Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hajlac

#2901 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

uglavnomja wrote:Znaci kozla je uzela stvar u svoje ruke, spustila pascad neozljedjenu u kanjon, pa zvala gss ( kakvi crni gradjani i zvanje. )Uostalom kad pseto ujede covjeka ne dodju usred noci, a zbog pasa u nekoj vukojebini eto citave ekipe.

Cista manipulacija i podmetanje
Da ne pričam o tome kakvo je mišljenje pravih alpinista/planinara o sarajevskom GSS-u :oops:
Prati ih aura ublehaških manekena koji uživaju u medijskoj pažnji a stvarni posao spašavanja u 80% slučajeva urade anonimni ljudi od akcije i drugi GSS-ovi. ;-)

Ma čista PR ubleha avhabija! Vidi se da im je prigustilo.
Hajlac

#2902 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

MOSALJOZE wrote:Inače u tom dijelu Trnova,i prema Igmanu redovno se mogu vidjeti napušteni psi,koje većinom izbacuju iz auta/kombija koje je u pokretu.
Izvini ali kako to uspijevaju? Jedan vozi a drugi čuči nazad s čoporom lutalica pa otvori vrata? :-)
ljuspica

#2903 Re: Problem pasa lutalica

Post by ljuspica »

Hajlac znam da si poludio ..i ja sam...ima nas jos...Ako me icemu ova drzava nauci, naucice me kako to biti krvolocan,a sve zbog ovh kerova. Ostace mi u sjecanju kako sam nekad davno bila, fina, postena....a sad svaku vece smisljam plan kako da ubijem jednog kera. Prvo sam mislila da ih namamim sa malo mesa u koje udrobim 5-6 leksaurina da makar mogu spavat navece,nek oni piju mjesto mene,jer ja ih pijem zbog njih da mogu spavat....Nisam ni znala kako mogu bit i koliko mogu bit pokvarena u svojim planovima...Kad bi donijeli Zakon da se psi slobodno ubiju,eto da drzava ne potrosi ni pfening, prva bih ubila jednog i to sa zadovoljstvom. Ne mogu da vjerujem svojim ocima sta sam napisala....zar sam bas toliko postala zla!?! Jesam! I nek sam!
Mogy87

#2904 Re: Problem pasa lutalica

Post by Mogy87 »

Hajlac wrote:
Mogy87 wrote:
Better Man wrote:Svi psi koji su agresivni i ugrožavaju normalan život građana ove zemlje, treba pohvatati i izvršiti eutanaziju nad njima. Sve drugo je šuplja i branjenje neodbranjivog. Svi oni koji su protiv eutanazije ovakvih pasa sigurno bi bili i protiv smrtne kazne nad najvećim ratnim zločincima, koljačima i ubicama. Ne mogu navodni lažni zaštitnici pasa lutalica doći i pse koji su smješteni u azil vaditi iz istog i vračati na ulicu. Takvim osobama treba uvesti kaznu od minimalno 1000 KM.
Branjenje neodbranivog ako su sugovornici poput vas na temi. Obratite paznju i na moralnu stranu svoje licnosti jerFALI ZAREZ, OSVIJEŠTENA SESTRO PO METROPOLI kao sto je neko napisaoIOVDJE TAKOĐE OSVIJEŠTENO MOJE ceka nas smrt bez izuzetka. Bez obzira kojoj vjeri pripadate ili ste nekog drugog ubjedjenjaI OVDJE OSVIJEŠTENA METROPOLO MOJA univerzalne vrijednosti su neosporive (ljubav, dobrota) i svako ce za sebe odgovarati. Pozdrav i uzivajte sa istomisljenicima bez spremnosti za konstruktivnu raspravu sa osobom koja misli drugacije ;)
Ode ti back to school? Ajde sa srećom i zareze u glavu!
Pisala sam sa mobitela tako da nisam bila u mogucnosti obracati paznju na zareze. Jutros sam pisala sa laptop-a sto se jasno vidi iz tih postova.
Hajlac

#2905 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

L u c i f e r wrote:
It_is_a_Leclerc wrote: Jesi bio iznad Strelišta, na Paša Bunaru ? Tamo je, naime, usudio bih se reći, najbolji azil za pse u državi koji godišnje da na usvajanje preko 350 zdravih, sterilisanih, mladih i neagresivnih pasa.
Azil vodi udruženje koje nema nikakve veze sa Dog Trustom.
Eto zašto u Tuzli nema toliko mnogo pasa lutalica.

Image
L u c i f e r wrote:https://www.facebook.com/pages/Pomozimo ... 3232950909
Pse u azilu u Tuzli truju!Nema eutanazije nego pse ostavljaju da pate i bore se dok umiru.Potpisite ovu peticiju ili nekako pomozite!!!!!!
http://www.kalesija.info/tuzla-u-azilu- ... a-analizu/
http://www.bh-news.com/ba/vijest/21676/ ... a_pse.html
http://boljatuzla.ba/nemaju-samo-tuzlac ... -na-hresi/
To nisi azili, to su mučilišta od kojih profitiraju raznorazna "udruženja"... :|
Udruženje, kojem možda i on sam pripada, sudeći prema ovakvim hvalospjevima ;-)
Hajlac

#2906 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

ljuspica wrote:Pa vi stvarno ne razumijete Mogy 87! Ona se bori za prava malih jadnih zivotinja koje su bolje od ljudi! Razumijete li vi mene!!! To sto oni napadnu nekoga, ocerupaju ga kao kokos , to je iz razloga sto hoce da se igraju sa ljudima, ali ljudi to cesto pogresno shvate pa ih marskaju, masu rukama i onda male cuke ih malo vuku po asfaltu, malo trgaju, .... dajte ljudi osvjestite se, vi ako ne volite zivotinje ne volite ni ljude, to je opstepoznato svima :P
Ma ovaj post je antologijski :D :
Mogy87 wrote: A dostojanstvo se mjeri time što zagospodariš prostorom kojim živiš? Pa po toj logici najveći zločinci su najveća gospoda koja je svoje dostojanstvo iskazala masakrom (može se primijeniti za te za koje insinuiraš da prave ovakvo stanje). A ako već žudiš da ovaj grad povrati dostojanstvo o kome pričaš pođi od sebe: radi na vlastitoj gramatici. Jer jednoj metropoli kakvu želiš ne priliči da u njoj žive ljudi koji ne poznaju vlastiti jezik. Pametni i obrazovani ljudi su mnogo veća vrijednost od čistih ulica jer takvi ljudi neće bacati smeće kojeg je ovaj grad prepun i koje je mnogo veća opasnost za estetiku i zdravlje nego ova koju spominješ. A poštovanje prema državi čije dostojanstvo braniš mogao bi pokazati poštivanjem i RAZUMIJEVANJEM njenih zakona. Naravno da se mora utvrditi da je pas agresivan. Iako bi dosta "građana" žudi za prolijevanjem krvi po kratkom postupku vaše fašističke ideje ipak će morati malo pričekati. To što vama smeta što pas hoda ulicom ne znači da je agresivan i da će ujesti nekoga. Mene fascinira kako ljudi koji tvrde da su patriote i mrze sve "sa druge strane" tako lako posežu za njihovim metodama. Pa jedina razlika između tebe i onog što ga mrziš je količina oružja. Mentalni sklop je isti. I da dostojanstvo se mjeri i empatijom i samilošću a ne telefonima i autima.
Zemljo otvori se!
uglavnomja

#2907 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

ma taj azil u tuzli, prva recenica na webu: mi smo se odvojili od tih nekih prije, nemamo nista s njima ... znaci interesi su u pitanju :D

dalje, kupe samo mlade i neagresivne sa uluice, sa ostalim ne zele imati veze

trece zive od donacija ... kao donatori ih prepoznali kao idealne ... :-) mozda i jesu ok, ali nema paraaaaaaa
malo ljudi daje stalne donacije jednom udruzenju, malo je velikih trustova koji imaju brdo para kao nas omiljeni dog trust :oops: , koji je izabrao dvonozne parazite za partnere u pranju novca.

cetvrto: ako udomljavaju 350 pasa godisnje na populaciju tuzle od 120.000 ljudi ili cca 30.000 domacinstava, od kojih je odredjeni procenat socijalnih slucejeva, bolesnika, alergicara, kerofoba, cistunaca ... za 3 godine to bi bilo da je svako deseto domacinstvo udomilo kerce iz azila. ako uzmemo da je jos toliko ljudi kupilo rasnog cuku, znaci 20% ljudi u tuzli ima pasce :D
masala, njujork, london, pariz i, naravno, tuzla :-D
Fallen Angels

#2908 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

Hajlac na stranu tvoje misljenje o vec odavno nelogicnoj i besmislenoj temi,ali jarane crvas s tim ispravljanjem.Dosadio si do besvijesti. :)
Hajlac

#2909 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

Mogy87 wrote: Pisala sam sa mobitelaFALI ZAREZ, O OSVIJEŠTENA METROPLKO, VRLA TUMAČICE ZAKONA tako da nisam bila u mogucnosti obracati paznju na zareze. Jutros sam pisala sa laptop-aOPET FALI ZAREZ sto se jasno vidi iz tih postova.
Bogam' su ti i laptop i mobitel baš onako metropolno( :D ) neosviješteni...
Fallen Angels

#2910 Re: Problem pasa lutalica

Post by Fallen Angels »

uglavnomja wrote:ma taj azil u tuzli, prva recenica na webu: mi smo se odvojili od tih nekih prije, nemamo nista s njima ... znaci interesi su u pitanju :D

dalje, kupe samo mlade i neagresivne sa uluice, sa ostalim ne zele imati veze

trece zive od donacija ... kao donatori ih prepoznali kao idealne ... :-) mozda i jesu ok, ali nema paraaaaaaa
malo ljudi daje stalne donacije jednom udruzenju, malo je velikih trustova koji imaju brdo para kao nas omiljeni dog trust :oops: , koji je izabrao dvonozne parazite za partnere u pranju novca.

cetvrto: ako udomljavaju 350 pasa godisnje na populaciju tuzle od 120.000 ljudi ili cca 30.000 domacinstava, od kojih je odredjeni procenat socijalnih slucejeva, bolesnika, alergicara, kerofoba, cistunaca ... za 3 godine to bi bilo da je svako deseto domacinstvo udomilo kerce iz azila. ako uzmemo da je jos toliko ljudi kupilo rasnog cuku, znaci 20% ljudi u tuzli ima pasce :D
masala, njujork, london, pariz i, naravno, tuzla :-D

Pametna procjena drug :D :thumbup:
uglavnomja

#2911 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Hajlac wrote:
Mogy87 wrote: Pisala sam sa mobitelaFALI ZAREZ, O OSVIJEŠTENA METROPLKO, VRLA TUMAČICE ZAKONA tako da nisam bila u mogucnosti obracati paznju na zareze. Jutros sam pisala sa laptop-aOPET FALI ZAREZ sto se jasno vidi iz tih postova.

:mrgreen: ti si neosvijescen, jasno se iz postova vidi da su pisani na laptopu. (bez crtice :D )
Hajlac

#2912 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

uglavnomja wrote:
Hajlac wrote:
:mrgreen: ti si neosvijescen, jasno se iz postova vidi da su pisani na laptopu. (bez crtice :D )
Uh, u pitanju je ampak metropolno dostojanstvo a ne osviještenost. Moje dubINSKO izvinjAvAvanje uvaženoj kolegiNICI @Mogy87
uglavnomja

#2913 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

Hajlac wrote:
uglavnomja wrote:

Uh, u pitanju je ampak metropolno dostojanstvo a ne osviještenost. Moje dubINSKO izvinjAvAvanje uvaženoj kolegiNICI @Mogy87
ako mere gospodicnica da nam objasni ovu pravopisnu nedosljednost, moze sa cega hoce :D

pise mobitela i laptop-a.

u cemu je pravopisno razika izmedju ove dvije rijeci? zasto ne mobitel-a ako je vec laptop-a? ili se crtica dodaje da se podcrta vlasnistvo nad necim sto nema svako :lol: :lol:

tito dragi :run:
Hajlac

#2914 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

uglavnomja wrote:poznavanje pravopisa i gramatike je mehanicki proces bubanja, apsolutno irelevantan u procesu analize i sinteze podataka i donosenja zakljucaka na osnovu istih.

pascad nisu na ulici zbog zareza i zapeta, nego zbog para, manipulacija, lazi, licnih interesa, psihicnih bolesnika, balavurdije u fazi odrastanja, itd ...
:thumbup:

Tačnije - na ulici su zbog raznih domaćih i stranih dušmana, koji evo već petu godinu nastoje famozne Penzionerske domove za Canis Feris Vulgaris natovariti na leđa ove predbankrotne države (naravno, uz svoje kačenje na isti buĐet, poput pijavica). Razne NGO im služe za pranje novca i prevaru donatora obmanama, uh pardon - "projektima".

Npr. - ko kome plaća za ovu najnoviju nebuloznu obuku "službi za uklanjanje agresivnih pasa", koju vrši famozni Dogs Money, jedna NGO?
I otkad NGO organizacije popuju, drže u šaci i obučavaju organe vlasti? Only in Africa
BIONA

#2915 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

ljuspica wrote:Hajlac znam da si poludio ..i ja sam...ima nas jos...Ako me icemu ova drzava nauci, naucice me kako to biti krvolocan,a sve zbog ovh kerova. Ostace mi u sjecanju kako sam nekad davno bila, fina, postena....a sad svaku vece smisljam plan kako da ubijem jednog kera. Prvo sam mislila da ih namamim sa malo mesa u koje udrobim 5-6 leksaurina da makar mogu spavat navece,nek oni piju mjesto mene,jer ja ih pijem zbog njih da mogu spavat....Nisam ni znala kako mogu bit i koliko mogu bit pokvarena u svojim planovima...Kad bi donijeli Zakon da se psi slobodno ubiju,eto da drzava ne potrosi ni pfening, prva bih ubila jednog i to sa zadovoljstvom. Ne mogu da vjerujem svojim ocima sta sam napisala....zar sam bas toliko postala zla!?! Jesam! I nek sam!
Ovo kao da sam ja napisala, od rijeci do rijeci!
forest gump

#2916 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Nije to zlo.

To je borba za opstanak.
BIONA

#2917 Re: Problem pasa lutalica

Post by BIONA »

forest gump wrote:Nije to zlo.

To je borba za opstanak.
e-lla

#2918 Re: Problem pasa lutalica

Post by e-lla »

Sick minds think alike.
Hajlac

#2919 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

Inače, mislim samo da se zna, ja pišem s kompjuter-a :mrgreen: Nemam ni laptop a bogam' ni fensi mobitel.

Mizantropi se trenutno pregupiRAJU u svrhu novog napada 8)

Boli ublehaše tuki sve dok im ne diramo u $$ i ££ - tek kad bi im poremetili tokove novca, vidjeli bi mi svog vraga tj. reakcije pobješnjelih FGR mizantropa.
Npr. kad bi ih kulturno, pismeno :D i sažeto raskrinkali po njihovim platformama za zgrtanje $$ i ££ poput FB, raznih PayME stranica i komentarima na DT-lobirane članke na npr. BBC-u o "pokolju pasa u BiH"...
Last edited by Hajlac on 28/09/2014 18:40, edited 1 time in total.
L u c i f e r

#2920 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

e-lla wrote:Sick minds think alike.
tako je, nek oni rokaju sedative da bi mogli spavati od buke copora
imaju cukice pravo da se igraju
forest gump

#2921 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

L u c i f e r wrote:
e-lla wrote:Sick minds think alike.
tako je, nek oni rokaju sedative da bi mogli spavati od buke copora
imaju cukice pravo da se igraju

U pravu je Ella 100%

S tim da ona najvjerovatnije spada u pomenutu grupaciju.
Naslovnica

#2922 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

Da ponovim:
Naslovnica wrote:Nikakvi azili, sterilizacije i udomljavanja ne mogu pomoći dok se vrijeme držanja pasa u azilu vremenski ne ograniči u skladu s evropskim prosjekom (sada je neograničeno). Pogotovu ne sada kada ih je na ulici hiljade!
Kraj priče.
Alfons Kauders

#2923 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

nemojte zahaterit na pravopisu i interpunckciji,jer pisem sTablet-a... doduse tablet-a s tastatur0m, mikr0s0ft0vog - nece bit ajped, davno sam u firmi zabranio upotrebu svih aj-govana, jer smo davno skontali da vlasnici tih igracaka iste najcesce koriste za kurcenje umjesto za posao... rokerska firma, ne primamo hipstere...vindovsi, androidi i linuksi svima, a ko hoce da drka preskupi telefon umjesto da radi - ima brate strosu i ferhadiju

i opet se vracamo na istu pricu... kako smo eto mi bolesnici, a ajfondzijska hipsteraja s kiseljackog univerziteta je zapravo progresivna i pismena... sto se najbolje vidi po njihovim brojnim uspjesima na profesionalnom polju - svi su profesionalni aktivisti za neki kurac i niko nikad nije stvorio marku nove vrijednosti

doduse, razumljivo je da se takve individue poistovjecuju sa psima lutalicama... jer i jedni i drugi parazitiraju... i jedni i drugi nepotrebno trose zrak, zauzimaju prostor i pogane grad... a hipsterchad nerijetko ima one debilne brade, pa se valjda prepoznaju u psima... i naravno, iz toga slijedi da se ne mogu identifikovati s ostalim ljudima, recimo onim koji su studirali na pravim fakultetima i koji imaju prave poslove... to objasnjava njihov prezir i mrznju prema nama, nasoj djeci i starcima... jer vise zajednickog imaju s tuznim okicama nego insanima...

sent from maj majkrosoft srfis pro
Alfons Kauders

#2924 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Hajlac wrote:
uglavnomja wrote:poznavanje pravopisa i gramatike je mehanicki proces bubanja, apsolutno irelevantan u procesu analize i sinteze podataka i donosenja zakljucaka na osnovu istih.

pascad nisu na ulici zbog zareza i zapeta, nego zbog para, manipulacija, lazi, licnih interesa, psihicnih bolesnika, balavurdije u fazi odrastanja, itd ...

Tačnije - na ulici su zbog raznih domaćih i stranih dušmana, koji evo već petu godinu nastoje famozne Penzionerske domove za Canis Feris Vulgaris natovariti na leđa ove predbankrotne države (naravno, uz svoje kačenje na isti buĐet, poput pijavica). Razne NGO im služe za pranje novca i prevaru donatora obmanama, uh pardon - "projektima".

Npr. - ko kome plaća za ovu najnoviju nebuloznu obuku "službi za uklanjanje agresivnih pasa", koju vrši famozni Dogs Money, jedna NGO?
I otkad NGO organizacije popuju, drže u šaci i obučavaju organe vlasti? Only in Africa
valjda placaju oni, ali ko zna - nista me ne bi iznenadilo... budzetska sisa je jednostavno suvise primamljiva

a sto se tice projekata... uvijek me fascinirao nevladnih nehljeb sektor... podsjecaju me na onaj film ricarda prajora iz osamdesetih, kada mora skrsiti desetine miliona dolara kako bi naslijedio jos vise para... kad bi im sutra dali milijardu, za dvije godine bi trazili jos, a na ulicama bi bilo jos 10,000 pasa, plus more novih akreditacija, dzambo plakata, reklama na te-ve-U, a hotel holivud bi se morao prosiriti preko zeljeznice do aleje, kako bi imali gdje odrzavati sve silne vorksopove...

ako ikad zaratimo s kim, nas nevladnin sektor ce nam biti najbolje oruzje... kada bi poslali samo 1,000 tih parazita iza neprijateljskih linija, to bi bilo sasvim dovoljno da temeljito unistimo bilo koju evropsku ekonomiju... ljudi u ratu ubacuju spijune, teroriste i diverzante... a mi bi sve mogli rijesiti bez ispaljenog metka, samo probrati hipsterchad s travnickim diplomama i ajfonima... siguran sam da bi samo hiljada bila dovoljna da npr. unisti privredu norveske, svicarske ili danske
L u c i f e r

#2925 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

Jel ono bradu/icu ima, nisu tu cista posla...

Vehabije, cete, avhabijski hipsteri i NVO nehljebi (onaj debeli i onaj celavi npr)...

Statisticki gledano, lijek je u jednom slomljenom kolcu po ledjima bradonje...
Locked