Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#2901 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Blaz Sliskovic i Denis Comor, sve je to u pe deka
ultima_palabra

#2902 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

zlajapravaraja wrote:
ultima_palabra wrote:
zlajapravaraja wrote:

Fudbal, pogotovo onaj na vrhunskom nivou, je mnogo napredovao u odnosu na vremena kada su "kandidati" posljednji put bili zaposleni u ovom sektoru, a ni igracka karijera ni jednog od njih nije bila toliko impresivna, da bi ih reprezentativci, sa svim svojim pozadinama, posmatrali sa potrebnom dozom postovanja.
Igračka karijera Faruka, Meše i Bake nije bila impresivna? Hajd umij se hladnom vodom ;-)
Mozda su tebi FK Sarajevo, NK Zeljeznicar i Hajduk neki pojmovi, ali vecina nasih reprezentativaca nikada nije cula za ovu trojicu ;-)
A ako kojim slucajem jesu, sigurno ne znaju gdje su igrali, kao ni ja uostalom (osim domicilnih klubova) :zzzz:
Pa ako nisu čuli onda su fudbalski nepismeni... imena klubova nisu bitna, druga su vremena bila.

Pa ono što Pjanić zna s loptom, Baka je znao s mandarinom... na stranu njegov karakter zbog kojeg i ne može biti dobar trener.

Faruk je bio nezamjenjiv u reprezentaciji koja igrala četvrtfinale SP... a Osim je par puta rekao da bi igrali finale da Meša nije zaradio suspenziju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2903 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Velkoski »

Svašta ovaj forum trpi, još za ovog dopisnika Kickera i Bilda znam da ne trolla.. :mrgreen:
Point.

#2904 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Point. »

Nego jeli se Vaha odmorio ili ga jos umor drma?
zlajapravaraja

#2905 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by zlajapravaraja »

ultima_palabra wrote: Pa ako nisu čuli onda su fudbalski nepismeni... imena klubova nisu bitna, druga su vremena bila.

Pa ono što Pjanić zna s loptom, Baka je znao s mandarinom... na stranu njegov karakter zbog kojeg i ne može biti dobar trener.

Faruk je bio nezamjenjiv u reprezentaciji koja igrala četvrtfinale SP... a Osim je par puta rekao da bi igrali finale da Meša nije zaradio suspenziju.
Nisu ovdje bitni pismenost i poznavanje (h)istorije, nego sadasnji kontekst, a to je cinjenica da vecina sadasnjih reprezentativaca nema neku relaciju prema Baki, Mesi i Faretu i njihovim uspjesima u bivsoj drzavi, prosto zato jer je vecina odrasla uz neke druge idole... :wink:

Dakle, kad bi ti i ja igrali, njih trojica bi nam predstavljali nesto, ali Pjanicu, Besicu, Kolasincu, Bicakcicu, Begovicu, Hajrovicu..pa i Dzeki i Ibisevicu donekle, ne bi predstavljali nikakav pomak u odnosu na Safeta Susica, kojeg je dugo vremena, uprkos ocitom neznanju, na klupi drzala samo cinjenica da je on kao eto, nekak'a bosanskohercegovacka legenda :roll:

Sve to na stranu,...kada je zadnji put jedan od njih trojice vodio klub? I koji su to klubovi bili? :?

Amar Osim? You must be fucking kidding me :zoka:
nosara

#2906 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

zlajapravaraja wrote:
ultima_palabra wrote: Pa ako nisu čuli onda su fudbalski nepismeni... imena klubova nisu bitna, druga su vremena bila.

Nisu ovdje bitni pismenost i poznavanje (h)istorije, nego sadasnji kontekst, a to je cinjenica da vecina sadasnjih reprezentativaca nema neku relaciju prema Baki, Mesi i Faretu i njihovim uspjesima u bivsoj drzavi, prosto zato jer je vecina odrasla uz neke druge idole... :wink:

Dakle, kad bi ti i ja igrali, njih trojica bi nam predstavljali nesto, ali Pjanicu, Besicu, Kolasincu, Bicakcicu, Begovicu, Hajrovicu..pa i Dzeki i Ibisevicu donekle, ne bi predstavljali nikakav pomak u odnosu na Safeta Susica, kojeg je dugo vremena, uprkos ocitom neznanju, na klupi drzala samo cinjenica da je on kao eto, nekak'a bosanskohercegovacka legenda :roll:

Sve to na stranu,...kada je zadnji put jedan od njih trojice vodio klub? I koji su to klubovi bili? :?

Provaljujes se... :D
todd_smith

#2907 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Point. wrote:Nego jeli se Vaha odmorio ili ga jos umor drma?
Ode u Egipat pa da se malo sunca.
ultima_palabra

#2908 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

zlajapravaraja wrote:

To je ok, ali ne kontam koga treba dovesti po toj logici... Matthausa, Hasslera, Mollera? Selektor treba da se nametne autoritetom i znanjem, ako je bio igračka legenda, to mu daje samo neki početni kredit.

Meša je uveo dva totalna autsajdera u Ligue 1, trenirao je Sochaux i neke afričke ekipe... za one pare koje savez nudi, teško da će naći boljeg.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2909 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

potpuno je nebitno za trenera da li je bio ili ne fudbalska legenda...Murinjo nikad nije igrao pa je haman najblji trener svijeta

to što je neko bio fudbalska legenda samo mu olakšava ulazak u trenerske vode i olakšava da muda prodaje pod bubrege na konto igračke karijere...npr Maradona

od ovih što su ostali na listi meni jedino iole ozbiljno zvuče Meša ili Rajevac...ono da su barem nešto napravili

Amar, evo kao pitar kažem, respekt za ono što je uradio u okvirima BiH....ali to su samo okviri BiH i nadam se da će Švabo biti dovoljno mudar da kaže...ne brukaj me dok sam živ
Last edited by JoseMujica on 01/12/2014 13:19, edited 1 time in total.
sumirprimus

#2910 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by sumirprimus »

taj naboj nacionalni, zovte kako hocte ili imas ili nemas...
to na ovim prostorima samo hrvati pokazuju...
ko god doso nece mu bit lako...
__Phoenix__

#2911 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by __Phoenix__ »

Meša je dobro rješenje, nešto kao Pape prije ovog proljeća kada je krenuo debakl...
MOSALJOZE

#2912 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by MOSALJOZE »

Jose evo jedna od imenjaka
Murinjo: "Nisam znao da ako želiš biti jahač, pre toga moraš biti konj".
ultima_palabra

#2913 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by ultima_palabra »

Izgleda da je prije 15ak dana potpisao za ove:
http://www.dzfoot.com/2014/11/14/l1-mec ... -56047.php
nosara

#2914 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by nosara »

JoseMujica wrote: Amar, evo kao pitar kažem, respekt za ono što je uradio u okvirima BiH....ali to su samo okviri BiH i nadam se da će Švabo biti dovoljno mudar da kaže...ne brukaj me dok sam živ
I ti se provaljujes... Amar je jedini fudbalski trener koji je svake godine svog staza uzeo nesto... Cime bi on to mogao "obrukat" oca...? :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2915 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

nosara wrote:
JoseMujica wrote: Amar, evo kao pitar kažem, respekt za ono što je uradio u okvirima BiH....ali to su samo okviri BiH i nadam se da će Švabo biti dovoljno mudar da kaže...ne brukaj me dok sam živ
I ti se provaljujes... Amar je jedini fudbalski trener koji je svake godine svog staza uzeo nesto... Cime bi on to mogao "obrukat" oca...? :-)
čime nas Braco može obrukati?
House

#2916 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by House »

Ibrakovića za selektora :bih: jel' tako komšije? :D
Dr. Kuca

#2917 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Dobro je ba nosara, ok malo trolas, pokusavat neki humor bacat, al realno, Osim nema apsolutno nikakve reference u odnosu na ostale. bh liga je jedno presmjesno takmicenje, veze stele ilegalna djela. Zeljo je primo petice i sedmice cim bi preso granicu, a nekad i kao domacin. Mada bi ja volio da dodje.
todd_smith

#2918 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

AA ostaju nam Faruk i Amar od domacih, aa ne vjerujem majke mi :lol: :lol: :lol: :lol:
shalla

#2919 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

"Sjedi Murta da uzjaše Kurta" - radni naziv akcije nogiranja Papeta i dovođenja novog selektora...

Sve što je trebalo je da poslije SP Pape ili sam ode ili da ga Savez nogira, tada bi se imalo fino vremena da se nađe normalnije ime a pritom se ne bi doveo u pitanje odlazak na EP, ovako niko neće da se prihvati posla da ne bi ispao luzer ako se ne kvalifikujemo...
Jebaji ga, ko god dođe ne smije mu se postaviti uslov odlaska na EP, cilj mora biti osvajanje 15 bodova iz preostalih 6 tekmi pa ako bude dovoljno i jest dobro, ako ne bude jebiga, najmanje će biti do novog selektora...

Ako je fakat ovih 5 konačan izbor onda bi moj redosljed bio:

Meša
Rajevac
Hadžija
Osim
Baka

P.S. Karijere Meše, Hadžije i Bake nisu bile impresivne? :run:
north

#2920 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by north »

Ma nije ba Meša još otpao, danas su sa njim pričali..tako barem ovi kažu...

http://sportsport.ba/bh_fudbal/obavljen ... vac/146789
alphonse kauders

#2921 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by alphonse kauders »

SkyLimit wrote:Nekom logikom, trebao bi biti Rajevac. Ipak je prije 4 godine na penale ispao u četvrtfinalu Svjetskog Prvenstva, i iako mu je to jedina svjetla tačka u 20 godina trenerske karijere, ipak ga stavlja na nivo iznad ostalih kandidata koji nemaju ništa slično u svojoj biografiji.

A i valjda će svi srpski elementi u Savezu stati iza njega, dok će se bošnjački glasovi rasuti između Baždarevića, Osima i Hadžibegića. Što se tiče Sliškovića, ne vjerujem ni da bi Hrvati imali obraza da njega zaista poguraju ponovno na položaj selektora.

Meni ostaje enigma Magath, ili je bila avazova patka da se zaista ponudio, ili se naš Savez može "pohvaliti" da je odbio trenera koji je 3 puta osvajao Bundesligu.
Vidi, ovaj uspjeh Rajevca se može svesti pod ono "i ćorava koka...", a pogotovo ako se uzme u obzir da se prvenstvo igralo na afričkom kontinentu. Jednostavno, jedino se kontinuitet pika. Primjera radi, Domenech je bio najomraženiji trener u Francuskoj i upropastio dvije generacije (2008 i 2010), iako je 2006. dogurao do finala SP-a.

Bojim se da Rajevac trenutno niti zna nabrojati 5 fudbalera naše selekcije, niti ima ikakvog patriotskog naboja (a i što bi imao), niti poznaje domaću ligu i okruženje (tj. Savez), niti bi se plaho trudio oko novih igrača i rezultata, a pogotovo ne znam kakav bi bio autoritet među igračima.

Izbor među ovim preostalim kandidatima se može svesti samo na Amar ili Meša, sve ostalo je neozbiljno (Blaž Slišković - grobar generacija :shock: :roll:) ili prevaziđeno (Hadžibegić, Rajevac).

Felix Magath je, mislim, više iluzija i neka naša želja zbog sjećanja na šampionsku sezonu Wolfsburga - a zadnjih godina se redovno isticao time što bi za godinu dana doveo i otjerao po 30-40 igrača, a rezultati bi redovno izostajali.

Može se pričati o Amaru šta hoće i da je naša liga odron, ali Safet Sušić je redom vodio 3x smješnije klubove od Želje i to neuspješno, pa na kraju opet postade selektor.
Ubjeđenja sam da naš selektor mora prihvatiti savremene metode rada, a to znači - konstantno istraživanje, skautiranje, praćenje igrača i protivnika - a to, mislim da bi jedino usvojili Meša ili Amar.
Najlakše je s nogama na tabureu u potkošulji gledati PSG, komunicirati sa igračima preko medija, objavljivati jedan te isti spisak (uz pokojeg bratovog igrača) ne mareći za protivnika, u iščekivanju da ti legne 50.000 KM na kraju mjeseca za naporan rad.
incognito071

#2922 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by incognito071 »

shalla wrote:"Sjedi Murta da uzjaše Kurta" - radni naziv akcije nogiranja Papeta i dovođenja novog selektora...

Sve što je trebalo je da poslije SP Pape ili sam ode ili da ga Savez nogira, tada bi se imalo fino vremena da se nađe normalnije ime a pritom se ne bi doveo u pitanje odlazak na EP, ovako niko neće da se prihvati posla da ne bi ispao luzer ako se ne kvalifikujemo...
Jebaji ga, ko god dođe ne smije mu se postaviti uslov odlaska na EP, cilj mora biti osvajanje 15 bodova iz preostalih 6 tekmi pa ako bude dovoljno i jest dobro, ako ne bude jebiga, najmanje će biti do novog selektora...

Meša
Rajevac
Hadžija
Osim
Baka

"Sjaši Murta da uzjaše Kurta" se kaze :lol:
shake69

#2923 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shake69 »

incognito071 wrote:
shalla wrote:"Sjedi Murta da uzjaše Kurta" - radni naziv akcije nogiranja Papeta i dovođenja novog selektora...

Meša
Rajevac
Hadžija
Osim
Baka

"Sjaši Murta da uzjaše Kurta" se kaze :lol:
Salja je sam' malo vickast! :lol:
shalla

#2924 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by shalla »

Ma sjaši je i trebalo pisati, kucam na mobitelu preko onog swype fazona pa mi je valjda otkucalo sjedi a ja ne primijetih ;-)
todd_smith

#2925 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

joj sad izvlakuse, citav post mu nema greske, samo 1 rijec lafo neki swajp :skoljka: :mrgreen:
Locked