REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
zenit dozic

#2901 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

Sta je ovo pantelije ti presvetog :shock:
Prvo se zabrinuli oko BiH, ali ni to dosta nije pa se sad brinu i oko funkcionisanja pederacije :lol:
jao_situacije

#2902 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

MimiHD wrote:
jao_situacije wrote:
tranzicijske ekonomije
misliš ratno profiterske, u BiH nema ekonomije nit ona postoji.
nemoj se brukati, molim te
3 posta zaredom, 3 epske provale

što kaže edo, djeca ti se smiju.
edo_79

#2903 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by edo_79 »

zenit dozic wrote:Sta je ovo pantelije ti presvetog :shock:
Prvo se zabrinuli oko BiH, ali ni to dosta nije pa se sad brinu i oko funkcionisanja pederacije :lol:
Toliko se brinu o BiH da im prosto puca qrac za visoku stopu nezaposlenosti, male ili nikakve plate, sve veće harače, masovan odlazak mladih i obrazovanih ljudi kako u Federaciji tako i u PC jer avaj .... ugroženi su nacionalni interesi .... nemere to tako .... ističu mandati, valja privuć glasačko tijelo (čitaj one čije interese štite kako bi se još više obogatili a njima dali markicu na platu) ....
arzuhal

#2904 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

jao_situacije wrote:
arzuhal wrote:Neku noć je rekla Nevenka Tromp: Nije zabilježeno da je neka nacija, odnosno država sama priznala i prihvatila da je počinila genocid a da nije na to bila snagom sile prisiljena, inače sama i dobrovoljno to nikada ne bi prihvatila, svela račun sa sobom, pogledala se u ogledalo, došla do katarze, itd.

U Srbiji su zločin u Srebrenici nazvali genocidom, dosad: Zorana Mihajlović (ona da, Rasim Ljajić nije), Čeda Jovanović, Boris Tadić (i to kada je sišao s vlasti, napustio DS, osnovao svoju partiju i izgubio sav politički utjecaj), bivši glavni tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević (i to dok je bio na položaju), mislim da je i Čanak, zatim Muamer Zukorlić, Sulejman Ugljanin...
mislim da su i one žene u crnom ili kako se već zovu
One su baška, njih izdvajam od političara i zvaničnika, ima još njih pored Žena u crnom, svaka im čast, to je moj narod bez obzira na nacionalnost, vjeru, i sl :thumbup:
SkyLimit

#2905 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

ilkbahar wrote:Samo da porucim Bakiru da mu ovaj put nece imat ko ratovat!
Ja koliko vidim Bakir nije pokrenuo nikakav oružani sukob već legalni pravni postupak koji bi svako dobronamjeran i bez oraha u džepovima trebao podržati.
edo_79

#2906 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by edo_79 »

MimiHD wrote:vidi mu odgovora i argumenta edo kaže :lol:

samo vi sjedite i uživajte dok ne nestane MMF sadake a onda, biće vruće!
edo kaže .... ma haj'te molim vas .... nemoj MimHD boga ti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jao_situacije

#2907 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

već je danas vruće u šeheru, upeklo sunce ko da je april
arzuhal

#2908 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Čovječe...Pa o ovome niko dosad nije razmišljao! Kako mi otvori oči, auu...

Tačno, šta će biti s nas ako prestanu tranše MMF-a, kako ćemo održati budžet, štačemo, kučemo...aaaa.... :cry:
red evil

#2909 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by red evil »

Nemojte tako, upravu je @MimiHD hoće prvo u Federaciji da pukne, prosto iz razloga što ovi iz RSa ne smiju, diktatura rules. 8-) :mrgreen:
Dr. Kuca

#2910 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Dr. Kuca »

SkyLimit wrote:
Ja koliko vidim Bakir nije pokrenuo nikakav oružani sukob već legalni pravni postupak koji bi svako dobronamjeran i bez oraha u džepovima trebao podržati.

Ma bitno je sta napisati.
SkyLimit

#2911 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

MimiHD wrote:
SkyLimit wrote:
ma imat će ko ratovat šteta je ne iskoristiti ovakav potencijal glupog naroda.

bakira zna!
Zašto se uopće i spominje rat u kontekstu običnog pravnog postupka?

A jedini rat koji je opravdan je odbrambeni, otpor u takvim slučajevima je opravdan i nikako odlika "glupih", znaš dobronamjerniče.
edo_79

#2912 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by edo_79 »

SkyLimit wrote:
Ukoliko govorimo o TROČLANOM predsjedništvu, onda bi logično bilo da postoji makar dvotrećinska suglasnost na pokretanje takvog postupka, a ne ja ću to sam a vas ko jebe. Ne ide tako ukoliko želimo stvoriti funkcionalnu državu, sa jednakim pravima konstitutivnih naroda te manjina jel tako?

Ukoliko imaju novi dokazi, trebalo je to sve fino prezentirati gospodi, reći eh mi imamo to to i to, i sve 5, međutim šta ako je ovo predizborni blef?
Šta ako je spin da se privuče glasačko tijelo, te da ljudi dođu ''tobe'' i da ne razmišljaju o EU, o nekom boljem životu, gdje ćeš to .... nije se još rat završio, iako je isti završen već evo ima 22 godine.

Šta ko bude odbijen zahtjev za reviziju, šta onda??
Obi Wan Bosnian

#2913 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Obi Wan Bosnian »

Ludzak wrote:Bošnjaci hoće izgleda još jedan šamar od majke Europe. Kako ne mogu shvatiti da nikada Srbiju optužiti neće.
Ja lično ne očekujem da osude Srbiju. Moja očekivanja su sljedeća:

1. Pokazati zube i da se ne bojimo sukoba (već postignuto)
2. Po mogućnosti dobiti presudu da je genocid bio ne samo u Srebrenici već još barem u Prijedoru a po mogućnosti i cijeloj BiH

A jasno da Srbija neće biti osuđena zbog interesa velikih sila koje isto tako prave dar mar po tuđim zemljama.
Thorgerson

#2914 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Thorgerson »

MimiHD wrote:
SkyLimit wrote:
ma imat će ko ratovat šteta je ne iskoristiti ovakav potencijal glupog naroda.

bakira zna!
Dosadan si ba vise sa ratom.

Jbt, uradimo legalan korak, podnesemo reviziju tuzbe - NA STA IMAMO PRAVO. Zasto bi neko zbog toga ratovao?
SkyLimit

#2915 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by SkyLimit »

edo_79 wrote:
Ukoliko govorimo o TROČLANOM predsjedništvu, onda bi logično bilo da postoji makar dvotrećinska suglasnost na pokretanje takvog postupka, a ne ja ću to sam a vas ko jebe. Ne ide tako ukoliko želimo stvoriti funkcionalnu državu, sa jednakim pravima konstitutivnih naroda te manjina jel tako?

Ukoliko imaju novi dokazi, trebalo je to sve fino prezentirati gospodi, reći eh mi imamo to to i to, i sve 5, međutim šta ako je ovo predizborni blef?
Šta ako je spin da se privuče glasačko tijelo, te da ljudi dođu ''tobe'' i da ne razmišljaju o EU, o nekom boljem životu, gdje ćeš to .... nije se još rat završio, iako je isti završen već evo ima 22 godine.

Ima ko će utvrditi je li pokretanje postupka legalno i da li je bila potrebna saglasnost sprskopravoslavnog i srpskokatoličkog člana Predsjedništva.
zenit dozic

#2916 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by zenit dozic »

arzuhal wrote:

Tačno, šta će biti s nas ako prestanu tranše MMF-a, kako ćemo održati budžet, štačemo, kučemo...aaaa.... :cry:
Ostace nam samo opcija jedna vlada, jedan parlament, jedan presjednik. Cak cemo morati ukunuti i dom naroda da se pokrije rupa :mrgreen:
Tesko li se nama :gunjastajl:
arzuhal

#2917 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

SkyLimit wrote:
Nisi ga razumio, htio je da kaže: Srbi ovaj put neće krenuti u agresiju i genocid, Bakire, džaba ti sve!

A i Dušan Kovačević, akademik SANU-a, je rek'o: Neki idući rat Srbiji bi bio i posljednji...

Na Balkanu pojam pravne države i pravnog rješevanja sporova nije još dovoljno poznat, kod nas se sukob oko toga "čija je šljiva u međi" još uvijek riješavaju krvnim deliktom & sikirom na licu mjesta, a ne povlačeći se po zalud nekakvim sudovima i vražijim strinama...Odatle ovolika cika, vriska, skičanje i gicanje na pokretanje revizije presude: riječ je o nečemu nepoznatom, mračnom, nekom đavoljem procesu, vradžbini kojom se pokušava omađijati cijeli srpski narod, uzet mu dušu na prevaru, gavranovi i vukodlaci oko kuće im plaze...

Ja razumijem taj užas...
edo_79

#2918 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by edo_79 »

SkyLimit wrote:
edo_79 wrote:

Ima ko će utvrditi je li pokretanje postupka legalno i da li je bila potrebna saglasnost sprskopravoslavnog i srpskokatoličkog člana Predsjedništva.
Ko što su i dosad utvrđivali jelda? Biće pojeo vuk magarca, ja se malo zajebav'o ba, de nam kilo janje i dvije kile krmeta, meni kakvog šerbeta vama rakije, daj 'vamo harmoniku i razvežimo kravate, za raju ćemo lako ko im :izet: mater, jel to?
edo_79

#2919 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by edo_79 »

zenit dozic wrote:
arzuhal wrote:

Ostace nam samo opcija jedna vlada, jedan parlament, jedan presjednik. Cak cemo morati ukunuti i dom naroda da se pokrije rupa :mrgreen:
Jadni mi ... kud bi drvetu kamenu :pisnuo:
jao_situacije

#2920 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by jao_situacije »

mimi je garant onaj debeli ćurguzar, ili kako se već zove
i on vazda ratove i borce i heroje spominje
Mr Majestic

#2921 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by Mr Majestic »

arzuhal wrote:
SkyLimit wrote:
Nisi ga razumio, htio je da kaže: Srbi ovaj put neće krenuti u agresiju i genocid, Bakire, džaba ti sve!

A i Dušan Kovačević, akademik SANU-a, je rek'o: Neki idući rat Srbiji bi bio i posljednji...

Na Balkanu pojam pravne države i pravnog rješevanja sporova nije još dovoljno poznat, kod nas se sukob oko toga "čija je šljiva u međi" još uvijek riješavaju krvnim deliktom & sikirom na licu mjesta, a ne povlačeći se po zalud nekakvim sudovima i vražijim strinama...Odatle ovolika cika, vriska, skičanje i gicanje na pokretanje revizije presude: riječ je o nečemu nepoznatom, mračnom, nekom đavoljem procesu, vradžbini kojom se pokušava omađijati cijeli srpski narod, uzet mu dušu na prevaru, gavranovi i vukodlaci oko kuće im plaze...

Ja razumijem taj užas...
:thumbup:
edo_79

#2922 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by edo_79 »

jao_situacije wrote:mimi je garant onaj debeli ćurguzar, ili kako se već zove
i on vazda ratove i borce i heroje spominje
jarane sve neki prvoborci, ratnici i udarnici .... niđe trunke mozga, razuma i volje, pa da se sjedne za sto i dogovori sve. Da se dogovore jednom oko nečeg pa nebi čoek žalio ni pečenje im kupit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
arzuhal

#2923 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

Obi Wan Bosnian wrote:
Ludzak wrote:Bošnjaci hoće izgleda još jedan šamar od majke Europe. Kako ne mogu shvatiti da nikada Srbiju optužiti neće.
Ja lično ne očekujem da osude Srbiju. Moja očekivanja su sljedeća:

1. Pokazati zube i da se ne bojimo sukoba (već postignuto)
2. Po mogućnosti dobiti presudu da je genocid bio ne samo u Srebrenici već još barem u Prijedoru a po mogućnosti i cijeloj BiH

A jasno da Srbija neće biti osuđena zbog interesa velikih sila koje isto tako prave dar mar po tuđim zemljama.
I ja mislim nešto slično (ne mislim i ne očekujem da će Srbija biti osuđena da je direktno učestvovala u planiranju i izvršenju ganocida), slično očekujem i nadam se (i mislim da i sastavljači aplikacije idu na to):

- potvrditi još jednom da Srbija jeste imala itekako udjela u ratnim zbivanjima u BiH (a za tu stvar imamo više dokaza nego nikad prije), podvući to kao činjenicu;
- (eventualno) dokazati da je genocid počinjen i u drugim mjestima u BiH (otkriće Tomašice i sl), a ako ne, potvrditi i ukazati na razornost zločina počinjenog od strane VRS-a i MUP-a RS, te organizaciji civilnih vlasti kojima je rukovodio SDS;
- svim time pokazati još više genocidne temelje Republike Srpske.

Zato se u Srbiji toliko ne sekiraju, a u RS-u poludiše. Znaju i oni šta će biti s tim i šta mogu očekivati...
and

#2924 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by and »

edo_79 wrote:
SkyLimit wrote:

kod nas je situacija malo specifična
predsjednik predsjedništva u sporu države kojoj je on predsjednik i koja je tužila drugu državu ide na konsultacije i zastupa tuženu stranu :mrgreen:
šta ako bude odbijen zahtjev?
pa ima presuda pa po njoj postupati
arzuhal

#2925 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post by arzuhal »

zenit dozic wrote:
arzuhal wrote:

Što reče neki Srbin, pojma nemam otkle je, al' dovoljno iz Srbije da nema pojma o čemu se ovdje radi, ka'e:

- A jel znate vi Bošnjaci da će, ukoliko dođe do izmjene Dejtona i ukine se Republika Srpska, da će da se ukine i Federacija!? Jeste li o tome razmišljali!?

Au, tačno, u pm, to smo previdjeli strinumu...
Post Reply