi se. Hrvati su do sad igrali 5-6 baraža i svaki put su prošli jer kad dodje stani-pani, kvalitet dodje do izražaja, iako je i njima savez prepun kriminalaca i godinama su lutali sa selektorima od kojih su mnogi bili no name tipovi. Vi se šicate nekim imenima i nadimcima - Bičo, Zuka Itd. Sve su to polovni igrači sto rezultati pokazuju.

Selektorska uloga je jednostavna. Pozove najbolje igrace, održi trening-dva, malo izanimira atomosferu, pošalje na teren najboljih 11 i oni igraju. Nema tu uigravanja, izmišljanja taktičke tople vode i pravljenja čuda. Ranijeri je vodio Grke i gubio od Lihtenstajna dvaput, pa je sljedeće godine bio prvak Engleske s jebenim Lesterom. Jel to prekonoći od analfabete postao vrhunski trener ili je možda, mozda imao kurceve igrace dok je vodio Grcku?

Mi smo do sad promijenili 106 selektora: Muzurovic, Musovic, Hadzibegic, Baka, Ćiro, Pape, Mesa, Robi... i samo smo se jednom plasirali. Jel moguće da je uvijek do selektora, saveza, sudija, sreće, fudbalakih bogova, a nikad do samih igrača?

Koji su to igrači? Zukanovic koji ispada iz tramvaja, Bicakcic koji ne zna pravilno ni trčati, Besic koji je od 2014. nije odigrao 30 utakmica za klub, Dulja koji je donedavno grijao klupu u drugoj ligi, Begovic koji je morao pobjeći za Azerbejdžan da brani, Krunic koji je u raspadnutom Milanu ne može odigrati minute, Gojak koji čas igra čas ne igra u Dinamu, Kodro koji je nema 7 i po utakmica u seniorskoj karijeri, kojekakvi Kvrzici koji se pozivaju uslijed nedostatka boljih alternativa Itd Itd. Reci mi, koji su to igrači? Imaš Dzeku, Pjanica i Kolasinca koji igraju vrhunski klupski fudbal. Kad Budemo imali desetak igrača tog nivoa, pricacemo. Do tad, razlozi neuspjeha će ležati u nedostatku kvalitetnih igrača.

Napisah ti, Austrija ima 10-15 bundesligaških igrača, klubove u LP i LE, pa su osrednja reprezentacija. Svicarska ima petnaestak igrača koji su standardni u klubovima liga petice - i to u dosta vodećih, pa su osrednja reprezentacija. Gdje smo mi tu?
studeni76

#2921 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

Igraci su svete krave, oni ne mogu biti krivi!
A to sto mi imamo dva odlicna igraca i ostale polovnjale je nebitno, bitno je da se samo selektori mijenjaju.
cyprus

#2922 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

PeppermintSA wrote:A ja ti samo hoću da kažem da razloge za neplasman traži u igračima. Ili ti najjednostavnije rečeno, da Spaniju vodi Braco gumena glava, plasirali bi se. Hrvati su do sad igrali 5-6 baraža i svaki put su prošli jer kad dodje stani-pani, kvalitet dodje do izražaja, iako je i njima savez prepun kriminalaca i godinama su lutali sa selektorima od kojih su mnogi bili no name tipovi. Vi se šicate nekim imenima i nadimcima - Bičo, Zuka Itd. Sve su to polovni igrači sto rezultati pokazuju.

Selektorska uloga je jednostavna. Pozove najbolje igrace, održi trening-dva, malo izanimira atomosferu, pošalje na teren najboljih 11 i oni igraju. Nema tu uigravanja, izmišljanja taktičke tople vode i pravljenja čuda. Ranijeri je vodio Grke i gubio od Lihtenstajna dvaput, pa je sljedeće godine bio prvak Engleske s jebenim Lesterom. Jel to prekonoći od analfabete postao vrhunski trener ili je možda, mozda imao kurceve igrace dok je vodio Grcku?

Mi smo do sad promijenili 106 selektora: Muzurovic, Musovic, Hadzibegic, Baka, Ćiro, Pape, Mesa, Robi... i samo smo se jednom plasirali. Jel moguće da je uvijek do selektora, saveza, sudija, sreće, fudbalakih bogova, a nikad do samih igrača?

Koji su to igrači? Zukanovic koji ispada iz tramvaja, Bicakcic koji ne zna pravilno ni trčati, Besic koji je od 2014. nije odigrao 30 utakmica za klub, Dulja koji je donedavno grijao klupu u drugoj ligi, Begovic koji je morao pobjeći za Azerbejdžan da brani, Krunic koji je u raspadnutom Milanu ne može odigrati minute, Gojak koji čas igra čas ne igra u Dinamu, Kodro koji je nema 7 i po utakmica u seniorskoj karijeri, kojekakvi Kvrzici koji se pozivaju uslijed nedostatka boljih alternativa Itd Itd. Reci mi, koji su to igrači? Imaš Dzeku, Pjanica i Kolasinca koji igraju vrhunski klupski fudbal. Kad Budemo imali desetak igrača tog nivoa, pricacemo. Do tad, razlozi neuspjeha će ležati u nedostatku kvalitetnih igrača.

Napisah ti, Austrija ima 10-15 bundesligaških igrača, klubove u LP i LE, pa su osrednja reprezentacija. Svicarska ima petnaestak igrača koji su standardni u klubovima liga petice - i to u dosta vodećih, pa su osrednja reprezentacija. Gdje smo mi tu?
Sa dobrim dijelom posta se slažem, ali ne i sa nekim detaljima... Npr. sa definicijom osrednje reprezentacije...

Ali se veoma slažem sa ovim da trener kroz okupljanje koje traje bukvalno par dana može jako malo uticati na performans igrača... Mnogo manje nego što se obično misli...

Postoje fudbalski savezi koji troše milione na dovođenje zvučnih trenerskih imena, pa je mnogo češći slučaj da sa njima ništa ne naprave ili čak dožive debakl, nego da zaista dođu do nekog uspjeha... Mislim da ove top reprezentacije rade pametnije - na čelu Francuske, Njemačke, Engleske, Španije, Italije, Brazila, Argentine itd. rijetko kad sjede baš velika i dokazana trenerska imena... Bude i toga, ali ne tako često... Pa opet šamaraju bez problema... Jbte, onal Löw prije Njemačke vodio klubove po Austriji i Turskoj... Bundeslige jedva da je ikako vidio... Pa osvoji svjetsko prvenstvo i evo izgleda da će biti jedan od najdugovječniji selektora ikad (doduše, s tim jesu prećerali, što jest jest)... Francuskoj zlato donese široko osporavani Deschamps, a prije toga ih do finala dovede klaun Domenech, kojem je to bio jedini ozbiljan angažman u karijeri... Španija harala sa nekim Lopetegijem, a evo i Engleska vrlo solidna sa Southgateom...

Koliko još dokaza hoćete o precjenjenosti značaja selektora? :D
Edin H.

#2923 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

cyprus wrote:
PeppermintSA wrote:A ja ti samo hoću da kažem da razloge za neplasman traži u igračima. Ili ti najjednostavnije rečeno, da Spaniju vodi Braco gumena glava, plasirali bi se. Hrvati su do sad igrali 5-6 baraža i svaki put su prošli jer kad dodje stani-pani, kvalitet dodje do izražaja, iako je i njima savez prepun kriminalaca i godinama su lutali sa selektorima od kojih su mnogi bili no name tipovi. Vi se šicate nekim imenima i nadimcima - Bičo, Zuka Itd. Sve su to polovni igrači sto rezultati pokazuju.

Sa dobrim dijelom posta se slažem, ali ne i sa nekim detaljima... Npr. sa definicijom osrednje reprezentacije...

Ali se veoma slažem sa ovim da trener kroz okupljanje koje traje bukvalno par dana može jako malo uticati na performans igrača... Mnogo manje nego što se obično misli...

Postoje fudbalski savezi koji troše milione na dovođenje zvučnih trenerskih imena, pa je mnogo češći slučaj da sa njima ništa ne naprave ili čak dožive debakl, nego da zaista dođu do nekog uspjeha... Mislim da ove top reprezentacije rade pametnije - na čelu Francuske, Njemačke, Engleske, Španije, Italije, Brazila, Argentine itd. rijetko kad sjede baš velika i dokazana trenerska imena... Bude i toga, ali ne tako često... Pa opet šamaraju bez problema... Jbte, onal Löw prije Njemačke vodio klubove po Austriji i Turskoj... Bundeslige jedva da je ikako vidio... Pa osvoji svjetsko prvenstvo i evo izgleda da će biti jedan od najdugovječniji selektora ikad (doduše, s tim jesu prećerali, što jest jest)... Francuskoj zlato donese široko osporavani Deschamps, a prije toga ih do finala dovede klaun Domenech, kojem je to bio jedini ozbiljan angažman u karijeri... Španija harala sa nekim Lopetegijem, a evo i Engleska vrlo solidna sa Southgateom...

Koliko još dokaza hoćete o precjenjenosti značaja selektora? :D
Dobro si ti sa ovim postom fulio (istina i drugi rade ovako besmislena poredjenja), apsolutno nema poveznice selektora reprezentacija koji biraju izmedju 417 igraca i koji na svakoj poziciji imaju alternative i trenera malih reprezentacija poput nase koji imaju na raspolaganju nekoliko vrhunskih fudbalera koje onda moraju izmiksati sa poluamaterima. Stoga je i uloga trenera nase reprezentacije mnogo teza, morao bi konstantno pratiti formu ovih parmaka, sto im je mrsko da rade, pa onda idu gledati Dzeku ili Pjanica. Zvijezdama se moras uvlaciti u supak, jer nemas ni priblizno zamjena, a u isto vrijeme zadrzati autoritet. Uz to jos imas pritisak navijaca i simpatizera sa nerealnim ocekivanjima koji prate reprezentaciju u brojkama kao da smo barem evropski prvaci.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2924 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by plain vanilla »

Bosanski_kralj

#2925 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Otkazuj okupljanje.
Locked