Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
MarlboroGold

#2901 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by MarlboroGold »

todd_smith wrote:
MarlboroGold wrote:
franceska wrote:
Ja većinom sjedim kući. Nekad izađem prošetati, ali to je to.
Kao što rekoh negdje ranije, krug "prijatelja" mi se znatno smanjio. To su većinom i bili parovi s kojima smo se družili.
Žene sa kojima sam se družila i ranije imaju mnogo više obaveza od mene (muž, porodica), tako da teško nalaze vrijeme za neko druženje. Dogovori se neka kafa, ali vrlo rijetko.
Ja ne znam ni šta raditi, ni gdje otići, ni kako upoznati nove ljude :sad:
Probaj sa tinderom i sličnim aplikacijama, ali je ipak bolje otiću u teretanu, fitnes, trčanje, rekreaciju... možda baš tu naletiš na pravu osobu.
Ja sam svoju upoznao na planinarenju. Sve je bolje od sjedenja kod kuće. Treba nešto i poduzeti.
zavisi od godina, ali Instagram je glavna aplikacija. Koliko sam ja upratio sve razvedene mladje zene se "promovisu" na instagramu
Namjerno sam ga izostavio :D
Previše fake. Na tinderu se zna da se javljaš uglavnom zbog provoda, sexa, a može izrasti i nešto ozbiljno iz toga. Nema toliko konverzacija kao da hodaš po staklu uz dosta manje glume.
todd_smith

#2902 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by todd_smith »

ma zna raja na instagramu sto su tu vecinom.

Ne izbacuje ona selfie na story jer joj je super majica/karmin/friz, nego da joj se neko javi.
zoomba

#2903 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

todd_smith wrote:ma zna raja na instagramu sto su tu vecinom.

Ne izbacuje ona selfie na story jer joj je super majica/karmin/friz, nego da joj se neko javi.
Satro naivno :D
todd_smith

#2904 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by todd_smith »

zoomba wrote:
todd_smith wrote:ma zna raja na instagramu sto su tu vecinom.

Satro naivno :D
pa razumijem ih, mislim prirodno je

kao sto forumasica iznad napisala, krug prijatelja ti se smanji, tvoje generacije se okrecu porodici, a ti zelis isto, nije se ostvarilo sa jednom osobom sada moras sa 0 poceti

jos ako imas dijete, mislim da ide jos teze
zoomba

#2905 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Ma naravno,svako se snalazi kako umije :D
Xavier1

#2906 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Xavier1 »

MarlboroGold wrote:
franceska wrote:
Kao što rekoh negdje ranije, krug "prijatelja" mi se znatno smanjio. To su većinom i bili parovi s kojima smo se družili.
Žene sa kojima sam se družila i ranije imaju mnogo više obaveza od mene (muž, porodica), tako da teško nalaze vrijeme za neko druženje. Dogovori se neka kafa, ali vrlo rijetko.
Probaj sa tinderom i sličnim aplikacijama, ali je ipak bolje otiću u teretanu, fitnes, trčanje, rekreaciju... možda baš tu naletiš na pravu osobu.
Ja sam svoju upoznao na planinarenju. Sve je bolje od sjedenja kod kuće. Treba nešto i poduzeti.
Nisi joj mogao gore preporuciti. Te aplikacije su pune pacenika.
Hajde da je ona mladja. Ali stariju zenu uputiti na napaljene klince stvarno nije ok. :lol:
MarlboroGold

#2907 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by MarlboroGold »

Xavier1 wrote:
MarlboroGold wrote:
franceska wrote:
Nisi joj mogao gore preporuciti. Te aplikacije su pune pacenika.
Hajde da je ona mladja. Ali stariju zenu uputiti na napaljene klince stvarno nije ok. :lol:
Svugdje ima paćenika. Tinder ne koriste samo klinci i tu odmah lupaš bezveze.
Uostalom ne znam koliko ima godina. Čak i da ima preko 30 ni to nije problem.
zoomba

#2908 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by zoomba »

Nista ja od toga nekoristim :lol:
vjeshalica

#2909 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by vjeshalica »

franceska wrote:

u ovome se krije tužna sudbina mentaliteta
ljudi su društvena bića,brakom se kidaju sve veze sa društvenim svijetom kod nas...zaboravljaju se neki prijatelji neki običaji i slično
ovo nije do tebe,nego je to globalno....furaju neki sistem kao oni ozbiljni...sad ne znaju ni za koga...
jer i sami znaju da je normalan društveni život veoma opasan za novokomponovane brakove...nije poenta u lumpovanju ili nezrelosti....već u činjenici da upoznavanjem ljudi i kretanjem u društvu ljudi....dovedeš sebe u situaciju da ti neko drugi bude zanimljiv od onoga što imaš...
Ramzess Veliki

#2910 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

vjeshalica wrote: u ovome se krije tužna sudbina mentaliteta
ljudi su društvena bića,brakom se kidaju sve veze sa društvenim svijetom kod nas...zaboravljaju se neki prijatelji neki običaji i slično
ovo nije do tebe,nego je to globalno....furaju neki sistem kao oni ozbiljni...sad ne znaju ni za koga...
jer i sami znaju da je normalan društveni život veoma opasan za novokomponovane brakove...nije poenta u lumpovanju ili nezrelosti....već u činjenici da upoznavanjem ljudi i kretanjem u društvu ljudi....dovedeš sebe u situaciju da ti neko drugi bude zanimljiv od onoga što imaš...
Znaci ti vec znas da ce ti neko drugi biti interesantniji od partnera ako izadjes iz kuce ... :lol:

Ne slazem se nikako. Ne treba se distancirati, a ako jedna strana insistira na distanciranju od prijasnjeg drustva znaci da zeli prikriti tragove. 8-) Nevaljala jedna strana, sram je bilo sta li je radila prije ... 8-)
I ako nije nista radila, ili joj je drustvo novo, pa treba provjeriti da li ce druga strana odoljeti iskusenjima ... ako ne odoli znaci nije sa tobom iz ljubavi nego iz racunice a tu nema srece na duze staze, bolje skratit pricu i drugu stranu uputit na samostalan zivot van tvog budzeta. Bolje je investirat u kakav motor I provoditi se nego se sekirati. :thumbup:
Da se razumijemo i zene zadnjih godina investiraju u motore. :thumbup:
vjeshalica

#2911 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by vjeshalica »

Nisi me razumio
Danas su brakovi u nasem drustvu produkt interesa i ne tako ozbiljnih relacija
Izuzetaka ima ali ih je malo
Nemam sad vremena al cu ti drugi put objasniti poentu mog komentara
Skoro si shvatio sta govorim al letis na prvu
Ramzess Veliki

#2912 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

vjeshalica wrote:Nisi me razumio
Danas su brakovi u nasem drustvu produkt interesa i ne tako ozbiljnih relacija
Izuzetaka ima ali ih je malo
Nemam sad vremena al cu ti drugi put objasniti poentu mog komentara
Skoro si shvatio sta govorim al letis na prvu
Ne pristajem na kompromise, ili osoba u koju mogu imati povjerenje i ona u mene, ili motor ... ili osoba u koju mogu imati povjerenje i ona u mene i motor. 8-)
Ustvari samo mi motor nedostaje, pravu osobu imam. :D
vjeshalica

#2913 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by vjeshalica »

Kupicemo motor...jebemu motor
Euphoria

#2914 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euphoria »

Ja probala tinder, badoo, instagram...pa sta je ovo majkemi, sve neki paćenici i psihički slučajevi.
Tamam ti se učini normalan, i neka ptičica mu izleti iz glave. Majkemi ne kontam šta ljudi od 35-45 godina traze i očekuju, ponašaju se kao tinejdzeri. To se igraju igrice, to se prave ljubomorne scene...niko nema sabura lagano se upoznavati i imati neki normalan pristup.
Još sam u šoku, ja definitifno prograšavam odustajanje. Sebi sam najboljŠa :D
SmokingMan

#2915 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SmokingMan »

Jbg,idealiziranje je koprena koja se javlja kod ljudi sa prevelikim očekivanjima. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2916 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Miss Moonlight wrote:Ja probala tinder, badoo, instagram...pa sta je ovo majkemi, sve neki paćenici i psihički slučajevi.
Tamam ti se učini normalan, i neka ptičica mu izleti iz glave. Majkemi ne kontam šta ljudi od 35-45 godina traze i očekuju, ponašaju se kao tinejdzeri. To se igraju igrice, to se prave ljubomorne scene...niko nema sabura lagano se upoznavati i imati neki normalan pristup.
Nisu ti ovo aplikacije za lagano upoznavanje :mrgreen:
moonca

#2917 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

... :-) --evo, na ovom forumu- momci preko 35 -- sve ludo... :lol:
Euphoria

#2918 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euphoria »

Tomahawk11 wrote:
Miss Moonlight wrote:Ja probala tinder, badoo, instagram...pa sta je ovo majkemi, sve neki paćenici i psihički slučajevi.
Nisu ti ovo aplikacije za lagano upoznavanje :mrgreen:
Pa jbg preko tindera sam se sa likom tri mjeseca upoznavala dok smo kafu popili... :D
Prosvijetli me koje jesu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2919 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Miss Moonlight wrote: Pa jbg preko tindera sam se sa likom tri mjeseca upoznavala dok smo kafu popili... :D
Prosvijetli me koje jesu?
Pa prvenstveno su uvijek bile za điđi-miđi :mrgreen:
Koje jesu...nemam ti blage....ja sam penzionisan već neko vrijeme, nisam u fazonu (čitaj: sretno oženjen :skoljka: ).

Možda se i to promijenilo, možda si u pravu....ili si samo naletila na nekog manijaka koji vršlja po tinderu :oops: :D
Euphoria

#2920 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euphoria »

Ma nema na šta ja nisam naletila :lol:
Euridika
Globalna šefica

#2921 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

Ja se već duže vrijeme bavim idejom da treba otvoriti namjenske kafiće (ili druge ugostiteljske objekte) koji bi okupljali starije slobodne osobe (neudate/neoženjene, razvedene ili udovce/udovice) koji bi imali tematske večeri po dobnim skupinama (35-45, 45-55, 55-65, 65+) da se ljudi upoznaju/uparuju. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2922 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

Euridika wrote:Ja se već duže vrijeme bavim idejom da treba otvoriti namjenske kafiće (ili druge ugostiteljske objekte) koji bi okupljali starije slobodne osobe (neudate/neoženjene, razvedene ili udovce/udovice) koji bi imali tematske večeri po dobnim skupinama (35-45, 45-55, 55-65, 65+) da se ljudi upoznaju/uparuju. :D
Vjeruj da bi tako nešto trebalo i za dosta mlađe raje.
Asocijalizacija je naveliko uzela maha.
Kolegica under 30 kupuje stan u strogom centru grada, kvadrat ne smijem ni reći koliko, auto, dobra plata, ali...imaju već tri takve 40+ i sve su single.
Jedna ima mačka :mrgreen:
Euphoria

#2923 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euphoria »

Euridika wrote:Ja se već duže vrijeme bavim idejom da treba otvoriti namjenske kafiće (ili druge ugostiteljske objekte) koji bi okupljali starije slobodne osobe (neudate/neoženjene, razvedene ili udovce/udovice) koji bi imali tematske večeri po dobnim skupinama (35-45, 45-55, 55-65, 65+) da se ljudi upoznaju/uparuju. :D
hahah, super ideja
Ja razmisljam o agenciji, gdje ima fino upitnik sta trazis, sta tolerise, sta ne....naravno placa se kako bi se neozbiljni okanili. Pa fino spojimo one koji zele isto, bilo da je to avantura, sex, veza, brak...nebitno :)
beni-bu-man

#2924 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by beni-bu-man »

Kakav Swinger Club 8-)
arzuhal

#2925 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by arzuhal »

Miss Moonlight wrote:
hahah, super ideja
Ja razmisljam o agenciji, gdje ima fino upitnik sta trazis, sta tolerise, sta ne....naravno placa se kako bi se neozbiljni okanili. Pa fino spojimo one koji zele isto, bilo da je to avantura, sex, veza, brak...nebitno :)
Post Reply