Hrvatska je bankrotiralaAlfons Kauders wrote:Nemaju para za kartu i hotel jbg...Hafis wrote:Ne bi bilo loše pozvati i Grčku. Priznala je BiH istodobno kad i EU, nema baš neke dobre odnose ni s Makedonijom, Bugarskom, a s Turskom da ne spominjemo, a i imaju stvarno lijepih starina (bio sam dva puta).Pilaw_Pavlaka wrote:
Svakako na takvom sastanku moraju biti i prisutne Albanija i Turska a Turska zbog dobrih odnosa sa Makedonijom i Bugarskom bi trebala pozvati i te dvije zemlje. Bugarska je bila prva drzava koja je priznala BiH i ima veliku Tursku populaciju.
- NOVA KRIZA U BOSNI!?
-
Pilaw_Pavlaka
#2901 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
- studiorum_tuzlaensis
#2902 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jesi li bio u Epidaurusu? Tu je najstariji antički Srbin polu-bog Asklepije postavio temelje povijesti božanskog srpskog naroda, njegovog položaja među Helenima i spektakularnoj pobjedi protiv Titana, kada su i trojica srpske braće Zevs, Posejdon i Had preuzeli nebo, more i podzemlje.Hafis wrote: Ne bi bilo loše pozvati i Grčku. Priznala je BiH istodobno kad i EU, nema baš neke dobre odnose ni s Makedonijom, Bugarskom, a s Turskom da ne spominjemo, a i imaju stvarno lijepih starina (bio sam dva puta).
- Alfons Kauders
#2903 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Kod nas se ta tri srbska brata zovu Bakir, Milorad i Dragan.studiorum_tuzlaensis wrote:Jesi li bio u Epidaurusu? Tu je najstariji antički Srbin polu-bog Asklepije postavio temelje povijesti božanskog srpskog naroda, njegovog položaja među Helenima i spektakularnoj pobjedi protiv Titana, kada su i trojica srpske braće Zevs, Posejdon i Had preuzeli nebo, more i podzemlje.Hafis wrote: Ne bi bilo loše pozvati i Grčku. Priznala je BiH istodobno kad i EU, nema baš neke dobre odnose ni s Makedonijom, Bugarskom, a s Turskom da ne spominjemo, a i imaju stvarno lijepih starina (bio sam dva puta).
- seln
#2904 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Od insignija su naslijedili: Bakir bradu, Milorad kokardu, a Dragan cirilicu.Alfons Kauders wrote:Kod nas se ta tri srbska brata zovu Bakir, Milorad i Dragan.studiorum_tuzlaensis wrote:Jesi li bio u Epidaurusu? Tu je najstariji antički Srbin polu-bog Asklepije postavio temelje povijesti božanskog srpskog naroda, njegovog položaja među Helenima i spektakularnoj pobjedi protiv Titana, kada su i trojica srpske braće Zevs, Posejdon i Had preuzeli nebo, more i podzemlje.Hafis wrote: Ne bi bilo loše pozvati i Grčku. Priznala je BiH istodobno kad i EU, nema baš neke dobre odnose ni s Makedonijom, Bugarskom, a s Turskom da ne spominjemo, a i imaju stvarno lijepih starina (bio sam dva puta).
- bingov buraz
#2905 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Da su i dvije trecine opet su sami Krajisnici rijesili autonomiju.Tu iz ostatka Bosne nicija glava nije pala.SkyLimit wrote:Nije onaj kome sam replicirao pisao o tome koliko su toga vezali na sebe, već o oslobođivanju.seln wrote: Nevazno... 4 godine su vezali za sebe cetnicki krajiski korpus, abdicevce, marticevce...
od njih dosta.
A ako si bio u Bihacu, znas kako je se tamo braniti: s jedne strane licka visoravan, s druge Grabez, sa sjevera babini...
Nervira me kad pojedinci kako bi glorifikovali jedan korpus omaložavaju neke druge, a na ovom forumu tu uglavnom rade "fanovi" 5. korpusa za šta smo apsolutno krivi mi iz ostatka BiH jer smo im godinama podilazili kako su hrabri pa im slava udarila u glavu. A zlobnici bi rekli, pola im korpusa prebjeglo u četnike.
Prehvaljivanje je kontraproduktivno, to i ovaj primjer pokazuje.
- Putnik ali stvarno
#2906 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mnogo je strana, ljudi koji udju na pdf tesko mogu da isprate pa sam sazeo ovo sto krace je moguce. Htio bih da skrenem paznju na lege koji nam ovu krizu cine laksom i veselom, nadasve svojim neslucenim entuzijazmom i krscanskim covekoljubljem. Hvala svima guys you made my day
DRAMA – NOVA KRIZA U BOSNI
Glumci, mahom hercegovci ili barem tog visokog porekla
Pilaw pavlaka,
promoter burkinija, uzda se u Saude ali ne zaboravlja ni Maleziju ni Pakistan, spoljna politika mahom, 3k svakog prvog drug moj ima se moze se, siroko, slusa Boru Corbu – kucici po ulicama kaku i gleda da ne ugazi gde. Respektuje stratega Nebo je granica i usvaja krajnji oprez kao aspekt gledanja na vaskoliki problem sa Srbima, javno se odrice podcenjivanja prekletih sizmatika
Zavrzlama,
razocaran pdf om dogadjajima u Srbiji, trazi adrenalina na « novoj » krizi u BiH, nada se novim sukobima Srbije i Srba uopste, za slucaj da ga razocaraju, uzda se u njihove samoubilacke tendencije
Alfons,
fasista tim se dici, opak momak spreman je na najgore I k tomu stremi sa zanosom, nosi potkosulju sa Francetic Jurom sa unutrasnje strane, u Vucicu prepoznaje svog rahmetli idola i obozava ga, pomalo depresivan zbog Vuckovog podrijetla
Hizo ramidovic,
u ulozi andzarovca u potrazi za minkenskom motorizovanom, zalaze se za totalno opkoljavanje Srbije,
dosta mu je neizvesnosti zbog njiha
Bhnapoleon1,
pacifista u dusi, predlaze da se sve te more glede Srbije rese adekvatnom terapijom, posao bi poverio Alkaloid u iz Skoplja
Megaman4,
asistent g dina pavlake, prikuplja podatke o mogucim clanovima medjunarodne koalicije za unistenje Srbistana. I njemu je dosta svega, opcija pobijes govna i gotova stvar postaje mu sve bliza
mO k3,
skrece paznju na islamsku Deklaraciju, stara se za novi savremeniji imidz nacije, pazljivo saslusava njemu nejasne - neopredeljene. politicki komesar NVZa
Sky limit,
izuzetan takticar, rodjeni vodja sa puno karizme, Domovina se ne brani na kucnom pragu; pravedno sudi o ulogama pojedinih Bosnjackih regija u poslednjem NOBu, sa stanovista kratko osisanog, namirisanog takorekuc Prusa, brizno motri na Putina dok instruira regrute
Seln,
ljubitelj NAPALMa I pasionirani filolog, povrtlar poreklom sa argentinskih pampasa
Hafis,
dragovoljac, zainteresovan za mobilizaciju, romanticar, promovise Mars na Drinu, manje kao malodiju, pre kao pravac delovanja
Streptokok,
covek od poverenja, on zna sve o mobilizaciji ali rano je da to podeli sa timom, izuzetno ceni Krajisnike, mada dobro bi dosli svi dragovoljci
Hemel,
stara se da mobilizacija ne propadne, da se ima topovskog mesa za prvu ruku, po mogustvu zeleo bi da draft uje spisak pre posete NATO gen seka
Dudlov,
volonter za deljenje poziva
LBVIEW,
Veteran ali i dalje nervozno reaguje na pomen Srba, vatrena europejka srednjih godina.
Freaky Styley,
sada ceka gen seka NATOa, posto je na Papinoj poseti vec dobrano odrao kolena i razocarano zakljucio da je Papa u peace keeping mode u
DRAMA – NOVA KRIZA U BOSNI
Glumci, mahom hercegovci ili barem tog visokog porekla
Pilaw pavlaka,
promoter burkinija, uzda se u Saude ali ne zaboravlja ni Maleziju ni Pakistan, spoljna politika mahom, 3k svakog prvog drug moj ima se moze se, siroko, slusa Boru Corbu – kucici po ulicama kaku i gleda da ne ugazi gde. Respektuje stratega Nebo je granica i usvaja krajnji oprez kao aspekt gledanja na vaskoliki problem sa Srbima, javno se odrice podcenjivanja prekletih sizmatika
Zavrzlama,
razocaran pdf om dogadjajima u Srbiji, trazi adrenalina na « novoj » krizi u BiH, nada se novim sukobima Srbije i Srba uopste, za slucaj da ga razocaraju, uzda se u njihove samoubilacke tendencije
Alfons,
fasista tim se dici, opak momak spreman je na najgore I k tomu stremi sa zanosom, nosi potkosulju sa Francetic Jurom sa unutrasnje strane, u Vucicu prepoznaje svog rahmetli idola i obozava ga, pomalo depresivan zbog Vuckovog podrijetla
Hizo ramidovic,
u ulozi andzarovca u potrazi za minkenskom motorizovanom, zalaze se za totalno opkoljavanje Srbije,
dosta mu je neizvesnosti zbog njiha
Bhnapoleon1,
pacifista u dusi, predlaze da se sve te more glede Srbije rese adekvatnom terapijom, posao bi poverio Alkaloid u iz Skoplja
Megaman4,
asistent g dina pavlake, prikuplja podatke o mogucim clanovima medjunarodne koalicije za unistenje Srbistana. I njemu je dosta svega, opcija pobijes govna i gotova stvar postaje mu sve bliza
mO k3,
skrece paznju na islamsku Deklaraciju, stara se za novi savremeniji imidz nacije, pazljivo saslusava njemu nejasne - neopredeljene. politicki komesar NVZa
Sky limit,
izuzetan takticar, rodjeni vodja sa puno karizme, Domovina se ne brani na kucnom pragu; pravedno sudi o ulogama pojedinih Bosnjackih regija u poslednjem NOBu, sa stanovista kratko osisanog, namirisanog takorekuc Prusa, brizno motri na Putina dok instruira regrute
Seln,
ljubitelj NAPALMa I pasionirani filolog, povrtlar poreklom sa argentinskih pampasa
Hafis,
dragovoljac, zainteresovan za mobilizaciju, romanticar, promovise Mars na Drinu, manje kao malodiju, pre kao pravac delovanja
Streptokok,
covek od poverenja, on zna sve o mobilizaciji ali rano je da to podeli sa timom, izuzetno ceni Krajisnike, mada dobro bi dosli svi dragovoljci
Hemel,
stara se da mobilizacija ne propadne, da se ima topovskog mesa za prvu ruku, po mogustvu zeleo bi da draft uje spisak pre posete NATO gen seka
Dudlov,
volonter za deljenje poziva
LBVIEW,
Veteran ali i dalje nervozno reaguje na pomen Srba, vatrena europejka srednjih godina.
Freaky Styley,
sada ceka gen seka NATOa, posto je na Papinoj poseti vec dobrano odrao kolena i razocarano zakljucio da je Papa u peace keeping mode u
- seln
#2907 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Humor na nivouPutnik ali stvarno wrote:Mnogo je strana, ljudi koji udju na pdf tesko mogu da isprate pa sam sazeo ovo sto krace je moguce. Htio bih da skrenem paznju na lege koji nam ovu krizu cine laksom i veselom, nadasve svojim neslucenim entuzijazmom i krscanskim covekoljubljem. Hvala svima guys you made my day![]()

- ovo_malo_duse
#2908 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Bit ce zanimljivo kad zazeleni. Nesto se definitivno kuha, Vucko aka "usna" se opasno.
naravno Kerovi se pustaju s lanca da pripreme teren..
Dzevdo zvani Strucnjak

naravno Kerovi se pustaju s lanca da pripreme teren..
Dzevdo zvani Strucnjak
Terorizmom ga DzevadeStručnjak za bezbednost Dževad Galijašević pozvao je bosnjačkog člana Predsedništva BiH i lidera SDA Bakira Izetbegovića da bude pametan i prestane da radi ono što je radio njegov otac – da “stavlja bošnjačku glavu na panj” i izaziva novi ratni sukob, piše Kurir.rs
Galijašević je, naime, upozorio da Izetbegović, preko direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije BiH Osmana Mehmedagića Osmice, priprema “ozbiljan sukob i rat koji će izbiti na proleće”.
“Ovo što vidimo kao neviđenu propagandu u samoj zemlji, mržnju i stvaranje klime pogodne za napad na Republiku Srpsku, prate i događaji u regionu, a očito je da tu postoji dogovor”, ocenio je Galijašević.Prema njegovim rečima, dok Hašim Tači i Kolinda Grabar Kitarović “vežu pažnju Srbije za sebe”, izazivajući ekscese i sukobe, Izetbegović sa druge strane, posredstvom Mehmedagića, preduzima specijalne operacije o kojima ne obaveštava hrvatsku, ni srpsku komponentu u samoj obaveštajnoj službi.
“Turska i Iran stupaju zajedno na međunarodnoj sceni sa Rusijom i rešavaju svoje vitalne nacionalne interese uz pomoć Rusije. Istovremeno Saudijska Arabija dogovara aranžman oko cene nafte upravo sa Rusijom”, naveo je Galijašević.
Izetbegović će, navodi, ostaviti Bošnjake na vetrometini, da dožive sudbinu onih Bošnjaka koji po drugim zemljama stradaju nevini kao emigracija.
“U Turskoj se prazne cela vehabijska naselja, izgone se oni Bosanci i Hercegovci koji su bili veza za slanje na ratišta u Siriju. Svi se oni vraćaju ovamo, koncentrišu se grupe islamista kupujući čitava naselja, a istovremeno Sarajevo bukvalno pušta ratne trube i poziva na konflikt”, kaže Galijašević.
-
Pilaw_Pavlaka
#2909 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ovi se ne zajebavaju. Oni ovo sve ozbiljno. Nama normalnim ljudima ovo izgleda kao zajebancija.
- studiorum_tuzlaensis
#2910 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/neurohi ... -otpusten/
Imam osjećaj da kad bi Seka došlo na čelo države da bi pošamarala i Duduka i D. Čerilicu

Imam osjećaj da kad bi Seka došlo na čelo države da bi pošamarala i Duduka i D. Čerilicu
- SkyLimit
#2911 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Mi često navodimo da su naši očevi, djedovi i pradjedovi bili naivni i vjerovali komšija i zato su prošli kako su prolazili.
Ja sam ovih dana, sad nebitno o detaljima, bio zajedno sa još 30 - 40 mladih Bošnjaka iz mog kraja i malo smo popričali o aktuelnoj političkoj situaciji. Svi smo se složili da nam se priprema nova etapa genocida u kontinuitetu nad Bošnjacima i da čak i ako nam se rat ne sviđa, moramo ga prihvatiti kao sasvim realnu opciju.
Ono što hoću da kažem je da tu niko nije rekao ni da vjeruje Srbima i Hrvatima niti da mu se sviđaju, upravo suprotno, dakle kakva god bila budućnost Bošnjaka, mi nećemo moći reći sutra da smo bili naivni.
Također, jasno je rečeno da su zapadne zemlje antiislamske i da ne treba gajiti iluzije da će nam one išta pomoći, samo nam mogu bacati klipove pod noge.
Ja nažalost ne mogu garantovati da nam se dvostruka agresija, embargo i genocid neće ponoviti, ali mogu reći da me to apsolutno ne bi iznenadilo kao što je iznenadilo moje pretke, a pitanje je koliko je ta spoznaja sama po sebi od pomoći.
Ja sam ovih dana, sad nebitno o detaljima, bio zajedno sa još 30 - 40 mladih Bošnjaka iz mog kraja i malo smo popričali o aktuelnoj političkoj situaciji. Svi smo se složili da nam se priprema nova etapa genocida u kontinuitetu nad Bošnjacima i da čak i ako nam se rat ne sviđa, moramo ga prihvatiti kao sasvim realnu opciju.
Ono što hoću da kažem je da tu niko nije rekao ni da vjeruje Srbima i Hrvatima niti da mu se sviđaju, upravo suprotno, dakle kakva god bila budućnost Bošnjaka, mi nećemo moći reći sutra da smo bili naivni.
Također, jasno je rečeno da su zapadne zemlje antiislamske i da ne treba gajiti iluzije da će nam one išta pomoći, samo nam mogu bacati klipove pod noge.
Ja nažalost ne mogu garantovati da nam se dvostruka agresija, embargo i genocid neće ponoviti, ali mogu reći da me to apsolutno ne bi iznenadilo kao što je iznenadilo moje pretke, a pitanje je koliko je ta spoznaja sama po sebi od pomoći.
Last edited by SkyLimit on 16/01/2017 16:50, edited 1 time in total.
-
Pilaw_Pavlaka
#2912 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Moj otac je bio prije rata za Tita, moze se slobodno reci i komunista pomalo. Nista pretjerano ali imao je velike simpatije za Yugu. Njegov otac mu je govorio o WW2 i kako se Srbima ne treba vjerovati. On mu je tada uvijek govorio da pric gluposti i da to nema veze sa istinom.Sada sam ja taj koji njemu govori mnogo radikalnije stvari a on je taj koji govori... istina je da im se netreba vjerovati ali nemoj ici bas u krajnost...SkyLimit wrote:Mi često navodimo da su naši očevi, djedovi i pradjedovi bili naivni i vjerovali komšija i zato su prošli kako su prolazili.
Hocu reci da Bosnjaci nisu bas naivni. Barem ne moja generacija.
- SkyLimit
#2913 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Uostalom, pitanje je koliko smo mi zapravo bili nespremni prošli put. Sa Patriotskom ligom, TO BiH, MUP - om...bili smo sasvim dovoljno organizirani da bi bosanskohercegovačke Srbe porazili za nekoliko mjeseci.
Međutim desile su se dvije nepredviđene stvari:
- Bivša JNA se na nekim mjestima samo transformisala u VRS, a u drugim barem ostavila lokalnom pravoslavnom stanovništvu tenkove, tešku artiljeriju, transportere...
- I Hrvatska je pokrenula agresiju na BiH
Da zaključimo, da nije bivša JNA iz velikosrpskog ugla odigrala lukavu partiju kojom je lokalne Srbe naprosto preko noći načinila 100 puta bolje naoružanim od protivnika i da nije došlo do hrvatske agresije na koju niko nije računao, Republika BiH bi izašla kao nesumnjivi pobjednik iz rata.
Nismo mi ni bili tako nespremni, samo su oni bili spremniji. Rat je neizvjesna rabota, obično kad počne krenu se dešavati nepredviđene stvari, koliko se toga tek desilo velikosrbima koji vjerovatno nikad ne bi ni pokrenuli ovaj rat da su znali kako će se stvari odvijati.
Međutim desile su se dvije nepredviđene stvari:
- Bivša JNA se na nekim mjestima samo transformisala u VRS, a u drugim barem ostavila lokalnom pravoslavnom stanovništvu tenkove, tešku artiljeriju, transportere...
Da zaključimo, da nije bivša JNA iz velikosrpskog ugla odigrala lukavu partiju kojom je lokalne Srbe naprosto preko noći načinila 100 puta bolje naoružanim od protivnika i da nije došlo do hrvatske agresije na koju niko nije računao, Republika BiH bi izašla kao nesumnjivi pobjednik iz rata.
Nismo mi ni bili tako nespremni, samo su oni bili spremniji. Rat je neizvjesna rabota, obično kad počne krenu se dešavati nepredviđene stvari, koliko se toga tek desilo velikosrbima koji vjerovatno nikad ne bi ni pokrenuli ovaj rat da su znali kako će se stvari odvijati.
- animus
#2914 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Jebo me svak ako nebi ja glasao za nju. Zena ima veca muda nego i jedan politicar ovdje.studiorum_tuzlaensis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/neurohi ... -otpusten/
Imam osjećaj da kad bi Seka došlo na čelo države da bi pošamarala i Duduka i D. Čerilicu![]()
-
FreakyStyley
#2915 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
I ne zaboraviti koliko je gresaka Alija pravio.SkyLimit wrote:
- SkyLimit
#2916 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Ko radi taj i griješi, Alija nikad nije ni tvrdio da je bezgriješan. Šta tek reći za političke i vojne lidere velikosrba koji bi mogli biti predmet izučavanja na svjetskim vojnim školama na temu: "Kako uz nezamislivu premoć u oružju i tehnici ipak ne dobiti rat".FreakyStyley wrote:I ne zaboraviti koliko je gresaka Alija pravio.SkyLimit wrote:
Ko čita Klintonove memoare, Holbrukovu knjigu ili Balkan B. koji je izdala CIA, svi oni priznaju da su bili iznenađeni time da velikosrbi nisu već dobili rat, neki bili čak i razočarani time.
- Omar500
#2917 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Sigurno. Postrojila bi ih sve, ne bi niko smio zucnut, u to nema sumnje.animus wrote:Jebo me svak ako nebi ja glasao za nju. Zena ima veca muda nego i jedan politicar ovdje.studiorum_tuzlaensis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/neurohi ... -otpusten/
Imam osjećaj da kad bi Seka došlo na čelo države da bi pošamarala i Duduka i D. Čerilicu![]()
-
PM72
#2918 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
To si u pravu,Generacija Bošnjaka rođenih i odgojenih na zapadu nije nimalo naivna.Kao što nismo ni mi niti imamo iluzuje o nekom vašem ozbiljnijem angažmanu sem divljanja po stadionima kad igra reprezentacija.Pilaw_Pavlaka wrote:Moj otac je bio prije rata za Tita, moze se slobodno reci i komunista pomalo. Nista pretjerano ali imao je velike simpatije za Yugu. Njegov otac mu je govorio o WW2 i kako se Srbima ne treba vjerovati. On mu je tada uvijek govorio da pric gluposti i da to nema veze sa istinom.Sada sam ja taj koji njemu govori mnogo radikalnije stvari a on je taj koji govori... istina je da im se netreba vjerovati ali nemoj ici bas u krajnost...SkyLimit wrote:Mi često navodimo da su naši očevi, djedovi i pradjedovi bili naivni i vjerovali komšija i zato su prošli kako su prolazili.
Ono što hoću da kažem je da tu niko nije rekao ni da vjeruje Srbima i Hrvatima niti da mu se sviđaju, upravo suprotno, dakle kakva god bila budućnost Bošnjaka, mi nećemo moći reći sutra da smo bili naivni.![]()
-
PeppermintSA
#2919 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Marina Mlinarević Sopta:
"Kad te sinoćnji naslovi na portalima slude, naježe, dovedu do nesnosne mučnine u trbuhu i insomnije
Kad svakodnevna ružnoća stvarnosti ove zemlje pređe kritičnu točku, kao izmoreni riječni nasip, gdje gađenje naspram životarenja u ovom kaosu po prvi put prelazi u nelagodnu i tešku neizvjesnost, nalik nečemu što smo mislili da se nikad više u našim životima ponoviti neće.
Kad kolosalne stvari izjavljuju licemjerni miševi, lafo pozivajući da ne eskalira sranje, miševi koji sranje kuhaju svaki novi dan jer ih samo sranje održava na površini, miševi koji su ono sranje devedesetih gledali iz sigurnih utočišta, dobro zaštićenih vlastitih guzica, dok su ljudi krvarili da bi danas oni mogli bezočno srati. I po životu, i po ljudima.
Koji su devedesetih sakrili i sebe i svoju djecu, pa danas u rat huškaju iste budale što su onomad ostali i bez djece, i bez uma, i bez udova. A mirom dobili ovaj jad što ga ponekad i državom zovemo. Mirom dobili korupciju, nepotizam, siromaštvo, lopovluk, rodijačenje i prosjačenje.
Pa sve vam jebem, ovaj put zadužite svojoj familiji oružje i pošaljite ih da brane vaše bolesne ideje. Dovedite svoje klince s prestižnih svjetskih koledža i skinite ih iz fotelja nadzornih odbora državnih firmi, u ruke im poturite kalaše pa nek' ginu za budalaštine koje sanjate.
Odjebite od mog ćaće koji je tek dočekao penziju ispucalih ruku i izraubane duše jer nikad ništa nije dobio u životu osim svojim žuljevima, dok ste vi švercali u ime takozvanih nacionalnih interesa i svojih džepova.
Odjebite od svih drugih roditelja što rastežu život od prvog do prvog da im djeca ne osjete tegobu postojanja pod vašom kontrolom, dok vaša djeca u napucanim bolidima vozikaju napućene starlete.
Odjebite od omladine koja masovno upisuje medicinsku školu samo da bi mogli prati i masirati švapske starce, ostavljajući svoje babe i didove sa suzama u očima, dok vaše babe, punice, amidže, daidže i punčevi postaju na papirima vlasnici najluksuznijih zdanja jer ni vaši imovinski kartoni ne mogu podnijeti toliko kriminala.
Neće ići, majmuni. Malo više pameti ovaj put, lako povodljivi narode.
Neka naš jedini patriotizam bude ovaj krov iznad svačije glave. Naš individualni mikrosvijet kao jedina bojišnica koja se treba braniti.
Neka obitelj bude jedina domovina i zastava na koju se kunemo. Jedini rat onaj u kojem se borimo za što više poljubaca naše djece. I jedina eskalacija nereda nek se desi na krevetu s voljenom osobom.
A oni nek ginu. Možda ovaj drugi put stvarno budu imali više sreće."
"Kad te sinoćnji naslovi na portalima slude, naježe, dovedu do nesnosne mučnine u trbuhu i insomnije
Kad svakodnevna ružnoća stvarnosti ove zemlje pređe kritičnu točku, kao izmoreni riječni nasip, gdje gađenje naspram životarenja u ovom kaosu po prvi put prelazi u nelagodnu i tešku neizvjesnost, nalik nečemu što smo mislili da se nikad više u našim životima ponoviti neće.
Kad kolosalne stvari izjavljuju licemjerni miševi, lafo pozivajući da ne eskalira sranje, miševi koji sranje kuhaju svaki novi dan jer ih samo sranje održava na površini, miševi koji su ono sranje devedesetih gledali iz sigurnih utočišta, dobro zaštićenih vlastitih guzica, dok su ljudi krvarili da bi danas oni mogli bezočno srati. I po životu, i po ljudima.
Koji su devedesetih sakrili i sebe i svoju djecu, pa danas u rat huškaju iste budale što su onomad ostali i bez djece, i bez uma, i bez udova. A mirom dobili ovaj jad što ga ponekad i državom zovemo. Mirom dobili korupciju, nepotizam, siromaštvo, lopovluk, rodijačenje i prosjačenje.
Pa sve vam jebem, ovaj put zadužite svojoj familiji oružje i pošaljite ih da brane vaše bolesne ideje. Dovedite svoje klince s prestižnih svjetskih koledža i skinite ih iz fotelja nadzornih odbora državnih firmi, u ruke im poturite kalaše pa nek' ginu za budalaštine koje sanjate.
Odjebite od mog ćaće koji je tek dočekao penziju ispucalih ruku i izraubane duše jer nikad ništa nije dobio u životu osim svojim žuljevima, dok ste vi švercali u ime takozvanih nacionalnih interesa i svojih džepova.
Odjebite od svih drugih roditelja što rastežu život od prvog do prvog da im djeca ne osjete tegobu postojanja pod vašom kontrolom, dok vaša djeca u napucanim bolidima vozikaju napućene starlete.
Odjebite od omladine koja masovno upisuje medicinsku školu samo da bi mogli prati i masirati švapske starce, ostavljajući svoje babe i didove sa suzama u očima, dok vaše babe, punice, amidže, daidže i punčevi postaju na papirima vlasnici najluksuznijih zdanja jer ni vaši imovinski kartoni ne mogu podnijeti toliko kriminala.
Neće ići, majmuni. Malo više pameti ovaj put, lako povodljivi narode.
Neka naš jedini patriotizam bude ovaj krov iznad svačije glave. Naš individualni mikrosvijet kao jedina bojišnica koja se treba braniti.
Neka obitelj bude jedina domovina i zastava na koju se kunemo. Jedini rat onaj u kojem se borimo za što više poljubaca naše djece. I jedina eskalacija nereda nek se desi na krevetu s voljenom osobom.
A oni nek ginu. Možda ovaj drugi put stvarno budu imali više sreće."
-
Hamolj
#2920 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Samo sam čekao ovakav komentar.PM72 wrote:To si u pravu,Generacija Bošnjaka rođenih i odgojenih na zapadu nije nimalo naivna.Kao što nismo ni mi niti imamo iluzuje o nekom vašem ozbiljnijem angažmanu sem divljanja po stadionima kad igra reprezentacija.Pilaw_Pavlaka wrote:Moj otac je bio prije rata za Tita, moze se slobodno reci i komunista pomalo. Nista pretjerano ali imao je velike simpatije za Yugu. Njegov otac mu je govorio o WW2 i kako se Srbima ne treba vjerovati. On mu je tada uvijek govorio da pric gluposti i da to nema veze sa istinom.Sada sam ja taj koji njemu govori mnogo radikalnije stvari a on je taj koji govori... istina je da im se netreba vjerovati ali nemoj ici bas u krajnost...SkyLimit wrote:Mi često navodimo da su naši očevi, djedovi i pradjedovi bili naivni i vjerovali komšija i zato su prošli kako su prolazili.
Ono što hoću da kažem je da tu niko nije rekao ni da vjeruje Srbima i Hrvatima niti da mu se sviđaju, upravo suprotno, dakle kakva god bila budućnost Bošnjaka, mi nećemo moći reći sutra da smo bili naivni.![]()
- Dozer
#2921 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Problem je sto je ova zemlja samo prodisala od pucnjave i ratne smrti, a realnost je da se davi u vlastitim etno-nacionalistickim govnima koja joj ne dozvoljavaju da udahne ni s trecinom pluca.Fudo387 wrote:Ma bjezi...Dozer wrote:Fudo moj....nemas ti pojma o cemu i o kome sve prucas.
Ja se iskreno nadam da nikakvog belaja nece biti.
Ta zemlja je na jedvite jade malo prodisala, jos jedan belaj i nikad se nece oporaviti.
Mogu komotno Kineze naseliti.
Al' ako dodje do belaja, bices nabijen nogom u rov k'o i '92.
Malo ces rondat' i kraj.
A za rov - ne znas me, ali vjeruj mi na rijec da strasno fulas
-
PM72
#2922 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Dozer nije bio linijaš.On je bio u jedinici koja je zauzimala rovove.Al četničke.
- GeeTnT
#2923 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
..pa sta mu bi, pa sad zauzima bosnjacke rovove...PM72 wrote:Dozer nije bio linijaš.On je bio u jedinici koja je zauzimala rovove.Al četničke.
-
PM72
#2924 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Došao tobe.GeeTnT wrote:..pa sta mu bi, pa sad zauzima bosnjacke rovove...PM72 wrote:Dozer nije bio linijaš.On je bio u jedinici koja je zauzimala rovove.Al četničke.
- animus
#2925 Re: RE: Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?
Daj da organizujemo peticiju da Sebija bude kandidat za predsjednistvo na slijedecim izborima. Nikad boljeg clana preds. necemo imati.Omar500 wrote:Sigurno. Postrojila bi ih sve, ne bi niko smio zucnut, u to nema sumnje.animus wrote:Jebo me svak ako nebi ja glasao za nju. Zena ima veca muda nego i jedan politicar ovdje.studiorum_tuzlaensis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/neurohi ... -otpusten/
Bakiru dati neka vodi kliniku. Do tada ce svakako biti sve cakum pakum gore na Kosevu.[emoji1]