Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#2901 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Tyke wrote:Par baklji zapaljeno na Grbavici od strane Fukara, nema nam kazne.
Sad na Tusnju zapaljena jedna baklja i par navijaca uletilo na tartan stazu da proslavi gol sa Ahmetovicem protiv Veleza, nema nam kazne. :D

Ne znam zasto nema kazni, ali sam ih ocekivao. Da nije kakva kompenzacija zbog kaznjavanja Husica, hajde ga znaj. Uglavnom, u ovih 8 kola Sloboda nije kaznjena niti jednom, a prosle sezone je gotov pa najvise kazni platila.
sta kaze Husic, u Sarajevu se kuha sve jel? :mrgreen:

tipicno od Saveza, rekoh ja neki dan Zeljo 3.000 KM kazne, Slavija jedva 1.000KM i sta bi? Jebem im mater

doduse i mi smo krivi, "Bosnjaci" u Savezu gledaju svoje dupe i rade ovakve stvari za glasove, dok Srbi i Hrvati stite svoje klubove
Maharadza

#2902 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Maharadza »

todd_smith wrote:
Tyke wrote:Par baklji zapaljeno na Grbavici od strane Fukara, nema nam kazne.
Sad na Tusnju zapaljena jedna baklja i par navijaca uletilo na tartan stazu da proslavi gol sa Ahmetovicem protiv Veleza, nema nam kazne. :D

Ne znam zasto nema kazni, ali sam ih ocekivao. Da nije kakva kompenzacija zbog kaznjavanja Husica, hajde ga znaj. Uglavnom, u ovih 8 kola Sloboda nije kaznjena niti jednom, a prosle sezone je gotov pa najvise kazni platila.
sta kaze Husic, u Sarajevu se kuha sve jel? :mrgreen:

tipicno od Saveza, rekoh ja neki dan Zeljo 3.000 KM kazne, Slavija jedva 1.000KM i sta bi? Jebem im mater

doduse i mi smo krivi, "Bosnjaci" u Savezu gledaju svoje dupe i rade ovakve stvari za glasove, dok Srbi i Hrvati stite svoje klubove
Pa preslikana situacija iz državnog vrha tj. sa svih "nivoa vlasti"...zašto bi bilo drugačije i u sportu?! :oops:
jeza u ledja

#2903 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

pa oni se sastanu i prvo je pitanje koliko ce nam ovaj put odrezati, a ne sta je razlog. to isto kad te drot zaustavi pa ce ti vec naci nesto.
iskreno, i uefa isto to radi, ovi su samo preuzeli od njih lokalni reket. s tim sto ti uefa i daje pare. ovi daju kurac za zube.
u njihovim ocima mi samo za to i sluzimo.
Crvena Tifoza

#2904 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Crvena Tifoza »

Interesantno kako niko da kaže nijednu ružnu na navijače, zbog kojih klubovi i plaćaju kazne. Nikako da navijači budu 'mudri' pa ne izbiju po nekolike hiljade svako kolo. :roll:
Šibicar

#2905 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Šibicar »

Crvena Tifoza wrote:Interesantno kako niko da kaže nijednu ružnu na navijače, zbog kojih klubovi i plaćaju kazne. Nikako da navijači budu 'mudri' pa ne izbiju po nekolike hiljade svako kolo. :roll:
Ma trubi se i o tome stalno,ne znam kako to do sad nisi vidio,ali nije poenta u tome,nego ovo što jež kaže,nikakvog obrazloženja nema zašto je npr. u jednom kolu kazna 2 milje,u drugom 5,u trećem milja i po,pa u četvrtom 3 ili 10,nebitno,samo napišu kažnjen si sa toliko i toliko,za bukvalno istu stvar možeš platiti kaznu od 1000 do 10 000 bez ikakvog obrazloženja kako i zašto toliko razlika,to nema nikakve veze sa zdravim razumom.
1946--1987

#2906 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

pogrdno skandiranje navijaca slavije naspram drzave u kojoj zive se naplacuje manje od skandiranja protiv saveza navijaca zeljeznicara
jao gdje zivim i kakav nam je savez pa ovo je za zatvora
ne mogu da vjerujem da su ovako bezobrazni, znao sam da su govna ali ovolika :shock:
Logovan

#2907 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

Crvena Tifoza wrote:Interesantno kako niko da kaže nijednu ružnu na navijače, zbog kojih klubovi i plaćaju kazne. Nikako da navijači budu 'mudri' pa ne izbiju po nekolike hiljade svako kolo. :roll:
Govori se i tome.

Bilo bi zanimljivo vidjeti koju bi kaznu izmislili kada ne bi bilo pirotehnike, kada se megafon ne bi koristio, kada ne bi bilo nacionalizma, kada ne bi bilo neprijavljenog licenciranog pomoćnog i glavnog trenera, kada ne bi bilo pjesama protiv saveza, itd, itd. :D
todd_smith

#2908 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Od ovih novinara, zna li iko ili je iko ikada pitao za taj jebeni cjenovnik gdje u Savezu i onoj disciplinskoj komisiji pise fino:

-Kazna za megafon toliko i toliko

-Kazna za pirotehniku toliko i toliko

-Kazna za nacionalizam toliko i toliko

A ne da svaki drugi vikend lupaju propust u organizaciji za Zelju i Sarajevo 50% skuplji nego za klubove tipa Zrinjski, Siroki.
Tyke

#2909 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tyke »

Mozda ponavljanje istog ispada slijedeci put se kaznjava vise. Who knows.
todd_smith

#2910 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

Tyke wrote:Mozda ponavljanje istog ispada slijedeci put se kaznjava vise. Who knows.
Sa obzirom da svako kolo iste ekipe kaznjavaju sa istim ciframa...
Šibicar

#2911 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Šibicar »

A jedva čekaju derbi da s merakom odrežu po cenera i Želji i Sarajevu jer znaju tu niko neće ništa zapitkivati niti se puno buniti,ipak je derbi.
BHF_Manijak

#2912 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

todd_smith wrote:Od ovih novinara, zna li iko ili je iko ikada pitao za taj jebeni cjenovnik gdje u Savezu i onoj disciplinskoj komisiji pise fino:

-Kazna za megafon toliko i toliko

-Kazna za pirotehniku toliko i toliko

-Kazna za nacionalizam toliko i toliko

A ne da svaki drugi vikend lupaju propust u organizaciji za Zelju i Sarajevo 50% skuplji nego za klubove tipa Zrinjski, Siroki.
Ne mozes doci do disciplinske ili sudijske komisije. :mrgreen: :mrgreen:
MOSALJOZE

#2913 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by MOSALJOZE »

Ja ti znam gdje Begic klanja dzumu,pa ga tokom hudbe priupitaj.Nema ti druge.
north

#2914 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by north »

Šibicar wrote:A jedva čekaju derbi da s merakom odrežu po cenera i Želji i Sarajevu jer znaju tu niko neće ništa zapitkivati niti se puno buniti,ipak je derbi.
Odbrojavaju dane do derbija..i kad počne, sa strane gledaju sjever i jug i govore palite i udrite ruke vam se pozlatile, a sa strane neki krezavi i lojavi potrčko pravi kalkulaciju koliko je to u konvertibilnim markama :D
LSD

#2915 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

Šibicar wrote:A jedva čekaju derbi da s merakom odrežu po cenera i Želji i Sarajevu jer znaju tu niko neće ništa zapitkivati niti se puno buniti,ipak je derbi.
zato ja kažem da su navijaci glavni krivci, a Savez ide logikom - Dok je ovaca, bice i vune.

šta se pale te baklje protiv yebene Slavije ili Travnika, kad ovi šupci uredno teftere i cekaju na ziceru....zapali brate 5 hiljada baklji kad je derbi, neka gori sve i to je to (dva puta godišnje jer derbi = dvije kazne)....sve ostalo je iskljucivo krivica navijaca.
Logovan

#2916 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

Tyke wrote:Mozda ponavljanje istog ispada slijedeci put se kaznjava vise. Who knows.
Ne pridržavaju se toga.
todd_smith

#2917 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

LSD wrote:
zato ja kažem da su navijaci glavni krivci, a Savez ide logikom - Dok je ovaca, bice i vune.

šta se pale te baklje protiv yebene Slavije ili Travnika, kad ovi šupci uredno teftere i cekaju na ziceru....zapali brate 5 hiljada baklji kad je derbi, neka gori sve i to je to (dva puta godišnje jer derbi = dvije kazne)....sve ostalo je iskljucivo krivica navijaca.
nije do navijaca, jer da niko ne pali niti koristi niti da bude bilo kakvih propusta oni ce ti klub kazniti jer ti se trener nije obukao kako treba odjednom

uvijek ima nesto za sto oni mogu paru uzeti
Logovan

#2918 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

Image
Odakle ovog izvukoše.
BHF_Manijak

#2919 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by BHF_Manijak »

MOSALJOZE wrote:Ja ti znam gdje Begic klanja dzumu,pa ga tokom hudbe priupitaj.Nema ti druge.
Kakve veze ima Begic s tim? Samo ce te preusmjeriti na spomenute komisije. Kad si vidio da se zadnji put pojavio negdje u medijima?! ;-)
LSD

#2920 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

zato što na bakljama, petardama, pirotehnici, dimnim bombama, topovskim udarima, nacionalistickom skandiranju, uvredljivim parolama i ostalim elemntima (to jest, opcenito na navijacima) - Savez uzima ubjedljivo najviše para....tek onda idu ti propusti i zayebancije tipa oblacenje trenera, ali to je minorno za ono što rade navijaci.

Amar Osim je jednom otvoreno pred kamerama rekao da su manijaci (dakle navijaci njegovog Želje) izbili klubu preko 200 milja , samo za jednu sezonu :!:

Zbog navijackih hirova najviše klubovi puše kite od Saveza vec godinama i to ce ne nastaviti sve dok se ne opamete...a Savezu odgovara maximalno to stanje.

Druga je stvar što se ja ne slažem sa tim propisima i glupostima za svaki yebenu baklju, ali ako vec znamo da je to kažnjivo - zašto onda to radimo svojim klubovima :?
todd_smith

#2921 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by todd_smith »

BHF_Manijak wrote:
MOSALJOZE wrote:Ja ti znam gdje Begic klanja dzumu,pa ga tokom hudbe priupitaj.Nema ti druge.
Kakve veze ima Begic s tim? Samo ce te preusmjeriti na spomenute komisije. Kad si vidio da se zadnji put pojavio negdje u medijima?! ;-)
ceka da prodje krivicna za aerodrom pa da izviri iz rupe
Raigor Stonehoof

#2922 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Raigor Stonehoof »

LSD wrote: Druga je stvar što se ja ne slažem sa tim propisima i glupostima za svaki yebenu baklju, ali ako vec znamo da je to kažnjivo - zašto onda to radimo svojim klubovima :?
zato sto pojedini nehljebi sav svoj socijalni zivot provode na tribinama, pa makar tu zele da budu "cool alaam'". a ni vodje tribina koji nista ne rade na zaustavljanju toga nisu nista bolji.

generalno odgovor na ovo pitanje je jasan samo kad pogledas u facu idiotima koji to rade. "bili su debili i bice debili".
Sarajevski-Seljak

#2923 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Sarajevski-Seljak »

Raigor Stonehoof wrote:
LSD wrote: Druga je stvar što se ja ne slažem sa tim propisima i glupostima za svaki yebenu baklju, ali ako vec znamo da je to kažnjivo - zašto onda to radimo svojim klubovima :?
zato sto pojedini nehljebi sav svoj socijalni zivot provode na tribinama, pa makar tu zele da budu "cool alaam'". a ni vodje tribina koji nista ne rade na zaustavljanju toga nisu nista bolji.

generalno odgovor na ovo pitanje je jasan samo kad pogledas u facu idiotima koji to rade. "bili su debili i bice debili".

Bezveze ti je furka skroz... Baklje ne palim odavno, ali palio sam ih u svoje vrijeme, kao i vecina nas koji su bili dio tribine !

Da se razumjemo sa ove takce gledista, i meni izgleda glupo, ali tad prije 7-8-9-10 godina mi je to bilo "furka" !

To sto ti nisi nikad stao na sjever, ti ne daje za pravo da nekog nazivas debilom!!!
Raigor Stonehoof

#2924 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Raigor Stonehoof »

a kako bi ti nazvao nekog ko "voli" klub a onda mu bez ikakvog razloga izbija desetine hiljada maraka iz dzepa?? debil, ja sta nego debil, i to je blaga rijec. sto se prije tih govana rijesimo, prije cemo na zelenu granu. i mi i komsinice.

EDIT: isto ko oni likovi sto kazu da vole svoju zenu a odrase je od batina. sve to u zatvor treba.
Last edited by Raigor Stonehoof on 17/09/2015 13:05, edited 1 time in total.
phillie

#2925 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by phillie »

north wrote:
Odbrojavaju dane do derbija..i kad počne, sa strane gledaju sjever i jug i govore palite i udrite ruke vam se pozlatile, a sa strane neki krezavi i lojavi potrčko pravi kalkulaciju koliko je to u konvertibilnim markama :D
Ovo k'o Dusko Dugousko kad je Ridjobrkom "rezao" nasljedstvo :D
Locked