BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
7
10%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
54%

Total votes: 70

avaks

#2901 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

mirza_15 wrote:
supercali wrote:
mirza_15 wrote:O hebo te. Ovdje izgleda svi koriste riblju kost i nemaju internet kuci pa je 36 KM za tv i internet (inace je to kod konkurencije skuplje skoro za 20%) dodatni trosak [emoji38]

Jao logike hebo te tito. Kao moras jos 36 KM hahaha. Pa to vec ili imas ili zamjenis za ovaj paket ako imas nesto slicno kod konkurencije. Jos ustedis jer je jeftinije. To nije dodatni trosak

Sent from my mobile phone using Tapatalk
Naravno da je jeftinije kad imas 10mega download a kod konkurencije je duplo ili visestruko vece
Kad raspodijelis to sama moja tv te izadje skuplje znaci samo tv i internet a onda nadodaj jos ultre izadje te skuplja pita nego tepsija
Izadje taman toliko da uzmes veci paket na telemachu posto su oni jedini ozbiljni u sa pa ih zato pominjem
50/2 je 46 KM. Kod konkurencije je 40/3 sa time shiftom koji je uracunat gore cijena ista. Sta cemo sad?

Tema je mobilni operateri a ne MojaTV i paketi usluga, ako još dodamo bolje i niže cijene tu BHTa nema nigdje što je već viđeno i dosta više spamanja teme.
Imate private i bujrum!
jarobot

#2902 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Officer Crabtree wrote:
jarobot wrote: Ako već imam mojutv zašto ne iskoristiti tu pogodnost..To trenutno ima samo BH telekom u cijeloj državi. To sad śto drugi negiraju je njihov problem
kako će biti problem ako sam u kombinaciji telemach i haloo opet bolje prošao :D
Daj baci računicu bhtelekom mojatv i mojizbir i halo i telemah

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
jarobot

#2903 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Velkoski wrote:
jarobot wrote: Ako već imam mojutv zašto ne iskoristiti tu pogodnost..To trenutno ima samo BH telekom u cijeloj državi. To sad śto drugi negiraju je njihov problem

Je l' tebi ovdje neko izgleda kao da sisa vesla u slobodno vrijeme?
Izgleda da ti pomalo. A ja se u čamcu vozam.

jarobot

#2904 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

Velkoski wrote:U Telekomu ima i S7 za jednu KM. Ima li đe drugo, je li patriote???
Štaće mi S7 kod ivako moćnog stroja

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2905 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Velkoski »

Pa u principu je to ta retorika... Što će ti 5 mbita uploada, dosta ti je 0.5 :mrgreen:

Što će ti pet giga mobilnog neta, dosta ti je 500mb :mrgreen: Šta će ti HD kanal i SportKlub, gledaj Behar. :zzzz:
jarobot

#2906 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

avaks wrote:
mirza_15 wrote:
supercali wrote: Naravno da je jeftinije kad imas 10mega download a kod konkurencije je duplo ili visestruko vece
Kad raspodijelis to sama moja tv te izadje skuplje znaci samo tv i internet a onda nadodaj jos ultre izadje te skuplja pita nego tepsija
Izadje taman toliko da uzmes veci paket na telemachu posto su oni jedini ozbiljni u sa pa ih zato pominjem
50/2 je 46 KM. Kod konkurencije je 40/3 sa time shiftom koji je uracunat gore cijena ista. Sta cemo sad?

Tema je mobilni operateri a ne MojaTV i paketi usluga, ako još dodamo bolje i niže cijene tu BHTa nema nigdje što je već viđeno i dosta više spamanja teme.
Imate private i bujrum!
O mobilnoj usluzi se i pruca ultra kod mene 5 km+500 megabajta interneta i 1000 minuta za razgovore u grupi. Sve petak mjesečno. E sad kiga ću ja zvati i kako ću trošiti minute ne tiče se drugih

supercali

#2907 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

jarobot wrote:
supercali wrote:
jarobot wrote:Otkud ti to da je osnovni paket mojetv 60 km?
36 km je moja tv net i izađe skupa 51 km sa tri ultre.Na ultre od toga ide 15 km razgovore i još svaka poklon 500 megabajta interneta i 1000 minuta razgovora između sebe i ostalih u grupi.
Ovo nenudi niko u BiH

A velika razlika izmedju 60 i 51
Svejedno za tih 50 maraka na samoj ultri mozes imati bar gigu za tih tvojih 500mega
Jbt koja logika
Ako vec uporedjujemo to bilo koju drugu karticu uzmi i upari sa telemachom ne treba ti ni toliko neta ako uzmemo u obzir da imaju unifi
Prica je samo za mobilni a ne dodatne usluge paketi upareno s ovim s onim
E dođi kod mene pa se nakači na unifi ejvala ti unifi. Ili odi negdje u priridu pa se nakači na unifi. Unifi je wifi usluga i nema veze sa mobilnim internetom.

Kao sto nema veze moja tv sa mobilnim internetom
supercali

#2908 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

mirza_15 wrote:
supercali wrote:
mirza_15 wrote:O hebo te. Ovdje izgleda svi koriste riblju kost i nemaju internet kuci pa je 36 KM za tv i internet (inace je to kod konkurencije skuplje skoro za 20%) dodatni trosak [emoji38]

Jao logike hebo te tito. Kao moras jos 36 KM hahaha. Pa to vec ili imas ili zamjenis za ovaj paket ako imas nesto slicno kod konkurencije. Jos ustedis jer je jeftinije. To nije dodatni trosak

Naravno da je jeftinije kad imas 10mega download a kod konkurencije je duplo ili visestruko vece

Pa sad cemo bht pricu dovoljno je 40 sta ce kome 50
Benq

#2909 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

supercali wrote: Pa sad cemo bht pricu dovoljno je 40 sta ce kome 50
Njihovih 50 ne moze dobiti 80% korisnika , dovoljno je samo temu da im pratis i sve se vidi jasno , dok ovih 40 moze sada dobiti svako jer je uradjena rekonstrukcija. Kod njih "tehnicar" nazove pretplatnika i napadne ga sta ce mu 50Mb kad mu ne treba a cekaju na prikljucak po 2-3 mjeseca, toliko o tome , ko misli da je ovo laz neka ode na Telecom temu i procita malo.

Izvinjavam se na off topicu , ali vidim da se neki razmecu nekim brojkama brzine interneta pa da samo napomenemo neke stvari.
mirza_15

#2910 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Super. Meni je dovoljno i 25/1. Vi pricate o brzinama. Nemam nista protiv. Nekom treba, nekom ne, a ovih 25/1 u kombinaciji sa iptv kosta 36 KM. Ja samo kazem da se i te brzine mogu dobiti za slicnu cijenu plus imas ove varijante onda i u mobilnoj. Zbog toga ja na mini 15 imam 1GB gdje konkurencija daje 200 MB. Imam i kupljena dva aparata na rate (jedan na mojatv, drugi na mini 15) Sada neko hoce da me ubjedi da je bolja kombinacija telemach sa super 15 (vise para za manje svega).

I na kraju, svi imamo razlicite potrebe. Nikom ne govorim sta ce on odabrati. Nervira me samo konstantna rafalna paljba kada se spomene da u bh telecomu ima nesto dobro, a mojatv moj izbor je dobra stvar u svim segmentima.

Benq

#2911 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

MojaTV nije mobilni operater , Telemach takodje , hajmo malo na on topic !
jarobot

#2912 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by jarobot »

supercali wrote:
jarobot wrote:
supercali wrote: A velika razlika izmedju 60 i 51
Svejedno za tih 50 maraka na samoj ultri mozes imati bar gigu za tih tvojih 500mega
Jbt koja logika
Ako vec uporedjujemo to bilo koju drugu karticu uzmi i upari sa telemachom ne treba ti ni toliko neta ako uzmemo u obzir da imaju unifi
Prica je samo za mobilni a ne dodatne usluge paketi upareno s ovim s onim
E dođi kod mene pa se nakači na unifi ejvala ti unifi. Ili odi negdje u priridu pa se nakači na unifi. Unifi je wifi usluga i nema veze sa mobilnim internetom.

Kao sto nema veze moja tv sa mobilnim internetom
Ko priča o mojoj tv. Ultra je u pitanju ultra uvrti u glavu. Ima ultra koja svakog mjeseca dobije 5 Km i 500 mb interneta i 1000 minuta u grupi. Od koga preko koga ultra korisnici dobiju toliko. Nebitno
Kontaš li ultra nikakav wifi internet i budalaštine. Za wifi internet ne treba uopšte bilo koja ni prepaid ni pospaid.

mirza_15

#2913 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

.
Last edited by mirza_15 on 04/09/2016 17:00, edited 1 time in total.
supercali

#2914 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

Naravno da svi imamo drugacijr potrebe i da trebamo gledati prema sebi

Govorimo iz ugla ciste racunice halo je bolji od ultre

Ako i uzmem tu moju tv koje jos dvije ultre da povezem ako sam recimo samac?
I tu dolazimo do toga da ni to uzmi moju dobit ces 500 mega gigu dvije ne pije vode
mirza_15

#2915 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

supercali wrote:Naravno da svi imamo drugacijr potrebe i da trebamo gledati prema sebi

I tu dolazimo do toga da ni to uzmi moju dobit ces 500 mega gigu dvije ne pije vode
Mozes ubaciti i samo jednu ultru.

supercali

#2916 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

Ko priča o mojoj tv. Ultra je u pitanju ultra uvrti u glavu. Ima ultra koja svakog mjeseca dobije 5 Km i 500 mb interneta i 1000 minuta u grupi. Od koga preko koga ultra korisnici dobiju toliko. Nebitno
Kontaš li ultra nikakav wifi internet i budalaštine. Za wifi internet ne treba uopšte bilo koja ni prepaid ni pospaid.

Jel se ti zajebavas ili si ozbiljan?
Pa ti pricas o mojoj tv prvi
A kad ti ne odgovara onda ne pricas
Ne pricam ni ja o telemachu nego o mobilnom internetu je li to preko wifi ili operatera je nebitno
Benq

#2917 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Benq »

mirza_15 wrote: Na bhb-u pola korisnika ne moze. Da ne pricam sada o citavim gradovima gdje telemacha nema nikako. Ja ti garantujem da tih 50/2 moze imati vise potencijalnih korisnika nego sto ih sada ima telemach. 70% sarajeva ima tm, a sljedece godine ce biti zavrseno nekoliko velikih projekata pa ce se taj broj jos povecati.

BHB su tek poceli raditi i rekonstrukcije traju uveliko , isto kao sto nije moglo kod vecine HS korisnika , sada moze bez problema.
Nemoj garantovati nista molim te , nisam slijep i jos uvijek znam citat sta korisnici pisu.
Sta ce biti sljedece godine to sada nije tema, cisto sumnjam da ce ici po zgradama i mijenjati stare parice, osim ako svakom korisniku ne pruze optiku.
supercali

#2918 Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by supercali »

mirza_15 wrote:
supercali wrote:Naravno da svi imamo drugacijr potrebe i da trebamo gledati prema sebi

Mozes ubaciti i samo jednu ultru.

A imam i fiksni uz moju tv?
A jos pored toga i ultru koju cu placati
mirza_15

#2919 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by mirza_15 »

Benq wrote:
mirza_15 wrote: Na bhb-u pola korisnika ne moze. Da ne pricam sada o citavim gradovima gdje telemacha nema nikako. Ja ti garantujem da tih 50/2 moze imati vise potencijalnih korisnika nego sto ih sada ima telemach. 70% sarajeva ima tm, a sljedece godine ce biti zavrseno nekoliko velikih projekata pa ce se taj broj jos povecati.

BHB su tek poceli raditi i rekonstrukcije traju uveliko , isto kao sto nije moglo kod vecine HS korisnika , sada moze bez problema.
Nemoj garantovati nista molim te , nisam slijep i jos uvijek znam citat sta korisnici pisu.
Sta ce biti sljedece godine to sada nije tema, cisto sumnjam da ce ici po zgradama i mijenjati stare parice, osim ako svakom korisniku ne pruze optiku.
Ne znas nista o tome tako da bi bilo dobro da se uzdrzis od takvih komentara. Parice nisu mijenjane ni po dobrinji ni po alipasinom ni po saraj polju ni po olimpijskom ni po malti oko zgrade bh telecoma itd, itd. pa svi tamo mogu uzeti i paket2 sa 100 MB interneta.

Usput, mi cemo iznajmiti telemachu optiku do jajca da mogu da se spoje kada vec nemaju svoje optike. Necemo se mi ponasati ko telemach sa sk.

Benq

#2920 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijen

Post by Benq »

mirza_15 wrote: Ne znas nista o tome tako da bi bilo dobro da se uzdrzis od takvih komentara. Parice nisu mijenjane ni po dobrinji ni po alipasinom ni po saraj polju ni po olimpijskom ni po malti oko zgrade bh telecoma itd, itd. pa svi tamo mogu uzeti i paket2 sa 100 MB interneta.

Usput, mi cemo iznajmiti telemachu optiku do jajca da mogu da se spoje kada vec nemaju svoje optike. Necemo se mi ponasati ko telemach sa sk.

Necu se uzdrzavati ni od cega , ovo je forum. To koliko ja znam ili ne znam sasvim se dovoljno vidi u feedback-u na telecom temi pa...
Lijepo od Telecoma sto suradjuje sa Telemachom , to se cijeni :thumbup:

Necemo o SK i Arenama i ko tu zateze ;)

Ovo je moj zadnji off topic post ovdje , vratimo se na temu.
Lopov-eliminator

#2921 Re: RE: Re: RE: Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Lopov-eliminator »

Ovdje je sumirano djelovanje BH Telecomovih uposlenika na temi poput @mirza_15 i @jarobot. Mirza, ovim si sam sebe diskvalifikovao iz bilo kakve argumentirane rasprave:
mirza_15 wrote:
Cupko_ wrote: I evo konstantno izbjegavas ono sto ti ja vec na prethodnih nekoliko stranica pisem a ti ne odgovaras; ne smijes, neces, crnjak ti je, nemas mu*a il nemas dostojanstva toliko da nijednom, al bas nijednom nisi rekao nijednu lijepu rijec za bilo sta od konkurencije! 100 puta sam naveo primjer da i sam koristim moju tv i 100 puta rekao za bilo sta dobro sto telecom izbaci, a ti (i svi tvoji prijatelji iz telecoma ovdje) nikada ne mozete i necete priznati za bilo sta sto je bolje od vas.

Prije kada se spomene paket od 15 (dok ste imali 100mb), pocne se prica kako su to mali paketi, kako je na vecim bolja ponuda, bla bla..
Jesi ti meni sega sa tim hvaljenjem konkurencije. Odes u mercedes i kazes radniku mercedesa haj barem samo jednu dobru stvar reci o fordu [emoji38]
Tebi je sega sto neko zahtijeva objektivnost. :-) Ti si ovim svima upravo priznao da kao vrhovnu vrijednost drzis pristrasnost i onu da svoga konja moras hvaliti samim tim sto je tvoj, bez obzira kakav on bio.

Cestitamo sto si priznao da si obicni navijac, a ne neko nepristrasan kao sto si se pokusavao predstaviti, zajedno s tvojim radnim kolegom @jarobotom.

Ako hocete da se reklamirate, imate fino reklamne prostore na Klixu pa zakupite, nemojte iskoristavati forume za besplatnu samopromociju i sabotirati teme koje su namijenjene obicnim korisnicima koje zanimaju usluge, bez ikakvog sukoba interesa, a ne navijanje navijaca koji su u sukobu interesa.

A SAD ZA TVOJE PRETPOSTAVLJENE KOJI CITAJU OVO DA VAS PROVJERAVAJU: BH Telecom ovakva strategija nece odvesti nigdje. Trziste osvajajte vasim uslugama a ne lazima o uslugama konkurencije. Vi ste u poziciji da konkurenciju pregazite nizim cijenama, umjesto toga vi cijene drzite visim pod smijesnim opravdanjima. Ako vam niko nije rekao, veca zacrtana marza po jedinici ne znaci vece prihode u totalu, moze cak znaciti i manje.

Slanje undercover komercijalista na ovu temu vam je daleko vise antireklama nego reklama, ovakvim potezima gradite imidz diktatora kojima ne smije niko nista reci da ne bi bio prozvan hejterom, kao sto je vas uposlenik nazvao mene, iako dajem dio svoje plate BH Telecomu svakog mjeseca.

Je li se tako treba odnositi prema sopstvenim korisnicima? Ako mislite takav odnos imati i dalje, onda pocnite razmisljati o promjeni poslodavca u narednih par godina.
Last edited by Lopov-eliminator on 04/09/2016 17:32, edited 1 time in total.
avaks

#2922 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by avaks »

Džaba im svi paketi usluga i propaganda kada su činjenice na našoj strani:
http://www.haloo.ba/dupla-porcija-mobil ... erneta-s79

8KM=2GB interneta mjesečno, evo sada poklon 4GB :lol:
Biće to i na Ultri za 4 godine :thumbup:
A pozivi u mreži su prema svima samo uz uspostavu poziva, to imate samo na No Limit paketima koji koštaju 50+KM tako da nastavite bacati ublehe i dalje ali ništa povoljno i konkurentno na BHT nema :run:
mirza_15

#2923 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Evo paranoicnog opet u pokusaju da privuce moju paznju. Covjek zarko zeli da komunicira sa mnom i jako ga boli sto ga ignorisem. Usput, ocigledno nigdje ne radi ili radi u nekom sektoru gdje nema konkurencije pa ne razumije neke stvari.

Lopov-eliminator

#2924 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Lopov-eliminator »

mirza_15 wrote:Evo paranoicnog opet u pokusaju da privuce moju paznju. Covjek zarko zeli da komunicira sa mnom i jako ga boli sto ga ignorisem. Usput, ocigledno nigdje ne radi ili radi u nekom sektoru gdje nema konkurencije pa ne razumije neke stvari.

Posto me probavas vrijedjati oko mog posla, da ti kazem da moja malenkost radi u privatnom sektoru, a ne javnom, i to u konkurenciji puno goroj i nemilosrdnijoj od vase, gdje sam sve sto imam morao vrlo tesko i posteno zaraditi uprkos pritiscima od strane povlastenih poput tebe, a ne da me neko uhljebljuje po stranackoj ili rodjackoj liniji putem avansne uplate.

Inace od mene ovakav odgovor ne bi dobio, ali posto si se drznuo da me vrijedjas u vezi s mojim poslom, trazio si, gledaj.

Sta to ne razumijem? Da si primoran hvaliti svoju firmu ovdje da ne bi stradao na poslu jer su ti tako naredili? Da si primoran lagati o konkurenciji po onoj makijavelistickoj "cilj opravdava sredstva" da biste vi mogli primati plate? Jasno mi je to sve, samo vas pitam da li mozete biti malo manje ofirni? Ovo sto vi radite je karakteristika amaterskih promotera, pravi to rade puno bolje i suptilnije, a i donose rezultate.

Da ja pokusam ovdje promovisati svoju firmu ovako kao ti, dobio bih ban odmah i to permanentni.
Last edited by Lopov-eliminator on 04/09/2016 18:06, edited 2 times in total.
mirza_15

#2925 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Pored paranoje i patetika.

Post Reply