Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
shalla wrote:
Zašto nisu izašli sa ovim imenima dosad? Do jučer su imali samo Muslina kao prijedlog, od sinoć odjednom 10 imena navaljali. Jel ti kontaš dio "ovo su naše želje pa molimo komisiju da pokuša stupiti u kontakt sa njima i vide ima li prostora za suradnju"? Pa brate ne kontam šta ih je spriječilo da predlože Ancelottija, Fergusona, Scolarija, itd itd
A zasto gledas tako usko? FSRS je dio saveza, svidjalo ti se to ili ne. Cemu takvo ismijavanje? Pretjerujes sa poredjenjima.
Ta imena koja si pobrojao nisu ista sto ova. Narocito boldirana.
Bivši selektor Austrije Marsel Koler (Marcel Koller), Slovak Vladimir Vajs (Weiss), Holanđanin Klarens Zedorf (Clarence Seedorf), Slovenci Matjaž Kek i Srećko Katanec, čuveni Robert Prosinečki, Srbijanac Boško Đurovski i selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović.
Izuzev Seedorfa na ovom spisku RS-a , sva ostala imena su bolja od prijedloga Kodre i Osima( jer su ublehe obojica , jedan nije mogao vodit Sarajevo, drugi ublehario svugdje gdje je otisao, a odlazak u japan ili katar gdje vec i nije neki odlazak).
Ironicno da ljudi koji nisu proBiH, manje ce ostetit BiH reprezentaciju nego ljudi koji su lafo proBiH.
Toliko o tome gdje mi zivimo. A jos jaci su forumasi koji bi davali sanse Kodri i Osimu, kao da se nismo nadavali sansu selektorima koji zvuce za bolje od njih (Susic i Bazdarevic).
Taj prvi bi bio odličan, sad hoće li, ima li želju, koliko bi tražio ne znam.
Kovačević također smatra da Nogometni savez BiH ne treba izlaziti u javnost s cifrom koju su spremni ponuditi selektoru te je kazao kako se plata za novog selektora može dodatno poboljšati.
"Takvu odluku niko nije donio. Platu od 15.000 eura je imao gospodin Baždarević, a mi želimo da čujemo koliko određeni trener traži i da li mu mi to možemo pružiti. Ta plata se može proširiti, a ako selektor bude zadovoljavao naše kriterije, mi imamo prostora da mu pružimo još bolje uslove. Ja sam protiv toga da mi nastupamo iznosom koliko smo spremni ponuditi selektoru, već trebamo saslušati njihove koncepte, pružiti naše najbolje mogućnosti pa da onda vidjeti do kojeg nivoa možemo ići", rekao je Kovačević.
Ovo mi je OK bez obzira na motiv i igranke. Bolje da daju vise para selektoru, a ne da trpaju u svoje dzepove.
shalla wrote:
Zašto nisu izašli sa ovim imenima dosad? Do jučer su imali samo Muslina kao prijedlog, od sinoć odjednom 10 imena navaljali. Jel ti kontaš dio "ovo su naše želje pa molimo komisiju da pokuša stupiti u kontakt sa njima i vide ima li prostora za suradnju"? Pa brate ne kontam šta ih je spriječilo da predlože Ancelottija, Fergusona, Scolarija, itd itd
A zasto gledas tako usko? FSRS je dio saveza, svidjalo ti se to ili ne. Cemu takvo ismijavanje? Pretjerujes sa poredjenjima.
Bivši selektor Austrije Marsel Koler (Marcel Koller), Slovak Vladimir Vajs (Weiss), Holanđanin Klarens Zedorf (Clarence Seedorf), Slovenci Matjaž Kek i Srećko Katanec, čuveni Robert Prosinečki, Srbijanac Boško Đurovski i selektor mlade reprezentacije BiH Vinko Marinović.
Gdje su s tim imenima dosad?
Jedino Muslin, onako stidljivo?
Sad pobrojali i murtu i kurtu. Zar nije bilo da je Prosinečki već odbio? Čini mi se i Katanec da je negativan odgovor....ovo ispada veoma neozbiljno.
Poslije sastanka oko izbora selektora, kad se došlo do dva imena od svih kandidata, ti daješ novih OSAM
Jasno je da je u pitanju kapric, da se tjera mak na konac, sutra nek dobiju neke ustupke, sve će se ovo povući i zaboraviti.
north wrote:Pa može li biti realno da ova četvorka sjedne u avion i ode pazi sad kod Seedorfa koji isto nema iskustva trenerskog i ponudi mu 15 milja eura i kaže znaš moramo malo ligu početi dizati i igrače više pratiti, imaš sad za vikend utakmicu Mladost-Zrinjski ili Vitez-Sarajevo ili Radnik-Široki, pa bi trebalo to odgledati...i onda čovjkek dođe i vidi jedno jako kvalitetno blato i ilovaču na zelenoj površini koja samo na oko podsjeća na fudbalski teren ...s te strane kažem neće niko normalan stranac doćii osim baš nekakvog mrtvog luzera... i zato jedini ovdje domaći koji znaju nešto mogu proći ili da se vrtimo u krug sa trenerima poput Papeta, Meše, Hadžibegića i sličnih
Mesa i Pape inace zive ovdje i svakodnevno su nama u ovom blatu zadnjih 20 godina... Sta pricas bolan? Ljudi bukvalno citav svoj zivot zive vani? Mesa jedva jezik nabada, akcenat ima lik.
Veci su ti oni stranci nego ijedan od pobrojanih.
Nismo se razumjeli...a nije baš kvantna fizika ali haj ....nisam ni reako da sam za takve poput Meše niti da oni nisu stranci i da treba da imaju prednost, samo kažem da je vrijeme da se guraju mlađi igrači, da se gleda u dmaću ligu koliko god da je preslaba...da igrač iz domaće lige pokaže nešto da to iam da neko uprati, kao ovog Menala npr. ...Meša i slične meše ni ti to mogu niti znaju..ali haj...
cassius wrote:Izuzev Seedorfa na ovom spisku RS-a , sva ostala imena su bolja od prijedloga Kodre i Osima( jer su ublehe obojica , jedan nije mogao vodit Sarajevo, drugi ublehario svugdje gdje je otisao, a odlazak u japan ili katar gdje vec i nije neki odlazak).
Ironicno da ljudi koji nisu proBiH, manje ce ostetit BiH reprezentaciju nego ljudi koji su lafo proBiH.
Toliko o tome gdje mi zivimo. A jos jaci su forumasi koji bi davali sanse Kodri i Osimu, kao da se nismo nadavali sansu selektorima koji zvuce za bolje od njih (Susic i Bazdarevic).
Naprijed spisak RS-a
Sve super, samo malo kasne i ne znam na osnovu čega je pravljen ovaj spisak.
Je li ostvaren kontakt sa kandidatima? Kakve su reakcije?
Ako su nabrojani reda radi, onda je to sve bezveze.
Taj prvi bi bio odličan, sad hoće li, ima li želju, koliko bi tražio ne znam.
Kovačević također smatra da Nogometni savez BiH ne treba izlaziti u javnost s cifrom koju su spremni ponuditi selektoru te je kazao kako se plata za novog selektora može dodatno poboljšati.
"Takvu odluku niko nije donio. Platu od 15.000 eura je imao gospodin Baždarević, a mi želimo da čujemo koliko određeni trener traži i da li mu mi to možemo pružiti. Ta plata se može proširiti, a ako selektor bude zadovoljavao naše kriterije, mi imamo prostora da mu pružimo još bolje uslove. Ja sam protiv toga da mi nastupamo iznosom koliko smo spremni ponuditi selektoru, već trebamo saslušati njihove koncepte, pružiti naše najbolje mogućnosti pa da onda vidjeti do kojeg nivoa možemo ići", rekao je Kovačević.
Ovo mi je OK bez obzira na motiv i igranke. Bolje da daju vise para selektoru, a ne da trpaju u svoje dzepove.
Fino sve to izgleda i zvuči, ali....ja im nešto ne vjerujem.
Čemu potrošeni sastanak? Nije se moglo reći: ova dva kandidata ne zadovoljavaju, imamo mi 8 boljih. Daj ih ovamo, pa da vidimo šta i kako.
Jok, daj komitet da predloži, pa ćemo tim njihovim papirom potrijeti guzicu.
cassius wrote:Izuzev Seedorfa na ovom spisku RS-a , sva ostala imena su bolja od prijedloga Kodre i Osima( jer su ublehe obojica , jedan nije mogao vodit Sarajevo, drugi ublehario svugdje gdje je otisao, a odlazak u japan ili katar gdje vec i nije neki odlazak).
Naprijed spisak RS-a
Super. Sad je na njima da predloženim kandidatima kažu da bi im plata bila cca 15.000 eura i da vide reakcije istih ...
Tomahawk11 wrote:
Fino sve to izgleda i zvuči, ali....ja im nešto ne vjerujem.
Čemu potrošeni sastanak? Nije se moglo reći: ova dva kandidata ne zadovoljavaju, imamo mi 8 boljih. Daj ih ovamo, pa da vidimo šta i kako.
Jok, daj komitet da predloži, pa ćemo tim njihovim papirom potrijeti guzicu.
Ne vjerujem im ni ja, prvenstveno jer ptice na grani znaju da u BiH politika igra veliku ulogu u sportu ...kazem samo da mi je OK ovaj dio oko para.
Čuj Clarence Seedorf. Nije mogao u Milanu da nauči dvije uigrane akcije onakvu ekipu što je imao, a ne da vodi repku. U Milanu bio jednosezonska protuva.
shalla wrote:
Gdje su s tim imenima dosad?
Jedino Muslin, onako stidljivo?
Sad pobrojali i murtu i kurtu. Zar nije bilo da je Prosinečki već odbio? Čini mi se i Katanec da je negativan odgovor....ovo ispada veoma neozbiljno.
Poslije sastanka oko izbora selektora, kad se došlo do dva imena od svih kandidata, ti daješ novih OSAM
Jasno je da je u pitanju kapric, da se tjera mak na konac, sutra nek dobiju neke ustupke, sve će se ovo povući i zaboraviti.
Ne kontam zašto je teško skontati da ja imam primjedbu na ovo što si vidim i ti tako shvatio, ne na sama imena...
Mjesec dana smo već bez selektora, oni se sjetili 33 sekunde prije isteka roka da kažu "eeee, čekajte ba, imamo i mi neka imena". I pritom kažu "ovo su naše želje pa eto sad molimo komisiju da probaju kontaktirati te naše želje"... Duše drage, tačno ne znam zašto neko sumnja u njihove dobre namjere...
Last edited by shalla on 17/11/2017 15:15, edited 1 time in total.
ovi iz pca jesu samo onako nalupali imena ito vjerovatno nekon juceracnjeg sastanka se skupili i izgooglali par imena, ali dosta ovih imena je solidno , odnosno bolje od amara i mehe. evo kazu moze i veca plata. sta fali sad ovoj komisiji kontaktirati ljude i vidjeti. svakako uzimaju lovu za to. sto se mene tice mozemo jos mjesec biti bez selektora, a da onda dodje neki kvalitetan. dakle na kraju za fsrs
Ako je tacno da igraci nece Amara onda su tacne sve one price o (ne)disciplini i izlasku iz kafane u zoru na pripremama.
Boje se nekoga ko ce uvesti malo reda i da nece niko imati garantovano mjesto u ekipi.
palermo wrote:Pa sad, onako realno, ne vidim zašto se ne bi Matjaž Kek mogao kontaktirati. A mislim da bi bio svima prihvatljiv (govorim o navijačkom puku)
Kada gledas sa te strane ispada da strucna komisija nije uradila posao na pravi nacin...ili mozda jesu, a informacije nisu procurile u javnost.
Trebali su mozda u startu reci koji treneri su zanimljivi za poziciju selektora. Drugi korak bi bio kontakt sa tim ljudima, Treci korak obrazlozenje zasto je neko otpao sa spiska...to bi bilo daleko transparentnije kada vec nemaju otvoreni konkurs.
Po medijima se vrtila 3-4 imena, a na kraju balade ostala dva kandidata. Muslin? Ko ga je zvao? Znam da je bila prica po portalima da ne zeli. Ok, ko ga je zvao? Žuti ista prica...da li ga je neko uopste kontaktirao? Kek?
palermo wrote:Pa sad, onako realno, ne vidim zašto se ne bi Matjaž Kek mogao kontaktirati. A mislim da bi bio svima prihvatljiv (govorim o navijačkom puku)
Kada gledas sa te strane ispada da strucna komisija nije uradila posao na pravi nacin...ili mozda jesu, a informacije nisu procurile u javnost.
Trebali su mozda u startu reci koji treneri su zanimljivi za poziciju selektora. Drugi korak bi bio kontakt sa tim ljudima, Treci korak obrazlozenje zasto je neko otpao sa spiska...to bi bilo daleko transparentnije kada vec nemaju otvoreni konkurs.
Po medijima se vrtila 3-4 imena, a na kraju balade ostala dva kandidata. Muslin? Ko ga je zvao? Znam da je bila prica po portalima da ne zeli. Ok, ko ga je zvao? Žuti ista prica...da li ga je neko uopste kontaktirao? Kek?
I mene ovo živo zanima,da li je iko uopšte zvao Prosinečkog,popričao o uslovima,a lik je "kandidat" od početka.
Radio Sarajevo wrote:
U našoj ligi su igrali sljedeći igrači.
1. Luka Modrić
2. Edin Džeko
3. Mirsad Bešlija
4. Elvir Rahimić
5. Miroslav Stevanović
6. Mirko Hrgović
Itd.
Nije baš da smo tolika taraba u odnosu na Hrvatsku, ali je razlika kao što rekoh, u tome što ne znamo prodati igrača. Najbolji primjer je Džeko, ali ima i drugih primjera gdje smo se nogama u guzicu lupali ako bismo dobili sto tisuća, dok su Hrvati drmali milione.
Brukaš se, majke mi moje.
Bogam tip nema zive veze sa fudbalom.Eto kaze nije hrvatska liga puno bolja od nase.Daj boze da je nasa najbolja u europi ali cinjenica je da je jedna od najlosiji.Razlika izmedju hrvatske i nase lige je otprilike kao razlike reprezentacije BiH i Hrvatske ili razlika izmedju Dalica i Amara.
ljevoruki wrote:Ako je tacno da igraci nece Amara onda su tacne sve one price o (ne)disciplini i izlasku iz kafane u zoru na pripremama.
Boje se nekoga ko ce uvesti malo reda i da nece niko imati garantovano mjesto u ekipi.
Haj reci da se salis. Ko god dodje od ponudjenih kandidata nece imati muda da na klupu ostavi Dzeku,Mireta,Sea,Lulu,Begu da dodju na pripreme na poluvremenu utakmice.Magath ok ali predlozeni...kakav autoritet,nidje veze
Ako Kodro bude selektor očekujmo i dalje dijasporsko-seljačku prčiju i raznorazne polovnjake ala Miličevića, Hadžića, Vrančića, uz ove standardne, sažvakane igrače zrele za reprezentativnu penziju.
Ako Amar dođe za selektora, očekujmo ozbiljno podmlađivanje i 6-7 premijerligaških igrača u reprezentaciji. Iako sam Pitar kojeg Amara organanski ne podnosi, molim boga da on dođe za selektora.
Naša reprezentacija je dotakla jedno dno koje zahtijeva potpuni remont i podmlađivanje. Svaki selektor koji ne bude poznavao našu ligu će i dalje forsirati ista ova sažvakana imena budući da mladih igrača u dijaspori više nema - a to znači ponor iz kojeg se nećemo iščupati.
I mene ovo živo zanima,da li je iko uopšte zvao Prosinečkog,popričao o uslovima,a lik je "kandidat" od početka.
Što se tiče Keka, svaki dan čitam hrvatske portale i SN i mogu reći da on uopšte nije realna varijanta zbog specifičnog odnosa kojeg ima sa Miškovićem. Pojavio se i u varijantama za slovenačkog selektora što ga sigurno više intrigira nego BH klupa ali je i to stavio po strani zbog Rijeke...
A za Prosinečkog se od starta podigla letvica primanja, kao ne bi pristao na manje od 40.000,00 EUR blabla, ne znam jel to klasično rekla-kazala ili su to zaključili na osnovu nekog razgovora sa njim...