Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#2901 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ima li ko statistiku koliko je Pool promasio penala ove sezone?! Ne mogu da vjerujem koji bogalji!!! :x :roll: :(
asdf1

#2902 Re: Liverpool FC

Post by asdf1 »

Doduše, teško da je i bio penal...
vaučer

#2903 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote:Ima li ko statistiku koliko je Pool promasio penala ove sezone?! Ne mogu da vjerujem koji bogalji!!! :x :roll: :(
5 od 7 čini mi se.
Kenny nek uzme Carraghera za kućnog ljubimca ako mu je toliko drag, sramotan gol.
BHF_Manijak

#2904 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ja ne mogu da vjerujem da je ovaj rmtvi Arsenal uvalio 5 komada Tottenhamu! :shock: :roll: Likovi ne da su losi, vec su prelosi, dva napada jedan gol, uzasni su! ALi dobro, to je bila ona utakmica kad te procepi bas te procepi!
horion_bosona

#2905 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

rastureni su, razbucani u svakom pogledu, ne daju im da disu na sredini terena, penal, dvije stative, pun qrc prilika - rezultat 1:1...

pa ima li veci malera!? :x
Gandalf

#2906 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

frustrirajuća utakmica
Charuga
Globalni moderator

#2907 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

E jesu baksuzi, to je nemoguce. Promasen penal (iz dva pokusaja), dvije stative, onolike sanse, odlicna igra a rezultat samo 1:1 ... :-x
Koshpa

#2908 Re: Liverpool FC

Post by Koshpa »

Imam pitanje za istinske navijace liverpoola, al molim konkretan odgovor ako neko zna, i da odma napomenem da nije neka provokacija nego cisto ne poznavanje materije, jer klub pratim onoliko koliko ga ima na tv-u.

Primjetio sam da u Liverpool-u bar u prvih 11 nema tamnoputih igraca. Da li je to slucajnost ili... ? Ako ima neki takav igrac molio bi da mi kazete koji je a ako nema zbog cega nema i da li je ikada u istoriji kluba bilo tamnoputih igraca.

Ovo pitam jer se u zadnje vrijeme toliko prica oko liverpoola u vezi sa rasizmom i dali to ima neke veze :roll:
Charuga
Globalni moderator

#2909 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Nece pa nece ...
5 0 5

#2910 Re: Liverpool FC

Post by 5 0 5 »

Koshpa wrote:Imam pitanje za istinske navijace liverpoola, al molim konkretan odgovor ako neko zna, i da odma napomenem da nije neka provokacija nego cisto ne poznavanje materije, jer klub pratim onoliko koliko ga ima na tv-u.

Primjetio sam da u Liverpool-u bar u prvih 11 nema tamnoputih igraca. Da li je to slucajnost ili... ? Ako ima neki takav igrac molio bi da mi kazete koji je a ako nema zbog cega nema i da li je ikada u istoriji kluba bilo tamnoputih igraca.

Ovo pitam jer se u zadnje vrijeme toliko prica oko liverpoola u vezi sa rasizmom i dali to ima neke veze :roll:

From Gayle to Babel
horion_bosona

#2911 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

Suarezu je djed crnac, vidis da i je on garav... :-D

pusti tu pricu to sad mediji plasiraju i pumpaju, cak su i Reinu sa onom bezveznom reklamom pokusali uvuci u pricu o rasizmu... :lol: evo kad zavrsi utakmica pokusacu naci slike antirasisticki koreografija na Kopu od prije par godina...

Johnson igra inace u prvi 11... najpoznatiji "crni" igrac LFC-a vjerovatno je Paul Ince... u zadnji 10 godina ih je igralo mnostvo, sad da ne nabrajam od Cissea i Anelke do flopcine Ngoga... i potom se ni najmanje ne razlikuju od ostalih klubova...
Last edited by horion_bosona on 03/03/2012 15:20, edited 1 time in total.
Charuga
Globalni moderator

#2912 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Koshpa wrote:Imam pitanje za istinske navijace liverpoola, al molim konkretan odgovor ako neko zna, i da odma napomenem da nije neka provokacija nego cisto ne poznavanje materije, jer klub pratim onoliko koliko ga ima na tv-u.

Glen Johnson, N. Eccleston, D. Amoo, A. Wisdom.

Ima ih sad i uvijek ih je bilo.
Koshpa

#2913 Re: Liverpool FC

Post by Koshpa »

Hvala svima :thumbup:
BHF_Manijak

#2914 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ko im je kriv kad su karine! :x :x :x

PS Delegacija Arsenala sinoc vidjena ispred Sedam brace! :oops:
Edin H.

#2915 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

S kim je ono Bellamy zakuho?
Charuga
Globalni moderator

#2916 Re: Liverpool FC

Post by Charuga »

Tako to ide kad se ne iskoriste sanse i bolja igra. Liverpool se ovim porazom definitivno oprostio od LP-a, bez obzira kolike su im sanse do sada bile.
horion_bosona

#2917 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

Carragheru nakon ove utakmice treba dati odmah funkciju ambasadora i nek' okaci kopacke... legenda je kluba, ali vise nije sposoban igrati ozbiljan fudbal...

mislio sam da ne moze gore od onih 1:1, medjutim moze uvijek gore kad je u pitanju ovogodisnji Liverpool... :sad:
Gandalf

#2918 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

još jedna utakmica nakon koje opsujem stotinjak puta
Dođe mi da postavim oglas u Avazu : " traži se napadač, makar i mrtvi ziceraš, koji ako ništa, može bar pogoditi svaki drugi penal - može i zamjena za veznjaka, koji je makar sekundu normalniji od Adama" :-)
vaučer

#2919 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Utakmica za otkaz.
missko

#2920 Re: Liverpool FC

Post by missko »

Tipicno Liverpulski bar ove sezone. Ne znaju ga dat pa ni iz penala, imali srecu pa ga ovi sami sebi uvalili pa im se ta sreca na kraju ublehaski okrenula u kontra stranu. Ovo nista nego hodzi negdje kakvom moraju pod hitno
vodoprovodčik

#2921 Re: Liverpool FC

Post by vodoprovodčik »

Čarli :lol: :lol: :lol:
Mustang1

#2922 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Adem je bio uzeo loptu i rekao svima da ce on pucati ali ne znam sto nije..Mada mi je draze sto nije jer da je on ofulao .. Gledao sam samo prvo poluvrijeme a kako citam opet onaj problem jedno poluvrijeme odlicno drugo katastrofa .. Odustao sam od lige jebat ga sta bude do kraja nek bude .. Da hoce osvojiti i drugi kup i to je to za ovu sezonu dovoljno .. Onda sljedece je krajnje vrijeme za veci poduhvat
horion_bosona

#2923 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

Zavatoni wrote:
horion_bosona wrote:
Zavatoni wrote: Kao prvo, Liverpool je meni draga ekipa.

Tabela sve govori. Najgore od svega je što je zbog Kennyjeve koncepcije igre i hronične neefikasnosti, LIverpool dao 30 golova u 26 kola, što je katastrofalno. A tolike su pare dali na Suareza i Carolla.

Primjera radi, ManCity, ManUTD i Arsenal su dali dvostruko više golova.

Na kraju, potrudit ću se da dalje ne *erem, ali daj bože da dohvate Newcastle i Evropu ove godine.
od pocetka sezone Liverpool stvara prilike, po broju upucenih udaraca prema golu donedavno (January 20) bio je treci u ligi http://www.eplindex.com/wp-content/uplo ... -Shots.png, ali zato predzadnji po realizaciji...

jos od septembra se prica o neefikasnosti, nemam racionalno objasnjenje za takvu vrstu nesposobnosti da se prilike pretvore u gol... ali eto simptomaticno je da je Liverpool klub koji je ove sezone pogodio najvise okvira gola u Europi, sa danasnje dvije stative te preckom i stativom protiv Cardiffa mislim da se brojka penje na 23... mozemo pricati i detalnjije o svim nesretno nedobijenim utakmicama ove sezone, pa i protiv oba Manchestera kuci i danas Arsenala, ali da ne duzim...

btw. LFC je osvojio Liga kup i igra ce Europu
Ova naša diskusija me je natjerala da malo pogledam statistike...od 30 datih golova Liverpool je samo 15 dao iz igre, i po tom parametru su 18-ti u Premiershipu (u društvu Wigana i Stokea)...10 golova su dali iz prekida, a 1 iz penala. 4 autogola u njihovu korist je bilo (prvi u ligi).
da, to je na tragu onog sto sam vec napisao... evo statistike - sutevi ka golu, sutevu u okvir gola, realizacija... ocekivano na vrhu je vodeci dvojac, zanimljivo Blackburn je 4. po postotku realizacije, dok Liverpool ima mizernih 9% i zadnji je (u odnosu statistiku iz januara pao i to jedno mjesto iza Wigana)... ali pogledaj ukupne suteve, LFC je iza City-a i Chelsea-a (332), a po sutevima u okvir gola je 6. (166)...

Image

pritom dodamo pogodjene stative i precke (oko 20 u PL), te promasena 4 penala od dosudjenih 5...

Image

i dalje tvrdim da Liverpool ove sezone ne igra lose ili barem ne toliko lose koliko se stice dojam gledajuci samo rezultate i mjesto na tabeli... u vecini utakmica igra nije bila problem, vec realizacija mrtvih prilika...

ko je kriv? Kenny? ne bih rekao...
horion_bosona

#2924 Re: Liverpool FC

Post by horion_bosona »

@Koshpa

28.10.2007 Arsenal 1-1 - "One Game" - an anti-racist mosaic (ima veze sa FARE - Football Against Racism in Europe)
Image

ako te bas interesuje pogledaj dokumentarac Liverpool FC - 100 Years of the Kop, ima tog jos... ;-)
Edin H.

#2925 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

horion_bosona wrote:Carragheru nakon ove utakmice treba dati odmah funkciju ambasadora i nek' okaci kopacke... legenda je kluba, ali vise nije sposoban igrati ozbiljan fudbal...

mislio sam da ne moze gore od onih 1:1, medjutim moze uvijek gore kad je u pitanju ovogodisnji Liverpool... :sad:
Nazalost kriv je za oba gola, medjutim treba priznati da je nasuprot sebe imao najboljeg igraca Premiershipa trenutno.
Post Reply