PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#2901 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Evo gledam, imaju dodatne pakete, kombinacije igara, odnosno igara + DS4.
Nešto će se iskombinovati za mjesečnu ratu do 40 KM. :)
Curve

#2902 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Curve »

Tomahawk11 wrote:Evo gledam, imaju dodatne pakete, kombinacije igara, odnosno igara + DS4.
ahaa, ubacili su sad bas kombinacija bruka..
ova taman mi je

Porodični paket: DS4/FIFA18/Crash B/GTS

•PS4 Dualshock Controller v2 Black
•FIFA 18 PS4
•Crash Bandicoot N. Sane Trilogy PS4
•Gran Turismo Sport Standard Plus PS4
sigh

#2903 Re: PlayStation 4 - all about

Post by sigh »

Pozdrav svima. Nedavno sam uzeo ps4 u telecomu i interesuje me na koji nacin mogu kupovati igre u ps storeu (bilo US ili neki drugi), jer kako vidim cesto se pojave neka snizenja i dobre ponude. Prolistao sam temu i nesto pokusao medjutim bez uspjeha, nigdje mi ne priznaje nas racun. Zamolio bih ako neko ima vremena detaljno da mi napise kako ide ta kupovina digitalnih kopija , koji je najbolji nacin i sl ? Sorry ako spavam temu sa upitom koji se cesto postavlja ali kako vidim postoji nacin a nikako da skontam kako :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#2904 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Curve wrote:
Tomahawk11 wrote:Evo gledam, imaju dodatne pakete, kombinacije igara, odnosno igara + DS4.
ova taman mi je

•FIFA 18 PS4
Da, taj mi je nekako optimalan uz Pro. :)

Da je još kakva kombinacija NBA, PES i CoD. :mrgreen:
Curve

#2905 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Curve »

Tomahawk11 wrote:
Curve wrote:
ova taman mi je

•FIFA 18 PS4
Da, taj mi je nekako optimalan uz Pro. :)

Da je još kakva kombinacija NBA, PES i CoD. :mrgreen:
meni bi najbolja bila: FIFA, CoD, Need4Speed :D
remark

#2906 Re: PlayStation 4 - all about

Post by remark »

Imate li preporuku za prodavaca PS4 Pro nov sa pisanom garancijom i neke razumne cijene (koliko vidim to je do 750KM).

I moze li neko napisati steb by step sta je potrebno uraditi sve nakon kupovine kako bi se setupirali accounti i bilo moguce kupovati igre i igrati online? Posto vidim da ima tu nekakvih zezancija sa drzavama, prijavama i sl.
Rampage

#2907 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Rampage »

sigh wrote:Pozdrav svima. Nedavno sam uzeo ps4 u telecomu i interesuje me na koji nacin mogu kupovati igre u ps storeu (bilo US ili neki drugi), jer kako vidim cesto se pojave neka snizenja i dobre ponude. Prolistao sam temu i nesto pokusao medjutim bez uspjeha, nigdje mi ne priznaje nas racun. Zamolio bih ako neko ima vremena detaljno da mi napise kako ide ta kupovina digitalnih kopija , koji je najbolji nacin i sl ? Sorry ako spavam temu sa upitom koji se cesto postavlja ali kako vidim postoji nacin a nikako da skontam kako :D
E pa milion puta objašnjeno na ovoj temi :twisted:

:thumbup:

Ne možeš kupovati od nas direktno ali možeš napraviti US ili UK acc (možeš i iz ostalih regija, ali ove dvije su ti najbolje). Na konzoli možeš imati više naloga, tako da možeš napraviti i US i UK acc koje ćeš paralelno i "ravnopravno" koristiti na konzoli (ja sam tako uradio, obzirom da popusti za jednu regiju se ne odnose na ostale regije). Svaku igru koju kupiš na BILO KOJEM nalogu, bez obzira na regiju kojoj nalog pripada, možeš koristiti i igrati na SVAKOM nalogu na toj konzoli.

Novac u virtuelni novčanik ne možeš dodavati direktno. Moraš kupovati tzv. "PlayStation Store Gift Card" s iznosima po želji, npr. 10, 20 ili 50$. Ja kupujem preko Amazona, zvanična SCEA prodavnica, transakcija je brza i jednostavna a isporuka trenutna. Dobijeni kod s iznosom koji si kupio uneseš jednostavno na nalog preko telefona, računara ili konzole. Novac je nakon toga spreman za kupovinu bilo kojeg digitalnog sadržaja s PS Storea:)

Jednostavano je, ne možeš pogriješiti:)

Ako još nešto nije jasno slobodno pitaj :thumbup:
Mustang1

#2908 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Kako vam se da? Sastavite uputstvo za kupovanje ps plusa, igrica i sve ostalo, i trazite od moderatora da ubaci u prvi post na temi ako nema ovog sto je otvorio temu. Pa na svakoj stranici neko pita za objasnjenje, sto je puno puno je.
r_faruk

#2909 Re: PlayStation 4 - all about

Post by r_faruk »

bilo je detaljno uputstvo, ali ne znam na kojoj stranici...
sigh

#2910 Re: PlayStation 4 - all about

Post by sigh »

Rampage wrote:
sigh wrote:Pozdrav svima. Nedavno sam uzeo ps4 u telecomu i interesuje me na koji nacin mogu kupovati igre u ps storeu (bilo US ili neki drugi), jer kako vidim cesto se pojave neka snizenja i dobre ponude. Prolistao sam temu i nesto pokusao medjutim bez uspjeha, nigdje mi ne priznaje nas racun. Zamolio bih ako neko ima vremena detaljno da mi napise kako ide ta kupovina digitalnih kopija , koji je najbolji nacin i sl ? Sorry ako spavam temu sa upitom koji se cesto postavlja ali kako vidim postoji nacin a nikako da skontam kako :D
E pa milion puta objašnjeno na ovoj temi :twisted:

:thumbup:

Ne možeš kupovati od nas direktno ali možeš napraviti US ili UK acc (možeš i iz ostalih regija, ali ove dvije su ti najbolje). Na konzoli možeš imati više naloga, tako da možeš napraviti i US i UK acc koje ćeš paralelno i "ravnopravno" koristiti na konzoli (ja sam tako uradio, obzirom da popusti za jednu regiju se ne odnose na ostale regije). Svaku igru koju kupiš na BILO KOJEM nalogu, bez obzira na regiju kojoj nalog pripada, možeš koristiti i igrati na SVAKOM nalogu na toj konzoli.

Novac u virtuelni novčanik ne možeš dodavati direktno. Moraš kupovati tzv. "PlayStation Store Gift Card" s iznosima po želji, npr. 10, 20 ili 50$. Ja kupujem preko Amazona, zvanična SCEA prodavnica, transakcija je brza i jednostavna a isporuka trenutna. Dobijeni kod s iznosom koji si kupio uneseš jednostavno na nalog preko telefona, računara ili konzole. Novac je nakon toga spreman za kupovinu bilo kojeg digitalnog sadržaja s PS Storea:)

Jednostavano je, ne možeš pogriješiti:)

Ako još nešto nije jasno slobodno pitaj :thumbup:
Znaci tako, pokusati cu to pa cemo vidjeti, zahvaljujem mnogo :thumbup: :-D
mousstapha

#2911 Re: PlayStation 4 - all about

Post by mousstapha »

Na storeu PES 2018 samo 10 evrica :izet:
beni-bu-man

#2912 Re: PlayStation 4 - all about

Post by beni-bu-man »

mousstapha wrote:Na storeu PES 2018 samo 10 evrica :izet:
Kod mene na US i dalje 39,99USD :(
Mustang1

#2913 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Pa ako je € onda je vjerovatno njemacki, napravis njemacki account i kupis.
arminpackps4

#2914 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arminpackps4 »

Da li je neko zainteresovan za zamjenu Gta 5 ili Pes 2017 za neku drugu igru. Ps 4 Moze na mjesec dana :)
MarlboroGold

#2915 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MarlboroGold »

Gdje se najviše isplati uzeti PS4 Pro u BiH (ako uopšte ima) i koja je cijena?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2916 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

MarlboroGold wrote:Gdje se najviše isplati uzeti PS4 Pro u BiH (ako uopšte ima) i koja je cijena?
Santa Domenica.
Doduše, ista cijena je i u BH Telecomu, 799 KM.
Na olx ima jedan za 650, ali ja ne bih rizikovao.
Ovaj u BH Telecomu može i na 12, 24 mjeseca, pa izađe još jeftinije. Recimo, na 24 mjeseca izađe 682,80 KM. I piše da je popust uz paket Mini 15 63,18.
Imaš i popust na neki od paketa ako si kod njih s telefonom, tv i slično.
Doduše, treba platiti i PDV.
MarlboroGold

#2917 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MarlboroGold »

Tomahawk11 wrote:
MarlboroGold wrote:Gdje se najviše isplati uzeti PS4 Pro u BiH (ako uopšte ima) i koja je cijena?
Santa Domenica.
Doduše, ista cijena je i u BH Telecomu, 799 KM.
Na olx ima jedan za 650, ali ja ne bih rizikovao.
Ovaj u BH Telecomu može i na 12, 24 mjeseca, pa izađe još jeftinije. Recimo, na 24 mjeseca izađe 682,80 KM. I piše da je popust uz paket Mini 15 63,18.
Imaš i popust na neki od paketa ako si kod njih s telefonom, tv i slično.
Doduše, treba platiti i PDV.
Ok hvala. Gledaću da ga uzmem preko BH Telecoma. Imam Moju TV i pretpaltu, tako da će mi popust dobro doći.
De mi reci još jesu li u pitanju 2 joysticka?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2918 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

MarlboroGold wrote: De mi reci još jesu li u pitanju 2 joysticka?
28,45 KM mjesečno na 24 m je sa jednim.
Imaš ovu varijantu za 35,58 KM mjesečno.

PlayStation 4 Pro + FIFA 18 + DS4
MarlboroGold

#2919 Re: PlayStation 4 - all about

Post by MarlboroGold »

Tomahawk11 wrote:
MarlboroGold wrote: De mi reci još jesu li u pitanju 2 joysticka?
28,45 KM mjesečno na 24 m je sa jednim.
Imaš ovu varijantu za 35,58 KM mjesečno.

PlayStation 4 Pro + FIFA 18 + DS4
Ok hvala :)
clopex

#2920 Re: PlayStation 4 - all about

Post by clopex »

vojopd

#2921 Re: PlayStation 4 - all about

Post by vojopd »

Pozdrav svima,
I ja sam se nakon dugo vremena odlucio uzeti ps4 umjesto racunara. Gledao sam na netu, pa sam slozio neku listu igara za pocetak:
Uncharted 4, novi as creed origins, horizon zero dawn, cod wwii, the last of us, tomb raider, gta 5 i jos par naslova, dok vidim u laptopu. Ovo je za pocetak, taman ide ljeto.

Zanima me vezano za multiplayer cod ww II. Uzecu igru na dvdu, a to podrazumijeva kad god budem igrao mp da cu morati ubaciti dvd? Da li ce biti nekih problema, ako se bude duze igralo ili sta vec, zbog grebanja cda i slicno, nisam upucen.
Da li neko od vas ima navedene dvdove, a da ih prodaje, pa da ne bacam pare na nove (za ove igre koje se 1 predju i to je to)?

I za kraj, prelistao sam unazad bas puno stranica i koliko sam skontao ako uzmem US plus nalog (oko 100 km je na piku), a napravim i UK, kada budu neke ponude na store-u moguce je uzeti na primjer snizenje uncharted 4 sa UK store-a i koristiti ga na US nalogu. Naravno morao bih uzeti gift card sa Amazona, ebaya i slicno (u funtima ili eurima, posto je UK, ili moze u dolarima?

Jesu li ove igre sto si postavio iznad na ebay-u DVD-u formatu?

Hvala unaprijed :).
arnes_king

#2922 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

vojopd wrote:Pozdrav svima,
I ja sam se nakon dugo vremena odlucio uzeti ps4 umjesto racunara. Gledao sam na netu, pa sam slozio neku listu igara za pocetak:
Uncharted 4, novi as creed origins, horizon zero dawn, cod wwii, the last of us, tomb raider, gta 5 i jos par naslova, dok vidim u laptopu. Ovo je za pocetak, taman ide ljeto.

Zanima me vezano za multiplayer cod ww II. Uzecu igru na dvdu, a to podrazumijeva kad god budem igrao mp da cu morati ubaciti dvd? Da li ce biti nekih problema, ako se bude duze igralo ili sta vec, zbog grebanja cda i slicno, nisam upucen.
Da li neko od vas ima navedene dvdove, a da ih prodaje, pa da ne bacam pare na nove (za ove igre koje se 1 predju i to je to)?

I za kraj, prelistao sam unazad bas puno stranica i koliko sam skontao ako uzmem US plus nalog (oko 100 km je na piku), a napravim i UK, kada budu neke ponude na store-u moguce je uzeti na primjer snizenje uncharted 4 sa UK store-a i koristiti ga na US nalogu. Naravno morao bih uzeti gift card sa Amazona, ebaya i slicno (u funtima ili eurima, posto je UK, ili moze u dolarima?

Ubaci na taj spisak i Heavy Rain i Beyond two souls. To su PS3 igre ali je za PS4 izasao remaster, obje vrhunske.

Beyond sam igrao jos na PS3 i bio odusevljen ali nisam ga zavrsio jer sam prodao ps3 tad. Sada nabavio na PS4 i nema, za svake pohvale je igra, od price, grafike pa na dalje. Najvise me grafika i iznenadi jer je uradjena bolje od mnogo igara koje tek danas izlaze direktno za PS4.

Heavy rain sam poceo igrati, i ona je super, malo su kontrole pokreta zastarile ali je igra super tako da mi to ne smeta.

Obje su na fazon Detroit become human, gdje tvoje odluke utjecu na pricu.
vojopd

#2923 Re: PlayStation 4 - all about

Post by vojopd »

Vidjecu kakve su, sto da ne. Nasao sam ponudu na cdkeys 51$ god dana UK i 61$ 15 mjeseci UK.
Da li preporucujete cdkeys za uk nalog? Mislim da je dobra ponuda, oko 83 KM, na piku su po 100. A nisam naisao na jeftinije...
Last edited by vojopd on 29/05/2018 18:49, edited 2 times in total.
REDDEVILS

#2924 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Sony najavio popuste na PS4 konzolu i ekskluzivne igre
https://www.hcl.hr/vijest/days-of-play-2018-121959/
gilla

#2925 Re: PlayStation 4 - all about

Post by gilla »

vojopd wrote:Pozdrav svima,

Za grebanje diskova ne moras brinuti, to je bio fazon na ps1 i ps2. Sati i sati igranja te cekaju, ne moras brinuti oko pregrijavanja i sl.
Te igre su poprilicno duge, mozda se navucec na trofeje tako da ces ih igrati poprilicno. Uncharted, tlou, gta imaju i mp pa i to probaj.
Igre mozes kupovati na bilo kom storeu i koristiti slobodno. Moj glavni account je uk, ako ima neka akcija na usa tu kupim i igram na uk racunu.
Jedino obrati paznju da ostvarujes specijalne plus popuste samo na onom racunu gdje ti ej plus aktivan. Npr. ako je akcija nekog naslova sa 40 na 25 funti, ako si plus pretplatnik na uk onda imas dodatni popust npr. 5 funti pa te igra izadje 20 funti. Znaci kada je popust svi ga ostvaruju ali ps plus korisnici te regije imaju dodatni popust.

http://www.pcgamesupply.com/ usa kodovi
https://www.game.co.uk/
https://www.thegamecollection.net/ ovi ti umanjuju cijenu za pdv. Kada napravis account cijene ce ti biti automatski manje.
https://www.shopto.net/
https://www.zavvi.com/

ebay

Misljenja sam da su daleko bolje akcije i raznovrsnija rasprodaja na uk nego usa (trenutno plus je 37 funti, bioshock kolekcija 10 funti itd). USA je dobar ako kupujes digitalno cim igra izadje (60$ vs 50 funti). Usa stalno vrti na akcijama iste igre, najvise indie gluposti, i ne bas sjajne cijene.

Ja cu vjerovatno prodavati resident evil 7, evil within 2 kolekcionarske ocuvane ako te budu zanimale tu sam. MOzda jos neke.
Post Reply