Dozer wrote:Ne znam da li je neko to vec primijetio ili komentarisao, ali meni je prilicno degutantan ovaj "dan zalosti" radi desavanja u Parizu...
Zasto je dan zalosti radi toga, a nije bio, recimo, kada su ti isti hajvani pobili 200 djece u Siriji? Ne, to je bila smao agencijska vijest, i nista vise...
Ah, da...zaboravio sam da je zivot bilo kojeg Evropljanina neuporedivo bitniji od zivota bilo koga na Bliskom istoku ili u Africi...
Na ovoj planeti danas vlada takvo licemjerje, da je to naprosto tesko uopste i zamisliti, a kamoli povjerovati....
Takodjer, ako neko nije upratio, mi smo vec odavno zagazili u WWIII. Tacnije on traje vec 14 godina, a zapocela ga je "kolijevka demokratije", tj. A(Ce)merika, i to sa ni za milimetar razlicitim ciljevima od onih kakve su imali, recimo, nacisti s Hitlerom na celu - dokopati se tudjeg bogatstva preko pokoravanja drugih nacija i naroda, a u pozadini svega toga se konstantno provlaci identicno vjekovno sranje i uzrok vecine nepravdi na planeti tokom zadnjih 20 vijekova - vjera.
Kako je sve pocelo? Pa, ko ni to nije upratio, sve je zvanicno pocelo sa 9/11 (2001), a nezvanicno dosta ranije, kada su Britanci preko svog agenta pokrenuli vehabijski pokret u Saudiji, a zatim Amerikanci obucili i pripremili "prvog" teroristu svijeta - saudijca Bin Ladena.
Time je pripremljen "teren" za sve ovo sta danas gledamo, slusamo i dozivljavamo (mi ne direktno, jos...), a svim tim i dalje uredno upravljaju - Ameri. Naravno, uz pomoc svojih partnera GB, DE i FR.
Eh, sad im se to malo otelo iz ruku i kontrole jer su se, izgleda, malo preracunali. Mislili su kreirati neke lokalne sukobe tu i tamo, a kako bi se dokopali raznih vrijednosti bitnih njima (Afganistan i mak, a onda i Irak, Libija i Sirija s naftom), ali su, ocito, previdjeli da bi to moglo otici i dalje i da bi mase ljudi mogle sve to shvatiti na "malo" drugaciji nacin. I, kako to obicno u zivotu bude - onaj ko drugom jamu kopa, sam u nju pada.
Evo i malo hronologije, za neupucene (ili one koji ne znaju sabirati):
Desavanje 1 - zvanicno
11.9.2001. - WTC i Pentagon. Avioni se obrusavaju na WTC i Pentagon, pri cemu se WTC rusi, a Pentagon trpi veliku stetu. Mrtvih u hiljadama. U roku od samo 24h(?!) FBI i CIA objavljuju imena otmicara/terorista koji su pilotirali i veze ih za novu islamsku teroristicku organizaciju Al-Qaedu na cijem je celu Osama Bin Laden. Ubrzo nakon toga se pumpa nacionalni ponos i zelja za osvetom, cime se otvaraju vrata za naredni korak, tj. proglasavanje "Rata protiv terorizma".
Pozadina
WTC neboderi se ruse, a izjave desetina svjedoka o naknadnim eksplozijama u nizu koje su prethodile rusenju, zanemaruju se. Istovremeno, rusi se i zgrada naziva WTC 7, ali - u nju nije udario ni jedan avion...zasto se srusila? Svjedoci se opet zanemaruju, ali ipak se naknadno pojavljuju razni privatni snimci koji nedvosmisleno pokazuju kako se WTC7 srusio. Koga zanima -
https://www.youtube.com/watch?v=Zv7BImVvEyk
Istovremeno sa zvanicnim optuzbama Osame Bin Ladena za terorizam i napad na US (kojeg su, inace, "trazili' jos od 1999), vlada US tajno posebnim avionom izmjesta Osaminu porodicu iz SAD-a i prebacuje ih u Saudiju.
Nekoliko mjeseci nakon svega, Italijanski novinari prave istrazivanje i pronalaze svih 7 optuzenih "terorista pilota" u raznim zemljama svijeta, kao zive i zdrave, i to kao pilote koji rade za razne kompanije. I ovo se zanemaruje (mislim da ima i to na YT, mrsko mi traziti).
Desavanje 2 - zvanicno
10/2001 - U ekspresno organizovanoj akciji (svega mjesec dana nakon WTC-a?!), US i GB napadaju Afganistan, kao leglo terorizma i Osaminu bazu, i vrlo brzo zauzimaju sve strateske pozicije. Time pocinje rat u Afganistanu koji traje vec 14 godina.
Pozadina
Uvodjenje "demokratije" u Afganistan i "borba" protiv terorizma je podrazumijevalo ucetverostrucavanje kolicine zasadjenog maka, sto je osnovna sirovina za heroin. Kako to ne kontrolisu nikakvi Talibani, nije pretesko zaljuciti ko to zaista kontrolise i time upravlja.
Desavanje 3 - zvanicno
2003 - Pod opravdanjem "pomaganja Al-Qaedi", ali i radi "posjedovanja hemijskog oruzja" koje teroristi mogu i zele upotrijebiti protiv US i svijeta, Amerika napada Irak. Vrlo brzo svrgavaju Saddama i osvajaju zemlju, a zatim krece "uvodjenje demokratije", pri cemu se i danas vode teske bitke oko nekim mjesta u kojima su "pobunjenici".
Pozadina
Hemijsko oruzje nikada nije pronadjeno, demokratija nikada zaista nije uvedena u Irak, a zalihe nafte u Americi su se od ulaska u Irak ucetverostrucile i sada su dovoljne za podmirivanje US potreba za naftom tokom naredne dvije decenije, pri cemu se prirodne zalihe US nafte ne diraju i ne racunaju u to. Iracka nafta se i dalje pumpa i zavrsava u Americi.
Desavanje 4 - zvanicno
2011 - US vojno intervenisu u Libiji radi "diktatorskog rezima" i radi pomoci pobunjenicima protiv tog rezima.
Pozadina
Gadafi je trazio od US da mu isplate dug od oko 300 milijardi US$ za naftu.
Desavanje 5, i pozadina - Sirija
Zadnji korak u svemu pobrojanome je bio da se destabilizuje i taj dio regiona, koji je najblizi Izraelu, a kako bi se istovremeno planski oslabila EU.
Kako to funkcionise, vidimo svi. Stotine hiiljada izbjeglica koje hrle u Evropu uzrokuju zatvaranje granica, sto je direktna destabilizacija EU, ekonomski problemi i slabljenje iste te EU, pojacavanje nesuglasica medju clanicama EU (GB vec najavljuje svoj izlazak), sto opet vodi jacanju dolara u odnosu na EU.
Mogu ovako jos ovoliko, ali mislim da je poenta vise nego jasna...
Btw, Amerika je danas najzaduzneija drzava na planeti, sa skoro 2 triliona dolara vanjskog duga... Pametnom dosta...