Republika Turska

Post Reply
Kikibombona

#2901 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote: Sto ne izadju na livadu pa se ne sukobe sa vojskom nego se kriju po zgradama,a?

Tesko je raspravljat sa nekim ko poredi ovo u Turskoj za Cecenijom i Sirijom.
Ako turska vojska ima pravo ravnati svaki grad u Turskoj isto pravo ima sirijska, ruska, kineska i svaka druga vojska. Ja imam isti princip za sve, za tebe ne znam.

Ti volis Turke zato sto su muslimani, a Ruse ne volis zato sto su pravoslavci. A ja i jedne i druge nabijem na kurac. ;-)
Co0l

#2902 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote: Sto ne izadju na livadu pa se ne sukobe sa vojskom nego se kriju po zgradama,a?

Tesko je raspravljat sa nekim ko poredi ovo u Turskoj za Cecenijom i Sirijom.
Ako turska vojska ima pravo ravnati svaki grad u Turskoj isto pravo ima sirijska, ruska, kineska i svaka druga vojska. Ja imam isti princip za sve, za tebe ne znam.

Ti volis Turke zato sto su muslimani, a Ruse ne volis zato sto su pravoslavci. A ja i jedne i druge nabijem na kurac. ;-)
Jako ti je glup i povrsan zakljucak.Ali takvi su ti svi pa ne cudi.Vec sam jednom napisao da su mi Rusi kao narod puno blizi od Turaka i iza toga stojim i sad.Spominjanje muslimana i pravoslavaca u svemu ovome samo pokazuje koliko si ogranicen.Kao i to da ima osnova za optuzbe na tvoj racun od strane nekih da ti smeta sve sto ima primjese islamskog u sebi.Ali,to je vec tvoj problem.
Ja nikad nisam napisao da turska vojska ima pravo ravnati svaki grad u Turskoj,kao sto mi imputiras.Niti to rade.Aktuelni sukobi u Turskoj pokazuju da se cak i prilicno suzdrzavaju od toga.Naravno da se mogu naci primjeri unistavanja kao ovi sa fotografije ali ne znamo pozadinu svega toga i kako je doslo do tog razaranja.Bez obzira na to,meni licno se ne svidja nacin na koji pristupaju rjesavanju problema sa Kurdima tamo ali ni sami Kurdi im ne daju previse manevarskog prostora svojim teroristickim djelovanjem.Pri tome ne mislim na sve Kurde,naravno,nego samo na teroriste PKK-a.I pored toga su civilne zrtve,koji su u takvm situacijama neizbjezne,sveli na minimum.A to se za Siriju,koju spominjes,ni u kojem slucaju ne moze reci.Stavise,u mnogim slucajevima tamo su civili bili primarna meta.Zato ti poredjenje nema nikakvog smisla i jako je maliciozno ili ignorantsko,sto je u tvom slucaju tesko razlikovati.
Kikibombona

#2903 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Co0l wrote:
Jako ti je glup i povrsan zakljucak.Ali takvi su ti svi pa ne cudi.Vec sam jednom napisao da su mi Rusi kao narod puno blizi od Turaka i iza toga stojim i sad.Spominjanje muslimana i pravoslavaca u svemu ovome samo pokazuje koliko si ogranicen.Kao i to da ima osnova za optuzbe na tvoj racun od strane nekih da ti smeta sve sto ima primjese islamskog u sebi.Ali,to je vec tvoj problem.
Ja nikad nisam napisao da turska vojska ima pravo ravnati svaki grad u Turskoj,kao sto mi imputiras.Niti to rade.Aktuelni sukobi u Turskoj pokazuju da se cak i prilicno suzdrzavaju od toga.Naravno da se mogu naci primjeri unistavanja kao ovi sa fotografije ali ne znamo pozadinu svega toga i kako je doslo do tog razaranja.Bez obzira na to,meni licno se ne svidja nacin na koji pristupaju rjesavanju problema sa Kurdima tamo ali ni sami Kurdi im ne daju previse manevarskog prostora svojim teroristickim djelovanjem.Pri tome ne mislim na sve Kurde,naravno,nego samo na teroriste PKK-a.I pored toga su civilne zrtve,koji su u takvm situacijama neizbjezne,sveli na minimum.A to se za Siriju,koju spominjes,ni u kojem slucaju ne moze reci.Stavise,u mnogim slucajevima tamo su civili bili primarna meta.Zato ti poredjenje nema nikakvog smisla i jako je maliciozno ili ignorantsko,sto je u tvom slucaju tesko razlikovati.
Ma hajde bolan, pa nisam sa Marsa pao. Zivim u ovoj napacenoj drzavi. Znam veoma dobro da vecina muslimana nema nista potiv turskog izivljavanja nad Kurdima, ali ima protiv ruskog izivljavanja nad Cecenima. Isto tako, pravoslavici nemaju nista protiv ruskog izivljavanja nad Cecenima, ali imaju protiv izivljavanja Turaka nad Kurdima. Doduse, nije im toliko zao Kurda jer su i oni muslimani, ali su im Turci svakako mrzi.

Poznajem ovaj narod veoma dobro. Cijeli zivot sam u BiH. Rijetki su izuzeci, izuzetno izuzetno rijetki!
Co0l

#2904 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kikibombona wrote:
Co0l wrote:
Ma hajde bolan, pa nisam sa Marsa pao. Zivim u ovoj napacenoj drzavi. Znam veoma dobro da vecina muslimana nema nista potiv turskog izivljavanja nad Kurdima, ali ima protiv ruskog izivljavanja nad Cecenima. Isto tako, pravoslavici nemaju nista protiv ruskog izivljavanja nad Cecenima, ali imaju protiv izivljavanja Turaka nad Kurdima. Doduse, nije im toliko zao Kurda jer su i oni muslimani, ali su im Turci svakako mrzi.

Poznajem ovaj narod veoma dobro. Cijeli zivot sam u BiH. Rijetki su izuzeci, izuzetno izuzetno rijetki!
Ma poznajes ti mal ne reko sta :D
De nam reci koliko je civila stradalo ukupno,i od turske i od teroristicke ruke,u ovim aktuelnim sukobima zadnjih par mjeseci u Turskoj,da znamo o cemu pricamo.
Kikibombona

#2905 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Nadam se da ce Amerika ili ko vec natjerati Erdogana da pristane na primirje. Nastradase civili, ode ono malo jada od imovine koju su ostvarili od grla odvajavsi...

Pobuna se siri istokom zemlje, sve vise mladih pristupa YPS (Civil protection units)... grupa pronalazi inspiraciju u sirijskom YPG (People protection units)..

Image
Image

Ako potpuno eskalira, turska policija se vise nece moci vratiti u ove gradove... Drzavne sluzbe nece moci egzistirati u neprijateljskom okruzenju... Rade isto sto Srbi na Kosovu.
Kikibombona

#2906 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Protesti u Berlinu

Image

Sve goli terorista, vidi im se na facama!
Kareem Abdul

#2908 Re: Republika Turska

Post by Kareem Abdul »

Napokon jedna odmjerena, državnička izjava Erdogana koju u potpunosti podržavam.

Živjelo bratstvo Turske i Izraela!!! :thumbup:
Kikibombona

#2909 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Pa mora se ulizivati nekome kada je zakuhao sa svima u komsiluku. Radi guza ko meduza.

Zanima me kako ce lokalni islamisti upakovati ljubav prema Erdoganu i cionisticko izivljavanje nad Palestincima. :D :D
dezurni_ucenik

#2910 Re: Republika Turska

Post by dezurni_ucenik »

Kareem Abdul wrote:
Napokon jedna odmjerena, državnička izjava Erdogana koju u potpunosti podržavam.

Živjelo bratstvo Turske i Izraela!!! :thumbup:
Kikibombona wrote:
Pa mora se ulizivati nekome kada je zakuhao sa svima u komsiluku. Radi guza ko meduza.

Zanima me kako ce lokalni islamisti upakovati ljubav prema Erdoganu i cionisticko izivljavanje nad Palestincima. :D :D

Mene zanima misljenje forumaskih turkofila. Da mi je samo znati koje sad opravdanje izmisliti :D
Challenger__

#2911 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Nije to nikakvo ulizivanje. Obje države su notorni cionistički entiteti. Sjeti se da sam pisao da će "prije zaratiti Mančester i London nego Turska i Izrael".

Oni (Turska i Izrael) su jedno te isto.
exliberal-ex

#2912 Re: Republika Turska

Post by exliberal-ex »

Co0l wrote:
Ovo sto radi Turska sa kurdima, redarstvena akcija usmjerena prema teroristima koji napadaju drzavu. je isto sto je Srbija radila na Kosovu, znaci da po tome ispada da ti podrzavas isto....., ili sto je Ukrajina radila kad je napala pobunjenicki istocni dio....jel grijesim ?
Kareem Abdul

#2913 Re: Republika Turska

Post by Kareem Abdul »

Kikibombona wrote:

Vidi, s povijesnog gledišta podrška Izraelu od strane Turske je daleko prirodnija nego podrška razno-raznim arapskim kozojebinama.

U konančnici, nisu Židovi bili masno plaćeni za svaku odrezanu Tursku glavu u 1.svj. ratu već upravo Arapi.

Također, Izrael kao zemlja može mnogo više pomoći Turskoj s tehnološkog gledišta (npr. razvoj tenkova) nego zaostali arapski despotati.
Kikibombona

#2914 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Kareem Abdul wrote:
Vidi, s povijesnog gledišta podrška Izraelu od strane Turske je daleko prirodnija nego podrška razno-raznim arapskim kozojebinama.

U konančnici, nisu Židovi bili masno plaćeni za svaku odrezanu Tursku glavu u 1.svj. ratu već upravo Arapi.

Također, Izrael kao zemlja može mnogo više pomoći Turskoj s tehnološkog gledišta (npr. razvoj tenkova) nego zaostali arapski despotati.
Izraelska nacija je oboljela od paranoje nakon svega sto se izdesavalo u proslosti. To je bolest koje se nece osloboditi sve dok ljudi dozivljavaju naciju i vjeru kao nesto bitno...

Tursko drustvo gaji negativne emocije prema Izraelu bas zato sto su muslimani i zato sto su Izraelci nanijeli zlo jednom muslimanskom narodu.

Interes Izraela nije jaka Turska, Turska koja ima kapacitet nauditi Izraelu. Nikada ne znas ko moze doci na vlast za 20, 50, 100 godina... neko zeljan osvete, neko vjerski motivisan, neko ko zeli muslimanima vratiti Kuds, Al Aksu...

Izrael ne zeli jake islamske zemlje. To je jasno kao dan. Ne zeli regionalne rivale. Oni ce saradjivati samo ako od te saradnje imaju visestruko vise koristi nego 'muslimanski partneri'.

Jbg, sami su se Izraelci zajebali, kreirali su neprijateljsko okruzenje. Isto to su uradili Turci. Sada mogu saradjivati, ALI SARADNJA NIKADA NECE BITI ISKRENA.
Saul Alvarez

#2915 Re: Republika Turska

Post by Saul Alvarez »

A sta kazu Iracki Kurdi na ovo ubijanje Kurda od strane sultana Erdogana ?
Vjerovatno nista posto su u odlicnim svercersko-kriminalnim odnosima sa sultanom.
Kareem Abdul

#2916 Re: Republika Turska

Post by Kareem Abdul »

Kikibombona wrote:
Kareem Abdul wrote:

Izraelska nacija je oboljela od paranoje nakon svega sto se izdesavalo u proslosti. To je bolest koje se nece osloboditi sve dok ljudi dozivljavaju naciju i vjeru kao nesto bitno...

Tursko drustvo gaji negativne emocije prema Izraelu bas zato sto su muslimani i zato sto su Izraelci nanijeli zlo jednom muslimanskom narodu.

Interes Izraela nije jaka Turska, Turska koja ima kapacitet nauditi Izraelu. Nikada ne znas ko moze doci na vlast za 20, 50, 100 godina... neko zeljan osvete, neko vjerski motivisan, neko ko zeli muslimanima vratiti Kuds, Al Aksu...

Izrael ne zeli jake islamske zemlje. To je jasno kao dan. Ne zeli regionalne rivale. Oni ce saradjivati samo ako od te saradnje imaju visestruko vise koristi nego 'muslimanski partneri'.

Jbg, sami su se Izraelci zajebali, kreirali su neprijateljsko okruzenje. Isto to su uradili Turci. Sada mogu saradjivati, ALI SARADNJA NIKADA NECE BITI ISKRENA.
Nije to baš sasvim točno. Neprijateljsko okruženje je bilo kreirano već prije a aktivirano samim proglašenjem Izraelske neovisnosti. Arapske zemlje su tada napale Izrael s ciljem da ga unište u samom začetku. Dakle, oni su ti koji su kreirali neprijateljstva a ne Izraelci.

Jedino što su Izraelci uradili da su zaslužili takvu mržnju od strane arapskih sunita je to što su se obranili i natamburali agresore u nekoliko navrata.
I to što su Židovi.
Kikibombona

#2917 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Saul Alvarez wrote:A sta kazu Iracki Kurdi na ovo ubijanje Kurda od strane sultana Erdogana ?
Vjerovatno nista posto su u odlicnim svercersko-kriminalnim odnosima sa sultanom.
Koji iracki Kurdi?

Sta kazu Bosnjaci o pljacki u reziji SDA?
Jesu svi Bosnjaci kriminalci?

Sta kazu Srbi o pljacki u reziji SNSD?
Jesu svi Srbi kriminalci?

Sta kazu Hrvati o pljacki u reziji HDZ?
Jesu svi Hrvati kriminalci?
nosara

#2918 Re: Republika Turska

Post by nosara »

Challenger__ wrote:Nije to nikakvo ulizivanje. Obje države su notorni cionistički entiteti. Sjeti se da sam pisao da će "prije zaratiti Mančester i London nego Turska i Izrael".

Suknu ga erdo lokalnim turkofilima... :lol:
Kikibombona

#2919 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Kareem Abdul wrote:
Nije to baš sasvim točno. Neprijateljsko okruženje je bilo kreirano već prije a aktivirano samim proglašenjem Izraelske neovisnosti. Arapske zemlje su tada napale Izrael s ciljem da ga unište u samom začetku. Dakle, oni su ti koji su kreirali neprijateljstva a ne Izraelci.

Jedino što su Izraelci uradili da su zaslužili takvu mržnju od strane arapskih sunita je to što su se obranili i natamburali agresore u nekoliko navrata.
I to što su Židovi.
Kroz historiju Zidovi su cesto pronalazili utociste kod Arapa i muslimana uopste...

Formiranjem drzave Izrael na stetu Palestinaca, agresivnom kampanjom protiv istih, okupacijom Kudsa, Izrael se profilisao kao neprijatelj muslimana.

Ko moze garantovati da za 50 godina na celo Turske nece doci covjek koji ce pozeljeti unistiti drzavu Izrael?

E zato je Izrael protiv bilo kakvog jacanja islamskih drzava. Taj strah itekako ima osnova, ali su u dobroj mjeri sami krivi sto je to tako.
budza

#2920 Re: Republika Turska

Post by budza »

kikibombona ce biti prvi ambasador velikog kurdistana u ankari. pod uslovom da kurdi nemaju pretenzije da zauzmu i ankaru.
Kikibombona

#2921 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

nosara wrote:
Challenger__ wrote:Nije to nikakvo ulizivanje. Obje države su notorni cionistički entiteti. Sjeti se da sam pisao da će "prije zaratiti Mančester i London nego Turska i Izrael".

Suknu ga erdo lokalnim turkofilima... :lol:
Turkofili = islamisti. Ista je to sorta.

Naravno da ce opravdati sultana muslimana.

Ne boli njih sto neko gazi Palestince, boli ih sto to rade mrski 'cifuti'. Tako ti mozgovi rade. Selektivna empatija.

I Kurdi su muslimani, pa muslimane za njima boli kurac, taman da ih sve pobiju.
budza

#2922 Re: Republika Turska

Post by budza »

Kareem Abdul wrote:Nije to baš sasvim točno. Neprijateljsko okruženje je bilo kreirano već prije a aktivirano samim proglašenjem Izraelske neovisnosti. Arapske zemlje su tada napale Izrael s ciljem da ga unište u samom začetku. Dakle, oni su ti koji su kreirali neprijateljstva a ne Izraelci.
I to što su Židovi.

to je jednosmerna cionisticka istorija koja je ospte poznata, ali ne i prihvacena u svetu.
cionisti (a ne zidovi, jer su zidovi 1300. god. tu ziveli sa muslimanima) su decenijama pre stvarali stanje nepodnosljivog za sve palsetince, koje se samo razbuktalo od 1948. naovamao.
mnoge vodje, pa i neki premijeri danasnjeg izraela bili su na listama najtrazenijih terorista u svetu.
....
Saul Alvarez

#2923 Re: Republika Turska

Post by Saul Alvarez »

Kikibombona wrote:
Saul Alvarez wrote:A.
Koji iracki Kurdi?

Sta kazu Bosnjaci o pljacki u reziji SDA?
Jesu svi Bosnjaci kriminalci?

Sta kazu Srbi o pljacki u reziji SNSD?
Jesu svi Srbi kriminalci?

Sta kazu Hrvati o pljacki u reziji HDZ?
Jesu svi Hrvati kriminalci?
Sta kaze diktator Barzani, Zastitnik Kurda, na ovo maskriranje njegovih u Turskoj ?
budza

#2924 Re: Republika Turska

Post by budza »

@kikibombona ce biti prvi ambasador velikog kurdistana u ankari. pod uslovom da kurdi nemaju pretenzije da zauzmu i ankaru.
Challenger__

#2925 Re: Republika Turska

Post by Challenger__ »

Saul Alvarez wrote:Sta kaze diktator Barzani, Zastitnik Kurda, na ovo maskriranje njegovih u Turskoj ?
Broji pare, a ako stigne izbaciće koju demagošku, da se brat Tajip ne naljuti.
Post Reply