Bio sam ja, i to u dijelu Vatikana u koji ti kao turista nisi mogao ući. I rečeno mi je da se Vatikan nikad neće odreći prava nad čitavom BiH, dakle nikakve samo srpske državice s lijeve strane Drine i nikakvo institucionalno ograničavanje katoličanstva samo na dio BiH. Oni ozbiljno shvataju svoju zonu odgovornosti i zato retardirani HDZ-ovci nikad neće dobiti podršku za svoje bolesne ciljeve. A kada bi HDZ-ovci zauzeli drugačiji kurs, Vatikan bi sigurno pomogao da se duh hrvatstva vrati u svaki kutak Bosne i Hercegovine. Vidjećemo šta će biti sa Martinom i njegovom strankom i jesu li shvatili poruku od prije mjesec dana kada se išlo u audijenciju papi.angrybird wrote:Kraljica Katarina Kosača, koju su vaši preci htjeli ubiti i čiju su djecu silovali, a koju toliko uzdižete i volite - ostavila je Kraljevinu Bosnu u nasljedstvo Vatikanu pa ti gledaj kome se smijemo obratiti ako dođe do belaja, a koja to međunarodna zajednica može protiv Svete Stolice?
ako ne vjeruješ, imaš iz Mostara let za Rim pa pravac u Vatikan potraži stare vatikanske spise.
pffff predobro je kada si na sredini vulkanskog jezera, grije te blago proljetno sunce, pored tebe korpa sa sendvičima od pola kile a ti čitaš nešto dobro. Čuj Campidoglio. Da mu debeli turisti svako pet sekundi guraju kameru u ruke s molbom da ih slika ?PS: moj prijedlog, nakon Vatikana obavezno obiđi trg Campidoglio, predobro izgleda