Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
archi_a

#2901 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, UH-1H baza Rajlovac

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
archi_a

#2903 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Stoltenberg: BiH dobija ponudu za Akcioni plan za članstvo u NATO

Vjerovatno u srijedu se aktivira MAP! :bih:
Maraschino

#2904 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Maraschino »

archi_a wrote:
Stoltenberg: BiH dobija ponudu za Akcioni plan za članstvo u NATO

Vjerovatno u srijedu se aktivira MAP! :bih:
:bih: :bih:

a presjedavajuci predsjednistva :lol:
archi_a

#2905 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Vidjet ćemo kako će "vrhovni komandant" da eskivira. :D
Tercius

#2906 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Tercius »

nepoznati988 wrote:
Tercius wrote:[
I ta 5.11je kriminal ondnosno sandzosi koji je kroje u sjenici pa na svakih deset 5.11 hlaca ili kosulja ili jakni ubace po 5 iz kcne radinosti.Caki tako iskopirane su bolje od bilo kojeg ponudjaca iz BiH.Ovi se sad bune jer su pred gasenjem obzirom da su godinama egzistirali na fuseraju koji su bez ikakve kontrole kvalitete uvaljivali vojsci i policiji, eto.Koteks lafo prvi neke pancire sjeku kevlar nekakvim nozevima i sad ce oni nekome pokusati objasniti na tenderu da su kvalitet, a zanemarujuci cinjenicu da za kevlar postoji poseban noz koji prilikom presjecanja vlakana ne unistava njegovu izdrzljivost i tako sve.
5.11 nije u sladu sa urebom o jedinstvenoj uniformi, kriminal klasicni. koteks pravi kvalitetne certificirane pancire i opremu i k tomu je domaći proizvođač.
Nije u skladu, da.Koteks ne pravi kvalitetne i certificirane pancire, a opremu kopira kao i svi ostali pa cak i ovaj sto ih prodaje pod 5.11, sto je sve skupa takodje kriminal klasicni.
Klavikula

#2907 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Klavikula »

Koteksove uniforme su ocaj. I sto je najgore svaka nova tura je sve losija i losija.
vješalica

#2908 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by vješalica »

Koteks i Zenko izuzetno loše uniforme ima
Način na koji su osmislili koncept uniforme za jednog pozornika je mnogo doprinjeo tom fušeraju
Plastične mantil jakne koje su zimi neupotrebljive
Kangaroo isto tako,neke ljetne janke koje se iscijepaju i izblijede nakon par nošenja,neodgvarajući konfekcijski brojevi,loše ušivene stvari koje se brzo isparaju,hlače se ofucaju i čudno puštaju boju
I sad trebamo zatvoriti na sve oči i reći imamo domaćeg praoizvođača
nepoznati988

#2909 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by nepoznati988 »

Tercius wrote:[q

Nije u skladu, da..
pa sta cemo sa ovim? po meni je ovo veći problem zbog kojeg je neko davno trebao zavrsiti u zatvoru.
Tercius

#2910 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Tercius »

nepoznati988 wrote:
Tercius wrote:[q

Nije u skladu, da..
pa sta cemo sa ovim? po meni je ovo veći problem zbog kojeg je neko davno trebao zavrsiti u zatvoru.
Sta cemo sa 2000 pari hlaca kosulja jakni cipela cizmi koje ne mogu random test uzorka proci ni u pokopu.?Svuda u svijetu klasa A ide domacim agencijama koe nasih dobrih Bosnjana obrnuto, iskreno se nadam i od sveg srca im zelim stecaj i gasenje.Sto se tice 5.11 to je meni qrina brend treba preci na poljski Helikon ima ga eno u Zenici zastupnistvo al ne moze covjek proci na tenderu pa to ti je.
archi_a

#2912 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, COO Pazarić, marševanje

Image

Image

Image

Image
archi_a

#2913 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, vježba, okolina Bihaća

Image
archi_a

#2914 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, izviđači

Image
archi_a

#2917 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

OS BiH, Mi-8, sportski aerodrom Bihać

Image
Vilajet_Bosna

#2919 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Vilajet_Bosna »

MarshalDodik wrote:Đe će ko ? :izet:
Sila smo. Trebal' negdje otvorit' front ?
nismo mi sila, samo više ne nosamo lovačke dvocijevke. znamo i da neki zbog toga pjene, i treba. :izet:
nismo mi nikad otvarali front, ali ako se otvori začepit ćemo im ga, ko kod ga otvori. :izet:
MarshalDodik

#2920 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by MarshalDodik »

Vilajet_Bosna wrote:
nismo mi sila, samo više ne nosamo lovačke dvocijevke. znamo i da neki zbog toga pjene, i treba. :izet:
nismo mi nikad otvarali front, ali ako se otvori začepit ćemo im ga, ko kod ga otvori. :izet:
Mani mi vise ovog primitivizma sa oruzjem :(

Sveti Mile, svesrpski i nadbosanski lider vise puta je na pitanje o OS BiH odgovorio da Bosnu u buducnosti vidi kao demilitariziranu zemlju !
Ja se iskreno ovome nadam jer OS su najveci budzetski potrosaci, a svakako i iskljucivo obavljaju posao za koji je zaduzena sluzba civilne zastite.
Svi bi trebali stati uz ovu ideju.

San snova.Demilitarizirana i vojno neutralna zemlja!!!
lajkujMe

#2922 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by lajkujMe »

MarshalDodik wrote:
Vilajet_Bosna wrote:

Sveti Mile, svesrpski i nadbosanski lider vise puta je na pitanje o OS BiH odgovorio da Bosnu u buducnosti vidi kao demilitariziranu zemlju !
Ja se iskreno ovome nadam jer OS su najveci budzetski potrosaci, a svakako i iskljucivo obavljaju posao za koji je zaduzena sluzba civilne zastite.

Sve dok imamo ocite neprijatelje ove zemlje jedna nam je s lijeve a druga s desne strane nista od demilitirizacije.
Svi kazu nema nista od vojske a vi zaboravljate da ova vojska uci nove oficire, nove pilote, ima opremu i naoruzanje.
Ni jedna zemlja na svijetu nema nista od vojske sve dok se ne desi rat.
E sad da krene rat a mi demilitirizovani ko ce usporiti prvi nalet? Ti s motikom ili vojnik koji godinama uci i trenira a jos je naoruzan?

Sta vise ulaganje u vojsku nam je premalo budzet treba biti utrostrucen. Uloziti u sisteme PVO, bolju avijaciju u vidu helikoptera kako teretnih tako i napadackih.
U nova oklopna vozila i bolju logistiku s kamionima.
Vise dronova, bolje uniforme i bolja povezanost i komunikacija izmedju jedinica, centrala itd.
A demilitirizacija dolazi samo u obzir ako i Hrvatska i Srbija krenu tim putem a ne rade to nego ulazu ogromna sredstva. Za koga i zasto?
AmiĐa_Idriz

#2923 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa kad bi šta bilo raspale bi se ko naša defanziva na Kipru :mrgreen:
155_mm

#2924 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by 155_mm »

MarshalDodik wrote:
Vilajet_Bosna wrote:

ma prividja se vasem preCedniku mnogo toga. samo tesko da ce od toga biti ista u iducih nekoliko stoljeca.
155_mm

#2925 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by 155_mm »

AmiĐa_Idriz wrote:Pa kad bi šta bilo raspale bi se ko naša defanziva na Kipru :mrgreen:
ne poznajem taj raspad defanzive na kipru ali znam da probosanski blok skoro pa i nebi osjetio raspad OS BiH. ono sto bi ostalo pod kontrolom probosanskih snaga je vise nego dovoljno da taj dio OS funkcionise potpuno normalno jer bi u svom sastavu imao sve sto je potrebno za jedne OS.
Post Reply