Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jao_situacije

#2901 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

Rizvan wrote:
jao_situacije wrote:
Rizvan wrote:
Možda i znaju, no bez obzira na to, ne mogu objavljivati te podatke u javnost, dok to zvanično ne uradi nadležna institucija.

Ove cifre je vjerovatno neko iz mjesne zajednice proizvoljno sklepao. :D
podaci o broju ljudi u domaćinstvima su dostupni u pregledu po općinama brojevi objekata stanova itd itd

nije tačno da takve informacije nisu objavljene u popisu, prvi rezultati popisa imaju 258 stranica, druga je stvar što nikoga ne zanimaju te stvari nego samo etnička struktura stanovništva
Dostupni su po općinama, a da li i po naseljenim mjestima i mjesnim zajednicama?
ne da mi se stvarno natezati, poenta je da nema 20 000 stanovnika jer općina ima 60 000
poenta je da su objekti ilegalno napravljeni i sad nešto pametuju i uslovljavaju
Rizvan

#2902 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Rizvan »

Činjenica je da ne postoje relevantni podaci o broju stanovnika po mjesnim zajednicam, i ne znam šta je tu problem priznati to.
Haris.ba

#2903 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

Rizvan wrote:Činjenica je da ne postoje relevantni podaci o broju stanovnika po mjesnim zajednicam, i ne znam šta je tu problem priznati to.
jao_situacije wrote:podaci o broju ljudi u domaćinstvima su dostupni u pregledu po općinama brojevi objekata stanova itd itd
P.S.
Mjesne zajednice imaju i vlastitu evidenciju ljudi. To nije baš zakonski dobro regulisano, ali imaju.
U kontekstu ove teme - potpuno nebitna priča.

P.P.S.
Ova sva priča me podsjeti na slučaj Otesa (po broju stanovnika slično ko Hrasno brdo) i Zapadnog prilaza. Kada je napravljen Zapadni prilaz, nije napravljen spoj prema gradu. Već se kroz Pejton moralo da bi se najbrže došlo do npr. Stupske petlje. To je urađeno nekih 10ak godina poslije. Poslije godinam pisanja Mjesne zajednice i Općine.

Nije baš slično ko sa kružnim tokom u Hrasnom, ali radi se o tome da i projektanti nekada ne razmišljaju, i da se ide da se uradi što brže i jeftinije.
vješalica

#2904 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by vješalica »

onaj u velešićima je kobajagi "privremenog karaktera" :mrgreen:
problemnatravunu

#2905 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by problemnatravunu »

Kakav god da jeste, on radi svoj posao, i ne moze se reci da je negativno uticao na ukupni promet tom ulicom, naprotiv.....
opticum

#2906 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by opticum »

Pozdrav forumaši.
Evo čitam ove vaše komentare u vezi kružnog toka kod pekare As.I moram reagovati na neke stvari kao prvo na Hrasnom brdu živi preko 6500 punoljetnih stanovnika i cc 300 maloljetnih(podatak iz spisa MZ i Cipsa).Sledeće što želim da kažem jeste da gradjanima Hrasnog brda ne odgovara ponučeno riješenje.Javna rasprava nije nikada bilo što pokazuje dokumenat iz 2013 god sa Općinskog Vijeća Novo Sarajevo.Da se grupa gradjana nije organizirala protiv postoječeg riješenja ostalo bi ovako kako jeste.Načelnik i par ljudi koji su u "talu" sa vladajućim planiralu su da če im ovo proči ali su se zajebali.U 2 mjesecu ove godine bile su 3 javne rasprave i jedna blokada ceste u vezi kružnog toka , od 3 javne rasprave načelnik i ministar smijeli su doći samo jedamput.Ovo sve sam napisao kao gradjanin Hrasnog brda i da sam u grupi gradjana koje sam gore naveo.Potrudi ču se da budem redovan na ovu temu pošto mislim da svi trebamo koji živimo u okolici Hrasnog brda da znaaju šta se radi i dešava.
opticum

#2907 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by opticum »

I ovako može te podržati gradjane Hrasnog brda:

https://www.change.org/p/peticija-za-di ... src-no_msg
man_464

#2908 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by man_464 »

Sto se tice brzine saobraćaja kroz kružni tok. U Buca potoku je kružni tok samo upropastio saobraćaj i duplo su veće gužve. Putovanje ako kreneš u 7 sati iz Brijesca je 45 minuta do Pofalića... Ili 40 do Otoke. Užas. Prije je bila gužva ali 15ak minuta zapne i onda ide...
kakaljin

#2909 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kakaljin »

man_464 wrote:Sto se tice brzine saobraćaja kroz kružni tok. U Buca potoku je kružni tok samo upropastio saobraćaj i duplo su veće gužve. Putovanje ako kreneš u 7 sati iz Brijesca je 45 minuta do Pofalića... Ili 40 do Otoke. Užas. Prije je bila gužva ali 15ak minuta zapne i onda ide...
Najveci problem kruznih tokova je ta sto vozaci u vecini slucajeva ne znaju se ponasati u kruznom toku.
Akibh

#2910 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Akibh »

opticum wrote:I ovako može te podržati gradjane Hrasnog brda:

https://www.change.org/p/peticija-za-di ... src-no_msg
Direktan prikljucak na kruzni ni pod razno, eventualno jos jedno ukljucenje kod bivseg ragazija i to je to. Pusti suplju
orinoco

#2911 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by orinoco »

opticum wrote:Pozdrav forumaši.
Evo čitam ove vaše komentare u vezi kružnog toka kod pekare As.I moram reagovati na neke stvari kao prvo na Hrasnom brdu živi preko 6500 punoljetnih stanovnika i cc 300 maloljetnih(podatak iz spisa MZ i Cipsa).Sledeće što želim da kažem jeste da gradjanima Hrasnog brda ne odgovara ponučeno riješenje.Javna rasprava nije nikada bilo što pokazuje dokumenat iz 2013 god sa Općinskog Vijeća Novo Sarajevo.Da se grupa gradjana nije organizirala protiv postoječeg riješenja ostalo bi ovako kako jeste.Načelnik i par ljudi koji su u "talu" sa vladajućim planiralu su da če im ovo proči ali su se zajebali.U 2 mjesecu ove godine bile su 3 javne rasprave i jedna blokada ceste u vezi kružnog toka , od 3 javne rasprave načelnik i ministar smijeli su doći samo jedamput.Ovo sve sam napisao kao gradjanin Hrasnog brda i da sam u grupi gradjana koje sam gore naveo.Potrudi ču se da budem redovan na ovu temu pošto mislim da svi trebamo koji živimo u okolici Hrasnog brda da znaaju šta se radi i dešava.
Čiji su glasači stanovništvo Hrasno Brda, koje stranke?
man_464

#2912 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by man_464 »

Npr problem je taj da ujutro iz pravca Buca potoka idu auti i obje trake kružnog uzmu i iz obje se uključuju ka otoci. Iz pravca Brijesca je kilometarska kolona jer niko ti ne da da se uključiš...
jao_situacije

#2913 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by jao_situacije »

man_464 wrote:Npr problem je taj da ujutro iz pravca Buca potoka idu auti i obje trake kružnog uzmu i iz obje se uključuju ka otoci. Iz pravca Brijesca je kilometarska kolona jer niko ti ne da da se uključiš...
zato što su seljaci koji ne znaju koristiti kružni tok

Image

isto kao da je kvantna fizika
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2914 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

ne znam niti me zanima
:lol:
Naslovnica

#2915 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

Black swan wrote:ne znam niti me zanima
Ja sve hoću da mislim da se ti samo zajebavaš kada govoriš na svoje vozačke sposobnosti, a ti si izgleda ozbiljan?!
Naslovnica

#2916 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

kakaljin wrote:
man_464 wrote:Sto se tice brzine saobraćaja kroz kružni tok. U Buca potoku je kružni tok samo upropastio saobraćaj i duplo su veće gužve. Putovanje ako kreneš u 7 sati iz Brijesca je 45 minuta do Pofalića... Ili 40 do Otoke. Užas. Prije je bila gužva ali 15ak minuta zapne i onda ide...
Najveci problem kruznih tokova je ta sto vozaci u vecini slucajeva ne znaju se ponasati u kruznom toku.
Naravno, i to je 90% problema.
Debili voze puni krug vanjskom, debili ne znaju dati žmigavac kada treba da se isključe nego moraš da čekaš da bi skontao da li će izaći ili iz kružnog ili nastaviti...
Užasna saobraćajna nekultura.
Haris.ba

#2917 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Haris.ba »

man_464 wrote:Npr problem je taj da ujutro iz pravca Buca potoka idu auti i obje trake kružnog uzmu i iz obje se uključuju ka otoci. Iz pravca Brijesca je kilometarska kolona jer niko ti ne da da se uključiš...
Na čitavom potezu od Pofalića do Rajlovca problem su ispodpružni prolazi. Ondje je neophodno da bude po dvije trake u jednom smjeru. Kad se završi deveta transferzala I priključak autoputa - onda možda popusti malo pritisak - jer se otvara novi pristup tom dijelu Sarajeva.

Nije mi jasno zašto nisu napravili pripremu na kružnom za dvije trake ispod pruge. Mislim, jasno mi je da je bole kasnije uzeti pare. Ali, trebali su to već uraditi.
studiorum_tuzlaensis

#2918 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by studiorum_tuzlaensis »

opticum wrote:Pozdrav forumaši.

Razumjeli smo te šta hoćeš reći. Sad da te pitam ima li kakve tehničke argumentacije ili smisla, osim tog "imamo pravo da se bunimo", zašto vama treba priključak na tom mjestu a ne 50 metara ispod? Jeste li možda svjesni da je to gore rješenje za vas? A da ne govorim koliko je to gore rješenje za čitavu Južnu longitudinalu i Tranzit.

Hvala
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2919 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Truba »

Naslovnica wrote:
Ja sve hoću da mislim da se ti samo zajebavaš kada govoriš na svoje vozačke sposobnosti, a ti si izgleda ozbiljan?!
kad sumnjam ko ima prednost

mahnem ljudima da prođu

jedino pravilo je ne izazvati udes

džaba ti znanje mađarskog jezika kad ga drugi ne znaju... e to je pravilo kružnog toka u sarajevu
Streptokok

#2920 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Streptokok »

jao_situacije wrote:

lijepo je to, ali gdje je to uređeno zakonski? gdje PIŠE da se ovako ponaša u kružnom?
kafanski_covjek

#2921 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by kafanski_covjek »

Streptokok wrote:
jao_situacije wrote:

lijepo je to, ali gdje je to uređeno zakonski? gdje PIŠE da se ovako ponaša u kružnom?
ovo isto kad drot zaustavi u vezi kacige :D a ovaj mu odgovara "gdje PIŠE da kaciga mora biti na glavi" :lol: :lol:
archi_a

#2922 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by archi_a »

Ne mislite li da su kružni tokovi kod nas malo "premali" a gužve prevelike da vozač nema kad da se prestroji u unutrašnju liniju da bi za sekundu ponovo izlazio na vanjsku zbog skretanja desno?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2923 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by un1ted »

Nema potrebe ulaziti u unutasnju prva dva izlaza.
Naslovnica

#2924 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

Black swan wrote:
Naslovnica wrote:
kad sumnjam ko ima prednost

mahnem ljudima da prođu

jedino pravilo je ne izazvati udes

džaba ti znanje mađarskog jezika kad ga drugi ne znaju... e to je pravilo kružnog toka u sarajevu
Drug, ti si očito, pored toga što ne poznaješ saobraćajna pravila, izgleda da si i nesiguran i slab vozač. Vidim da stalno komentarišeš svoje "sposobnosti" parkiranja. Ili troluješ temu?
Ne bih da ispadne da te napadam ili nešto, nego ne možeš tako nesigurno da se ponašaš u saobraćaju i da sumnjaš ko ima prednost i šta i kako...
Evo, ja prvi znam šta i kako u kružnom i van kružnog. Nema potrebe da na kružnom na Stupu vozim cijeli krug punom i tako zaustavim saobraćaj. Nemoj mi reći da si ti jedan od onih koji voze isključivo vanjskom? :roll:
Koliko imaš vozačkog staža?
Naslovnica

#2925 Re: Izradnja saobraćajnica u KS ili Jusuf Bubica ponovo jaše

Post by Naslovnica »

un1ted wrote:Nema potrebe ulaziti u unutasnju prva dva izlaza.
:shock:
Post Reply