Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
gnjev

#2901 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by gnjev »

Ovdje covjek ne zna na ciju stranu da se postavi
asmirmu

#2902 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by asmirmu »

ovde se očigledno radi o dobro smišljenoj prevari, jer prodavač uopšte nije ni pogledao laptop nakon reklamacije iako daje garanciju od 3 mjeseca, nije mu bilo tesko uzet laptop pregledat i nakon toga iznjet svoje tvrdnje da je laptop otvaran itd, jer ima nacina praćenja garancije, tipa nalijepnica ili ofarbanih sarafa kako se laptop nebi mogao otvarat.

sto se tice biosa on samo sprečava promjene postavki za boot, a boot se može odradit preko cd-a bez ikakvih problema.
sada ne sumljam da si prodo mali milion laptopa na ovakav nacin jer 90% ljudi uopće nebi primjetilo razliku. Sa druge strane može biti da je zamjenjena ploča itd ali prodavač uopšte se nije ni potrudio da pogleda laptop već se pravdo kako je nekad neko njega zajebo i da je to dio zivota i sasvim normalno
enkoo83

#2903 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by enkoo83 »

Meni samo nije jasno kako te moze prevariti neko ako se nadjes sa njim i sjedis sat dva.jarane nisi ti kupovao stvar od 5 maraka nego dajes 550 i trebao si dobro to provjeriti.ja sam juce preko pika uzeo kombi dosao covjek u zenicu sjedili pricali dogovorili se.covjek insistirao da se kombi vozi majstoru da mi majstor pogleda meni se nije dalo i sta sad meni nesto crkne ili nije onako kako je on meni rekao ja ttrebam kukat kako me lik prevario jer meni bilo mrsko otici do majstora.

Sent from my ST21i using Tapatalk
TheHound

#2904 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TheHound »

enkoo83 wrote:Meni samo nije jasno kako te moze prevariti neko ako se nadjes sa njim i sjedis sat dva.jarane nisi ti kupovao stvar od 5 maraka nego dajes 550 i trebao si dobro to provjeriti.ja sam juce preko pika uzeo kombi dosao covjek u zenicu sjedili pricali dogovorili se.covjek insistirao da se kombi vozi majstoru da mi majstor pogleda meni se nije dalo i sta sad meni nesto crkne ili nije onako kako je on meni rekao ja ttrebam kukat kako me lik prevario jer meni bilo mrsko otici do majstora.

Sent from my ST21i using Tapatalk
:thumbup:

Ovdje je po meni vise kriv kupac. Ne mogu da vjerujem da ti je neko dao da sjedis s njim sat vremena i pregledas laptop uzduz i poprijeko i ti opet dodjes na klix forum i kazes kako te neko prevario. :run:
omega369

#2905 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by omega369 »

a kako je mogao provjeriti? renistalirati laptop 'na brzinu' ?
andador

#2906 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

Lopov-eliminator wrote:rasicu , tacno je da teoretski postoje neke sanse da @andador hoce da vrati (i time uvali) laptop koji nije onaj koji je kupio od tebe nego neki drugi ili isti izmijenjen. Također, s obzirom šta se sve radi s laptopima donekle je i razumljivo kad prodavači ne žele raditi povrat. Izneseno je svašta ovdje u korist i jedne i druge strane, ali rasicu ,
tebe kompromituje sljedece:

1.
najgori__od_svih wrote: ja nisam odgovarao na pitanj ao posiljci jer nisam poslao laptop i ne vidim razloga zasto bi mu poslao
kasnije
najgori__od_svih wrote: vec sam naisao rekao sam mu da sam poslao da me ostavi na miru jer sam bio na poslu i nisam se mogao javljati svako 2 minute na telefon a isot dtako nisam mogao ikljuciti telefon
Druže, nisi dosljedan.
Što mu onda nisi u poruci jednostavno rekao da nisi poslao, nego si se ušutio i ignorisao sve što je on na Piku pisao u vezi pošiljke, više puta?
Zato što nisi ni mogao to negirati jer si mu prije toga slagao da si poslao. Ako idemo tom analogijom, zašto se nisi tako ušutio i onda kad su te ovdje počeli prozivati jer ''nisi prevarant i ne vidiš razloga zašto bi ga prevario'' ? Ovdje si odgovarao na pitanja jer su te prozvali za prevaru, a njemu nisi odgovorio na pitanja vezana za pošiljku. Malo smo selektivni izgleda.

2.
Image

Znači, ti njemu ovdje govoriš da je uredu da i kada vidi nakon 1-2 dana da ga je prodavac izradio, da je uredu da preko toga mrtvo hladno pređe kao da se nikad nije ni desilo? Znači ''ako drugi varaju što ne bih i ja'' ? Što će reći da bez obzira čak i da ti donese taj isti laptop , nema nazad.

3.
Image
Rekao si mu da ćeš ga nazvati i nisi ga zvao čak ni danima nakon toga. Pogazio si ono što si rekao.

4.
najgori__od_svih wrote:da razjasnimo i taj negativni dojam dojam je star vise od godine i ako pogledas transakcije vidjet ces dsa je taj lik kupio od mene jako puno stvari i onda smo imali problem oko jednog harddiska znaci nije neispravan laptop ili nesto drugo u pitanju a nije ni lazna konfiguracija nego neispravan disk i to je bio ispravan on prodao laptopo i stao kod covjeka ja nisam iamo dioskova da mu zamjenim i otvoreno mu rekao a disk je stao za mjesec dana sto mozete provjeriti po datumu prodaje artikala i po datumu ostavljanja dojma
Druže, negativan dojam ne nestaje vremenom tako da nije bitno koliko je star, može biti star dan, 2, mjesec, godina, 10 godina, nije bitno. Dalje, tačno je da je taj kupio neke stvari od tebe, imaju i njegovi dojmovi od prije ali zašto mu sve ovo nisi napisao u odgovoru na njegov negativan dojam? S obzirom na tvoje iskustvo na Piku znaš vrlo dobro da će to ostati ubilježeno na tvom povjerenju dokle god si s ovim nikom na Piku, i da će drugi koji posjećuju tvoj profil to čitati.

5.
najgori__od_svih wrote:ponavljam ti dosao sam u kakanj sam ( da sam prevaran mogao sam i povesti e+nekoga ako bude problema jer nije lahko pokusati nekoga izvarati a da ne dosze do problema) sjeo i cekao da kupac pregleda i odluci jel za njega ili ne i tu nema prevare prevara se radi postom pa da sam ga prevario mogao sam mu kada je trazio da postom zamijeni poslati ciglu u paketu i uzeti laptop nazad i onda imam i pare i laptop tako bi ti prevarant uradio ali se ni prvi put nebi l+nalazio nego bi vjerovatno odma dobio ciglu ili neko smece u paketu
Znači, nemoguće je nekoga prevariti u prodaji licem u lice ? Druže, kao iskusni trgovac znaš jako dobro da postoje stvari koje je nemoguće pregledati na licu mjesta. I da, također je njegova greška što se nije dovoljno informirao o metodima pregleda ali svaka se škola plaća. Također, i sam dobro znaš da većina iskusnih prevaranata zapravo preferira transakcije licem u lice kada su sigurni da kupac neće moći naći grešku u toku pregleda, bio je jedan takav slučaj i ovdje na temi gdje je lik DIABLO666 koji je uvalio telefon s greškom koja se nije mogla uočiti u toku samog pregleda.

6.
najgori__od_svih wrote: a gdje je on potvrdio koji je laptop htjeo uopste kupiti jer nije poslo nigdje zahtjev za kupovinu ni bilo sta na piku a ako si pogledao profil moj mogao si vidjeti da sam imao 5 oglasa za takav dell i svi su bili sa razlicitim konfiguracijama i bio je i jedan Dell M5010 sa amd quad core procesorom znaci 6 laptopa koji isto izgleaju i ni za jedan nije poslao zahtjev za kupovinu i kako sad da znas sta je htjeo kupiti
Vrlo vjerovatno je da ti nije poslao zahtjev za kupovinu jer je ocekivao da ce ti vratiti pa da ne razmjenjujete dojmove bezveze. Druga varijanta je da nije htio slati zahtjev za kupovinu jer bi mu ti taj isti zahtjev ili odbio ili bi mu ti ostavio negativni , a kad se dobije negativni (bez obzira na razlog) odmah mu je teže poslovati dalje, tako da ti to nije argument. Treća opcija teško da postoji.

7.
najgori__od_svih wrote: ali to nije prevara jer smo vidjeli da 250 i ok mogao je reci necu kupiti mal je disk ali to nikako nije prevara kod pola ljudi pise u oglasima u opisu stvari kao novo a kad dodzes ni upoal tako i to je za tebe prevara, jako zanimljivo misljenje
Znači, ti govoriš da je sasvim uredu da, ako drugi lažiraju stanje robe, da je uredu da to radiš i ti? Jako zanimljivo mišljenje. Doduše, i @andador se zeznuo što se nije jednostavno okrenuo (a i ti si ga doveo pred svršen čin kad je već prešao određeni put) i otišao jer artikal nije odgovarao opisu ali tu ti je valjda riješio progledati kroz prste misleći da je riječ o običnoj nenamjernoj greški u navođenju informacija u oglasu ali da je i procesor drugi, e to je već malo bilo previše.

@andador , neke stvari mi nisu ni kod tebe jasne, možeš li objasniti kako si mogao uopšte dignuti novi sistem ako je BIOS zakljucan a koliko ja znam (ispravi me ako griješim) kad dižeš novi sistem moraš prvo otići u BIOS (koji je na tom laptopu zakljucan) da promijenis prioritete bootanja ? Drugim riječima, kako si zaobišao lock na BIOS-u?

- Policijom nažalost teško da možeš išta postići, jer ti valja prvo dokazati da to jeste taj laptop koji ti je rasic prodao, što je u ovom slučaju teško moguće dokazati, da ne kažem nemoguće. Pogotovo što si dao pare nakon što si završio pregled, tj. izvršio inspekciju robe. Tako to policija gleda.
- Ne znam kako nisi mogao vidjeti koja je serija u pitanju N ili M , ako ti u oglasu piše N onda kupuješ N. Ako su otkinute naljepnice i oznake na kojim se vidi model računara onda te je nahvatao u mutnom zbog tvoje nedovoljne upućenosti.
- I da se nalaziš sa njim kako bi verifikovao da je taj laptop u pitanju to je nemoguće jer ti odmah može reći da to nije ono što ti je prodao (bilo da se napravi lud ili stvarno).
Pozdrav, slažem se u mnogim stvarima s tobom, a evo odgovora vezano za pitanja koja su meni upućena:
1. Obzirom da imam taj cd, jednostavno nisam išao preko boot menu-a, već sam ušao na cd i na setup, jednostavno je odradio sistem. Žao je i meni, što se nisam okrenuo i otišao, ali takve su stvari sad.
2. On mi je rekao da kad prodaje laptop, prvo ga rastavi i namaže nekom "pastom", što je rekao i za ovaj model, i smatram da bih na taj način mogao dokazati da je to njegov laptop, ako bi on htio to priznati, naravno.
3. Naravno da nisam poslao zahtjev za kupovinom, jer nisam smatrao da je kupovina završena, (logično), kako ću mu ostaviti dojam za proizvod koji nije imao na pik-u, dakle ovaj M5010, već je samo imao N5010, ne mogu ostaviti dojam proizvodu koji ne postoji.
4. Poštujem te i vidim da si sve selektivno odradio, ali ovaj čovjek uopće nije bio korektan prema meni. Ja sam zvao EuroEkspress 10 puta, provjeravao na sve načine, kad će mi stići pošiljka, koju on, naravno, nije ni poslao. Uputio sam mu milion poruka preko mob, nije oddgovarao na njih, osim onih "nazvat ću kasnije", što naravno nije nikako nazvao, bez obzira na moje svakodnevno dosađivanje, kako on kaže. Naravno da ću ti dosađivati za svoje pare koje sam dao, a ti me prevario. Ne mogu vjerovati da sad on mene optužuje da sam kao ja nosio "matičnu na prženje", pa da sam znao da je to moguće, ne bih od tebe kupovao. Možemo se nagađati dovijeka, ovaj čovjek ne želi priznati krivicu, ali ja samo znam da sam platio i na kraju dobio jako loš proizvod kojem cijena nije niti približna onoj koju sam platio.
Hvala vam na objektivnom razmišljanju i što ste reagovali, jer nije lahko kad neko prikuplja pare "pošteno" i ukrade ti ih neko na ovaj način.
Pozdrav
goran16v

#2907 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by goran16v »

najgori__od_svih wrote:
xamp wrote:
Ma ne kaki ba jarane. Sto si stavljao jednu konf u opis artikla a drugu prodao?
prodao sam koju sam i naveo samo je disk bio 250gb umjesto 320

Sve je isto samo sto nije isto. Lik je kralj! :lol:
TheHound

#2908 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TheHound »

omega369 wrote:a kako je mogao provjeriti? renistalirati laptop 'na brzinu' ?
Pa sta je onda radio sat vremena? Da je on upalio laptop i procackao 10 minuta, ja bih se slozio da je covjek prevaren.
Ovaj kupac je ocigledno neka pegla, cuj sjedio sat vremena za laptopom, zvao nekakve ljude telefonom i sta ti ja znam sta vise nije radio i opet na kraju ispade on prevaren. Pa za sat vremena, bolan, mogao je svaki saraf odvrnuti i provjeriti a kamo li da ne skonta konfiguraciju laptopa.
Po profesiji sam Software Engineer i znam o cemu pricam, zato kazem, ovaj kupac je ocigledno neka pegla zestoka. Imao je obraza sat vremena sjediti s covjekom i vaditi dusu iz laptopa i opet na kraju ispade on prevaren.

Znas li ko se moze smatrati prevarenim? Onaj ko naruci laptop postom i dobije ono sto nije narucio, ili onaj ko se nadje sa prodavacem 2 minute samo pogleda laptop i da pare. A ovaj sto sat vremena pegla, nema smisla da optuzuje bilo koga za prevaru.
omega369

#2909 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by omega369 »

Vidi nesto. Posto sam i sam prodavac i cesto kupac na piku mogu ti iz iskustva reci sljedece. Niko, zapamti, ti nece dati da odvrnes ijedan saraf na laptopu, niko nikad. Dakle ostaje ti provjeravanje kroz bios i eventualno kroz odredjeni softver koji moras ponijeti sa sobom kad zelis pregledati racunar. Dakle, ako mu je bio zakljucan bios to je za mene odmah signal da nesto nije uredu i ja bih odmah povukao rucnu (ukradeno 80-90% slucajeva). za 'otkljucavanje' biosa potrebno je mnogo znanja i posla, sarafljenje, skidanje, resetovanje biosa ako je moguce.... tu je kupac definitivno napravio gresku. ali to ne opravdava prodavca i ne daje mu za pravo da kaze - sta cu ti ja gledao si sat vremena.

Ma ne da bi mi vratio sve i marku nego bi me dobro zapamtio :wink:
xamp

#2910 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

Koje si korake poduzeo da ga pronadjes, odes mu u "radnju" u brezi ili OKLEN je vec (ni sam ne zna, al sarajeva nije vidio), i sam zamijenis laptop za sta zelis?:)
TheHound

#2911 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TheHound »

omega369 wrote:Vidi nesto. Posto sam i sam prodavac i cesto kupac na piku mogu ti iz iskustva reci sljedece. Niko, zapamti, ti nece dati da odvrnes ijedan saraf na laptopu, niko nikad. Dakle ostaje ti provjeravanje kroz bios i eventualno kroz odredjeni softver koji moras ponijeti sa sobom kad zelis pregledati racunar. Dakle, ako mu je bio zakljucan bios to je za mene odmah signal da nesto nije uredu i ja bih odmah povukao rucnu (ukradeno 80-90% slucajeva). za 'otkljucavanje' biosa potrebno je mnogo znanja i posla, sarafljenje, skidanje, resetovanje biosa ako je moguce.... tu je kupac definitivno napravio gresku. ali to ne opravdava prodavca i ne daje mu za pravo da kaze - sta cu ti ja gledao si sat vremena.

Nisam mislio doslovno na odvrtanje sarafa. Impresioniralo me to sto je covjek citav sat sjedio za laptopom i nije uspio skontati konfiguraciju. Opet kazem, da je 10 minuta provjerio i kupio laptop, ja bih se slozio da je prevaren jer za 10 minuta ne mozes otkriti puno stvari.
Prvo, ja ne bih mogao covjeku oduzeti sat njegovog vremena da provjeravam laptop, a ako bih to i uradio i oduzeo covjeku toliko vremena otkud obraz da kazem da sam prevaren? Jedino sto moze reci sam za sebe je da je "smotan" ili kakav vec nadimak hoce i doci do zakljucka da je sam sebe prevario. Zasto je zvao tog nekog svog "informaticara" i sta je provjeravao toliko vremena i na kraju je opet prevaren?
xamp

#2912 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

TheHound wrote:
omega369 wrote:Vidi nesto. Posto sam i sam prodavac i cesto kupac na piku mogu ti iz iskustva reci sljedece. Niko, zapamti, ti nece dati da odvrnes ijedan saraf na laptopu, niko nikad. Dakle ostaje ti provjeravanje kroz bios i eventualno kroz odredjeni softver koji moras ponijeti sa sobom kad zelis pregledati racunar. Dakle, ako mu je bio zakljucan bios to je za mene odmah signal da nesto nije uredu i ja bih odmah povukao rucnu (ukradeno 80-90% slucajeva). za 'otkljucavanje' biosa potrebno je mnogo znanja i posla, sarafljenje, skidanje, resetovanje biosa ako je moguce.... tu je kupac definitivno napravio gresku. ali to ne opravdava prodavca i ne daje mu za pravo da kaze - sta cu ti ja gledao si sat vremena.

Nisam mislio doslovno na odvrtanje sarafa. Impresioniralo me to sto je covjek citav sat sjedio za laptopom i nije uspio skontati konfiguraciju. Opet kazem, da je 10 minuta provjerio i kupio laptop, ja bih se slozio da je prevaren jer za 10 minuta ne mozes otkriti puno stvari.
Prvo, ja ne bih mogao covjeku oduzeti sat njegovog vremena da provjeravam laptop, a ako bih to i uradio i oduzeo covjeku toliko vremena otkud obraz da kazem da sam prevaren? Jedino sto moze reci sam za sebe je da je "smotan" ili kakav vec nadimak hoce i doci do zakljucka da je sam sebe prevario. Zasto je zvao tog nekog svog "informaticara" i sta je provjeravao toliko vremena i na kraju je opet prevaren?
Ne znam jesil pratio temu, ili te rasic nafurao da budes na njegovoj strani, ali jarane, ako do sad nisi skontao, lik je promijenio konfiguraciju na svim vidjljivim mjestima i imas desetak postova prije i nacin na koji se to moze uradit...
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2913 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

Upravo...i kupac je kriv barem 50% jer je uzeo laptop na kojem je bios bio zakljucan...isto da kupujes auto i covjek ti kaze da ne moze otvorit haubu,oces mu reci nema veze ? Dok si vidio da je bios zakljucan,trebao si ga pitati za sifru,ako ne zna ili ne da (nemoj se ni patiti sa cmos baterijom da resetujes bios),samo se pozdravis i put pod noge.
omega369

#2914 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by omega369 »

Sve je to ok, kupac je pogrijesio. slazemo se

ali opet ponavljam, to ne opravdava prodavca da ne uvazi to dan nakon kupovine. ne javljanje, laganje da je poslao drugi itd. ne govore prodavcu u prilog ni 1%
najgori__od_svih

#2915 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by najgori__od_svih »

xamp wrote:Koje si korake poduzeo da ga pronadjes, odes mu u "radnju" u brezi ili OKLEN je vec (ni sam ne zna, al sarajeva nije vidio), i sam zamijenis laptop za sta zelis?:)
zna on dobro odakle sam i adresu u brezi i i u sarajevu jer sam mu i to sve rekao

a neznam na osnovu cega ti zakljucujes da sarajeva nisam vidio smijesan si prijatelju vidio sam ja i puno vecih gradova od sarajeva cak sam odrastao u gradu u njemackoj koji ima vise stanovnika nego BiH citava pa sam opet dosao vamo da se sa BOSNJACIMA patim i pokusavam nesto da radim ali izgleda nema nista od tog takva smo nacija lopov je porsten a posteni je lopov i to se ne moze promijeniti sigurno zadugo
najgori__od_svih

#2916 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by najgori__od_svih »

andador wrote:
najgori__od_svih wrote:
hordash wrote:Pokaz'o si, svaka ti cast!

Argumenti su ti:
1. Mozda je kupac mijenjao plocu ili procesor! (@Decerto kasnije napisa da se samo procesor nije mogao promijeniti)
2. Pregledao je i ko mu je kriv sto nije gledao! (Da ne govorim kako si zalijepio Intel naljepnicu na laptop)
3. Rekao sam mu da sam mu posl'o drugi laptop samo da ga skinem s vrata! (Jasno sve ko dan)
4. I ja sam se zajeb'o za auto, pa ko je tebi kriv za laptop?! (I ovdje je jasno sve)
5. Sad kazes da si dos'o iz Zenice, a sad iz Novog Travnika! (Procitas li ponovo post kupca vidjeces da je napisao da je prvo dosao u Zenicu, pa onda u Kakanj)
6. Laptopi iz inostranstva dolaze sa zakljucanim BIOS-om! (Drugi forumas koji je iz inostranstva i koji se bavi time kaze da lazes)
7. Kazes da je i pored zakljucanog BIOS-a moguce uci u isti ili u Boot meni! (Svaki put kada sam pokusao trazio je sifru)
8. Kad si iscrpio sve argumente kazes da kupac nije kliknuo na KUPI ARTIKAL i to ti je argument!?

Kupac je, s druge strane, postavio sve sto su forumasi trazili od njega, ukljucujuci CPU-Z i GPU-Z. Konstantno ti nudi da se nadjete, pa i u Brezi i da ti pogledas laptop i vidis je li ista mijenjano. Ja sam svjedok da si slagao da ces ga nazvati u periodu koji si naznacio (tog dana od 17:30 do 18:00h). A prije svega ovoga, nakon Bog zna koliko poziva (ili pokusaja istih) ti je ko covjek ponudio da rijesite stvar na obostrano zadovoljstvo i ti si se pravio malo lud. I ja sam mu licno preporucio da to objavi ovdje, jer je covjeku puk'o film i kad vec ne moze da povrati pare, ili da dobije odgovarajuci laptop, moze da ti bar malo smanji promet i da pokaze ljudima s kakvim je likom imao iskustvo.
1 Napisao sam plocu i procesor jer to ide zajedno nisam mislio na odvojeno
2 logicno gledao skupa samonom i sutra kaze nije to
3 tip zove ko lud iako sam mu poslao poruku da me nezove nazvacu ga pa sam mu i rekoa da sam poslao laptop a on se usutio konta vljda dobro ce proci
4 to sam samo primjer naveo ja sam se sajebao svi se nekad zajebemo a njega nisam ja zejebo i to sam mu rekao
5 rekao sam da mu je bilo usput doci u kakanj jer je isao u zenicu a ja sam dosao od kuce nasta je on reako da je iz novog travnika dosao jest dosao iz novog travnika u zenicu pa je porlazio koriz lasvu svakako kad je isao kuci a iz lasve je par kilometara do kaknja
5 jes tacno laptopi dolaze sa zakljucanim biosima iz inostransva odnoisno iz danske odakle ja dobijam 90% ih ima zakljucane biose sto moze s provjeriti na internetu ali se moze uci u boot menu nasvima i bootati osim na acerima
6 vec objasnio pod tackom 5 moze se uci o boot menu i lazete vas dvojica
7 pa sasvim logicno zasto nije zahtjev poslao za kupovinu u ovih 20 dana pa da znamo koji jelaptop htjao kupiti a ne ovako nagadzati trebalo je biti ovo ili ono a ja imao 6 oglasa sve naizgledf isti laptopi a razlicite konfiguracije

znaci bezvze trosiste vrijeme i probvidni ste a to sto ste pridobili ove forumase me ne dira previse a vi ste jadni jer ovdje izigravate zrtvu ko znam mozda ste dosad vec neke ljude izvarali na taj nacin imao sam ja jos i5 laptopa nekoliko ali samo je dell dolazio u obrzir niisu ga drugi ni zanimali vjerovatno ste imali plocu sa amd proccesorom za tog della pa kontali malo da hajrujete pa kad nije proslo daj blati covjeka umjesto da se usutite

ponavljam ti dosao sam u kakanj sam ( da sam prevaran mogao sam i povesti e+nekoga ako bude problema jer nije lahko pokusati nekoga izvarati a da ne dosze do problema) sjeo i cekao da kupac pregleda i odluci jel za njega ili ne i tu nema prevare prevara se radi postom pa da sam ga prevario mogao sam mu kada je trazio da postom zamijeni poslati ciglu u paketu i uzeti laptop nazad i onda imam i pare i laptop tako bi ti prevarant uradio ali se ni prvi put nebi l+nalazio nego bi vjerovatno odma dobio ciglu ili neko smece u paketu
Presmiješan si, niko ovdje nije htio da pridobije nekoga lijepim pričama, ja sam iznio argumente za sve, potkrijepio slikama, podvalio si mi laptop, to su ljudi skontali jer jednostavno nemaš ubjedljivog argumenta kod sebe. Naravno da zovem ko lud jer sam ja te pare pošteno zaradio, za razliku od tebe koji si ih uzeo, a prevario me. Išao sam iz Novog Travnika preko Vjetrenica u Zenicu, pa tek onda u Kakanj, i nije mi bilo usput. Hiljadu puta ti već pišem POŠTENJAČINO, znaš šta si stavljao u laptop kad si ga otvorio, kakvu si pastu koristio, pa si mogao provjeriti. I na osnovu toga ja mogu reći da ti lažeš, jednostavno ti mene optužuješ, ja pristajem da se nađemo, da riješimo, što je sasvim različito kod tebe, ignorišeš i ne želiš da gledaš u oči i da lažeš, i znaš da ne možeš opovrgnuti moje tvrdnje. Nikad nisi odgovorio na poruku (na mob) niti si nazvao, žašto sad pišeš odjednom? Misliš da samo ti imaš ljude koje si mogao povesti. Vidim da imaš već sve uvježbano kad šalješ poštom. Meni se ne možeš opravdati, ja sam pokazao šta si mi podvalio, a ti samo ponavljaš svaku poruku. Iskreno se nadam da će ljudi vidjeti ko si, a ja bih volio da nisam od tebe kupio laptop. NE LAŽI VIŠE, UTAPAŠ SE U SVOJIM LAŽIMA.
smijesan si ti na mobitel sam ga nazvao a na pretplati sam pa imam i izvjestaje poziva za svaki mjesec tako da to vrlo lahko mogu dokazati jer sam ga taj isti dan nazvao u 17 sati i rekao mu sve sta je i kako je i da nema nista od zamjene itd poslao sam mu i nekoliko sms poruka a imaju i poruke sa pika koje nisam stigao skinuti jer mi je profil banovan ali rijesicu i to pa cu i to da objavim pa cemo vidjeti ko je lopov ovdje i samo mi jos nije jasno sta si ti neki advokat njegov ili sta vec ili si malo pokvareniji od njega pa ti pises i umjesto njega a nigdje te nije bilo niti te znam uglavnom pisete u prazno i pokusavas da neke moje rijeci okrenes i koristis protiv mene ali sreca pa si glup i napravio si dosad vise gresaka od tog o zakljucanim biosima a objasnio sam fino da se u danskoj kljucaju od strane firmi od kojij dobija sto svako odavde moze provjeriti pa do tog da niste mogli uci u boot menu 15 dana a digli fol sutra dan odma sistem da ne nabrajam dalje prevara vam nije prosla a ova suplja po forumu mozda jednim dijelom jest a drugim opet ne
kingofsnake

#2917 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by kingofsnake »

Strpiš se mjesec dana, sa drugog profila mu tražiš da ti proda drugi laptop, nađete se opet u Kaknju, otmeš mu laptop, opališ šamar, opališ dva, sjedneš u auto, odeš kući, uživaš u novom laptopu, onaj prvi što ti je uvalio prodaš za kutiju cigara.
Warashii

#2918 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Warashii »

omega369 wrote:Sve je to ok, kupac je pogrijesio. slazemo se

ali opet ponavljam, to ne opravdava prodavca da ne uvazi to dan nakon kupovine. ne javljanje, laganje da je poslao drugi itd. ne govore prodavcu u prilog ni 1%
Bez da ikoga branim ovdje ali kako se ustanovilo da je kupac u pravu a da je prodavac prevarant?
Neko nije cist ali ja iz ovog sto sam procitao i ne mogu bas da skontam ko :) .
Ako vazi od kupca da mu je ovaj podvalio losiju konfiguraciju vazi i od prodavaca da je ovaj mogao zamjeniti konfiguraciju .
A moze biti da jednostavno niko nikog ne zeli da zavali ali se jbga desilo, ovaj dobio laptop po onoj konfiguraciji i po toj ga prodavao ovaj kupio i da je tek on, krajnji kupac, saznao da su i jedan i drugi zavaljeni .
Najbolje bi bilo njima da rjese ovo van foruma i pik-ova .
xamp

#2919 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by xamp »

najgori__od_svih wrote:
xamp wrote:Koje si korake poduzeo da ga pronadjes, odes mu u "radnju" u brezi ili OKLEN je vec (ni sam ne zna, al sarajeva nije vidio), i sam zamijenis laptop za sta zelis?:)
zna on dobro odakle sam i adresu u brezi i i u sarajevu jer sam mu i to sve rekao

a neznam na osnovu cega ti zakljucujes da sarajeva nisam vidio smijesan si prijatelju vidio sam ja i puno vecih gradova od sarajeva cak sam odrastao u gradu u njemackoj koji ima vise stanovnika nego BiH citava pa sam opet dosao vamo da se sa BOSNJACIMA patim i pokusavam nesto da radim ali izgleda nema nista od tog takva smo nacija lopov je porsten a posteni je lopov i to se ne moze promijeniti sigurno zadugo

Covjek bi pomislio da si mogao i pravopis naucit... Ili se barem urbanizovat vise.
TheHound

#2920 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by TheHound »

xamp wrote:Ne znam jesil pratio temu, ili te rasic nafurao da budes na njegovoj strani, ali jarane, ako do sad nisi skontao, lik je promijenio konfiguraciju na svim vidjljivim mjestima i imas desetak postova prije i nacin na koji se to moze uradit...
Nema potrebe da me nafurava, nisam ja rekao ni da je on u pravu ali se takodjer nisam slozio ni da je nekoga prevario. Ja smatram da se kupac sam prevario. Nisam vidio ni jedan validan argument protiv prodavaca, a protiv kupca jesam ovaj:
SAT VREMENA lik peglao i prodavaca i kopao po laptopu i onda kaze neko ga prevario. Ako kupac nema nikakav oblik retardacije (a da se naslutit da je po tom pitanju potpuno zdrav) ja ne mogu da shvatim kako nakon sat vremena pregledanja i peglanja moze reci da ga je neko prevario.

To mi je jedini validan argument, ako izadje na vidjelo neki bolji argument protiv prodavaca slozit cu se da je kupac ostecen. Do tad je kupac po mom misljenju sam sebe prevario (ako je uopste istina ovo sto govori - da je trazio Intel i5 a dobio neki AMD).
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#2921 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Decerto »

TheHound wrote:
xamp wrote:Ne znam jesil pratio temu, ili te rasic nafurao da budes na njegovoj strani, ali jarane, ako do sad nisi skontao, lik je promijenio konfiguraciju na svim vidjljivim mjestima i imas desetak postova prije i nacin na koji se to moze uradit...
Nema potrebe da me nafurava, nisam ja rekao ni da je on u pravu ali se takodjer nisam slozio ni da je nekoga prevario. Ja smatram da se kupac sam prevario. Nisam vidio ni jedan validan argument protiv prodavaca, a protiv kupca jesam ovaj:
SAT VREMENA lik peglao i prodavaca i kopao po laptopu i onda kaze neko ga prevario. Ako kupac nema nikakav oblik retardacije (a da se naslutit da je po tom pitanju potpuno zdrav) ja ne mogu da shvatim kako nakon sat vremena pregledanja i peglanja moze reci da ga je neko prevario.

To mi je jedini validan argument, ako izadje na vidjelo neki bolji argument protiv prodavaca slozit cu se da je kupac ostecen. Do tad je kupac po mom misljenju sam sebe prevario (ako je uopste istina ovo sto govori - da je trazio Intel i5 a dobio neki AMD).
pa normalno da je prevaren,kakve to veze ima da li se on razumije u racunare ili ne...on je mogao gledati citav dan pa opet ne bi nista nasao.Ovaj rekao da prodaje i5 a ne neki AMDov procesor koji se ne moze ni porediti sa procesorima iz 2003...
Bakir1

#2922 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Bakir1 »

najgori__od_svih wrote:

bosnjaci te skromno mole evo ja prvi da odjebes natrag u njemacku i da posteno zaradjujes
preludezalude

#2923 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by preludezalude »

Citava ova prica oko laptopa ima prilicno supljina i sa prodavaceve i sa kupceve strane. Kako vi ljudi mozete ovako ofrlje iz ove price da proglasite nekoga prevarantom, nije mi jasno. Meni je iz citave ove price vise sumnjiv kupac nego prodavac.
Kad se uzme u obzir da je kupac provjeravao laptop sat vremena, pa poslije je neko "radio"na laptopu tj obarao sistem i sad kaze da je prevaren... Ovdje se moze isto zakljuciti da je taj sto je obarao sistem napravio ovu zvrcku. Donesena mu je jedna konfiguracija, a odnesena druga konfiguracija.
CaneBos

#2924 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by CaneBos »

Decerto wrote:
TheHound wrote:

pa normalno da je prevaren,kakve to veze ima da li se on razumije u racunare ili ne...on je mogao gledati citav dan pa opet ne bi nista nasao.Ovaj rekao da prodaje i5 a ne neki AMDov procesor koji se ne moze ni porediti sa procesorima iz 2003...
Shodno tome ti odes da kupis porche kod fizickog lica, a nemas blage veze o autima al' bi eto kupio jedan sebi. Sat vremena ga gledas i obilazis, probas, kupis i dodjes kuci i kazu ti jarane ti si kupio Lambgorhini, a ne Porche. Pa onda je*es majku prodavcu sto ti nije rekao da je to Lamborghini a ne Porche. :-)
I sve to naravno u Bosni. Ko nema u vugla nek pita Mr.Googla il' povede nekog majstora sa sobom. Za sve ostalo je sam kriv i nema sta kukat' po forumu za to!
andador

#2925 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by andador »

preludezalude wrote:Citava ova prica oko laptopa ima prilicno supljina i sa prodavaceve i sa kupceve strane. Kako vi ljudi mozete ovako ofrlje iz ove price da proglasite nekoga prevarantom, nije mi jasno. Meni je iz citave ove price vise sumnjiv kupac nego prodavac.
Kad se uzme u obzir da je kupac provjeravao laptop sat vremena, pa poslije je neko "radio"na laptopu tj obarao sistem i sad kaze da je prevaren... Ovdje se moze isto zakljuciti da je taj sto je obarao sistem napravio ovu zvrcku. Donesena mu je jedna konfiguracija, a odnesena druga konfiguracija.
Jarane, uz dužno poštovanje, prodavač je rekao da sam sahat vremena pregledao laptop, a ja nisam ni 40 min, u to je ulazila i priča, naravno, pričao sam s njim. Ako mi ne vjeruješ ti, onda ti ja ovog rasića preporučujem za saradnju, kupi od njega laptop ili bilo šta prodaje, pa ćeš se kusurati preko foruma.
Pozdrav
Post Reply