Koji ste film DANAS pregledali ?
Moderator: _BataZiv_0809
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2901 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Sad Passengers, neki dan Hateful 8....dobro, mogu razumjeti da nekom ne odgovara takav razvoj dogodjaja, da se postepeno desava zaplet, meni nije smetalo.
-
hladan.preminger
#2902 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Tomahawk11 wrote:Sad Passengers, neki dan Hateful 8....dobro, mogu razumjeti da nekom ne odgovara takav razvoj dogodjaja, da se postepeno desava zaplet, meni nije smetalo.
Nema zapleta. Radnja u filmu ko EKG u mrtvaca. Ravna linija.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2903 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Sve okhladan.preminger wrote:Tomahawk11 wrote:Sad Passengers, neki dan Hateful 8....dobro, mogu razumjeti da nekom ne odgovara takav razvoj dogodjaja, da se postepeno desava zaplet, meni nije smetalo.
Nema zapleta. Radnja u filmu ko EKG u mrtvaca. Ravna linija.
Ti si tako film dozivio.
Meni se svidjelo, prije nego sam ga gledao, svi su kudili....samo njih dvoje, bla bla....medjutim, sto se mene tice, dobro je odradjeno, samo bih malo zamjerio na zavrsetku, nesta lik ko da ga nije ni bilo
- Tito_i_Partija
#2904 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Vecina kritika upucena Passengersu sto sam ja vidio je, iako film ima odlican koncept, isto tako nema muda da od tog koncepta napravi originalnu, ne-konvecionalnu pricu, nego se oslanja na vec hiljadu puta vidjenu, dosadnu holivudsku matricu. I s tim se i ja slazem.
- Donnie Smith
#2905 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Cape Fear (1991)
Možda mi je ovo treći put da ga gledam, pa, možda i četvrti
ali me uvijek raznese i šokira kao da je prvi. A i ekipa se okupila za 10. Mislim, u filmu, a ne kod mene kući 
Možda mi je ovo treći put da ga gledam, pa, možda i četvrti
- dale cooper
#2906 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Na preporuku druga forumaša @Tito i Partija pogledah ovaj zadnji Refnov film.
Vizuelno i estetski sjajan film, pa gotovo i neprikosnoven. Što se tiče same priče i karakterizacije tu već šteka,
jer je tanko ko flis papir. Međutim sa obzirom na tematiku i svijet kojim se film bavi možda je to i poenta. Možda su ovi na površini prelijepi i savršeni objekti požude iznutra ili prazne ljušture (Jessie) ili zlom izjedene truhle kopije živih bića (Ruby, Sarah i Gigi) koje nemaju nikave stvarne substance. Samo ljepotu. Film se može shvatiti kao kritika modne industrije i njene perverzne opsesije sa ljepotom i mladošću. Još jedan snažan elemenat filma je voajerizam, koji se ogleda kroz likove fotografa Jacka, kao i Hanka, poslovođe motela u kojem Jessie živi. Ali na momente i sam gledalac može osjetiti kao da krišom gleda na glavne likove. Uglavnom preporučio bih da film pogleda svako ko uživa u snažnom i osebujnom redateljskom pečatu Nicolasa Windinga Refna koji je rezultirao filmom koji zaista prekrasno izgleda. Malo mi je jasnije sada zašto je kolega forumaš @Tito i Partija rekao da bi Refnov stil savršeno odgovarao Blade Runner univerzumu, jer se osjeti taj neki future noir štih u njegovom radu.
- Tito_i_Partija
#2907 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
A bas ovih dana kontam da te pitam jesi li ga pogled'o.
Veliko iznenadjenje u filmu mi je bio Keanu Reeves. "Room 214, gotta be seen".
Ja sam ga tako shvatio. Mislim da je to kljucna poruka filma, znaci ta opsesija sa ljepotom koja vodi ljude do totalne dekadencije, pa cak i u domen kanibalizma. Refn naravno to radi u svom stilu, znaci maksimalno nasilna, vizuelna perverzija i skroz tanka prica, al' to je nekako sustinska poruka filma. K'o sto kazes, vjerovatno je to namjerno jer je i modna industrija puna "praznih ljuski" i samim tim se dobro uklapa u tematiku...al' isto tako mislim da, kad pogledas njegov repertoar, Refn nije bas neki ljubitelj price i razvoja karaktera. Gotov svaki njegov film je vizuelno jak, sa minimalnim, konfuznim, i cesto apsurdnim dijalogom. Mislim da je Bronson njegov "najverbalniji" film, sve posle toga je haman pa minimala.dale cooper wrote: Film se može shvatiti kao kritika modne industrije i njene perverzne opsesije sa ljepotom i mladošću.
- dale cooper
#2908 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Dobro mu je legla uloga alkosa i seksualnog predatora.Tito_i_Partija wrote:A bas ovih dana kontam da te pitam jesi li ga pogled'o.![]()
Ja sam ga tako shvatio. Mislim da je to kljucna poruka filma, znaci ta opsesija sa ljepotom koja vodi ljude do totalne dekadencije, pa cak i u domen kanibalizma. Refn naravno to radi u svom stilu, znaci maksimalno nasilna, vizuelna perverzija i skroz tanka prica, al' to je nekako sustinska poruka filma. K'o sto kazes, vjerovatno je to namjerno jer je i modna industrija puna "praznih ljuski" i samim tim se dobro uklapa u tematiku...al' isto tako mislim da, kad pogledas njegov repertoar, Refn nije bas neki ljubitelj price i razvoja karaktera. Gotov svaki njegov film je vizuelno jak, sa minimalnim, konfuznim, i cesto apsurdnim dijalogom. Mislim da je Bronson njegov "najverbalniji" film, sve posle toga je haman pa minimala.dale cooper wrote: Film se može shvatiti kao kritika modne industrije i njene perverzne opsesije sa ljepotom i mladošću.
- Tito_i_Partija
#2909 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Keanu Reeves asks Nicolas Winding Refn what the fuck "The Neon Demon" was about
https://www.reddit.com/r/movies/comment ... _what_the/

- dale cooper
#2910 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Tito_i_Partija wrote:Keanu Reeves asks Nicolas Winding Refn what the fuck "The Neon Demon" was about
- Tito_i_Partija
#2911 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Odgledah jucer John Wick 2. Nije los, samo vec nakon pola filma akcija postaje repetitivna.
- dale cooper
#2912 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Šta valja od ovih nedavnih blockbustera tog tipa? Kakav je onaj Assassin's Creed?Tito_i_Partija wrote:Odgledah jucer John Wick 2. Nije los, samo vec nakon pola filma akcija postaje repetitivna.
- Tito_i_Partija
#2913 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Cuo sam da nije bas dobar, al' nije opet ni los k'o Dieselov novi XXX.dale cooper wrote:Šta valja od ovih nedavnih blockbustera tog tipa? Kakav je onaj Assassin's Creed?Tito_i_Partija wrote:Odgledah jucer John Wick 2. Nije los, samo vec nakon pola filma akcija postaje repetitivna.
Last edited by Tito_i_Partija on 21/02/2017 20:32, edited 2 times in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2914 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Nije los The Great Wall....doduse, nema ga jos mimo kina.dale cooper wrote:Šta valja od ovih nedavnih blockbustera tog tipa? Kakav je onaj Assassin's Creed?Tito_i_Partija wrote:Odgledah jucer John Wick 2. Nije los, samo vec nakon pola filma akcija postaje repetitivna.
- dale cooper
#2915 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Meni nije ni original bio nešto posebno.Tito_i_Partija wrote:Cuo sam da nije bas dobar, al' nije opet ni los k'o Dieselov novi XXX.dale cooper wrote:Šta valja od ovih nedavnih blockbustera tog tipa? Kakav je onaj Assassin's Creed?Tito_i_Partija wrote:Odgledah jucer John Wick 2. Nije los, samo vec nakon pola filma akcija postaje repetitivna.
mi je bezveze.
- Tito_i_Partija
#2916 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Mislim da cu ga pogledat' samo zato sto sam fan Donnie Yen-a, al' inace ne bi gubio vrijeme.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2917 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
pravo dobar film ali dugo traje
2 i pol sata pa sam ga gledao 3 dana
uglavnom mikrokosmos tridesetih godina pred dolazak nacista na jednom kruzeru koji se sa krstarenja vraća u njemačku
pravo dobar film pokreće razna pitanja i razmišljanje
s ove distance možda nebitno jer se toliko toga izhdogađalo u međuvremenu
ali eto
tužno je gledati viijen li ostarjelu
tu je i plejada ostalih poznatih glumaca a ima i jedan patuljak
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2918 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
football factory
film o navijačima i makljazama
ko bi reko da ce ovo doci na red cak 11 godina nakon sto sam ga nabavio dok sam jos i gledao nogomet
tu je i shaolin soccer
factory 6/10
premotaavao sam nekw scene...samo makljaze gledao
ima dobar ritam film
i london je zanimljiv
dosta sam kasnije citao na wikiju o tom kvartu i temzi nacionalnom frontu milvolu i tako...
film o navijačima i makljazama
ko bi reko da ce ovo doci na red cak 11 godina nakon sto sam ga nabavio dok sam jos i gledao nogomet
tu je i shaolin soccer
factory 6/10
premotaavao sam nekw scene...samo makljaze gledao
ima dobar ritam film
i london je zanimljiv
dosta sam kasnije citao na wikiju o tom kvartu i temzi nacionalnom frontu milvolu i tako...
-
hladan.preminger
#2919 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Captain Fantastic.

Odavno nisam bolji film pogledao. Lagan, pitak, sa odlicnom glumom svih glumaca, skroz otkinut od modernih trendova filmske industrije.

Odavno nisam bolji film pogledao. Lagan, pitak, sa odlicnom glumom svih glumaca, skroz otkinut od modernih trendova filmske industrije.
- Donnie Smith
#2920 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Po drugi put oba
O Brother, Where Art Thou? i The 40-Year-Old Virgin. Djevac tipična lakrdijaška komedija, prežvkani folovi na koje ni djeca više ne pale, plus drugi put kad nešto gledaš, uglavnom bude gore, nikako bolje... Clooney za šest klasa bolji (meni barem, mada ovdje i nije poenta da se filmovi upoređuju ali eto...oba juče završena pa je grehota ne tuspasiti se i živac kome ne povući.
O Brother, Where Art Thou? i The 40-Year-Old Virgin. Djevac tipična lakrdijaška komedija, prežvkani folovi na koje ni djeca više ne pale, plus drugi put kad nešto gledaš, uglavnom bude gore, nikako bolje... Clooney za šest klasa bolji (meni barem, mada ovdje i nije poenta da se filmovi upoređuju ali eto...oba juče završena pa je grehota ne tuspasiti se i živac kome ne povući.
- Donnie Smith
#2921 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
The Lincoln Lawyer (2011)

- Brkooo
- Point.
#2923 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Sinoc gledo. Dobar.Brkooo wrote:http://www.imdb.com/title/tt1800302/?ref_=nv_sr_3
odavno nisam budan docekao kraj filma
preporuka
- Pandakonda
-
MedGirl
#2925 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?
Ja danas odgledah Split i do samog kraja sam bila zadovoljna, ali kad se pojavio David Dunn (Brus Vilis) nesto sam se razocarala. Valjda najavljuju nastavak koji ce udruziti 2 filma i gdje ce se Dunn boriti protiv Horde. Ne svidja mi se taj koncept. Ali svaka cast za izbor glumca, James McAvoy je odradio predobar posao. Onakva promjena iz lika u lik, posebno na kraju kad prikazuju 2 ogledala, ma premocno, odusevio me, ranije ga nisam nesto zapazila. Sjecam ga se iz Transformersa, ali ovdje je uradio odlican posao.