Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
vauvau
#2901 Re: Crna hronika BH cesta
Preprali na ruke. Mrtva glava, kasno sad pričati. Ali što nekima fali osjećaj za ljudskost, katastrofa.
- He1972
#2902 Re: Crna hronika BH cesta
insomnia78 wrote:Mog’o je npr blicanjem pokusati upozoriti ove iz suprotnog pravca
ma jok blicanje, mogao je telepatski da preuzme kontrolu nad vozačem i da ga skrene u kraj...... što ne mogu guta na kanaFi, volim da je glatko kad povučem, gle moralnih vertikala vješalice kirbasa i klape, tačne me muka uzme, jel obdukcija pokazala alkohol vele, pa jel pokazala šećer, uglavnom potencijalni ubica na putu se samoriješio!!!
- Bakir1
#2903 Re: Crna hronika BH cesta
drago mi je da sam prozvan
nisam ja nikakva moralna vertikala, ovakve stvari ne komentarisem inace iz razloga sto se svi komentari na temu daju dvojako tumaciti.
ono sto sam rekao Nedimu na pocetku te diskusije, ponoviti cu i tebi, niste Vi CSI, nit ste zvanicni do te mjere da gledanjem snimaka donosite zakljucke o stanju vozaca, i da na osnovu istih poentirate sta je ili nije zasluzio.
iz razloga sto nije brzina, nije obijest, meni ga je zao, zvao se on milan, hamdo, Tomislav ili kitoslav.
nisam ja nikakva moralna vertikala, ovakve stvari ne komentarisem inace iz razloga sto se svi komentari na temu daju dvojako tumaciti.
ono sto sam rekao Nedimu na pocetku te diskusije, ponoviti cu i tebi, niste Vi CSI, nit ste zvanicni do te mjere da gledanjem snimaka donosite zakljucke o stanju vozaca, i da na osnovu istih poentirate sta je ili nije zasluzio.
iz razloga sto nije brzina, nije obijest, meni ga je zao, zvao se on milan, hamdo, Tomislav ili kitoslav.
- He1972
#2904 Re: Crna hronika BH cesta
Bakir1 wrote:drago mi je da sam prozvan![]()
ja nisam govorio ni šećer ni alkohol, rekoh opsanost na putu koja srećom nije nikoga odvela sa sobom u smrt, a snimač je druga priča
edit: još su mi gori oni koji se primaju na priču onog ARHIčetnika De(j)ana Savičića
- basicm
#2905 Re: Crna hronika BH cesta
Meni je cudno sto se snimatelj ovoliko napada. On je samo neodgojen i sirovina, ali ni najmanje kriv sto se ovo desilo. Drustvena neodgovornost i nekoristenje mozga za adekvatnu reakciju nije kaznjiva. Vozac nazalost je platio cijenu, bez obzira koji razlog bio njegovog stanja u toku voznje.
Iskreno, mislim da je bio pijan prije nego problem sa secerom, seceras bi skontao da dolazi problem pa makar stisnuo kocnicu na sred ceste i tu ostao.
Iskreno, mislim da je bio pijan prije nego problem sa secerom, seceras bi skontao da dolazi problem pa makar stisnuo kocnicu na sred ceste i tu ostao.
- He1972
#2906 Re: Crna hronika BH cesta
kod snimatelja jedini plus što je pokazao na šta se sve može naletiti na cesti, i možemo se mi čuvati koliko god hoćemo i poštovati zobs 100%, naleti ti jedan ovakav sa druge strane i nema tebasicm wrote:Meni je cudno sto se snimatelj ovoliko napada. On je samo neodgojen i sirovina, ali ni najmanje kriv sto se ovo desilo. Drustvena neodgovornost i nekoristenje mozga za adekvatnu reakciju nije kaznjiva. Vozac nazalost je platio cijenu, bez obzira koji razlog bio njegovog stanja u toku voznje.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2907 Re: Crna hronika BH cesta
Niko i ne kaze da je kriv za ono sto se desilo. 99% piskaranja o njemu je zbog njegove reakcije i snimanja mobitelom nakon udesa, smijanjem i komentarima je pokazao o kakvom se bolidu radi.basicm wrote:Meni je cudno sto se snimatelj ovoliko napada. On je samo neodgojen i sirovina, ali ni najmanje kriv sto se ovo desilo. Drustvena neodgovornost i nekoristenje mozga za adekvatnu reakciju nije kaznjiva. Vozac nazalost je platio cijenu, bez obzira koji razlog bio njegovog stanja u toku voznje.
- amar1994
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#2909 Re: Crna hronika BH cesta
Upravo sam naisao na video iz njemacke. Policaja je primijetio da je covjek snimao mjesto nesrece sa poginulim. Znaci policija i spasioci su vec bili tu, covjek je sa autom pored prolazio i snimao to, pokusao da snimi poginule. Policajac ga odma zaustavio i kaznu od 126€ u napisao. Tv prilog o tome objavljen. Kao posljedica toga, pokrenuta je inicijativa da se kazna za takvo snimanje poveca jer je preblaga.
U medjuvremenu, forumasi klixa razumiju idiota koje je isao da snima mrtvaca i objavi to na internetu
U medjuvremenu, forumasi klixa razumiju idiota koje je isao da snima mrtvaca i objavi to na internetu
- drug_profi
#2910 Re: Crna hronika BH cesta
Snimak bez tona do momenta sudara je ok. Samo jos jedan od mnogih takvih na YT.
Ali sa originalnim tonom i sa snimanjem poginulog je potpuno necovjecan. Tacno da mu covjek isto pozeli da dozivi.
Ali sa originalnim tonom i sa snimanjem poginulog je potpuno necovjecan. Tacno da mu covjek isto pozeli da dozivi.
-
NediM17
#2911 Re: Crna hronika BH cesta
Molio bih te da mi prestaneš imputirati ono što nisam nigdje rekao "da je zaslužio umrijeti jer je bio p'jan", "da nije svaka smrt opravdana" a kao po meni njegova jeste itd. Ja sam samo rekao da kad je već došlo do tragedije da bi jedini bolji scenario bio da je opalio u stijenu, bez bilo kakvog kolaterala. I sada stojim iza te izjave. Ako je iko pokušao da nečim "poentira" onda ste to ti i tvoja istomišljenica "vještica" nakon "litanije" onog četalja, šećer, pa šećer, a prije toga svi mogući drugi razlozi, od umora, udara pa do ormara, samo nije "brlja".Bakir1 wrote:drago mi je da sam prozvan![]()
I da ne zaboravim, sve do objave zvaničnih rezultata, ako se ikada desi, a dabogda, ja ću i dalje biti ubijeđen, kao i koliko vidim većina forumaša koji su participirali na temi povodom ovog slučaja, da je u pitanju alkohol, nikakav srčani ili moždani, nikakva šećerna koma.
Tebi ga je kao žao "iz razloga što nije brzina, nije obijest", a šta ćemo ako obdukcija pokaže da je ipak bio "pipić".
Da li bi i tada imao opravdanje zašto se napipio. Kažu pošao "netjaku" na matursko, meščini malo uranio sa veseljem.
Sreća je samo da niko drugi nije smrtno stradao. Tada bi mu velika većina ovih što ga kao žale i imaju razumijevanja za njega vjerovatno jebala sve do stotog koljena unazad.
Ja vjerujem da je za "empatiju" koju neki osjećaju prema poginulom najzaslužnije idiotsko ponašanje snimatelja. Vjerujem da nije bilo tog elementa, ili da su pogledali video bez tona da kod mnogih te empatije ne bi bilo.
Što se mene tiče i ovog slučaja ovdje bih se zaustavio do objave rezultata obdukcije.
-
vauvau
#2912 Re: Crna hronika BH cesta
Sve neki sveci ovdje, niko nije prekoračio brzinu, niko pogrešno parkirao, a kad pogledaš u evidenciji kad ono...
-
NediM17
#2913 Re: Crna hronika BH cesta
Ša ima evidentiĆar? Evidentiral' se šta? 
- Bakir1
#2914 Re: Crna hronika BH cesta
prvo sam ti vrijedjao inteligenciju a onda sam ti poceo imputirati?NediM17 wrote: Molio bih te da mi prestaneš imputirati ono što nisam nigdje rekao "da je zaslužio umrijeti jer je bio p'jan", "da nije svaka smrt opravdana" a kao po meni njegova jeste itd. Ja sam samo rekao da kad je već došlo do tragedije da bi jedini bolji scenario bio da je opalio u stijenu, bez bilo kakvog kolaterala. I sada stojim iza te izjave. Ako je iko pokušao da nečim "poentira" onda ste to ti i tvoja istomišljenica "vještica" nakon "litanije" onog četalja, šećer, pa šećer, a prije toga svi mogući drugi razlozi, od umora, udara pa do ormara, samo nije "brlja".
I da ne zaboravim, sve do objave zvaničnih rezultata, ako se ikada desi, a dabogda, ja ću i dalje biti ubijeđen, kao i koliko vidim većina forumaša koji su participirali na temi povodom ovog slučaja, da je u pitanju alkohol, nikakav srčani ili moždani, nikakva šećerna koma.
Tebi ga je kao žao "iz razloga što nije brzina, nije obijest", a šta ćemo ako obdukcija pokaže da je ipak bio "pipić".
Da li bi i tada imao opravdanje zašto se napipio. Kažu pošao "netjaku" na matursko, meščini malo uranio sa veseljem.
Sreća je samo da niko drugi nije smrtno stradao. Tada bi mu velika većina ovih što ga kao žale i imaju razumijevanja za njega vjerovatno jebala sve do stotog koljena unazad.
Ja vjerujem da je za "empatiju" koju neki osjećaju prema poginulom najzaslužnije idiotsko ponašanje snimatelja. Vjerujem da nije bilo tog elementa, ili da su pogledali video bez tona da kod mnogih te empatije ne bi bilo.
Što se mene tiče i ovog slučaja ovdje bih se zaustavio do objave rezultata obdukcije.
procitaj svoje postove a posebno procitaj ono na sta sam se ja nadovezao i zbog cega smo usli u diskusiju...
znaci onoga ko je snimao i kako je to prenosio sam komentarisao ali neovisno od tebe i tvog pogleda na to sto se desilo.
ja ormar nisam spominjao, niti sam alkohol iskljucivao, nego valjda sto sam imao slicno iskustvo dobio sam zelju da te pitam kako ti znas da je bio pijan?
epiteti koje ti pri tome ukljucujes za autora sladunjavog teksa o pokojniku samo naglasavaju sve stvari koje ti imas kao predpostavku, a opet to radis...
sta ima veze gdje je krenuo, kod koga je svratio, sta je bio, sta je konzumirao, jel se u venu popravljo, sta to ima veze sa iznosenjem zakljucka pijan = kraj?
jeste sreca je sto je samo on stradao i da je nekoga drugog ubio, bez zvanicnog bio je pijan ja bih isto na to baljezganje reagovao.
iskljuci snimak iz jednacine, da li bi mogao donositi iste zakljucke?
ja u tvome pisanju vidim jedan jako negativan naboj, savrsenstvo bez mane, jesi li stvarno takav?
- drug_profi
#2915 Re: Crna hronika BH cesta
Nemojte ljudi vise akobogaznate...
Fajront ćete napraviti.
Fajront ćete napraviti.
- Bakir1
#2916 Re: Crna hronika BH cesta
ja necu stvarno nema potrebe 
-
vauvau
#2917 Re: Crna hronika BH cesta
Savršenstvo bez mane malo sutra, naplaćao se kazni za gluposti, a ovdje glumi sveca.Bakir1 wrote:prvo sam ti vrijedjao inteligenciju a onda sam ti poceo imputirati?NediM17 wrote: Molio bih te da mi prestaneš imputirati ono što nisam nigdje rekao "da je zaslužio umrijeti jer je bio p'jan", "da nije svaka smrt opravdana" a kao po meni njegova jeste itd. Ja sam samo rekao da kad je već došlo do tragedije da bi jedini bolji scenario bio da je opalio u stijenu, bez bilo kakvog kolaterala. I sada stojim iza te izjave. Ako je iko pokušao da nečim "poentira" onda ste to ti i tvoja istomišljenica "vještica" nakon "litanije" onog četalja, šećer, pa šećer, a prije toga svi mogući drugi razlozi, od umora, udara pa do ormara, samo nije "brlja".
procitaj svoje postove a posebno procitaj ono na sta sam se ja nadovezao i zbog cega smo usli u diskusiju...
znaci onoga ko je snimao i kako je to prenosio sam komentarisao ali neovisno od tebe i tvog pogleda na to sto se desilo.
ja ormar nisam spominjao, niti sam alkohol iskljucivao, nego valjda sto sam imao slicno iskustvo dobio sam zelju da te pitam kako ti znas da je bio pijan?
epiteti koje ti pri tome ukljucujes za autora sladunjavog teksa o pokojniku samo naglasavaju sve stvari koje ti imas kao predpostavku, a opet to radis...
sta ima veze gdje je krenuo, kod koga je svratio, sta je bio, sta je konzumirao, jel se u venu popravljo, sta to ima veze sa iznosenjem zakljucka pijan = kraj?
jeste sreca je sto je samo on stradao i da je nekoga drugog ubio, bez zvanicnog bio je pijan ja bih isto na to baljezganje reagovao.
ja u tvome pisanju vidim jedan jako negativan naboj, savrsenstvo bez mane, jesi li stvarno takav?
-
NediM17
#2918 Re: Crna hronika BH cesta
Izvinjavam se Drugu profiju i ostalim forumasima, obecao sam da cu zavrsiti sa prethodnim postom, ali moram se referisati jos na ovo boldirano.Bakir1 wrote: prvo sam ti vrijedjao inteligenciju a onda sam ti poceo imputirati?
Sa par klikova misem dobri moj Bakire, vrlo brzo i lako saznas ko je i sta je autor onog kako ti kazes "sladunjavog" teksta. Upravo neko ko jeste cetnik, KOS-ovac, i za njega to nije uvreda, on je na to ponosan. Ti ostani naivan kao sto smo bili '92..
A da nisu u pitanju nikakve preDpostavke, evo ti par linkova, pa se uvjeri.
https://www.facebook.com/dean.savicic.9 ... 1558708805
https://www.facebook.com/dean.savicic.9 ... 1558708805
Moj Bakire...
- konektovan
#2919 Re: Crna hronika BH cesta
Vi ste bas otisli daleko. Nedime, prica je krenula o reakciji snimatelja, njegovim komentarima, na njemu je bio fokus. Oko ovog Savicica i srceparajuceg texta, ne treba ni davati komentar. Takodjer, sta je uticalo da vozac svera tamo vamo, meni licno nije ni bitno, je li pio, bio seceras, srce, mozdani, znam da ne bi nikad onako reagovao k'o snimatelj. Za dobar dio tvoje price bih se slozio, ali pobjeglo se od fokusa...
-
NediM17
#2920 Re: Crna hronika BH cesta
konektovan wrote:Vi ste bas otisli daleko. Nedime, prica je krenula o reakciji snimatelja, njegovim komentarima, na njemu je bio fokus. Oko ovog Savicica i srceparajuceg texta, ne treba ni davati komentar. Takodjer, sta je uticalo da vozac svera tamo vamo, meni licno nije ni bitno, je li pio, bio seceras, srce, mozdani, znam da ne bi nikad onako reagovao k'o snimatelj. Za dobar dio tvoje price bih se slozio, ali pobjeglo se od fokusa...
- karanana
#2921 Re: Crna hronika BH cesta
imamo li rezultate obdukcije?
-
NediM17
#2922 Re: Crna hronika BH cesta
Nikad ih biti neće, ako je i radjena. ŠeČer garant
. Lik ukopan prije dva dana.
- Bullet Tooth Tony
#2923 Re: Crna hronika BH cesta
Neko je pitao postoje li kazne za snimanje nesrece
128.50 eura kazna za snimanje
128.50 eura kazna za snimanje
- konektovan
#2924 Re: Crna hronika BH cesta
Ma nista bez Njemacke tehnologije,....

- Laplace
#2925 Re: Crna hronika BH cesta
Umjesto što je molio Boga da nekog drugog ne odvede u smrt, mogao je zamoliti rođaka/prijatelja/nekog trećeg da ide sa njim i vozi auto. Ili, još bolje da plati brzu dostavu.NediM17 wrote:Ma pazi ove patetike, "znao je za svoju bolest i samo je molio Boga da nekog drugog ne odvede u smrt". Znači znaš da si opšta opasnost na drumu i ti sjedneš u kupe, uvališ regalčinu, vrlo vjerovatno se namaštrafiš negdje usput, nekoliko minuta šveraš po cesti ali ti ne pada na pamet da se zaustaviš.530i wrote:Nije od jučer mu ta bolest. Odeš normalnom doktoru i normalan doktor te upozna sa svim aspektima života u tom i takvom stanju. Kao što meni reče neki dan zubar...pripazi malo ako si sa autom. A bio sam. Samo nažalost kod nas može sve, bolestan čovjek za volanom je normalna stvar.