Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

Skijaš

#2901 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

angrybird wrote:Kraljica Katarina Kosača, koju su vaši preci htjeli ubiti i čiju su djecu silovali, a koju toliko uzdižete i volite - ostavila je Kraljevinu Bosnu u nasljedstvo Vatikanu pa ti gledaj kome se smijemo obratiti ako dođe do belaja, a koja to međunarodna zajednica može protiv Svete Stolice?
ako ne vjeruješ, imaš iz Mostara let za Rim pa pravac u Vatikan potraži stare vatikanske spise.
Bio sam ja, i to u dijelu Vatikana u koji ti kao turista nisi mogao ući. I rečeno mi je da se Vatikan nikad neće odreći prava nad čitavom BiH, dakle nikakve samo srpske državice s lijeve strane Drine i nikakvo institucionalno ograničavanje katoličanstva samo na dio BiH. Oni ozbiljno shvataju svoju zonu odgovornosti i zato retardirani HDZ-ovci nikad neće dobiti podršku za svoje bolesne ciljeve. A kada bi HDZ-ovci zauzeli drugačiji kurs, Vatikan bi sigurno pomogao da se duh hrvatstva vrati u svaki kutak Bosne i Hercegovine. Vidjećemo šta će biti sa Martinom i njegovom strankom i jesu li shvatili poruku od prije mjesec dana kada se išlo u audijenciju papi.
PS: moj prijedlog, nakon Vatikana obavezno obiđi trg Campidoglio, predobro izgleda
pffff predobro je kada si na sredini vulkanskog jezera, grije te blago proljetno sunce, pored tebe korpa sa sendvičima od pola kile a ti čitaš nešto dobro. Čuj Campidoglio. Da mu debeli turisti svako pet sekundi guraju kameru u ruke s molbom da ih slika ?
Aspekt

#2902 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Basvod
Tako nesto, ne znam podjela nije na stolu tako da dzaba pricamo. Al eto, posteno bi bilo... Bosnjacima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%.
Moze ako ce BiH dobiti 38 posto Srbije i 19 posto Hrvtaske i 18 posto Crne Gore .Posteno . Zar ne .
ps Ono sto je posteno tebi nije posteno meni . Srbi ce dobiti oniliko procenata zemlje koliko su dobili u Hrvatskoj i Sloveniji . Znaci nula plus traktor . :twisted:
Aspekt

#2903 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Krushna mrva wrote:
Aspekt wrote: angrybird je napisao/la:
meni pokojni djed davno govorio sveži jednog muslimana u vreću i namlati, a drugog izvedi na večeru, obojica će isto misliti o tebi
Steta takav mozak . Okle si rocko iz sirokog brijega ili iz listice :?:
Zasto moderator ne reaguje na ovo?
Na sto ? Zasto citiras moj post ?
Ras Al Ghul

#2904 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Ras Al Ghul »

Tako nesto, ne znam podjela nije na stolu tako da dzaba pricamo. Al eto, posteno bi bilo... Bosnjacima 50% BiH, Srbima 35%, Hrvatima 15%.
:lol: :lol: Jesi dobar ti kakva podjela, kome da dajemo 50 posto države, onima koji su genocid počinili nad nama, onim Tuđmanovim ustašama sa kamenjara :lol: , o kakvom poštenju ti pričaš, ne damo metar naše zemlje nikome :wink:
Aspekt

#2905 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Aspekt »

Ras Al Ghul wrote:
:lol: :lol: Jesi dobar ti kakva podjela, kome da dajemo 50 posto države, onima koji su genocid počinili nad nama, onim Tuđmanovim ustašama sa kamenjara :lol: , o kakvom poštenju ti pričaš, ne damo metar naše zemlje nikome :wink:
Pusti ga da se zabavlja , nemoj mu kvariti novogodisnje slavlje
155_mm

#2906 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

basovod

mislim da ti je jasno da su sve ponude za podjelu kasno stigle. cesto sam nailazio na price da bi se srbija i odrekla teritorije rs zapadno od brckog a da dobije onaj dio istocno od brckog. ni na to se niko nebi vise ni okrenuo. te su ponude mogle proci mozda devedesetih sad je kasno.

jebiga sugava neka vremena dosla. :D
Basvod

#2907 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Aspekt wrote:
Ras Al Ghul wrote:
Pusti ga da se zabavlja , nemoj mu kvariti novogodisnje slavlje
Jasno je to meni.
Komentar je bio upucen Skijasu koji rece da nije moguce pravedno podjeliti BiH.
Ja kazem da kod Bosnjaka ne postoji volja za podjelom i to je apsolutno pravo Bosnjaka. Ako Bosnjaci zele da se zezaju sa Srbima i Hrvatima i igraju drzave to im Dejton i Ustav BiH neograniceno omogucavaju.
Tietje24322

#2908 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Tietje24322 »

Aspekt wrote:
angrybird wrote:
evo idem sada sa foruma
, ako me administratori baniraju nema veze, barem neću dolaziti više na forum nego se mogu posvetiti svome učenju da jednoga dana razumijem vas ultramegasuper nabrijane forumaše koji bi sada poklali milijune stanovnika samo da imaju svoju državu

nadam se da vam neće biti dosadno bez mene :D
Kakava steta

Gledaj ko odlazi
angrybird je napisao/la:

meni pokojni djed davno govorio sveži jednog muslimana u vreću i namlati, a drugog izvedi na večeru, obojica će isto misliti o tebi

Steta takav mozak . Okle si rocko iz sirokog brijega ili iz listice :?:
Citaje bolje jebem vas gluhe. Vidite da je cetalj. Jedva docekao da zavede ustashe :D
Last edited by Tietje24322 on 01/01/2014 22:29, edited 1 time in total.
Krushna mrva

#2909 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Krushna mrva »

Aspekt wrote: Na sto ? Zasto citiras moj post ?
Ovo je strasno, pa koliki ti je IQ? Ne znam odakle da krenem.
155_mm

#2910 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Basvod wrote: Jasno je to meni.
Ja kazem da kod Bosnjaka ne postoji volja za podjelom i to je apsolutno pravo Bosnjaka. Ako Bosnjaci zele da se zezaju sa Srbima i Hrvatima i igraju drzave to im Dejton i Ustav BiH neograniceno omogucavaju.
ali ti ocigledno nije jasno da postoje mnogo zajebani "igraci" na zapadu koji nemaju nikakve koristi od podjele BiH pa makar ona bila i pravedna.
Krushna mrva

#2911 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Krushna mrva »

A ko je to dao pravo tzv. Bosnjacima da nesto dijele?
Bodkin

#2912 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Bodkin »

Havatar wrote:
Martinez_ wrote:Pa politički identitet, pitanje religioznosti i sve ostalo što se više podvodi pod identitetske odrednice. U krajnju ruku nebitno, ali mogao je biti i zakleti ateista i komunista i ovaj i onaj ali makar podsvesnog unitarizma se nije otarasio. Danas kad je četništvo ful rehabilitovano imaš ljudi koji istovremeno vole i Dražu ali i njegovog dželata Rankovića. Jer je iskreni Jugosloven - unitarista.

Nije bio početni impuls i okidač za nacionalizam kod prosečnog Srbina stav ''oni ne vole nas Srbe'' već ''oni ne vole Jugoslaviju'', frustracija ustavom 1974.
Netacno , vole ga zato sto je vrsio represiju nad Bosnjacima zbog cega je veliki broj ljudi napustio Jugoslaviju i otisao u Tursku i zato sto opravdano smatraju da je bio za ideju da Jugoslavija bude zemlja u kojoj ce Srbi imati hegemoniju i biti jednakiji od drugih.

Eki vole ga sto je vrsio represiju nad bosnjacima :D nista drugo srbima nije bilo bitno osim toga :D

Sent from my Lumia
Havatar

#2913 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

Bodkin wrote:
Havatar wrote:
Martinez_ wrote:Pa politički identitet, pitanje religioznosti i sve ostalo što se više podvodi pod identitetske odrednice. U krajnju ruku nebitno, ali mogao je biti i zakleti ateista i komunista i ovaj i onaj ali makar podsvesnog unitarizma se nije otarasio. Danas kad je četništvo ful rehabilitovano imaš ljudi koji istovremeno vole i Dražu ali i njegovog dželata Rankovića. Jer je iskreni Jugosloven - unitarista.

Nije bio početni impuls i okidač za nacionalizam kod prosečnog Srbina stav ''oni ne vole nas Srbe'' već ''oni ne vole Jugoslaviju'', frustracija ustavom 1974.
Netacno , vole ga zato sto je vrsio represiju nad Bosnjacima zbog cega je veliki broj ljudi napustio Jugoslaviju i otisao u Tursku i zato sto opravdano smatraju da je bio za ideju da Jugoslavija bude zemlja u kojoj ce Srbi imati hegemoniju i biti jednakiji od drugih.

Eki vole ga sto je vrsio represiju nad bosnjacima :D nista drugo srbima nije bilo bitno osim toga :D

Sent from my Lumia
Procitaj nekad komentar do kraja pa tek onda odgovori
Basvod

#2914 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Krushna mrva wrote:
Pa niko, Bosnjaci se samostalno pitaju samo u kantonima sa bosnjackom vecinom.
Al zajedno sa Srbima i Hrvatima mogu podjeliti BiH kada bi zelili.
kosava

#2915 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Ma lako cemo mi za pravednu podjelu , ima mjesta za svakog u Bosni za nekog na zemlji Bosankoj a za nekog u zemlji Bosanskoj . Kako god nece nam biti tijesno .
Basvod

#2916 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

155_mm wrote:
ali ti ocigledno nije jasno da postoje mnogo zajebani "igraci" na zapadu koji nemaju nikakve koristi od podjele BiH pa makar ona bila i pravedna.
Priznajem to mi nije jasno.
Ja mislim da je BiH apsolutno nebitna i istoku i zapadu.
Krushna mrva

#2917 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Krushna mrva »

Basvod wrote:
Krushna mrva wrote:
Pa niko, Bosnjaci se samostalno pitaju samo u kantonima sa bosnjackom vecinom.
Al zajedno sa Srbima i Hrvatima mogu podjeliti BiH kada bi zelili.
Nemaju pravo, nemaju nikakvo pravo. To nije njihovo.
Krushna mrva

#2918 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Krushna mrva »

kosava wrote:Ma lako cemo mi za pravednu podjelu , ima mjesta za svakog u Bosni za nekog na zemlji Bosankoj a za nekog u zemlji Bosanskoj . Kako god nece nam biti tijesno .
Necemo lako.
155_mm

#2919 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

Basvod wrote:
155_mm wrote:
e vidis tu si se debelo zajebo:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasmusse ... /130514070
Basvod

#2920 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

Krushna mrva wrote: Nemaju pravo, nemaju nikakvo pravo. To nije njihovo.
Naravno da imaju. Ustav BiH je jasan.
Krushna mrva

#2921 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Krushna mrva »

Basvod wrote:
Poserem sa ja na taj Ustav koji su nacionalisti napravili.
kosava

#2922 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

Krushna mrva wrote:
kosava wrote:Ma lako cemo mi za pravednu podjelu , ima mjesta za svakog u Bosni za nekog na zemlji Bosankoj a za nekog u zemlji Bosanskoj . Kako god nece nam biti tijesno .
Necemo lako.
Niko nije rekao da ce taj proces "razduzivanja" biti lak , mislim uzme to vremena i truda ali kada se hoce tada se i moze .
Ras Al Ghul

#2923 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Ras Al Ghul »

Basvod wrote:
:lol: :lol:
Da mi je znati gdje ti robu nabavljaš, pa gluposti pišeš?
Basvod

#2924 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Basvod »

155_mm wrote:
Basvod wrote:
155_mm wrote: ali ti ocigledno nije jasno da postoje mnogo zajebani "igraci" na zapadu koji nemaju nikakve koristi od podjele BiH pa makar ona bila i pravedna.
e vidis tu si se debelo zajebo:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasmusse ... /130514070
Procitao sam ja hiljadu takvih vijesti al cinjenice govore nesto drugo. Nakon 20 godina BiH nije ni blizu NATO i EU.
Ras Al Ghul

#2925 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Ras Al Ghul »

kosava wrote:
Krushna mrva wrote:
Necemo lako.
Niko nije rekao da ce taj proces "razduzivanja" biti lak , mislim uzme to vremena i truda ali kada se hoce tada se i moze .
Hajde piši jasno, nemoj mi filozofije, slobodno reci šta te muči?
Locked