eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/cz-fbih- ... 40516083#7
zar se ovaj usudio stati pred objektive i kamere????![]()
![]()
![]()
što ne bi!!!!...hapa i vuče sve za nos 3 godine....faktički vlada federacijom..
Moderator: anex
eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/cz-fbih- ... 40516083#7
![]()
![]()
Ovi kazu doslo je do urbanog dijela, sad da li je to strogi centar ne znamomar little wrote:dokle je voda u bijeljini, jel' kazu? dajdza mi zivi u centru, ne znam jel' voda do njih dosla?Cholina_Lokica wrote:Da mi je neko rekao da cu gledati RTRS rekla bih mu da je lud![]()
Ljudi u Bijeljini nemaju ni struje nit' icega, ali uredno izvjestavaju i kad mogu ukljucuju se u programjutros nije bila kad smo se culi, ali kazu da samo navire nije mislila stati.
da, ali ODMAH a ne nakon što je 3 dana čučao u mišjoj rupisvjezi_ustipak wrote:eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/cz-fbih- ... 40516083#7
![]()
![]()
on je komandant staba CZ FBiH. pravi posao rade drugi ljudi. posao mu je stajanje pred kamere.
eluna wrote:da, ali ODMAH a ne nakon što je 3 dana čučao u mišjoj rupisvjezi_ustipak wrote:eluna wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/cz-fbih- ... 40516083#7
![]()
![]()
on je komandant staba CZ FBiH. pravi posao rade drugi ljudi. posao mu je stajanje pred kamere.
ne lazi. ja sam korisniji ovdje nego 10 grobara kao sto si ti.co211 wrote:Ja to nisam vidio. Nemam vremena da gledam stalno zato ti ne seri sine već idi radi šta korisno.dog_killer wrote:ja koliko vidim rtrs izvjestava i iz federacije. cak imaju i ukljucenja uzivo. zato ne riseco211 wrote:Poslije svega ovoga treba napraviti opširnu analizu rada medija u Bosni i Hercegovini, posebno u Federaciji, i tražiti promjene. Neodgovorno i bezobrazno, u najmanju ruku je ovako ponašanje sa svake strane, kraćenje informacija da se odnose samo na Federaciju (dovedu eksperta i pitaju ga šta je sa klizištima u Federaciji, valjda u RS-u ne klizi zemlja?; isto je i sa RTRS koji ograničava informacije samo na RS i ne ide dalje), neprofesionalizam, nezainteresovanost, nepostojanje programa već vrćenje serija i filmova u momentima kada je ljudima svaka informacija bitna... žalosno.
pa ako ne gledaš stalno kako si onda primjetio... zato dosta više s ovim medijima jedino tko je položio od svih medija danas je RTRS a vi pričajte i mislite što hoćeteco211 wrote:
Ja to nisam vidio. Nemam vremena da gledam stalno zato ti ne seri sine već idi radi šta korisno.
Vojna kolona se probila do Maglaja, počela evakuacija stanovništva
16. maj 2014. u 15:30
Poplave su u potpunosti razorile Maglaj, javlja reporter Anadolu Agency koji je s konvojem Turske agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA) koji su predvodile Oružane snage BiH, ušao u grad danas u popodnevnim satima.
Većina kuća u samom gradu je poplavljena, iz mutne vode vide se samo gornji spratovi i krovovi, a pod vodom su i ulice kojima se kreću samo čamci za spašavanje.
Policija, rafteri, pripadnici Oružanih snaga BiH i Civilne zaštite čamcima idu do kuća, po ljude, a potom ih dovoze u Ulicu 1. mart, kraj željezničke pruge, na ulazu u grad iz pravca Sarajeva. Dio ove ulice je nešto višoj nadmorskoj visini i nije poplavljen, pa se ujedno koristi i kao "izlaz" iz poplavljenog područja grada.
Malo dalje Ulicom 1. mart prema samom gradu, voda je sve dublja i nije moguće kretanje bez čamca.
Ljudi koje spasioci dovoze na čamcima su izmučeni, a u rukama nose samo najosnovnije stvari i hranu. Mnogi od njih su u mokroj odjeći.
Predsjednik Mjesne zajednice Misurići, koja se nalazi s lijeve strane magistralnog puta iz pravca Sarajeva, Aziz Hasanić, kaže u razgovoru s ekipom AA da je to jedini dio Maglaja koji nije poplavljen. U džamiji u Misurićima napravljena je improvizirana ambulanta u kojoj ljekari pružaju pomoć ljudima.
U Maglaju nema vodosnabdijevanja, kao ni električne energije.
Djelatnici TIKA-e dopremili su deke, čizme, hranu i druge osnovne životne namirnice ugroženom stanovništvu Maglaja, koji će im tokom dana biti uručeno.

AstorH wrote:
Sent from my iPad using Tapatalk
Stanje u Srpskoj se pogoršava
Petak 16. Maj 2014 16:06
Stanje zbog poplava u Republici Srpskoj se pogoršava - ocjenio je predsjednik Srpske Milorad Dodik nakon povratka iz Doboja i održavanja posebne sjednice Vlade Republike Srpske.
Bez obzira na ovu ocjenu još uvijek nema proglašenja vanrednog stanja u Srpskoj. Predsjednik Vlade Željka Cvijanović je rekla da se i dalje prati situacija i reagovaće se u skladu sa dešavanjima na terenu.
Stanje u Republici Srpskoj se pogoršava, ocjenio je predsjednik Srpske nakon obilaska terena.
Najteže je u Doboju i Bijeljini, gdje je pod vodom više hiljada kuća i stambenih jedinica. Ipak, još uvijek nema proglašavanja vanrednog stanja u Srpskoj.
Centar Doboja je poplavljen i u krugu od 15 kilometara ne može se prići ugroženom stanovništvo bez čamaca. Telekomunikacijske veze su u prekidu, a u većini poplavljenih područja isključena je
električna energija.
Predsjednik Srpske apeluje na solidarnost građana koji nisu pogođeni poplavama. On uvjerava da brana HE Bočac zasada ne prijeti Banjaluci.
Vlada je donijela odluku da se formira Krizni štab, odobrena su dva miliona maraka za ugrožena područja, a ponovo je aktiviran račun ministarstva finansija za poplave na kome se trenutno nalazi 141 hiljada maraka. Vlada je naložila obustavu svih maturskih ekskurzija i maturalnih večeri. 42 učenika banjalučke osnovne škole Jovan Cvijić koji se vraćaju sa Zlatibora biće smješteni na Palama dok se ne steknu uslovi za njihov bezbjedan povratak.
Pa kako su ih odvukli tamo kad se ne moze prociNot My Idea wrote:Zenicani, Ako imate deka I odjece, skupite pa nosite u kasarnu, puna je djece iz Topcic polja I Maglaja.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/vlada-sa ... /140516113Vlada SAD-a kupuje 13 čamaca za evakuaciju stanovništva u BiH
Tako je nekih zadnjih sat vremena, mozda i vise.Skream wrote:u Tz trenutno ne pada kiša, bar istočni dio grada
Oko 9.600 domaćinstava ostalo je bez električne energije na području koje pokriva Radna jedinica "Elektrodistribucija" Banjaluka, saopšteno je iz preduzeća "Elektrokrajina".